Nyheter i WebEx (WBS31)

Document created by Sinead Cunningham on Oct 31, 2016Last modified by Cisco Localization Team on Oct 2, 2017
Version 1957Show Document
 • View in full screen mode
 

Nyheter i WebEx (WBS31)

WBS31.16

Cisco WebEx Meeting Center

   

Talarens video i MP4-inspelningar

  

MP4-inspelningar kan nu även inkludera talarens video. Det går nu att inkludera talarens video i hämtade MP4-inspelade möten med WebEx Meeting Center Video eller som spelas på mobila enheter.

  

Observera


 

Som standard är det här alternativet inaktiverat då ytterligare information som lagras med inspelningen medför ett ökat behov av lagring för inspelningar. Det här alternativet kan aktiveras av din webbplatsadministratör.

  
  

Schemalägg ett Cisco WebEx-möte i personligt rum med din Google-kalender

  

Med Ciscos kalendertjänst kan du schemalägga WebEx-möten i personligt rum genom att använda @webex i din Google-kalender. Tack vare integrationen kan du enkelt schemalägga och ansluta till dina WebEx-möten med hjälp av automatisk generering av kalenderinbjudningar med mötesinformation. Inga plugin-program behövs.

  

Observera


 

För Google Kalender krävs Ciscos kalendertjänst och WBS31.12 eller senare version.

  
  

Möten i personliga rum låses automatiskt baserat på säkerhetsinställningarna när de startas från videosystem och telefoner (endast meddelande)

  

Vi meddelar direkt en betydande förändring som aktiveras i oktober 2017. Upplys dina användare om den här ändringen i förväg för att förhindra mötesavbrott.

  

Om Automatisk låsning hade aktiverats i inställningarna för personliga rum låstes inte möten tidigare automatiskt om värdarna startade mötet från videosystem eller telefoner.

  

Nu kommer möten att låsas automatiskt, även om värden startar mötet från ett videosystem eller en telefon. Detta gör mötena säkrare.

  

Observera att om du ställer in autolåsning på 0 minuter efter mötets start kan inte du som värd i ett videosystem eller på en telefon släppa in någon till mötet, eftersom inga mötesreglage finns tillgängliga. Detta kommer att åtgärdas i framtida versioner.

  

Alla Cisco WebEx Center

   

Språkstöd för ljuduppmaningar på polska

  

Cisco WebEx stöder nu ljuduppmaningar på polska för WebEx-ljudkunder.

  

WebEx-administration

   

Översättningar av produkter och sidor på kanadensisk franska

  

Sidor och produktnamn som inte är registrerade varumärken i Kanada finns nu översatta till kanadensisk franska för användare som talar kanadensisk franska.

  

Produktivitetsverktyg

   

Förbättrad prestanda i personliga rum

  

Prestandan har förbättrats för schemaläggning och uppdatering av möten i personliga rum. Åtgärder som tidigare tog fem minuter att slutföra tar numera bara en sekund.

  

Dessutom genereras information om mötet automatiskt innan mötesinbjudan har skickats.

  

Observera


 

Om en URL för ett personligt rum ändras i webbplatsadministrationen eller i värdens alternativ måste värden logga in i produktivitetsverktygen igen eller manuellt uppdatera i produktivitetsverktygens inställningar för att det ska synkroniseras.

  
  

Cisco WebEx Meetings för Android 9.13

   

Vändning och visning av enhetens kamera i helskärmsläge

  

Nu kan du vända på enhetskameran och sätta den i helskärmsläge, oavsett i vilken WebEx-situation du använder den. Detta förbättrar användbarheten för deltagare som bär smarta glasögon eller som vill visa mötesdeltagarna något i den fysiska omgivningen på distans som whiteboards eller dokument.

  

Cisco Webex Event Center- och Training Center-sessioner i widget-kalendern

  

Nu kan widget-användare visas Cisco WebEx Event Center- och Training Center-sessioner i sin widget-kalender.

  

Cisco WebEx Meetings för iPhone och iPad 9.13

   

Stöd för Microsoft One Drive

  

Meetings-appen stöder nu innehållsdelning från Microsoft One Drive för privata kontoanvändare.

  

Centraliserat kontrollfält

  

I mötena finns nu ett förenklat kontrollfält för centraliserad åtkomst till alla mötesfunktioner.

  

Automatisk ljudavstängning

  

Du kan nu konfigurera inställningarna så att enheten automatiskt stänger av ljudet för alla möten som du ansluter till via den enheten.

  

Återställning av inloggningsuppgifter och lösenord via appen

  

Du kan nu återställa inloggningsuppgifter eller lösenord direkt i Meetings-appen.

  

WBS31.15

Cisco WebEx Meeting Center

   

Telefonnummer lagras i kontoinställningar

  

Värdar som besöker sina WebEx-webbplatser för första gången visas en ruta där de uppmuntras till att lagra sina ”Ring mig”-nummer i kontoinställningarna.

  

Enhetlig mötesdeltagarlista mellan WebEx, Spark och videosystem

  

Den här funktionen gäller endast för MC-25-baserade webbplatser, och endast när dessa webbplatser har aktiverat Cisco WebEx Meeting Center-video (tidigare CMR Cloud).

  

Användare som deltar i möten via Spark-program och Spark-enheter (till exempel Spark-rumssystem eller Spark Board) kan nu se hela mötesdeltagarlistan, inklusive användare som deltar via WebEx-program och telefoner.

  

Tidigare kunde användare med Spark-program och -enheter bara se andra Spark-användare och videosystem i sin deltagarlista.

  

Produktivitetsverktyg

   

Prestandaförbättringar i WBS32.1

  

I WBS32.1 aviserade vi prestandaförbättringar av flera olika delar av gränssnittet när du använder produktivitetsverktygen.

  

Dessa förbättringar av prestanda är följande:

  
 •  

  83 % mindre tid att skapa nya möten

    

 •  

  58 % till 93 % mindre tid att öppna möten

    

 •  

  70 % till 88 % mindre tid att redigera möten

    

  

Cisco WebEx webbapp 2.8

   

Förbättrade avatarer

  

Avatarer för användare som inte har profilbilder visar nu initialerna av användarens för- och efternamn korrekt.

  

Förbättrade felmeddelanden när du deltar via WebEx-appen för Chrome

  

Felmeddelandet i WebEx-appen för Chrome när du deltar via mötesnummer har uppdaterats för att förklara att den här appen endast är avsedd för deltagare som ansluter till WebEx-möten som hålls i Cisco WebEx Meeting Center, version WBS30 eller senare.

  

Följande typer av WebEx-möten stöds inte:

  
 •  

  Möten som hålls via Cisco WebEx Meetings-programmet (meetings.webex.com)

    

 •  

  Möten som hålls i Cisco WebEx Meeting Center, version WBS29 eller tidigare

    

 •  

  Möten som du är värd för

    

  

Cisco WebEx Meetings 9.12 för Android

   

Kontaktsökning via Exchange Sync för schemaläggning i appen

  

WebEx schemaläggare i appen kan nu synkroniseras med Microsoft Exchange, vilket ger användare tillgång till sina företagskataloger för att enkelt söka efter inbjudna.

  

Förbättrat stöd för Bluetooth

  

Cisco Meetings har nu bättre stöd för Bluetooth på följande enheter:

  
 •  

  Samsung Galaxy S5

    

 •  

  Samsung Galaxy S6

    

 •  

  Lenovo Yoga Tablet

    

 •  

  Nexus 6

    

  

Stöd för Samsung Galaxy S8

  

I den här versionen offentliggör Cisco officiellt stöd för Samsung Galaxy S8-enheter.

  

Alla WebEx-center

   

Meddelande om utökad täckning av återuppringningsland

  

Cisco kan med glädje meddela en utökning av täckningen för återuppringningsland som ingår i erbjudandet avseende fast månadskostnad för Avgiftsbelagd Plus Internationell för WebEx-ljud. Täckning för återuppringning i detta erbjudande kommer att utökas till att inkludera Albanien, Argentina, Australien, Bahamas, Bangladesh, Belgien, Bermuda, Brasilien, Chile, Colombia, Costa Rica, Cypern, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Georgien, Grekland, Hongkong, Island, Indien, Indonesien, Irak, Irland, Israel, Italien, Japan, Jordanien, Jungfruöarna, Kanada, Kazakstan, Kina, Kroatien, Lettland, Litauen, Luxemburg, Malaysia, Mexiko, Moldavien, Nederländerna, Nya Zeeland, Norge, Pakistan, Panama, Paraguay, Peru, Polen, Portugal, Puerto Rico, Rumänien, Ryssland, Singapore, Slovakien, Slovenien, Storbritannien, Schweiz, Spanien, Sverige, Sydafrika, Sydkorea,Taiwan, Thailand, Tjeckien, Turkiet, Tyskland, Ungern, USA, (Obs! Inga ändringar av inringningstäckning ingår i erbjudandet.)

  

Den här ändringen träder i kraft i slutet av juni 2017. Ändringen sker automatiskt och kommer att ärvas av alla befintliga Avgiftsbelagd Plus Internationell-kunder och gäller för alla licensmodeller (namngiven användare, antal anställda och aktiv användare). Inga ändringar görs avseende fakturering, prissättning eller beställningsförfaranden.

  

WBS31.14

WebEx webbplatsadministration

   

Anslutning med ett klick för Microsoft Lync-användare

  

En ny parameter har lagts till i webbplatsadministrationen för att enkelt kunna skapa en länk för Microsoft Lync-användare. E-postinbjudningar till möten med WebEx Meeting Center-video som är schemalagda i Cisco WebEx produktivitetsverktyg kan nu innehålla en länk som startar ett WebEx-möte eller personligt rum för Lync-användare.

  

Webbplatsadministratören kan manuellt konfigurera parametern LyncURI för att infoga en SIP-URL för Lync-anslutning till dessa e-postmallar:

  
 •  

  MC mötesinformation för mötesdeltagare (produktivitetsverktyg)

    

 •  

  Inbjudan till ett pågående möte (produktivitetsverktyg)

    

  

Observera


 

Denna funktionen stöds endast med HTML-mallar.

  
  

När värden schemalägger ett Meeting Center- eller personligt rum-möte i produktivitetsverktygen som använder Meeting Center-video får deltagare länken till Lync-anslutning som:

     

E-postmeddelanden om inaktivering är nu aktiverade som standard

  

Som vi meddelade tidigare kan webbplatsadministratörer nu konfigurera så att varningsmeddelanden skickas via e-post till användare vars konton snart kommer att inaktiveras. Tidigare var den här funktionen inaktiverad som standard. I den här versionen är funktionen aktiverad som standard, med en varningsperiod på sju dagar.

  

Cisco produktivitetsverktyg

   

Kompatibilitetsinformation för produktivitetsverktyg

  

Kompatibilitetsinformation för produktivitetsverktygen visas nu på hämtningssidan för produktivitetsverktygen. Detta ger en bättre förståelse för vilka versioner av produktivitetsverktygen som är kompatibla med de olika WBS-versionerna.

  

Cisco WebEx-webbapp 2.7

   

Förbättrad avgränsarkontroll

  

Kontroll över vyn med delat innehåll har förbättrats. Du kan nu dra mittavgränsaren hela vägen till höger för att automatiskt dölja den högra panelen och utöka det delade innehållet. Om du vill öppna den högra panelen igen drar du avgränsaren tillbaka mot vänster.

  

Landskoder i landväljaren

  

I ljudmenyn Ring mig ser du nu landskoden (till exempel +11) bredvid flaggikonen i rullgardinsmenyn med länder.

  

Uppdaterade anvisningar för mikrofon- och kameraåtkomst i Firefox 53

  

Anvisningarna för att bevilja Mozilla Firefox åtkomst till din kamera/mikrofon har uppdaterats så att de stämmer överens med versionen Firefox 53 eller senare.

  

Cisco WebEx Meetings för Android 9.11

   

Video med högre upplösning

  

Användarupplevelsen har förbättrats med högre videoupplösning under mötets gång. Det finns nu stöd för upplösningar upp till 720p på Android.

  

Förbättrad prestanda vid start och anslutning till möten

  

Tiden som krävs för att starta och ansluta till möten har sänkts med upp till fyra sekunder.

  

Officiellt stöd för återuppringning till videosystem

  

Alternativet Hitta videosystem är inte längre i betaversionen och stöds nu officiellt.

  

I en tidigare version förbättrades användarupplevelsen med tillägg av ett nytt alternativ för återuppringning som ger snabb och enkel mötesanslutning till ett lokalt videosystem.

  

Det nya alternativet Hitta videosystem upptäcker och ansluter till videosystem i närheten förutsatt att systemen är aktiverade för detta och att de är registrerade på ett lokalt system.

  

Widget-genvägar

  

Du kan nu lägga till en widget på startsidan för att enkelt ansluta till WebEx-möten eller personliga rum. Funktionen är endast avsedd för Meeting Center-möten.

  

Cisco WebEx Meetings för iPhone, iPad och Apple Watch 9.11

   

Förbättrad prestanda vid start och anslutning till möten

  

Tiden som krävs för att starta och ansluta till möten har sänkts med upp till fyra sekunder.

  

Anslutningsmeddelanden på startskärmen kontrollerade från appinställningar

  

iOS-användare kan nu enkelt aktivera och inaktivera anslutningsmeddelanden på startskärmen direkt från appinställningarna.

