Nieuw in WebEx (WBS31)

Document created by Sinead Cunningham on Oct 30, 2016Last modified by Cisco Localization Team on Jan 19, 2018
Version 1747Show Document
 • View in full screen mode
 

Nieuw in WebEx (WBS31)

WBS31.16

Cisco WebEx Meeting Center

   

Video van de spreker in MP4-opnamen

  

MP4-opnamen kunnen nu ook de video van de spreker bevatten. Als MP4-opnamen van een vergadering die gebruikmaakt van WebEx Meeting Center-video worden gedownload en afgespeeld, of worden afgespeeld op een mobiel apparaat, bevatten deze nu de video van de spreker.

  

Opmerking


 

Deze optie is standaard uitgeschakeld omdat de aanvullende informatie die bij de opnamen wordt opgeslagen, leidt tot extra opslagvereisten voor opnamen. Deze optie kan door uw sitebeheerder worden ingeschakeld.

  
  

Een Cisco WebEx-vergadering in uw persoonlijke ruimte plannen met uw Google Agenda

  

Met de Cisco-agendaservice kunt u WebEx-vergaderingen in persoonlijke ruimten plannen door @webex te gebruiken in Google Agenda. Met deze integratie kunt u eenvoudig uw WebEx-vergaderingen plannen en eraan deelnemen door automatisch agenda-uitnodigingen met de vergaderinformatie op te stellen. Er zijn geen invoegtoepassingen vereist.

  

Opmerking


 

Voor Google Agenda is de Cisco-agendaservice en WBS31.12 of later vereist.

  
  

Wanneer vergaderingen in persoonlijk ruimten worden gestart via videosystemen en telefoons, worden deze automatisch vergrendeld op basis van beveiligingsinstellingen (alleen mededeling)

  

We willen u hierbij vooraf informeren over een aanzienlijke wijziging in het gedrag die in oktober 2017 wordt doorgevoerd. Stel uw gebruikers van tevoren op de hoogte van deze wijziging om verstoring in uw vergaderingen te voorkomen.

  

Voorheen gold dat als Automatisch vergrendelen was ingeschakeld in de instellingen voor persoonlijke ruimten, vergaderingen niet automatisch werden vergrendeld als hosts de vergadering startten via videosystemen of telefoons.

  

Nu worden vergaderingen automatisch vergrendeld, ook als de host de vergadering start via een videosysteem of telefoon. Dit leidt tot een betere beveiliging voor uw vergaderingen.

  

Houd er rekening mee dat als u automatische vergrendeling instelt op 0 minuten na het starten van de vergadering, u als host op een videosysteem of telefoon niemand kan toelaten tot de vergadering, aangezien er geen beheeropties voor vergaderingen beschikbaar zijn. Dit wordt in een toekomstige release behandeld.

  

Alle Cisco WebEx Centers

   

Audio-ondersteuning in de Poolse taal

  

Cisco WebEx ondersteunt nu audioprompts in de Poolse taal voor klanten van WebEx-audio.

  

WebEx-beheer

   

Canadees-Franse vertalingen voor producten en pagina's

  

Pagina- en productnamen die geen Canadees handelsmerk hebben, worden nu in het Frans vertaald voor Franstalige Canadese gebruikers.

  

Productiviteitstools

   

Verbeterde prestaties van persoonlijke ruimten

  

De prestaties zijn verbeterd bij het plannen en bijwerken van een vergadering in een persoonlijke ruimte. Acties die 5 of meer seconden in beslag namen, duren nu nog maar 1 seconde.

  

Daarnaast wordt de vergaderinformatie vooraf ingevuld voordat het vergaderverzoek wordt verzonden.

  

Opmerking


 

Wanneer de URL van een persoonlijke ruimte wordt gewijzigd via Sitebeheer of via de hostvoorkeuren, moet de host zich opnieuw aanmelden bij Productiviteitstools of handmatig vernieuwen in de voorkeuren van Productiviteitstools om deze te synchroniseren.

  
  

Cisco WebEx Meetings voor Android 9.13

   

De apparaatcamera draaien en weergeven op volledig scherm

  

U kunt de camera van uw apparaat nu in elk WebEx-scenario draaien en weergeven op volledig scherm. Dit verbetert de bruikbaarheid voor deelnemers die een smartbril gebruiken of die externe deelnemers hun fysieke omgeving willen laten zien, zoals whiteboards of documenten.

  

Cisco WebEx Event Center- en Training Center-sessies in de widgetagenda

  

Widgetgebruikers kunnen nu Cisco WebEx Event Center- en Training Center-sessies zien in hun widgetagenda.

  

Cisco WebEx Meetings voor iPhone en iPad 9.13

   

Ondersteuning voor Microsoft One Drive

  

De app Meetings ondersteunt nu het delen van Microsoft One Drive-inhoud voor gebruikers van persoonlijke accounts.

  

Gecentraliseerde systeembalk

  

De ervaring tijdens de vergadering is nu verbeterd met een vereenvoudigde systeembalk voor centrale toegang tot alle functies tijdens de vergadering.

