Meddelelse om ophør for BlackBerry OS 6/7/10

Document created by Cisco Localization Team on Sep 30, 2016
Version 1Show Document
  • View in full screen mode

 

Kære brugere:

 

Vi sætter pris på og støtter mangfoldigheden af mobilplatforme i virksomheden, og vores strategi har været at gøre det muligt for alle mobilbrugere at bruge WebEx Meetings. Vores strategi er fortsat at fokusere vores indsats på de store mobilplatforme og operativsystemer som I, vores kunder, har valgt at bruge.

 

Med Blackberrys introduktion af Android på dets seneste enheder bekendtgør vi afslutningen af support og salg af Cisco WebEx Meetings til BlackBerry OS 6, 7 og 10 med effekt fra den 4 . januar 2017.

 

Vi er dog glade for, at vi, baseret på Android-styresystemet, stadig tilbyder brugere af BlackBerry-enheder muligheden for at nyde godt af det fantastiske samarbejde omkring møder via Cisco WebEx Meetings til Android. Vi ønsker, at understøtte de eksisterende og fremtidige kommende Android-baserede BlackBerry-enheder, herunder følgende:

  • BlackBerry PRIV
  • BlackBerry DTEK50

 

For alle BlackBerry-brugere vil vi fortsætte med at støtte muligheden for, at brugerne kan tilslutte sig enhver Cisco WebEx telekonference via vores standard ring ind-funktion eller den nyligt tilføjede ring tilbage med lyd-funktion.

 

Med hensyn til enheder, der kun er baseret på BlackBerrys operativsystemer 6, 7 og 10, vil vi indtil 4. januar 2017:

  • Fjerne Cisco WebEx Meetings-applikationen fra BlackBerry World
  • Ophøre med at tilbyde teknisk support og hjælpesidesupport til BlackBerry OS 6, 7 og 10
  • Give eksisterende brugere af Cisco WebEx Meetings til BlackBerry OS 6, 7 og 10 adgang til WebEx-møder indtil datoen, hvor det lukkes ned. Det er 4. april, 2017.

 

Den 4. april 2017 vil vi:

  • Helt deaktivere adgang til WebEx-møder for Cisco WebEx Meetings til BlackBerry OS 6, 7 og 10

 

Endnu engang, tak for jeres feedback og støtte.

 

Med venlig hilsen

WebEx kundeservice

Cisco Systems, Inc.

 


 

Attachments

    Outcomes