  

Inbäddad Safari-webbläsare för enkel inloggning

  

Anslutningen blir snabbare och en extern webbläsare behövs inte längre eftersom webbläsaren är inbäddad i WebEx-appen med vykontrollen för Safari. Inloggningen för WebEx enkel inloggning (SSO) startas inom mötesappen. Personliga rum startas nu också inifrån appen.

  

Officiellt stöd för återuppringning till videosystem

  

Alternativet Hitta videosystem är inte längre i betaversionen och stöds nu officiellt.

  

I en tidigare version förbättrades användarupplevelsen med tillägg av ett nytt alternativ för återuppringning som ger snabb och enkel mötesanslutning till ett lokalt videosystem.

  

Det nya alternativet Hitta videosystem upptäcker och ansluter till videosystem i närheten förutsatt att systemen är aktiverade för detta och att de är registrerade på ett lokalt system.

  

Stöd för iOS 10.3

  

Cisco WebEx Meetings har nu stöd för versionen Apple iOS 10.3.

  

WBS31.13

Cisco WebEx Meeting Center

   

Förbättrad upplevelse vid användning av global inringningslista

  

Upplevelsen när man använder dialogrutan med den globala inringningslistan har förbättrats genom att man förtydligat texten. En nytt meddelande har lagts till med anvisningar om hur du gör om ditt land inte finns med i listan.

  

Cisco WebEx Meeting Center, Event Center och Training Center

   

Kortare bufferttider för Advanced Recording Format-filer

  

Upplevelsen när man spelar upp stora WebEx ARF-filer (Advanced Recording Format) online har förbättrats genom att man minskat bufferttiden för NBR-filer (nätverksbaserad inspelning).

  

Cisco WebEx produktivitetsverktyg

   

Mer hjälp vid schemaläggning av möten åt en annan användare

  

Användarupplevelsen vid schemaläggning av ett möte åt en annan användare har förbättrats. I fall där användare inte har behörighet att schemalägga möten åt en annan användare, får användare nu en länk i ett popup-meddelande som leder till anvisningar om hur de tilldelar deltagare och anger behörigheter för att använda den här funktionen.

  

Regelbundna uppgraderingsmeddelanden för Mac-användare

  

Mac-användare får nu, om deras webbplatsadministratör har aktiverat automatiska uppdateringar, regelbundet meddelanden om att de ska uppgradera sin version av produktivitetsverktyg tills dessa har uppgraderats.

  

Förbättrat inloggningsarbetsflöde för Windows-användare

  

Arbetsflödet för Windows-användare som loggar in i produktivitetsverktyg har förbättrats så att det överensstämmer med inloggningsarbetsflödet för Mac produktivitetsverktyg. Nu anger användaren sin e-postadress för att påbörja inloggningen. Detta gör det även möjligt för användare att logga ut från produktivitetsverktyg.

  

Förbättrad prestanda när Microsoft Outlook är i onlineläge

  

Det går nu snabbare att öppna, schemalägga och uppdatera möten när Microsoft Outlook är i onlineläge. Den här prestandaförbättringen minskar den tid det tar att öppna eller uppdatera WebEx-möten i en Outlook-kalender, eller schemalägga ett WebEx-möte när Outlook är i onlineläge.

   
                                                                       
 

Åtgärd

  
 

Tid som krävs i WBS31.12 eller tidigare (sekunder)

  
 

Tid som krävs i WBS31.13 (sekunder)

  
 

Förbättring i procent

  
 

Skapa en ny avtalad tid i Outlook

  
 

16,47

  
 

2,88

  
 

83 %

  
 

Öppna en enstaka befintlig avtalad tid i Outlook

  
 

14,15

  
 

5,99

  
 

58 %

  
 

Öppna en befintlig serie med avtalade tider i Outlook

  
 

29,89

  
 

5,9

  
 

80 %

  
 

Öppna en befintlig serie med avtalade tider i Outlook, med fem tidigare och ett framtida undantag

  
 

51,12

  
 

6,72

  
 

87 %

  
 

Redigera en enstaka befintlig avtalad tid i Outlook

  
 

44,12

  
 

13,29

  
 

70 %

  
 

Redigera en befintlig serie med avtalade tider i Outlook

  
 

62,14

  
 

13,53

  
 

78 %

  
 

Redigera en befintlig serie med avtalade tider i Outlook, med fem tidigare och ett framtida undantag

  
 

179,11

  
 

44,58

  
 

75 %

  
 

Öppna en enstaka befintlig avtalad tid i WebEx

  
 

18,5

  
 

8,63

  
 

53 %

  
 

Öppna en befintlig serie med avtalade tider i WebEx

  
 

54,16

  
 

8,57

  
 

84 %

  
 

Öppna en befintlig serie med avtalade tider i WebEx, med fem tidigare och ett framtida undantag

  
 

159,13

  
 

10,5

  
 

93 %

  
 

Redigera en enstaka befintlig avtalad tid i WebEx

  
 

146,47

  
 

25,26

  
 

83 %

  
 

Redigera en befintlig serie med avtalade tider i WebEx

  
 

220,32

  
 

26,99

  
 

88 %

  
 

Redigera en befintlig serie med avtalade tider i WebEx, med fem tidigare och ett framtida undantag

  
 

523,97

  
 

90,77

  
 

83 %

  
  

Cisco WebEx-webbapp 2.6

   

Feedbackbekräftelse via e-post

  

Användare får nu en automatisk bekräftelse via e-post när de skickar feedback via länken ”;Feedback”;.

  

Cisco WebEx Meetings för Android 9.10

   

Widget-genväg

  

Arbetsflödet för att starta ett personligt rum eller återkommande möte har förbättrats med tillägget av en ny widget-genväg.

  

Cisco WebEx Meetings för iPhone, iPad och Apple Watch 9.10

   
 

Smidigare mötesanslutning

  

Arbetsflödet för anslutning till möten har förbättrats så att möten ansluts omedelbart när du loggar in på appen.

  

Cisco WebEx Meetings för Android, iPhone, iPad och Apple Watch 9.10

   

Fransk översättning

  

För franska användare visar Cisco WebEx Meetings för alla enheter nu fransk översättning av etiketter och produktnamn i Event Center, Meeting Center och Training Center i appen.

  

Förbättrad prestanda vid start och anslutning till möten

  

Tiden som krävs för att starta och ansluta till möten har reducerats.

  

WBS31.12

Cisco WebEx Meeting Center

   

Bättre beskrivning av inspelningsskärmen

  

Beskrivningen av den förvalda MP4-inspelningsskärmen när inget innehåll delades har uppdaterats så att den nu visar titeln på aktuellt möte samt värdens namn. Under mötestiteln och värdnamnet visar den ett meddelande om att inget innehåll delas.

  

Cisco WebEx produktivitetsverktyg

   

Version WBS32.0 av produktivitetsverktygen

  

Dina produktivitetsverktyg uppgraderas till version 32.0. Alla funktioner är kompatibla med version WBS31.12.

  

Förbättrad navigering (endast Windows)

  

Om du använder Microsoft Windows, kan du nu endast använda ditt tangentbord för att markera och välja dagar i kalendern i Ciscos produktivitetsverktyg. Du kan därefter visa möten för vald dag.

  

Fler anpassningsbara e-postmallar

  

Följande två e-postmallar för produktivitetsverktygen är nu mer anpassningsbara:

  
 •  

  Inbjudan till ett pågående möte (produktivitetsverktyg)

    

 •  

  MC mötesinformation för mötesdeltagare (produktivitetsverktyg)

    

  

Webbplatsadministratörer kan nu manuellt anpassa följande två parametrar i båda mallar:

  
 •  

  %MeetingNumberNS% – Det identifikationsnummer som tilldelas mötet (inget mellanslag mellan siffror)

    

 •  

  %PersonalRoomID% – Personligt rums-id för mötet i det personliga rummet

    

  

WebEx webbplatsadministration

   

Förbättrad landningssida för WebEx webbplatsadministration

  

För att förbättra användarens upplevelse av landningssidan för WebEx webbplatsadministration, kan administratörer nu dölja eller visa sina administratörsnamn i standardvy.

  

E-postmeddelanden vid inaktivering av konto

  

Webbplatsadministratörer kan nu konfigurera varningsmeddelanden att skickas via e-post till användare vars konton snart kommer att inaktiveras. Om detta alternativ aktiveras, kan webbplatsadministratören ange hur lång tid innan inaktivering av kontot dessa varningsmeddelanden ska skickas.

  

Cisco WebEx-webbapp 2.5

   

Förbättrad videodeltagarupplevelse

  

Webbappen Cisco WebEx kommer nu ihåg det videoalternativ du valde i ditt föregående möte.

  

Om du inte valde video tidigare, ombeds du inte att välja videotypen, även om du när som helst kan slå på denna via kontrollfältet.

  

Observera


 

Video har endast stöd i webbläsarna Mozilla Firefox and Google Chrome.

  
  

Stöd för HD-video

  

Du kan nu skicka och ta emot HD-video (720p) i Firefox och Chrome.

  

Optimerat videostöd

  

Din videoupplösning justeras nu automatiskt baserat på nätverksprestanda för att säkerställa bästa möjliga videoupplevelse.

  

Cisco WebEx Meetings för Android 9.9

   

Cisco WebEx Training Center-sessioner och Event Center-händelser i möteslistan

  

Cisco WebEx Training Center-sessioner och Event Center-händelser som du deltar i visas nu i din möteslista samtidigt med dina möten i Meeting Center.

  

Skicka lista över uppdaterade möten

  

Mötets API för Android-appen ändrades så att appen visar ett meddelande för tredjepartsappar när det finns uppdateringar i möteslistan. Andra appar kan därefter använda mötets API för att hämta den uppdaterade listan.

  

Stöd för Google Pixel

  

WebEx Meetings-appen för Android har nu stöd för Google Pixel-telefoner.

  

Cisco WebEx Meetings för iPhone, iPad och Apple Watch 9.9

   

Stöd för deltagaromröstning

  

Deltagaromröstning har nu stöd i Meeting Center, Event Center, och Training Center för iPhone och iPad.

  

Stöd för latinamerikansk spanska

  

Latinamerikansk spanska har nu stöd i iPhone och iPad.

  

Stöd för Apple Watch Series 2

  

WebEx Meetings har nu stöd för Apple Watch Series 2.

  

Stöd för IBM Connections Cloud

  

WebEx Meetings för iPad och iPhone har nu stöd för innehållsdelning från IBM Connections Cloud.

  

WBS31.11

Cisco WebEx Meeting Center och Training Center

   

Dela multimedia

  

Värdar kan nu dela webbaserade multimedia via Multimedievisaren (tidigare kallad Medievisaren) i Meeting Center och Training Center. Detta ger en enhetlighet med funktionaliteten i Cisco WebEx Event Center. Multimedievisaren kan användas för att stödja tjänster för undertextning från tredje part som erbjuder strömmande överföring av text eller en videosändning med teckenspråkstolk från en webbadress.

  

Multimedievisaren kan nu aktiveras eller inaktiveras av webbplatsadministratören på webbplatsnivån.

  

Alla WebEx-center

   

Nya telefonnummer till teknisk support

  

Nya telefonnummer till teknisk support, vilket inkluderar globala telefonnummer, visas nu i alla WebEx-produkter. Gamla telefonnummer till teknisk support kommer att fungera under en begränsad period, men användare uppmanas att börja använda de nya telefonnumren.

  

Cisco WebEx produktivitetsverktyg

   

Information endast för värdar visas nu

  

Mötesuppgifter visas nu tydligare när värdar startar ett möte. Värdar kan nu visa värdinformation i mötets WebEx-grupp eller i menyfliksområdet i Microsoft Outlook. Beroende på mötestypen kan värdar välja ikonen Värdinformation från WebEx-gruppen för att visa värdinformation i menyfliksområdet:

  
 •  

  Värdnyckel

    

 •  

  Värd-PIN-kod

    

 •  

  Ljud-PIN-kod

    

 •  

  Värdåtkomstkod

    

  

WBS31.10

Cisco WebEx Meeting Center

   

Mer hjälp med att delta i möten i personliga rum

  

Inbjudningar till möten i personliga rum innehåller nu en hjälplänk där användare som har problem med att delta i ett personligt rum kan få hjälp.

  

Enklare åtkomst till mobilversioner av Cisco WebEx-applikationer

  

Användarna har nu bättre åtkomst till sviten av mobilversioner av Cisco WebEx Meetings-applikationer. Under hämtningsavdelningen på deras webbplatser finns nu information om och länkar till mobilapplikationer.

  

Icke-återkommande möten som inte har påbörjats inom 90 dagar löper ut

  

Om icke-återkommande möten inte har startats inom 90 dagar löper de ut. Ett fel inträffar om man försöker starta möten efter 90 dagar. Tidigare var denna utgångsperiod 180 dagar.

   
                      
 

Mötestypens återkommandefrekvens

  
 

Period för återanvända nycklar

  
 

Icke-återkommande

  
 

90 dagar (förut 180 dagar)

  
 

Dagligen

  
 

180 dagar

  
 

Veckovis

  
 

180 dagar

  
 

Månadsvis

  
 

Nycklar återanvänds ej

  
 

Årligen

  
 

Nycklar återanvänds ej

  
 

Personliga rum

  
 

Påverkas ej

  
  

Cisco WebEx Meeting Center och Event Center (Windows)

   

Anteckningspanelen och undertextpanelen har optimerats för högre skärmupplösningar

  

Anteckningspanelen i Cisco WebEx Meeting Center och Event Center för Windows har nu optimerats för skärmar med hög upplösning. Undertextpanelen i WebEx Meeting Center för Windows har nu optimerats för skärmar med hög upplösning. Den här förbättringen är en del av vårt arbete som började i WBS31.8 för att förbättra stödet i Meeting Center och Event Center för högre skärmupplösningar, såsom 3K eller ännu högre. Stödet för högre skärmupplösningar är begränsat till Windows 8.1 och senare versioner.