  

Automatische apparaatdemping

  

U kunt uw voorkeuren nu zo instellen dat uw apparaat automatisch wordt gedempt voor elke vergadering waaraan u vanaf dat apparaat deelneemt.

  

Aanmeldingsgegevens en wachtwoorden herstellen vanuit de app

  

U kunt uw aanmeldingsgegevens of wachtwoord nu rechtstreeks vanuit de app Meetings herstellen.

  

WBS31.15

Cisco WebEx Meeting Center

   

Telefoonnummers worden opgeslagen in accountvoorkeuren

  

Hosts die de eerste keer hun WebEx-site openen, krijgen een pop-up te zien waarin wordt aangeraden het 'Bel Mij'-nummer op te slaan in de accountvoorkeuren.

  

Lijst met verzamelde deelnemers van WebEx, Spark en videosystemen

  

Deze functie is alleen van toepassing op sites van MC-25 en alleen wanneer deze sites Cisco WebEx Meeting Center Video (voorheen CMR Cloud) ingeschakeld hebben.

  

Gebruikers die deelnemen aan vergaderingen via Spark-toepassingen en -apparaten (zoals het Spark-ruimtesysteem of Spark Board), kunnen nu de volledige lijst met vergaderingdeelnemers bekijken, inclusief gebruikers die deelnemen via WebEx-toepassingen en telefoons.

  

Voorheen konden gebruikers van Spark-toepassingen en -apparaten alleen andere Spark-gebruikers en videosystemen zien in de lijst met personen.

  

Productiviteitstools

   

Prestatieverbeteringen in WBS32.1

  

In WBS32.1 hebben we prestatieverbeteringen aangekondigd voor veel aspecten van de interface bij het gebruik van Productiviteitstools.

  

Verbeteringen in de prestaties zijn als volgt:

  
 •  

  83% minder tijd om nieuwe afspraken te maken

    

 •  

  58% tot 93% minder tijd om afspraken te openen

    

 •  

  70% tot 88% minder tijd om afspraken te bewerken

    

  

Cisco WebEx Web App 2.8

   

Verbeterde avatars

  

Avatars voor gebruikers die geen profielfoto hebben, worden nu correct weergegeven met de initialen van de voor- en achternaam van de gebruikers.

  

Verbeterde foutberichten bij deelnemen via de WebEx-app voor Chrome

  

Het foutbericht in de WebEx-app voor Chrome bij deelnemen via vergaderingsnummer is bijgewerkt om uit te leggen dat deze app alleen voor deelnemers is die deelnemen aan WebEx-vergaderingen via release WBS30 of hoger van Cisco WebEx Meeting Center.

  

De volgende typen WebEx-vergaderingen worden niet ondersteund:

  
 •  

  vergaderingen die de Cisco WebEx Meetings-toepassing (meetings.webex.com) gebruiken

    

 •  

  vergaderingen die Cisco WebEx Meeting Center-release WBS29 of ouder gebruiken

    

 •  

  vergaderingen die u host

    

  

Cisco WebEx Meetings 9.12 voor Android

   

Contactpersonen zoeken met Exchange Sync voor in-app plannen

  

De in-app planner van WebEx kan nu synchroniseren met Microsoft Exchange, zodat gebruikers toegang hebben tot hun zakelijke telefoonlijst en ze eenvoudig genodigden kunnen zoeken.

  

Verbeterde ondersteuning voor Bluetooth

  

Cisco Meetings heeft nu verbeterde ondersteuning voor Bluetooth op de volgende apparaten:

  
 •  

  Samsung Galaxy S5

    

 •  

  Samsung Galaxy S6

    

 •  

  Lenovo Yoga-tablet

    

 •  

  Nexus 6

    

  

Ondersteuning voor Samsung Galaxy S8

  

Cisco kondigt met deze release officieel de ondersteuning voor Samsung Galaxy S8-apparaten aan.

  

Alle WebEx Centers

   

Aankondiging van uitgebreide landendekking voor terugbellen

  

Cisco is verheugd te kunnen melden dat er een uitbreiding komt van de landendekking voor terugbellen die onderdeel is van de Toll Plus International-aanbieding met een vast bedrag per maand voor WebEx-audio. De dekking voor terugbellen wordt uitgebreid met: Albanië, Argentinië, Australië, Oostenrijk, Bahama's, Bangladesh, België, Bermuda, Brazilië, Canada, Chili, China, Colombia, Costa Rica, Kroatië, Cyprus, Tsjechië, Denemarken, Estland, Finland, Frankrijk, Georgië, Duitsland, Griekenland, Hongkong, Hongarije, IJsland, India, Indonesië, Irak, Ierland, Israël, Italië, Japan, Jordanië, Kazachstan, Letland, Litouwen, Luxemburg, Maleisië, Mexico, Moldavië, Nederland, Nieuw-Zeeland, Noorwegen, Pakistan, Panama, Paraguay, Peru, Polen, Portugal, Puerto Rico, Roemenië, Rusland, Singapore, Slowakije, Slovenië, Zuid-Afrika, Zuid-Korea, Spanje, Zweden, Zwitserland, Taiwan, Thailand, Turkije, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten (Opmerking: er zijn geen wijzigingen opgenomen in de aangeboden dekking van inbellen.)