  

Cisco WebEx Training Center och Event Center

   

Enklare åtkomst till hjälp- och supportinformation

  

Två förbättringar i användargränssnittet till WebEx Training Center och WebEx Event Center innebär att det nu är ännu enklare för användarna att få hjälp och supportinformation genom att använda länkarna under Support-avsnittet i den vänstra navigationsraden:

  
 •  

  Användare har nu tillgång till vanliga frågor rörande Training Center och Event Center.

    

 •  

  Användare har nu enklare åtkomst till hjälpinnehåll i den vänstra navigationsraden.

    

  

Förbättringar av hämtningssidan

  

Hämtningssidan i WebEx Training Center och WebEx Event Center har förbättrats så att den visar versionsinformation om WebEx-applikationer. ”Om”-sidan, som tidigare visade versionsinformation, har tagits bort. Kunder som har anpassat hämtningslänken kommer fortfarande att se ”Om”-sidan.

  

Cisco WebEx produktivitetsverktyg

   

Kortare tid inför att delta i möte

  

Upplevelsen inför att delta i ett möte har förbättrats. Tiden det tar inför att delta i WebEx Meeting Center-möten har reducerats med cirka 47 %.

  

WebEx-administration

   

Förenklad navigering i webbplatsadministrationen

  

Navigeringen har förenklats för att förhindra åtkomstfel i samband med att vissa administratörer klickar på länken Webbplatsadministration. Länkdestinationen har ändrats till den högsta nivån i webbplatsadministrationens sidstruktur som är tillgänglig för alla administratörer.

  

Cisco WebEx-webbapp 2.4

   

Användbarhetsförbättringar

  

Användarna kan nu stänga de aktiva video- och videominiatyrpanelerna för att istället maximera innehållsdelningsvyn. Lämna-knappen i lobbyn till personliga rum har också uppdaterats så att den är mer synlig.

  

Tillgänglighetsförbättringar

  

Tillgängligheten har förbättrats genom bättre tangentbordssynlighet och skärmläsarstöd i videomenyn.

  

Förbättringar i Cisco WebEx-appen för Chrome

  

Två förbättringar i WebEx-appen för Chrome innebär en bättre användarupplevelse:

  
 •  

  En Lämna-knapp i lobbyn till personliga rum

    

 •  

  Nya länkar till Hjälp, Om och Feedback.

    

  

Cisco WebEx-webbapp 2.2 och 2.3

   

Här följer en summering av nya funktioner som introducerades med tidigare versioner av WebEx-webbappen:

  

Version 2.3

  
 •  

  Optimering av autentisering med enkel inloggning (SSO): När du klickar på länken Delta via webbläsare måste du nu logga in inför möten.

    

 •  

  Lämna lobbyn till ett personligt rum: Nu kan du lämna lobbyn till ett personligt rum där du väntar.

    

 •  

  Begränsning av global Ring mig-funktion: Precis som i skrivbordsappen tillåts i webbappen enbart återuppringning till landskoderna som finns angivna i listan över globala återuppringningsländers landskoder på den aktuella webbplatsen. Din administratör bestämmer utformningen på denna lista.

    

 •  

  Tillgänglighetsförbättringar: Stödet för tangentbord och skärmläsare har förbättrats i lobbyn till personliga rum

    

  

Version 2.2

  
 •  

  Cisco WebEx-appen för Chrome:

    

  •  

   Cisco WebEx-appen för Chrome finns nu att hämta från Chrome-webbutiken. Annars kan du även i fortsättningen delta i möten via webbläsaren genom att öppna länken Delta via webbläsare.

     

  •  

   När du använder WebEx-appen för Chrome kan du delta i vilket möte som helst med hjälp av mötesnumret eller URL:en till ett personligt rum.

     

  •  

   WebEx-appen för Chrome har stöd för automatiska uppdateringar så att du alltid har den senaste versionen.

     

    
 •  

  Videosupport på Chromebook: Du kan visa och sända videoströmmar i både WebEx-appen för Chrome och i Chrome-webbläsaren på Chromebook.

    

 •  

  Videostöd vid deltagande före värden: I möten som användarna kan delta i innan värden har anslutit sig kan du se den aktiva videoströmmen i webbappen redan innan värden har anslutit sig till mötet.

    

 •  

  Webbappen är nu den förinställda mötesapplikationen på Linux-datorer: På webbplatser där WebEx-webbappen är aktiverad är webbappen den förinställda mötesapplikationen när du trycker på Delta-knappen på en Linux-dator. Alternativt kan du fortfarande delta i mötet via den utgångna Java-klienten genom att välja länken Delta via skrivbordsapp.

    

  

För mer information om funktionerna och begränsningarna i webbappen besöker du sidan för Cisco WebEx webbapp på Hjälpcentralen på https://help.webex.com/docs/DOC-14661.

  

Cisco WebEx Meetings 9.8 för Android-enheter

   

Förenklad inloggning

  

Mobilanvändare kan nu logga in eller delta i sina personliga rum utan att först omdirigeras ut ur appen till enhetens webbläsare för att skriva in sina inloggningsuppgifter.

  

Anpassade listor över länder och flaggor

  

Möten via molnanslutet ljud (”Mobile Cloud Connected Audio Service Provider”, CCA-SP) har nu stöd för anpassade listor över länder och flaggor.

  

Stöd för MP4-videor

  

Mobilanvändare kan nu visa nätverksbaserade inspelningar i MP4-format och hämta dessa för uppspelning offline. Användare kan enbart spela upp MP4-videor. Användare som vill spela upp WebEx Advanced Recording Format (ARF)-filer offline måste först konvertera dem till MP4-format och därefter överföra dem till WebEx-webbplatsen.

  

Cisco WebEx Meetings 9.8 för Apple iPhone och iPad

   

Video med högre upplösning

  

Användarupplevelsen har förbättrats med högre videoupplösning under mötets gång. Upplösningar upp till 720p stöds nu på Apple iPad och iPhone.

  

Mina möten-listan har stöd för Cisco WebEx Event Center- och Training Center-möten

  

Tidigare visades enbart WebEx Meeting Center-möten i listan Mina möten. Nu innehåller den även Cisco WebEx Event Center- och Training Center-möten.

  

Enklare deltagaraviseringar

  

Användare kan nu ta emot aviseringar om att delta i pågående möten från låsskärmen, hemskärmen eller inifrån mobilappen.

  

Flerspråksstöd på Apple Watch

  

Stöd för flera olika språk finns nu i WebEx Meetings på Apple Watch.

  

Anpassade listor över länder och flaggor

  

Möten via molnanslutet ljud (”Mobile Cloud Connected Audio Service Provider”, CCA-SP) har nu stöd för anpassade listor över länder och flaggor.

  

Stöd för MP4-videor

  

Mobilanvändare kan nu visa nätverksbaserade inspelningar i MP4-format och hämta dessa för uppspelning offline. Användare kan enbart spela upp MP4-videor. Användare som vill spela upp WebEx Advanced Recording Format (ARF)-filer offline måste först konvertera dem till MP4-format och därefter överföra dem till WebEx-webbplatsen.

  

WBS31.9

Cisco WebEx Meeting Center, Event Center, Training Center och produktivitetsverktyg

   

Begränsat stöd för XenApp 7.6

  

Som redan rapporterats i WBS31.7 stöds XenApp 7.6 delvis.

  

Följande funktioner stöds för XenApp 7.6 i WebEx Meeting Center, Event Center och Training Center:

  
 •  

  Telekonferens

    

 •  

  Dokumentdelning

    

 •  

  Program- och skrivbordsdelning

    

 •  

  Nätverksbaserad inspelning (NBR) och uppspelning

    

 •  

  Filöverföring, chatt, omröstning, frågor och svar, dold text och anteckningar

    

 •  

  WebEx-produktivitetsverktyg

    

  

Följande WebEx-funktioner stöds inte:

  
 •  

  Ljud och video

    

 •  

  Access Anywhere, Remote Access och praktiska labbsessioner

    

  

Observera


 

XenApp stöds inte i Cisco WebEx Support Center.

  
  

För bästa resultat rekommenderar Cisco XenApp VDA 7.6.2000 (LTSR) och den senaste versionen av Citrix-mottagaren för både Windows och Mac.

  

Cisco WebEx Training Center (Windows)

   

Förbättringar i användargränssnittet för Windows

  

Användargränssnittet för Cisco WebEx Training Center för Windows har fått ett nytt och fräschare utseende. Teckensnitt, färger och ikoner har alla fått ett nytt utseende för att förbättra läsbarheten och göra dem mer enhetliga med andra WebEx-center.

  

Cisco WebEx Meeting Center och Training Center

   

Programkontroll under kommentering

  

Ny funktionalitet förbättrar användbarheten och navigeringen under kommentering. En ny knapp gör det möjligt att kontrollera ett program utan att behöva avsluta kommenteringen. Tryck på knappen för att kontrollera programmet, och tryck sedan på valfri knapp på kommentarsverktygsfältet för att återgå till att kommentera.

  

Cisco WebEx Meeting Center och Event Center (Windows)

   

Stöd för högre skärmupplösning i chattpanelen

  

Chattpanelen i Cisco WebEx Meeting Center och Event Center för Windows har nu optimerats för skärmar med hög upplösning. Den här förbättringen är en del av vårt arbete som började i WBS31.8 för att förbättra stödet i Meeting Center och Event Center för högre skärmupplösningar, såsom 3K eller ännu högre. Stödet för högre skärmupplösningar är begränsat till Windows 8.1 och senare versioner.

  

Cisco WebEx produktivitetsverktyg

   

Värdinformation i menyfliken i Microsoft Outlook

  

I både Windows- och Mac-versionen av WebEx produktivitetsverktyg kan värdar nu se värdinformation i WebEx-gruppen i mötesmenyfliken i Microsoft Outlook. Genom att trycka på värdinformationsikonen i WebEx-gruppen i menyfliken kan värdar se sin värdinformation, som t.ex. värdnyckel, värd-PIN-kod för ljud eller värdens åtkomstkod, beroende på mötestyp.

  

Lägg till knapp för WebEx-möte i Microsoft Outlook-menyflik

  

I Mac-versionen av WebEx produktivitetsverktyg är knappen ”Lägg till WebEx-möte” mera framträdande under mötesmenyfliken eller i banderollen för avtalad tid i Microsoft Outlook.

  

Förbättringar vid ändring av mötestyp

  

Förbättringar har introducerats i WebEx produktivitetsverktyg för både Windows och Mac vad gäller hantering av ändringar av mötestyp. Om användare försöker att redigera ett WebEx-möte i Microsoft Outlook som har en mötestyp som inte längre stöds, kommer de att få se ett meddelande som förklarar att mötestypen som saknar stöd automatiskt har ersatts med en annan mötestyp. Användaren kan då trycka på Ändra inställningar eller Öppna möte för att visa och bekräfta den nya mötestypen eller välja en annan mötestyp.

  

Cisco WebEx-administration

   

Förbättrad säkerhet vid import av CSV-filer

  

Säkerheten har förbättrats tack vare ändringar i hur import av filer med kommaseparerade värden (CSV) behandlas. Om fältet Telefoniprivilegier lämnas tomt för en användare, kommer nu alla telefoniprivilegier för användaren att tas bort.

  

Nytt namn på sessionsrapporter

  

Rapporten för administrering av webbplatsen som tidigare kallades för ”Sessionsfrågeverktyg” har bytt namn till ”Sessionsrapport” för att göra namnet lättare att läsa och förstå samt för att göra så att namnet bättre stämmer överens med rapportens faktiska innehåll.

  

Mer utförlig närvarorapport

  

”Närvarorapporten” ger nu mer information till webbplatsens administratörer tack vare två nya fält:

  
 •  

  Sessions-ID

    

 •  

  Sessionsnummer

    

  

WBS31.8

Cisco WebEx Meeting Center

   

Stöd för högre skärmupplösning

  

Cisco WebEx Meeting Center har nu bättre stöd för högre skärmupplösning, t.ex. 3K och högre. Visningsfunktionalitet för text, kontroller och gränssnitt är nu skalbara för högre upplösningar, vilket innebär ett gränssnitt som är mera lättläst.

  

Videostöd för Cisco WebEx-webbappen i Google Chrome

  

Cisco WebEx Meeting Center-webbappen har nu stöd för video i Google Chrome.

  

Dela Apple iPhone- och iPad-skärmar med Lightning-anslutning

  

Användare kan nu dela sina iPhone- eller iPad-skärmar från WebEx Meeting Center för Mac genom att ansluta mobilenheten till en Mac-dator med Lightning-anslutning.

  

Förbättringar av hämtningssidan

  

Hämtningssidan i Meeting Center har förbättrats så att den visar versionsinformation om WebEx-programmen. ”Om”-sidan, som tidigare visade versionsinformation, har tagits bort. Kunder som har anpassat hämtningslänken kommer fortfarande att se ”Om”-sidan.

  

Cisco WebEx produktivitetsverktyg

   

Stöd för högre skärmupplösning

  

Cisco WebEx produktivitetsverktyg har nu bättre stöd för högre skärmupplösningar, t.ex. 3K och högre. Visningsfunktionalitet för text, kontroller och gränssnitt är nu skalbara för högre upplösningar, vilket innebär ett gränssnitt som är mera lättläst.

  

Stöd för XenApp 7.6

  

WebEx produktivitetsverktyg har nu stöd för XenApp 7.6.

  

Stöd för Microsoft Outlook 15.27 (64-bitars) för Mac

  

WebEx produktivitetsverktyg har nu stöd för Microsoft Outlook 15.27 (64-bitars) för Mac.

  

Stöd för Microsoft Outlook 2016 Click-to-Run

  

WebEx produktivitetsverktyg fungerar nu med Microsoft Outlook 2016 som distribueras eller uppgraderas med Microsoft Office Click-to-Run.

  

Cisco WebEx-administration

   

Förbättrad funktionalitet för e-postmall

  

E-postmallen i Cisco WebEx-webbplatsadministrationen har nu stöd för hyperlänk (”href”)-taggar. Användare kan nu skapa hyperlänkar i e-postmallar genom att använda ”tel:” eller ”ciscotel:” protokollhanterare.

  

Förbättrad rapport för export av lagringsanvändning

  

Rapporten Exporterad lagringsanvändning har förbättrats med ytterligare två kolumner:

  
 •  

  användar-ID

    

 •  

  e-post

    

  

Detta hjälper administratörer att skilja på användare med samma namn.

  

Inaktivera att personliga rum startas via telefon

  

För att förbättra säkerheten i personliga rum på en webbplats har webbplatsadministratörer nu ett alternativ som förhindrar personliga rum från att startas när man ringer in via telefon.

  

Inställning i webbplatsadministrationen för att kontrollera hur värdar lämnar möten

  

Webbplatsadministratörer har nu en inställning som förhindrar värdar från att lämna möten utan att avsluta dem.

  

Om detta alternativ är aktiverat i WebEx-administrationen kan värden välja Lämna möte utan att mötet avslutas. Om detta alternativ är inaktiverat har värden inte alternativet att lämna mötet utan kan bara avsluta mötet eller överföra värdrollen till en annan mötesdeltagare.

  

WBS31.7

Cisco WebEx Meeting Center

   

Pausa och återuppta automatiska mötesinspelningar

  

Mötesvärdar kan nu pausa och återuppta inspelning av möten där inspelningen startas automatiskt. Detta alternativ aktiveras av webbplatsadministratören i Cisco WebEx-administrationsverktyget.

  

Förbättrad e-postavisering om att delta före värden

  

Deltagare kan nu skicka en e-postavisering till värdar för möten i personliga rum för att meddela att personer väntar på att mötet ska börja, även när mötestiden redan har passerat. Förut skickades e-postaviseringar endast ut fram till mötets starttid.

  

Förbättrat kommando för att låsa möten

  

Användargränssnittet i mötesprogrammet har förbättrats för att tydliggöra låsning och upplåsning av WebEx-möten så att de bättre överensstämmer med möten i personliga rum:

  
 •  

  Kommandona i mötesmenyn heter nu Lås möte och Lås upp möte.

    

 •  

  Låsta möten visas med en låssymbol längst ner och verktygstipset ”Detta möte är låst”.

    

  

Ange värd-PIN-koder för möten i personliga rum

  

Texten om att ange en värd-PIN-kod för möten i personliga rum har ändrats för tydlighets skull och för att vara mer konsekvent med annan text i användargränssnittet.

  

Knapp för ”Lämna rum” i möten i personliga rum

  

Knappen Lämna rum i möten i personliga rum har ändrats till Lämna möte.

  

Alternativ för avslutande av möten i personliga rum

  

Standardalternativet för värdar av personliga rum att avsluta eller lämna ett möte är nu Avsluta möte.

  

Avisering i helskärmsläge när personer väntar i lobbyn till det personliga rummet

  

Mötesvärdar som antingen delar eller visar någon annans delade innehåll i helskärm i ett låst personligt rum får nu ett meddelande när någon går in i lobbyn och väntar på att släppas in. Detta meddelande stannar kvar på skärmen tills mötesvärden agerar eller avfärdar meddelandet.

  

Cisco WebEx Meeting Centers digitala signatur

  

När du hämtar Cisco WebEx Meeting Center i Microsoft Windows XP SP3 och Windows Vista kan det hända att ett varningsmeddelande visas. Dessa Windows-versioner kan inte verifiera utgivaren av Windows-installationsfilerna (MSI-filer). Om du försöker öppna en MSI-fil får du en säkerhetsvarning som informerar om att filen inte har någon giltig digital signatur. Vi rekommenderar att du bara öppnar filen om du vet att den är säker.

  

Nytt videolayoutalternativ tillgängligt för videosystem

  

Ett nytt videolayoutalternativ som kallas 1+N finns tillgängligt för användare som deltar i möten via videosystem. Denna nya layout anpassar sig dynamiskt efter mötets storlek genom att visa fler och fler användare i takt med att de ansluter sig.

  

Detta nya layoutalternativ finns längst ner på listan över tillgängliga videolayouter. Standardvideolayouten är fortfarande Aktiv närvaro, men användare kan använda tonvalskontroller (”dual-tone multi-frequency signaling”, DTMF) eller FECC-kontroller (”far-end camera controls”) för att växla till den nya videolayouten.

  

Begränsat stöd för XenApp 7.6

  

XenApp 7.6 stöds nu delvis av WebEx Meeting Center. Det finns inget stöd för Ring med dator-ljud (VoIP), video, produktivitetsverktyg, Access Anywhere, Remote Access eller praktiska labbsessioner.

  

Cisco WebEx Support Center

   

Infört maxgräns för antal mötesdeltagare

  

Maximalt antal mötesdeltagare i WebEx Support Center är nu 1 000 stycken. Detta bidrar till att undvika tekniska fel och avbrott.

  

Alla Cisco WebEx Center

   

Stöd för anteckningspanelen i PowerPoint i Microsoft Office 2013 och 2016

  

Presentatörer kan nu visa anteckningspanelen när de delar PowerPoint-presentationer i Microsoft Office 2013 och 2016.

  

Cisco WebEx produktivitetsverktyg

   

Avinstalleringsprogram för Cisco WebEx produktivitetsverktyg

  

Ett nytt kommandoradsverktyg gör det möjligt för IT-administratörer att utföra en massavinstallation av alla befintliga installationer av Cisco WebEx produktivitetsverktyg, oavsett version av produktivitetsverktygen. Alla filer och mappar som är associerade med produktivitetsverktygen tas bort utan att andra WebEx-komponenter påverkas, t.ex. WebEx Meeting Center eller WebEx-inspelaren.

  

Förbättrad användarupplevelse när möten uppdateras

  

Användarupplevelsen av att redigera möten med WebEx produktivitetsverktyg i Microsoft Outlook har förbättrats. Mötesuppdateringar tillåts nu när den ursprungliga mötestypen inte är tillgänglig. Förut var mötesuppdateringar blockerade efter att mötestypen hade ändrats eller inte var tillgänglig.

  

Cisco WebEx-administration

   

Förinställd automatisk låsningstid i personliga rum

  

När ett möte startas i ett personligt rum kan användarna välja att ange hur många minuter efter mötets start som de vill att det personliga rummet ska låsas, inklusive noll minuter. Nu kan webbplatsadministratörer konfigurera en standardtid då personliga rum ska låsas. Den webbplatsövergripande inställningen gäller personliga rum tillhörande nya användare eller användare som inte har konfigurerat någon automatisk låsinställning.

  

Återställning av lösenord och kontouppgifter

  

WebEx-webbplatsadministratörer kan nu återställa sina lösenord och kontouppgifter via inloggningssidan till Cisco WebEx-administrationsverktyget.

  

Ny spärrningsrapport

  

Webbplatsadministratörer kan nu använda en ny spärrningsrapport som visar spärrade användarkonton och användarnas tre senaste misslyckade inloggningsförsök. Denna nya rapport gör det även möjligt för webbplatsadministratörer att låsa upp spärrade användarkonton.

  

Förbättrad rapport om pågående möten

  

Rapporten om pågående möten har förbättrats med en ny ”Mötesnummer”-kolumn.

  

Förbättrat användargränssnitt

  

Flera förbättringar har gjorts av gränssnittet till WebEx-administrationen för bättre arbetsflöde och användarvänlighet:

  
 •  

  Fältobjektet ”Användare” i den vänstra navigeringsraden har bytt namn till ”Användarhantering” för att tydliggöra dess syfte.

    

 •  

  Hjälp-knappen till WebEx-administrationssidan har flyttats från övre vänster hörn till övre höger hörn för att synas bättre.

    

  

Ny XML-API-funktionalitet

  

Två nya XML-API:er har lagts till för att tillhandahålla bättre frågor:

  
 •  

  En XML-API för att hämta mötesinformation efter återuppringningstelefonnumret och starttiden för återuppringningen.

    

 •  

  En XML-API för att hämta värdnyckeln efter mötesnumret.

    

  

WBS31.6

Cisco WebEx Meeting Center

   

Meeting Center-video

  

Tillgång till möten från tredjepartsvideosystem är nu en kärnfunktion i Meeting Center. I tidigare versioner kallades denna funktion för CMR Cloud. Hädanefter kallas den bara ”video”. Denna namnändring gäller årliga prenumerationserbjudanden, både med och utan SaaS.

  

Alternativa värdar för möten i personliga rum

  

Mötesvärdar har nu möjlighet att tilldela alternativa värdar till möten i personliga rum. Detta alternativ kontrolleras av webbplatsadministratören och är aktiverat som standard.

  

På sidan Inställningar kan värdar specificera andra användare som kan vara alternativa värdar för sina möten i personliga rum. Dessa alternativa värdar måste ha ett värdkonto på samma webbplats som värden. Om värden inte startar mötet, kan en av de alternativa värdarna göra det.

  

Alternativa värdar ser ett meddelande på värdens personliga rum-sida som indikerar att de är alternativa värdar, och de ser knappen Starta möte i stället för knappen Delta i möte.

  

Om värden låter en deltagare bli alternativ värd, och denna deltagare redan väntar i lobbyn, kommer mötet att starta automatiskt om deltagaren redan är inloggad. Om deltagaren inte är inloggad kommer han eller hon att uppmanas att logga in först för att kunna starta mötet.

  

Obs! Alternativa värdar kan inte starta ett möte från videosystem eller program.

  

Alternativa värdar för möten i Meeting Center

  

När värden schemalägger ett möte, kan denna välja ett alternativ för att låta någon med ett konto på webbplatsen vara värd för mötet i stället för att ange alternativa värdar individuellt med namn. Om värden inte startar mötet kan den första deltagaren som har ett konto på webbplatsen starta det. Om värden startar mötet, och sedan låser mötet, kommer alla deltagare som inte redan deltar – även de som har ett konto på webbplatsen – att låsas ute från mötet och förbli i lobbyn tills värden släpper in dem manuellt. Detta alternativ kontrolleras av webbplatsadministratören och är aktiverat som standard.

  

Obs! Alternativa värdar kan inte starta ett möte från videosystem eller program.

  

Förbättrad upplevelse av personliga rum

  

Sidan för personligt rum har nu ett mer modernt och välkomnande utseende. Den översta raden döljs automatiskt när den inte används för att maximera den tillgängliga skärmytan, men användare kan visa den översta raden igen genom att peka på pilen längst upp på skärmen. Fliken Hem har nu personligt rum som standard (för webbplatser som inte har funktionen personliga rum aktiverad, uppmanar sidan Hem fortfarande användaren att ange ett mötes-, händelse- eller sessionsnummer).

  

Värd-PIN-kod för personligt rum

  

För att stödja de nya funktionerna som gör att du kan starta möten via telefon, har alla personliga rum nu en värd-PIN-kod (personligt identifieringsnummer) om webbplatsen har stöd för video (som tidigare kallades ”CMR Cloud”) eller WebEx-ljud. Om video redan är aktiverat för en webbplats, eller om webbplatsen redan har en ljud-PIN-kod, har värd-PIN-koden för det personliga rummet inte ändrats från den tidigare versionen. För webbplatser som inte har en PIN-kod för personligt rum tilldelas en sådan automatiskt, med möjligheten att ändra den.

  

Både ljud- och värd-PIN-koden kan användas för att starta ett möte i ett personligt rum via telefon, såvida inte värd-PIN-koden har fler än fyra siffror.

  

Webbplatsadministratörer kan justera det antal siffror som värd-PIN-koder för personliga rum kan bestå av, där standardlängden är fyra siffror. Webbplatsadministratörer kan spärra ett konto om oväntad aktivitet upptäcks på kontot.

  

Starta möten i personliga rum via telefon

  

Nu kan du starta din möten i personliga rum via telefon utan att först behöva logga in via WebEx-programmet. När du startar ett möte via telefon, anger du först mötets åtkomstkod. Du uppmanas därefter att ange din värd-PIN-kod och trycka fyrkant för att starta mötet. Deltagare uppmanas att endast trycka på fyrkant, och om värden redan har startat mötet i det personliga rummet kommer de att anslutas till det. Om mötet inte har startat ännu, får de vänta i lobbyn.

  

Värd-PIN-koden inkluderas i mötesuppgifterna som kan ses av värden. Den inkluderas aldrig i mötesinbjudningarna.

  

Anteckningar:

  
 •  

  Alternativa värdar kan inte starta möten i personliga rum via telefon.

    

 •  

  Du kan inte låsa eller låsa upp möten via telefon, så möten som är inställda till att låsas automatiskt måste startas via WebEx-programmet.

    

  

Säkerhetsförbättringar av personliga rum

  

Två nya funktioner ger bättre säkerhet för personliga rum. Båda funktionerna är inaktiverade som standard och kan aktiveras av webbplatsadministratörerna.

  
 •  

  Obehöriga användare släpps in manuellt

    

  En nytt webbplatsadministrationsalternativ låter deltagare som har loggat in att ansluta till ett olåst personligt rum, men kräver att obehöriga deltagare väntar i lobbyn som tillhör detta personliga rum tills värden släpper in dem manuellt. Webbplatsadministratörer kan även göra ett undantag till detta alternativ för att låta obehöriga deltagare ansluta till ett olåst rum om de nyligen har loggat in inom en viss tidsperiod (standard är två veckor).

    

  När värden startar ett låst möte ser värden en lista över de deltagare som väntar i lobbyn, vilken anger de deltagare som har loggat in och vilka som inte har det. När värden startar ett olåst möte visar listan över deltagare som väntar i lobbyn endast de personer som inte har loggat in, eftersom de personer som har loggat in släpps in automatiskt. I båda fallen kan värden granska listan och välja vilka som ska släppas in till mötet i det personliga rummet.

    

  Deltagare som deltar via telefon eller videosystem kan fortfarande ansluta till olåsta personliga rum.

    

 •  

  Captcha

    

  Administratörer har nu möjlighet att kräva att en CAPTCHA-kod ska visas när deltagarna ansluter till något av webbplatsens personliga rum för första gången eller när webbläsarcookies har rensats.

    

  

Förbättrad upplevelse av mötesdeltagande

  

Tillvägagångssättet för att delta i ett möte har förbättrats för att undvika förvirring. En deltagare som deltar i ett möte får nu först se alternativen för ljudanslutning, och visas därefter alternativen för förhandsvisning av video först efter att ha anslutit till ljud. Detta minskar förvirringen genom att dra uppmärksamheten till vart och ett av dessa alternativ var för sig.

  

För deltagare som har valt Starta min video i alla möten från videoalternativen, visar videofönstret ett meddelande om att videoströmmen kommer att starta när deltagaren ansluter till ljud. Både videoströmmen och ljudet startar då samtidigt. Användare som inte vill ansluta till ljud kan fortfarande starta sin video från videoalternativen.

  

Cisco WebEx-webbapp

  

Den nya Cisco WebEx-webbappen gör det enklare och snabbare att delta i ett WebEx-möte. Det kräver inte att du hämtar något och inga tillägg behöver installeras.

  

Den nya webbappen är endast avsedd för deltagare. Värdar och presentatörer behöver fortfarande datorappen. Webbappen har stöd för grundläggande funktionalitet för mötesdeltagare såsom integrerat ljud, visning av delat innehåll, chatt och att skicka och ta emot video (endast Mozilla Firefox). Mötesdeltagare kan också sömlöst växla till datorappen när som helst under ett möte om de vill dela innehåll.

  

Även om det finns stöd för de flesta större webbläsarna så rekommenderar vi att man använder Mozilla Firefox för bästa möjliga mötesupplevelse (inklusive videostöd). Klicka på länken Delta via webbläsare på sidan för mötesuppgifter eller på sidan för värdens personliga rum för att delta.

  

Förstagångsupplevelsen av webbappen inkluderar en informativ skärmbild som presenterar webbappens kontroller. Möteskontrollerna finns längst ner på sidan, och de försvinner smidigt ur bild när de inte används. Mötesfönstret är stort och placerat i mitten för att optimera den tillgängliga skärmytan.

  

Observera


 

Cisco WebEx-webbappen erbjuds för närvarande endast i en begränsad tillgänglighetsversion på begäran. För att få webbappen aktiverad på din webbplats kontaktar du din Customer Success Manager (CSM) för att skicka in ett ärende med en förfrågan.

  
  

För mer information om funktionerna och begränsningarna i webbappen besöker du sidan för Cisco WebEx webbapp på Hjälpcentralen på https://help.webex.com/docs/DOC-14661.

  

Flerspråkig installationsfil (endast Windows)

  

Webbplatsadministratörer som vill ha möjlighet att installera den flerspråkiga versionen av WebEx Meeting Center-programmet kan begära av WebEx administratörer att aktivera denna funktion. Installationsfilen för den flerspråkiga versionen av WebEx Meeting Center-programmet kan vara användbar för distribution till system där språkväxling krävs, eller i stora företagsmiljöer som använder Virtual Desktop Infrastructure (VDI).

  

Tillgänglighetsförbättringar (endast Windows)

  

Mötesuppgifter kan nu läsas av skärmläsarprogram i Windows-versionen av WebEx Meeting Center. Synskadade personer kan nu höra text, länkar och aktiva element inom följande områden:

  
 •  

  Menyn för ljud- och videoanslutning

    

 •  

  Fliken för mötesinformation

    

  

Begränsat stöd för XenApp 7.5

  

XenApp 7.5 stöds nu delvis av WebEx Meeting Center. Det finns inget stöd för Ring med dator-ljud (VoIP), video, produktivitetsverktyg, Access Anywhere, Remote Access eller praktiska labbsessioner.

  

Cisco WebEx Event Center

   

Förbättringar av användargränssnittet för Mac-användare

  

Förbättringar av WebEx Event Center-programmet för Mac ger ett renare och mer modernt användargränssnitt. Förbättringar inkluderar uppdaterad ikonografi, nya knappar och menyer samt ett ljusare och renare färgschema. Funktionaliteten förblir densamma.

  

Enhets- och ljudikonerna är nu sammanförda under en enskild kolumn, och status- och verktygstipstexterna har uppdaterats.

  

Avatarer för Mac-användare

  

Nya avatarer för WebEx Event Center-programmet för Mac ger en mer personlig och interaktiv mötesupplevelse, med stöd för en videocentrerad upplevelse, även om inte alla användare använder video. För användare på enhetliga WebEx-webbplatser skapas avatarer med hjälp av användarens profilbild. För användare på icke-enhetliga webbplatser eller för användare som inte har en profilbild eller som inte är inloggade på ett WebEx-konto visas en generisk avatar med en ikon som visar användarens initialer. Webbplatsadministratörer kan aktivera eller inaktivera visningen av avatarer under möten.

  

Omtilldela Event Center-program

  

Webbplatsadministratörer kan nu omtilldela WebEx Event Center-program från en person till en annan person som tar över den rollen.

  

Cisco WebEx Training Center

   

Mötes- och inspelningskategorier

  

Möten och inspelningar i Training Center kan nu kategoriseras så att deltagare enklare kan hitta specifika möten eller inspelningar, och värdar kan skapa nya kategorier och tilldela objekt till dessa. Kategorier listas i alfabetisk ordning, medan individuella möten och inspelningar visas i omvänd kronologisk ordning. Kategorier kan även skapas vid schemaläggningen av ett möte. Kategorier är valfria – det är inte obligatoriskt att tilldela möten eller inspelningar till en kategori.

  

Vid hantering av kategorier kan kategorihanteraren skapa eller ändra namn och beskrivning på kategorierna. Kategorier kan vara listade (offentliga) eller ej listade (privata). I listade kategorier visas endast listade sessioner och inspelningar. Vid delning av kategori-URL:en till en ej listad kategori kommer hela kategoriinnehållet att visas, vilket inbegriper både listade och ej listade sessioner och inspelningar.

  

När kategorier blir tilldelade möten kan värdar välja kategorier som de har skapat, eller kategorier som andra värdar har skapat.

  

Värdar kan endast ta bort de möten som de har skapat – de kan inte radera andra värdars möten.

  

Denna funktion aktiveras av webbplatsadministratören. Webbplatsadministratören kan omtilldela kategorier från en person till en annan person som tar över den rollen.

  

Cisco WebEx produktivitetsverktyg

   

Förbättringar av användargränssnittet i WebEx produktivitetsverktyg för Windows

  

De förbättringar som gjorts av användargränssnittet inbegriper ett modernt gränssnitt som är anpassat till andra samarbetsprodukter från Cisco och som förbättrar den övergripande användarupplevelsen för Windows. Den uppdaterade kontrollpanelen i WebEx produktivitetsverktyg har ett renare, enklare användargränssnitt som är anpassat för att lätt komma åt de vanligaste funktionerna, vilket inkluderar möjligheten att starta ett möte i ett personligt rum och att visa din möteslista. Den har även en enklare och mer användarvänlig inloggningsprocess. Kontrollpanelen för produktivitetsverktygen visar också din avatar eller dina initialer.

  

Menyn i Microsoft Outlook har omorganiserats och förenklats så att de mest frekvent använda menyalternativen finns på första menynivån. WebEx kontroller läggs nu automatiskt till i Outlook-kalenderns mötesfönster.

  

Dialogrutan för WebEx-inställningar ersätter dialogrutan WebEx-inställningarna och stämmer nu mer överens med dialogrutan för Mac-inställningar. Den har förenklats med en hierarkisk meny och de mest frekvent använda funktionerna på första nivån.

  

Schemaläggning av personliga rum med Mac-versionen av produktivitetsverktygen

  

Du kan nu schemalägga ett möte i ett personligt rum i Microsoft Outlook med hjälp av produktivitetsverktygen för Mac.

  

Stöd för Microsoft Outlook (64-bitars) med Mac-versionen av produktivitetsverktygen

  

Produktivitetsverktygen för Mac har nu stöd för 64-bitarsversionen av Microsoft Outlook. Uppdateringsversioner av Microsoft Insider stöds inte

  

E-postinbjudningar till WebEx- och TelePresence-möten (CMR Hybrid)

  

Alla e-postinbjudningar till WebEx- och TelePresence-möten med hjälp av mötesrum för samarbete (CMR Hybrid) är nu genomgående i RTF- eller HTML-format, med ett mer modernt gränssnitt och tydligare information (detta kräver TelePresence Management Suite version 15.3 eller senare).

  

Stöd för Microsoft Exchange 2016

  

WebEx produktivitetsverktyg har nu stöd för Microsoft Exchange Server 2016. Integreringen med Microsoft Outlook för WebEx och TelePresence (CMR Hybrid) har dock inget stöd för Exchange Server 2016.

  

Prestandaförbättringar av Microsoft Office 365

  

Prestandan och stabiliteten hos produktivitetsverktygen i Microsoft Office 365 har förbättrats avsevärt.

  

Hjälpavsnittsöversikt för produktivitetsverktygen

  

Hjälp-kommandot i produktivitetsverktygen är nu länkat till ett översiktsämne om WebEx produktivitetsverktyg, vilket i sin tur innehåller länkar till all dokumentation om produktivitetsverktygen.

  

Cisco WebEx Meetings-app (Apple iPhone och iPad)

   

Nytt användargränssnitt

  

Användargränssnittet i version 9.5 av WebEx Meetings-appen har uppdaterats för att överensstämma med användargränssnittet i Ciscos andra samarbetsprodukter. Hela användargränssnittet för förmöten har uppdaterats, såväl som ikonen och färgen för aktiva möten. Dessa uppdateringar innefattar en effektiviserad och enklare åtkomst till ditt egna personliga rum och till de personliga rum du nyligen besökt på din nuvarande WebEx-webbplats.

  

Innehållsdelning från iPhone

  

Du kan nu dela dina filer från din Apple iPhone. Version 9.5 av WebEx Meetings-appen inkluderar nu integrering med Box, Dropbox och Google Drive.

  

Stöd för delad skärm på Apple iPhone och iPad

  

Version 9.5 av WebEx Meetings-appen har nu stöd för delad skärm i iPad Pro. Du kan starta en annan app på en delad skärm utan att lämna ditt WebEx-möte.

  

Cisco WebEx Meetings-app (Android)

   

Nytt användargränssnitt

  

Användargränssnittet i version 9.5 av WebEx Meetings-appen har uppdaterats för att överensstämma med användargränssnittet i Ciscos andra samarbetsprodukter. Hela användargränssnittet för förmöten har uppdaterats, såväl som ikonen och färgen för aktiva möten. Dessa uppdateringar innefattar en effektiviserad och enklare åtkomst till ditt egna personliga rum och till de personliga rum du nyligen besökt på din nuvarande WebEx-webbplats.

  

Cisco WebEx-administration

   

Importera och exportera användarinställningar för enhetliga webbplatser

  

Webbplatsadministratörer kan nu importera och exportera användarinställningar i filer med kommaseparerade värden (CSV-format) för enhetliga WebEx-webbplatser. Detta gör det möjligt för administratörer att utföra en massinspektion och -uppdatering av de befintliga användarnas WebEx-specifika inställningar från Cloud Collaboration Management (CCM).

  

Skapandet av flera nya användare med tjänsterättigheter samtidigt, och massuppdatering av de befintliga användarnas gemensamma attribut (inklusive tjänsterättigheter) hanteras av den gemensamma CSV-importfunktionen i CCM.

  

Självbetjäningsmärkning för enhetliga WebEx-webbplatser

  

Följande objekt kan nu ändras genom självbetjäningsmärkning för enhetliga WebEx-webbplatser:

  
 •  

  Sidhuvud: Logotyp för partner eller kund

    

 •  

  Stödtext för partner eller kund

    

 •  

  En ”Få hjälp”-URL för partner eller kund

    

  

Nya administrationsinställningar i WebEx Event Center

  

Två icke-obligatoriska administrationsinställningar i Event Center som tidigare endast fanns tillgängliga genom förfrågningar till WebEx administration, finns nu tillgängliga som webbplatsadministrationsalternativ:

  
 •  

  Tillåt video i Event Center

    

 •  

  Aktivera programhantering

    

  

Skrivskyddad åtkomst från Cloud Collaboration Management till kundportalen 

  

Medlemmar av Cisco- eller partnersupporten kan nu starta en kundportal i Cloud Collaboration Management (CCM) med skrivskyddad åtkomst så att de kan granska webbplatsinställningar och användarattribut inom WebEx. Denna skrivskyddade åtkomst låter supportrepresentanten se samma vy som webbplatsadministratören. Detta åtkomstprivilegium löper ut efter 12 timmar.

  

Förbättrat utseende på sidor

  

Flera sidor av WebEx webbplatsadministration för både fristående och enhetliga webbplatser har uppdaterats för att matcha samma utseende och känsla som de övriga administrationssidorna har:

  
 •  

  Alla rapportsidor inom webbplatsadministrationen

    

 •  

  Sidan med lista över mötestyper

    

  

Dessutom fick sidan med lista över mötestyper en ny design för att ge en förbättrad användarupplevelse.

  

Alla Cisco WebEx Center

   

Microsoft Office 365 med Office 2013 och Office 2016

  

WebEx har nu stöd för Microsoft Office 365 med Office 2013 och Office 2016.

  

Förenklad deltagarupplevelse för Chrome och Internet Explorer 

  

I Google Chrome och Microsoft Internet Explorer har utseendet och känslan av att delta i WebEx-möten förenklats med ett renare och förbättrat användargränssnitt, samt en guidad process för de som deltar i möten för första gången.

  

Förbättrad upplevelse av mötesdeltagande för Firefox (64-bitars) och Microsoft Edge

  

Upplevelsen av mötesdeltagande har förbättrats för Firefox (64-bitars) och Microsoft Edge för alla center, eftersom WebEx-tillägget nu endast behöver hämtas och installeras en gång vid det första mötestillfället i stället för varje gång ett nytt möte ska hållas.

  

Avinstallationsfil för WebEx-programmet för Mac

  

Avinstallationsfilen för WebEx-programmet för Mac gör att du kan avinstallera WebEx fullständigt i ett enda steg.

  

Nya ljudtelefonispråk

  

Användare av WebEx ljudtelefoni har fått flera nya språk:

  
 •  

  Kanadensisk franska ersätter alternativet franska för uppringningsanvändare i Kanada.

    

 •  

  Tjeckiska ersätter brittisk engelska som standardspråk för inringnings- och återuppringningsanvändare i Tjeckien (engelska är ett alternativ).

    

 •  

  Finska ersätter brittisk engelska som standardspråk för inringnings- och återuppringningsanvändare i Finland (engelska är ett alternativ).

    

 •  

  Ungerska ersätter brittisk engelska som standardspråk för inringnings- och återuppringningsanvändare i Ungern (engelska är ett alternativ).

    

 •  

  Europeisk portugisiska ersätter brasiliansk portugisiska som standardspråk för inringnings- och återuppringningsanvändare i Portugal.

    

 •  

  Svenska ersätter brittisk engelska som standardspråk för inringnings- och återuppringningsanvändare i Sverige (engelska är ett alternativ).

    

  

WBS31.5.20

Cisco WebEx Meeting Center, Training Center, Event Center

   

Bättre tillgänglighet till inspelningspapperskorgen

  

WebEx erbjuder nu en bättre användarupplevelse genom att göra inspelningspapperskorgen tillgänglig via sidorna Mina inspelade möten, Mina händelseinspelningar och Mina utbildningsinspelningar.

  

WebEx-administration

   

Förbättrad rapportgenerering

  

Rapporteringsupplevelsen har förbättrats med ett nytt alternativ för webbplatsadministratörer med vilket de kan generera rapporter på Instrumentpanelen för hämtning av avslutade händelser och inspelningar i form av bakgrundjobb som kan hämtas senare. Detta förbättrar prestandan genom att lösa tidsgränsproblemen.

  

Aktivera eller inaktivera stöd för IBM Connection Cloud

  

Ett nytt alternativ i de gemensamma webbplatsinställningarna i webbplatsadministrationen ger webbplatsadministratörer möjlighet att aktivera eller inaktivera stöd för IBM Connection Cloud.

  

Rapport om inaktiva användare

  

Webbplatsadministratörer kan nu generera en rapport om webbplatsanvändare som har varit inaktiva under ett specifikt antal dagar (mellan 0 och 365).

  

Alla Cisco WebEx Center

   

Stöd för jubileumsuppdateringen för Windows 10

  

Alla Cisco WebEx-center har stöd för Windows 10 Anniversary (Redstone) Update.

  

Hjälplänk i e-postmeddelanden med mötesinspelningar

  

Användarupplevelsen av e-postmeddelanden som aviserar mötesvärdar om att deras nätverksbaserade mötesinspelningar är färdiga har förbättrats genom att en hjälplänk till supportwebbplatsen har lagts till.

  

Förbättrad upplevelse av mötesdeltagande i Mozilla Firefox

  

WebEx har förbättrat upplevelsen av mötesdeltagande för Mozilla Firefox 64-användare.

  

WBS31.5

Cisco WebEx Meeting Center

Personligt rum-sida som hemsida

När du en gång har loggat in till ditt personliga rum kommer den sidan att visas varje gång du besöker din WebEx-webbplats, även om du inte är inloggad. Denna funktion kontrolleras med ett alternativ för webbplatsadministration, vars standardinställning är att vara aktiverad.

Cisco WebEx Meeting Center och Training Center

Kräv att mötesdeltagare har ett konto för direktmöten

Alternativet Kräv att mötesdeltagare har ett konto på denna webbplats för att delta i detta möte fungerar nu för direktmöten som värdar startar med Träffas nu och som använder anpassade mötesmallar. När detta alternativ är valt kan endast deltagare som har konton på WebEx-webbplatsen delta i direktmöten. När webbplatsadministrationsalternativet Kräv att användare har ett konto då de deltar via telefon också är aktiverat måste användare lägga till ett telefonnummer och ljud-PIN-kod i sina ljudinställningar innan de deltar via ljudenheter.

Cisco WebEx produktivitetsverktyg

Videoinringningsportar

Administratörer kan nu ange standard- och maxnummer för videoinringningsportar för CMR Hybrid-möten i WebEx produktivitetsverktyg. Denna funktion gör att administratörer har bättre kontroll över schemaläggning av videoresurser. Om dessa värden är specificerade då en värd schemalägger ett CMR Hybrid-möte med produktivitetsverktygen kommer fältet Lägg till videoinringningsdeltagare under mötesalternativen att visa standardvärdet. Värden kan fortfarande ange ett annat värde, men det kan inte överskrida det maximala värdet.

Förbättring av schemaläggning av CMR Hybrid-möten i WebEx

När en användare schemalägger ett CMR Hybrid-möte i produktivitetsverktygen är mötesalternativet Tillåt personer att delta via WebEx aktiverat som standard.

Cisco WebEx webbplatsadministration

Justerbar sluttid för möten utan värdar

Även om det inte hör till god sed att hålla möten utan värdar kan WebEx webbplatser konfigureras så att deltagare kan delta i mötet innan värden ansluter. För att förhindra obehörig åtkomst avslutar WebEx automatiskt möten vid en förbestämd tid om värden inte deltar.

En ny parameter finns tillgänglig via en anskaffningsbegäran som kan justera sluttiden för möten utan värdar. Kontakta din kontoansvarige för att begära ändringar för denna parameter.

Förbättrade rapporter

Följande rapportsidor har förbättrats med ett nytt utseende och ny känsla:

 • Access Anywhere

   

 • Remote Access

   

 • WebACD

   

Alla Cisco WebEx Center

Konfiguration av interna telefonnummer

För kunder med molnanslutet ljud (CCA) med intern återuppringningskapacitet kan mötesvärdar nu konfigurera sina interna telefonnummer under avsnittet Inställningar på Min WebEx-sida, och webbplatsadministratörer kan konfigurera interna telefonnummer i Cisco WebEx administrationsverktyg.

Manuell installation av Cisco WebEx för användare av Google Chrome

För Chrome-användare som inte kan få åtkomst till Chrome Web Store kommer filtillägget för Cisco WebEx inte att installeras automatiskt när användarna deltar i ett möte. Nu dirigeras dessa användare vidare till en hjälpsida med instruktioner om att manuellt hämta och installera filtillägget.

Förenklad inloggning via mobil för användare som har gemensam identitet aktiverad

Om den webbplats du loggar in på har gemensam identitet aktiverad är inloggningsprocessen för mobil förenklad genom automatisk ifyllnad av din e-postadress så att du inte längre behöver ange den två gånger.

Uppspelning av strömmad inspelning på mobil

Strömmade MP4-mötesinspelningar finns nu tillgängliga för uppspelning på Apple iPhone och iPad och på Android-enheter. Mötesinspelningar i MP4 är bara tillgängliga för Meeting Center-möten som har stöd för att delta via ett videosystem (tidigare kallat ”CMR Cloud-möten”). Mötesinspelningar i WebEx Advanced Recording Format (ARF) är ännu inte tillgängliga för uppspelning på mobila enheter.

Standardvy för bättre mötesdeltagarlista

Mötesupplevelsen i WebEx för användare som ansluter via ljud och video genom att välja alternativet Ring mitt videosystem är nu förbättrad så att mötesdeltagarlistan har listvy som standard.

Återställ raderade inspelningar

Ägare av mötesinspelningar kan nu återställa raderade inspelningar upp till 30 dagar efter radering. Efter 30 dagar rensas inspelningar från papperskorgen och tar inte längre upp lagringsutrymme.

Ytterligare kungörelse angående slutet på livscykeln för Cisco WebEx Meetings-program för BlackBerry 6, 7 och 10

Bästa kunder:

Tack för er feedback gällande vårt senaste meddelande om Cisco WebEx Meetings för BlackBerry OS 6, 7 och 10. Med tanke på den respons vi fick, skulle vi vilja tillhandahålla ytterligare förtydliganden:

Vi uppskattar och stöder mångfalden av mobila plattformar inom verksamheten, och vår strategi har varit att göra det möjligt för alla mobila användare att använda WebEx-möten. Vår strategi är fortfarande att fokusera våra insatser på de stora mobila plattformar och operativsystem som ni, våra kunder, har valt att använda.

När BlackBerry nu har introducerat Android på sina senaste enheter vill vi härmed meddela att stödet och försäljningen av Cisco WebEx Meetings för BlackBerry OS 6, 7 och 10 kommer att upphöra från och med den 12 januari 2017.

Vi är dock glada över att även i fortsättningen kunna erbjuda användare av BlackBerry-enheter med operativsystemet Android möjligheten att uppleva ett fantastiskt mötessamarbete via Cisco WebEx Meetings för Android. Vi avser att stödja befintliga och kommande Android-baserade BlackBerry-enheter, inklusive följande:

 • BlackBerry PRIV

   

 • BlackBerry DTEK50

   

För alla BlackBerry-användare kommer vi att fortsätta stödja möjligheten för användare att delta i valfri Cisco WebEx-telekonferens via vår standardinringning, eller den nyligen tillagda ljudåteruppringningsfunktionen.

För enbart de enheter som är baserade på BlackBerrys operativsystem 6, 7 och 10, kommer vi den 12 januari 2017 att:

 • Ta bort programmet Cisco WebEx Meetings från BlackBerry World

   

 • Upphöra med teknisk support och support via hjälpsidan för BlackBerry OS 6, 7 och 10

   

 • Låta befintliga användare av Cisco WebEx Meetings för BlackBerry OS 6, 7 och 10 få tillgång till WebEx-möten fram till sista användningsdatum. Det inträffar den 4 april 2017.

   

Den 4 april 2017 kommer vi att:

 • Inaktivera Cisco WebEx Meetings för BlackBerry OS 6, 7 och 10 tillgång till WebEx-möten

   

Tack igen för er feedback och support.

Med vänliga hälsningar,

WebEx kundtjänst

Cisco Systems, Inc.

WBS31.4

Cisco WebEx Meeting Center

   

Cisco WebEx Meeting Center med mötesrum för samarbete (CMR Cloud)

  

Tillgängligt direkt. Det är nu möjligt att delta i mötesrum för samarbete (CMR Cloud) via Microsoft Skype for Business- och Lync-program. Med denna nya funktion kommer du att kunna samarbeta med en större grupp användare.

  

Se instruktionerna i användarguiden till WebEx Meeting Center med mötesrum för samarbete (CMR Cloud) på https://help.webex.com/docs/DOC-6348 för hjälp om hur du startar och deltar i möten via Skype for Business- och Lync-program. Dessutom kan du se testresultaten från olika program- och serverkonfigurationer som har publicerats på http://www.cisco.com/go/cmr-cloud-compatibility.

  

Cisco WebEx produktivitetsverktyg

   

Länken i problemrapporterna har tagits bort

  

E-postmeddelandet med problemrapporter innehåller inte längre en länk till webbplatsen support.webex.com.

  

Förbättrad numerisk lösenordsbeskrivning

  

E-postmeddelanden angående möten har omformulerats för att bättre beskriva hur numeriska lösenord används när man deltar i ett möte från telefon eller videosystem.

  

Cisco WebEx webbplatsadministration

   

Uppdaterat utseende på rapporter

  

Rapportsidor för WebACD och Remote Access har fått ett uppdaterat utseende för webbplatsadministratörer. Följande rapporter har uppdaterats:

  
 •  

  Allokeringskö för WebACD

    

 •  

  URL-hänvisning för WebACD

    

 •  

  Spårning av fjärrdator

    

 •  

  Remote Access för kundtjänstrepresentant

    

 •  

  Användning av fjärrdator

    

  

Partnerverifieringssida

  

CCM-administratörer (Cloud Collaboration Management) kan nu se en partnerverifieringssida för WebEx-webbplatser, om funktionen är aktiverad på webbplatserna.

  

Rapport över inaktiva användare

  

CCM-administratörer har nu fått en ny rapport om inaktiva användare på landningssidan för rapporter.

  

Alla Cisco WebEx Center

   

Hjälp med schemaläggning av möten

  

Välkomstmeddelanden via e-post har nu en länk till ett omfattande hjälpavsnitt där förstagångsanvändare kan lära sig hur man schemalägger ett WebEx-möte.

  

WBS31.3

Cisco WebEx Meeting Center

I abonnemanget ingår mötesrum för samarbete (CMR) Cloud

Från och med den 2 maj 2016 kommer det i valbara abonnemang för Cisco WebEx Meeting Center att ingå en videofunktion i molnet för mötesrum för samarbete (CMR) utan extra kostnad. I CMR Cloud kan människor mötas, samarbeta och vara produktiva med vem som helst från vilken mobil enhet eller standardbaserat videosystem som helst, inklusive Microsoft Lync eller Microsoft Skype för företag.

För CMR Cloud gäller följande begränsningar och krav:

 • Erbjudandet är bara tillgängligt i länder där både abonnemangsplattformarna Cisco WebEx och Software as a Service (SaaS) finns tillgängliga.

   

 • Nya kunder och kunder som förlänger sitt abonnemang kan väljas. Befintliga kunder med ett kontrakt kan också väljas. Dock måste kunder med ett kontrakt flytta över sitt aktuella kontrakt till en SaaS-abonnemangsplattform för att kunna få detta erbjudande. Villkoren för SaaS-abonnemangsplattform gäller. Om WebEx köptes via en partner är det partnerns ansvar att flytta över kundkontraktet till den nya SaaS-abonnemangsplattformen.

   

 • WebEx Meeting Center och företagsversion med antingen namngiven användare, aktiv användare eller erbjudande för antalet anställda kan väljas. Funktionen CMR Cloud är endast kompatibel med Meeting Center och inte kompatibel med WebEx Event Center, Training Center eller Support Center.

   

 • Webbplatsen ska finnas i versionen WebEx WBS31.1 eller senare.

   

Om du har fler frågor om detta förbättrade erbjudande kan du kontakta din WebEx Customer Success Manager eller din WebEx-försäljningspartner.

Förenklade standardiserade e-postmallar för mötesinbjudan

De standardiserade e-postmallarna för mötesinbjudan för Meeting Center har förenklats för att minska överflödig mötesinformation och för att skilja olika deltagandemetoder åt (delta från WebEx, från videosystem och via telefon) i tydliga avsnitt.

Deltagares namn i bekräftelsemeddelande via e-post för personligt rum

Värdar ser inte längre några allmänna meddelanden i bekräftelsemeddelandet via e-post när någon försöker delta i deras personliga rum då de är värdar. Nu visas istället namnet på den som försöker delta i ämnesraden till bekräftelsemeddelandet via e-post.

Cisco WebEx Event Center

Nedladdningslänk för Event Center

Från och med WBS31 är nedladdningslänken och installationspaketets namn för WebEx Event Center desamma som länken och installationspaketets namn för WebEx Meeting Center.

Cisco WebEx Meeting Center, Event Center och Training Center

Sammanslagna alfanumeriska och numeriska möteslösenord

I tidigare versioner av WebEx fanns i mötesinformationen både ett möteslösenord, som skulle användas vid deltagande från WebEx datorprogram och WebEx mobila program, och ett numeriskt möteslösenord, som skulle användas från telefoner eller videosystem. Dessa lösenord har förenklats genom att en direkt mappning mellan de två typerna har skapats. Om möteslösenordet är helt numeriskt visas endast ett möteslösenord. Om möteslösenordet är alfanumeriskt visas först ett vanligt möteslösenord och en numerisk översättning av möteslösenordet, baserat på bruket av amerikanska telefontangentbord, visas inom parentes för användare som behöver ange det från en telefon eller ett videosystem.

Ämne på möte, händelse och utbildningsmöte i kursiv stil för alternativ värd i listan och kalendervyer

I ett tidigare meddelande rapporterades felaktigt att de alternativa värdarnas namn visades i kursiv stil i listan över mötesdeltagare i WebEx-mötesprogrammet. Följande är den korrekta beskrivningen: Vi har lagt till möjligheten för inloggade användare att verifiera att de är en alternativ värd för ett möte när de visar sitt möte eller listor och kalendrar över utbildningsmöten på sina WebEx webbplatser. I dessa vyer ser de användare som är alternativa värdar ämnet för mötet, händelsen eller utbildningsmötet skrivet i kursiv stil.

Cisco WebEx produktivitetsverktyg

Regelbundna uppgraderingsmeddelanden

Om din webbplatsadministratör har aktiverat automatiska uppdateringar får du regelbundet motta meddelanden om att uppgradera din version av Cisco WebEx produktivitetsverktyg tills produktivitetsverktygen har uppgraderats.

Stöd upphör

Som tidigare meddelats upphör WebEx produktivitetsverktygs stöd för följande i WBS31.3:

Instant messenger-integrationer

 • Yahoo Messenger

   

 • AOL Instant Messenger (AIM)

   

 • Windows Live Messenger/MSN Messenger

   

 • Google Talk

   

Konfigurationer

 • IBM Sametime 7.0, 7.5 och 8.0

   

 • IBM Domino 6.5, 7.0 och 8.0

   

 • IBM Lotus Notes 6.5, 7.0 och 8.0

   

 • Microsoft Office Communicator 2003 och 2005

   

Webbläsare

 • Mozilla Firefox version 42 och senare (endast integration)

   

 • Safari 6.x och 7.x (endast enkel inloggning)

   

 • Microsoft Internet Explorer 7.0 och 8.0 (integration och enkel inloggning)

   

Cisco WebEx webbplatsadministration

Automatisk avaktivering av inaktiva konton

Webbplatsadministratörer kan nu ange automatisk avaktivering av konton efter ett visst antal dagars inaktivitet för både webbplatser med enkel inloggning (SSO) och utan enkel inloggning.

Rapport om inaktiv användare

Webbplatsadministratörer kan nu skapa och visa en rapport där användare som nyligen blivit inaktiva listas.

Inaktivera nedladdning av väggbilder till personliga rum

Webbplatsadministratörer kan nu inaktivera alternativet som tillåter användare att ladda ned bilder till sina väggbilder i sitt personliga rum. Denna inställning kan vara bra för kunder som inte vill att bilder ska kunna laddas ned av säkerhetsskäl.

Alla Cisco WebEx Center

Förbättringar av vänster supportlänk och -sida

Supportlänkar och -sidor har förbättrats för att hjälpa användare att hitta hjälp och utbildningsinnehåll samt versionsinformation.

Följande har ändrats:

 • En Hjälplänk dirigerar nu användare till Hjälpcentralen där hjälpinnehåll och videoklipp finns tillgängliga. Användarguidesidorna har tagits bort.

   

 • Utbildningslänken och -sidan har tagits bort.

   

 • En Om-länk öppnar nu en särskild sida med WebEx-versionsinformation.

   

 • Sidorna Nedladdningar och Kontakta oss har redigerats så att de överensstämmer med de övriga förbättringarna.

   

 • Länkanpassning är fortfarande tillgänglig för Hjälp (tidigare användarguider), Nedladdningar, Utbildning och Kontakta oss.

   

Stöd upphör

Som tidigare meddelats kommer stödet för följande kombinationer av operativsystem och webbläsare att upphöra i Cisco WebEx WBS31.3:

 • Microsoft Windows 8 och Microsoft Internet Explorer 10

   

 • Microsoft Windows 7 och Microsoft Internet Explorer 8, 9 och 10

   

 • Microsoft Windows Vista och Microsoft Internet Explorer 8

   

WBS31.2

Cisco WebEx Meeting Center

   

Förenklad e-postmall för mötesinbjudan

  

Standardiserade e-postmallar för mötesinbjudan till Cisco WebEx Meeting Center innehåller nu en länk till en allmän supportsida för att delta i ett WebEx-möte för mötesdeltagare som har problem att delta. Överflödig mötesinformation har tagits bort från standardmallarna till mötesinbjudan via e-post. Dessutom har olika sätt att delta i möten (WebEx, ljud, video) delats in i väl avgränsade avsnitt.

  

Konfigurationsförbättringar för användare av mötesrum för samarbete (CMR Cloud)

  

Vid schemaläggning av ett möte kommer användare i mötesrum för samarbete (CMR Cloud) att se en inaktiverad vy av Ta bort från Mina möten när de är klara, oberoende av inställningarna i Inställningar > Schemaläggningsalternativ. Detta för att tydliggöra att CMR-användare inte kan ändra denna inställning när de schemalägger möten.

  

Cisco WebEx produktivitetsverktyg

   

Stöd upphör

  

Stödet för följande kommer att upphöra i WebEx produktivitetsverktyg WBS31.3:

  

Instant messenger-integrationer

  
 •  

  Yahoo Messenger

    

 •  

  AOL Instant Messenger (AIM)

    

 •  

  Windows Live Messenger/MSN Messenger

    

 •  

  Google Talk

    

  

Konfigurationer

  
 •  

  IBM Sametime 7.0, 7.5 och 8.0

    

 •  

  IBM Domino 6.5, 7.0 och 8.0

    

 •  

  IBM Lotus Notes 6.5, 7.0 och 8.0

    

 •  

  Microsoft Office Communicator 2003 och 2005

    

  

Webbläsare

  
 •  

  Mozilla Firefox-version 42 och senare (endast integration)

    

 •  

  Safari 6.x och 7.x (endast enkel inloggning)

    

 •  

  Microsoft Internet Explorer 7.0 och 8.0 (integration och enkel inloggning)

    

  

Cisco WebEx-webbplatsadministration

   

Fullständiga inställningar för att delta innan värden

  

Webbplatsadministratörer kan nu ange om mötesdeltagare ska kunna delta i en ljudkonferens innan värden har anslutit. Detta gäller i alla tre center (Meeting Center, Event Center och Training Center). Ordningen som de visas i har ändrats för att bättre avspegla funktionen.

  

Förbättrade rapportsidor

  

Allmänna rapporter och Training Center-rapporter har fått ett uppdaterat utseende och en uppdaterad stil.

  

Alla Cisco WebEx Center

   

Delta i en WebEx Meeting-supportsida

  

Standardiserade e-postmallar för mötesinbjudan till Cisco WebEx Meeting Center innehåller nu en länk till en allmän supportsida för att delta i ett WebEx-möte för mötesdeltagare som har problem att delta.

  

Stöd upphör

  

Stödet för följande kombinationer av operativsystem och webbläsare kommer att upphöra i Cisco WebEx WBS31.3:

  
 •  

  Microsoft Windows 8 och Microsoft Internet Explorer 10

    

 •  

  Microsoft Windows 7 och Microsoft Internet Explorer 8, 9 och 10

    

 •  

  Microsoft Windows Vista och Microsoft Internet Explorer 8

    

  

Bläddra i mötessidor

  

När du bläddrar bland möten på sidan Delta i ett möte kommer möteslistan nu att vara indelad i separata sidor, vilket begränsar antalet möten som visas. Alla dina möten är fortfarande synliga och tillgängliga när du bläddrar bland sidorna i möteslistan.

  

Antalet möten per sida är som standard 20 och kan konfigureras i webbplatsadministrationen.

  

WBS31.1

Cisco WebEx Meeting Center

Förbättringar av användargränssnittet under pågående möte

Förbättringar av WebEx Meeting Center-mötesprogram ger ett renare och modernare användargränssnitt. Förbättringar inkluderar uppdaterad ikonografi, nya knappar och menyer samt ett ljusare och renare färgschema. Funktionaliteten förblir densamma.

Enhets- och ljudikonerna är nu sammanförda under en enskild kolumn, och status- och verktygstipstexterna har uppdaterats.

Avatarer

Nya avatarer ger en personligare och mer interaktiv mötesupplevelse, med stöd för en videocentrerad upplevelse även om inte alla användare använder video. Avatarer skapas från användarens profilbild. För användare som inte har en profilbild eller som inte är inloggade på ett WebEx-konto visas en generisk avatar med en ikon som visar användarens initialer. Webbplatsadministratörer kan aktivera eller inaktivera visningen av avatarer under möten.

Automatisk stängning av sidan ”Skapa rum i Cisco Spark” efter avslutade möten

Efter ett avslutat möte ser användarna för närvarande en sida som låter dem avsluta eller skapa ett Cisco Spark-rum för deras möte. I tidigare versioner av WebEx förblev detta fönster öppet om användarna inte vidtog någon åtgärd. Nu visas en nedräkning efter 10 sekunder av inaktivitet på sidan ”Skapa rum i Cisco Spark”. Om användaren inte vidtar någon åtgärd efter ytterligare 15 sekunder stängs sidan automatiskt.

Förbättrad skärmläsare för utökad tillgänglighet till mötesprogram

Användare med synnedsättning kan nu lättare navigera under ett möte. Mötesprogrammet har nu ett bättre stöd för skärmläsare, inklusive förbättrad tillgång till kontroller på mötesinformationsfliken, mötespanelen och mötesdeltagarlistan.

Anpassningsbar sida för personligt rum

Du kan nu anpassa sidan för personligt rum så att den känns mer som ditt eget utrymme, bland annat genom möjligheten att överföra en annan bild som din avatar och att lägga till andra bilder på din vägg. Det finns även en ny ordförandebild. Den nya designen gör det också lättare att delta i senast besökta personliga rum eller att se vem som väntar i lobbyn till ditt personliga rum.

En knapp för att delta i ett mötesrum för samarbete Cloud-möte

Att delta i ett mötesrum för samarbete (CMR) Cloud-möte från ett Cisco TelePresence-system är nu ännu enklare när du schemalägger ditt möte via produktivitetsverktygen. Denna funktionalitet kräver Cisco TelePresence Management Suite (TMS) version 15.2 eller senare och Cisco TelePresence Management Suite Extension for Microsoft Exchange (TMSXE) version 5.2 eller senare. TelePresence-rummet måste visas i Outlook som en rumsresurs när du schemalägger mötet med WebEx produktivitetsverktyg. När det är dags att delta kan du nu välja knappen Delta från en Cisco TelePresence-enhet.

Video med återuppringning för ljudkunder som har TSP

Funktionen video med återuppringning har nu stöd för ljud från telefonitjänsteleverantör (TSP). Denna funktion liknar den vanliga återuppringningsfunktionen i Meeting Center (d.v.s. ”Ring mig”), men gör det möjligt för deltagarna att ta emot ett samtal från mötet i deras Session Initiation Protocol (SIP)-baserade videokonferenssystem för att enkelt delta i ett mötesrum för samarbete (CMR) Cloud-möte. Mötesdeltagare kan hantera en lista över prioriterade videoadresser, så att de inte behöver ange adressen varje gång.

Videosysteminformation är sammanslagen med mötesdeltagarnas poster

När en mötesdeltagare begär en video med återuppringning i ett CMR Cloud-möte slås videokonferensinformationen samman med mötesdeltagarens befintliga poster i mötet. En videosystemikon visas intill mötesdeltagarens namn i mötesdeltagarlistan.

CMR Cloud utan ett ljudpaket

För att minska den totala ägandekostnaden för videoinriktade användare, kan kunder nu beställa CMR Cloud utan att lägga till ljudpaket för det publika telefonnätet (PSTN). Ljud överförs istället via internettelefoni (VoIP).

Support för mötesrum för samarbete (CMR Cloud) i Skype för företag och Microsoft Lync

Användare som är aktiverade för mötesrum för samarbete (CMR Cloud) kan nu delta i CMR Cloud-möten genom att använda programmen Skype for Business och Microsoft Lync som är registrerade till interna versioner av antingen Skype for Business Server (eller Lync) eller Office 365-tjänster. Användare måste ringa in till mötet i följande format <mötesnummer>.<webbplatsnamn>@lync.webex.com för ett schemalagt möte eller <värdID>.<webbplatsnamn>@lync.webex.com för ett möte i ett personligt rum.

Cisco WebEx Meeting Center och Event Center

   

WebEx Meeting Center och Event Center, MSI-paket

  

WebEx Meeting Center och Event Center ingår nu båda i samma Windows MSI-installationspaket.

  

Cisco WebEx Meeting Center, Event Center och Training Center

Alternativet Dela webbinnehåll borttaget

Från och med WBS31.0 finns inte längre alternativet att dela webbinnehåll i Dela-menyn.

Tillägg för enkel inloggning (SSO)

Nya tillägg för enkel inloggning (SSO) gör det möjligt för värdar för möten, händelser och utbildningsmöten att identifiera vilka deltagare i mötesdeltagarlistan som har loggat in med enkel inloggningsautentisering och vilka deltagare som är gäster. Vid schemaläggning av möten, händelser eller utbildningsmöten har värdar nu alternativet att kräva att alla mötesdeltagare ska logga in med enkel inloggningsautentisering. Värdar kan också begränsa deltagare till de som har blivit direkt inbjudna av värden och på så sätt hindra andra personer från att delta via en vidarebefordrad inbjudan.

När tillägg för enkel inloggning är aktiverade i Meeting Center, Training Center och Event Center är taggning av mötesdeltagare tillgängligt. Denna funktion åsidosätter en tidigare funktion för taggning av mötesdeltagare som var tillgänglig endast i Meeting Center. När denna funktion är inaktiverad används fortfarande funktionen för taggning av mötesdeltagare som endast finns i Meeting Center.

Det nya alternativet som kräver att deltagare loggar in med enkel inloggningsautentisering ersätter kravet, som bara gäller i Meeting Center, att användarna måste ha ett WebEx-konto på webbplatsen.

Administratörer kan använda alternativet Deltagare autentiserade från e-postdomäner för att definiera vilka domäner som ska anses vara företagsdomäner. När en deltagare loggar in och anger en e-postadress med en domän som matchar någon av de listade företagsdomänerna, dirigeras användaren automatiskt till servern för enkel inloggning.

Tvingande lösenord för inspelningar

Webbplatsadministratörer kan nu införa tvingande lösenord för nätverksbaserade inspelningar som skydd mot obehörig åtkomst. När lösenord är tvingande, skapas lösenorden automatiskt för alla nya inspelningar medan existerande inspelningar kräver ett lösenord när värden redigerar inspelningsinformation. Lösenordskriterier för inspelningen kan också läggas till.

  

Skärmdelning på Android-enheter

Mötesdeltagare som använder mobila Android-enheter kan dela sina skärmar via knappen Dela skärm. Denna funktion är endast tillgänglig för enheter med Android-operativsystem 5.0 eller senare och Cisco WebEx Meetings-app version 9.0 eller senare.

Skapa problemrapport

Både Mac- och Microsoft Windows-användare kan nu skapa en problemrapport från WebEx mötes-, händelse- eller utbildningsprogram. Problemrapporten är en loggfil som kan användas för att göra den tekniska supportens felsökning enklare.

Användare ser en dialogruta där de kan välja att spara rapporten lokalt som en ZIP-fil eller att skicka rapporten som en e-postbilaga.

Ämne på möte, händelse och utbildningsmöte i kursiv stil för alternativ värd i listan och kalendervyer

I denna version har vi återinfört möjligheten för inloggade användare att verifiera att de är en alternativ värd av ett möte när de visar listor och kalendrar inför sina möten, händelser eller utbildningsmöten på sina WebEx-webbplatser. I dessa visningslägen kan användare som är alternativa värdar se ämnet på ett möte, en händelse eller ett utbildningsmöte i kursiv stil.

Cisco WebEx Event Center

Förbättringar av användargränssnittet under pågående möte

Förbättringar av WebEx Event Center-mötesprogram ger ett renare och mer modernt användargränssnitt. Förbättringar inkluderar uppdaterad ikonografi, nya knappar och menyer samt ett ljusare och renare färgschema. Funktionaliteten förblir densamma.

Enhets- och ljudikonerna är nu sammanförda under en enskild kolumn, och status- och verktygstipstexterna har uppdaterats.

Event Center e-handel

Värdar kan nu skapa intäkter för händelser genom att kräva kreditkortsbetalningar för åtkomst till händelser, program och publicerade händelseinspelningar.

Följande betalningsmetoder stöds:

 • PayPal-betalningstjänster:

  • PayPal Payflow Pro

    

  • PayPal Website Payments Pro (Storbritannien)

    

  • PayPal Express Checkout (USA och Kanada)

    

 • Betalkort

   

 • Kreditkort

   

E-handelsfunktionen har också stöd för rabatter via erbjudandekoder, vilket kan driva fram snabbare antagning av händelser och webbseminarier. Händelseavgifterna och erbjudandekoder skickas av värden när händelsen schemaläggs. Webbplatsadministratörer kan använda WebEx administrationsverktyg för att aktivera och konfigurera e-handelsfunktioner, inklusive PayPal-inställningar och erbjudandekoder. Administratörer kan också skapa rapporter och erbjudandekoder.

Cisco WebEx Training Center

Förbättringar av e-handel i Training Center

Training Center har en ny transaktionsrapport för e-handel. Erbjudandekoder (tidigare kallade ”kupongkoder”) har fått flera funktionsförbättringar, bland annat möjligheten att överföra en kontaktlista och möjligheten att tillämpa koderna på direktsända utbildningsmöten, inspelningar eller både och.

Cisco WebEx produktivitetsverktyg

Versioner

Versioner av Cisco WebEx produktivitetsverktyg visas nu på hämtningssidan. Produktivitetsverktygens installationsfil som finns tillgänglig för hämtning är den senaste versionen som stöds av WebEx-webbplatsen. Installationsfilen uppdateras automatiskt när en ny version av produktivitetsverktygen är tillgänglig. Produktivitetsverktygens format för versionsnummer är nu mera konsekvent med versionsformatet på WebEx-webbplatsen.

Både versionsnummer för Windows och Mac visas eftersom plattformsspecifika programfixar kan komma att tillämpas.

E-postmallar (Windows)

Från och med den här versionen kommer endast en e-postmall för inbjudningar att vara tillgänglig i produktivitetsverktygens Windows-version (både i Microsoft Outlook och Lotus Notes). Värdar och deltagare får nu endast deltagarversionen av e-postmallen. Värdversionen är inte längre tillgänglig. Genom denna ändring åtgärdas möjligheten att värdinformation skickas till deltagare. Värdar kan fortfarande hitta sin värdnyckel eller värdåtkomstkod genom att visa mötesinformationen på WebEx-webbplatsen, skrivbordet eller i mobilappen. Observera att redan nu har såväl integrationen till Microsoft Outlook 2016 för Windows som integrationen till Microsoft Outlook för Mac endast stöd för deltagarversionen av e-postmallen för möten.

Kunder som uppgraderar från WBS30.5 kanske minns alternativet för administrering av webbplatsen Använd endast deltagarversionen av e-postmallen för möten för värdar och deltagare som gjorde det möjligt att använda en enda e-postmall. Efter som samtliga användare av produktivitetsverktygen nu använder en gemensam e-postmall finns detta alternativ för administrering av webbplatsen inte längre.

Sök efter uppdateringar

Om du har tillgång till uppdateringar av WebEx produktivitetsverktyg kan du nu se om det finns tillgängliga uppdateringar genom att välja Sök efter uppdateringar i WebEx produktivitetsverktygsmenyn i Windows aktivitetsfält eller i WebEx produktivitetsverktygsmenyn i menyfältet på Mac. En förloppsindikator visas under tiden som systemet söker efter de senaste uppdateringarna. Om en uppdatering finns tillgänglig kan du installera den genast.

Stöd upphör

Denna version av WebEx produktivitetsverktyg har inte längre stöd för Microsoft Outlook 2007. Dessutom kommer det inte längre att finnas stöd för integration av instant messenger med Yahoo och AOL i en kommande version av produktivitetsverktygen.

Cisco WebEx webbplatsadministration

Självbetjäningsmärkning för fristående WebEx-webbplatser

Den nya funktionen Självbetjäningsmärkning för fristående WebEx-webbplatser ger kunder flexibiliteten att anpassa sin WebEx-webbplats för ökad varumärkesmedvetenhet. Administratörer och samarbetspartners kan ändra märkningselementen efter att de har tillhandahållits.

Följande objekt kan ändras genom självbetjäningsmärkning:

 • Sidhuvud: Logotypbilder, URL till logotyplänk och rubrik på webbläsarfliken

   

 • Fliknavigering: Standardfärgschema, hovring, de valda flikarna och deras etiketter, flikkanten och länkarna för inloggning och utloggning

   

 • Vänsternavigering: Färgschema för menyobjekt i första och andra nivån

   

Förbättrad användarupplevelse för fristående WebEx-administrationsverktyg

Flera ändringar har gjorts på sidorna för det fristående WebEx-administrationsverktyget för att förbättra användbarheten och arbetsflödet.

Separata versionsscheman för WebEx administrationsverktyg

WebEx administrationsverktyg har nu sitt eget versionsschema som är separat från versionen för Cisco WebEx användarprogram.

Integration av användarupplevelse för WebEx administrationsverktyg med portalen Cisco Cloud Collaboration Management

För sammanslagna webbplatser är WebEx-webbplatsens sidor för konfiguration, rapport, och användarhantering inbäddade i portalen Cloud Collaboration Management och finns listade på nya registersidor.

Alla Cisco WebEx Center

Stöd för Microsoft Office 2016

Cisco WebEx stödjer nu officiellt Microsoft Office 2016 och Office 2016 för Mac.

Efterlevnad av lagar mot skräppost

Ett meddelande om efterlevnad av kanadensiska lagar mot skräppost visas under installationen eller uppgraderingen av följande objekt i alla center:

 • Installation och uppdatering av mötesprogram

   

 • WebEx installationsprogram

   

 • WebEx-produktivitetsverktyg

   

 • Access Anywhere och Remote Access

   

Värdar och deltagare måste godkänna meddelandet om efterlevnad en gång under installationen eller uppdateringen.

Hämtning av användarnamn

Vid inloggning på en WebEx-webbplats som inte använder enkel inloggningsautentisering (SSO) kan du hämta ditt användarnamn från inloggningsskärmen om du skulle ha glömt bort det.

Timeout för återställnings-URL:en till ändring av användares lösenord

För att förbättra säkerheten har timeouttiden för återställnings-URL:en till ändring av användarens lösenord kortats ned från 72 timmar till 24 timmar.

Förbättrade felmeddelanden

Systemfelmeddelanden på WebEx-webbplatssidor är nu lättare att förstå.

 

Attachments

  Outcomes