  

Deze wijziging vindt eind juni 2017 plaats. Deze wijziging is automatisch en wordt toegepast voor alle bestaande Toll Plus International-klanten en op alle licentiemodellen (benoemde gebruiker, medewerkersaantallen en actieve gebruiker). Er zijn geen wijzigingen voor factureren, prijzen of bestelprocessen.

  

WBS31.14

WebEx-sitebeheer

   

Deelnemen in één klik voor Microsoft Lync-gebruikers

  

Er is een nieuwe parameter toegevoegd aan Sitebeheer waarmee eenvoudig een deelnamekoppeling kan worden gemaakt voor Microsoft Lync-gebruikers. E-mailuitnodigingen voor vergaderingen met video via WebEx Meeting Center die zijn gepland in Cisco WebEx-productiviteitstools kunnen nu een link bevatten die een WebEx-vergadering of persoonlijke ruimte start voor Lync-gebruikers.

  

De sitebeheerder kan de parameter LyncURI handmatig configureren om een SIP-URL waarmee Lync-gebruikers kunnen deelnemen toe te voegen aan deze e-mailsjablonen:

  
 •  

  MC MeetingInfo voor deelnemer (Productiviteitstools)

    

 •  

  Uitnodiging voor een lopende vergadering_PR(Productiviteitstools)

    

  

Opmerking


 

Deze functie werkt alleen met HTML-sjablonen.

  
  

Als de host in Productiviteitstools een vergadering in Meeting Center of in een persoonlijke ruimte plant die gebruikmaakt van Meeting Center-video, dan ontvangen deelnemers de Lync-deelnamekoppeling als:

     

Deactiveringse-mails zijn nu standaard ingeschakeld

  

Zoals aangekondigd kunnen sitebeheerders nu waarschuwingsberichten configureren voor gebruikers wiens account binnenkort wordt gedeactiveerd. Deze functie was eerder standaard uitgeschakeld. Na deze release is deze functie standaard ingeschakeld, met een waarschuwingsperiode van zeven dagen.

  

Cisco-productiviteitstools

   

Informatie over de compatibiliteit van Productiviteitstools

  

Informatie over de compatibiliteit van Productiviteitstools wordt nu weergegeven op de downloadpagina van Productiviteitstools. Hierdoor is duidelijker welke versies van Productiviteitstools compatibel zijn met de verschillende WBS-versies.

  

Cisco WebEx Web App 2.7

   

Verbeterde controle over scheidingslijn

  

Controle over de weergave van gedeelde inhoud is verbeterd. U kunt de scheidingslijn in het midden nu helemaal naar rechts slepen om het rechterdeelvenster automatisch te laten samenvouwen en de gedeelde inhoud groter weer te geven. Sleep de scheidingslijn weer naar links om het rechterdeelvenster opnieuw te openen.

  

Landnummers in de landenkiezer

  

In het audiomenu Bel mij wordt nu het landnummer (bijvoorbeeld ';+11';) weergegeven naast het vlagpictogram in het vervolgkeuzemenu land.

  

Bijgewerkte instructies voor toegang tot de microfoon en camera in Firefox 53

  

De instructies om Mozilla Firefox toegang te verlenen tot uw camera/microfoon zijn bijgewerkt om overeen te stemmen met Firefox versie 53 en hoger.

  

Cisco WebEx Meetings voor Android 9.11

   

Video's in hogere resoluties

  

De gebruikerservaring is verbeterd door weergave in hogere resoluties van video's tijdens het vergaderen. Op Android worden nu resoluties tot 720p ondersteund.

  

Betere prestaties voor het starten en bijwonen van vergaderingen

  

De tijd die nodig is voor het starten van en deelnemen aan vergaderingen is met maximaal vier seconden verminderd.

  

Officiële ondersteuning voor terugbellen naar videosystemen

  

De optie Videosysteem zoeken is niet meer in bèta en wordt nu officieel ondersteund.

  

In een vorige release werd de gebruikerservaring verbeterd met een nieuwe terugbeloptie voor een snelle vergaderverbinding met een lokaal videosysteem.

  

De nieuwe optie Videosysteem zoeken detecteert videosystemen in de buurt en maakt er verbinding mee indien het systeem is ingeschakeld voor Proximity en geregistreerd is bij een systeem op locatie.

  

Widgetsnelkoppelingen

  

U kunt nu een 1 x 1-widget toevoegen aan uw startscherm voor snelle toegang tot WebEx-vergaderingen of persoonlijke ruimten. Deze functie is alleen beschikbaar voor Meeting Center-vergaderingen.

  

Cisco WebEx Meetings voor iPhone, iPad en Apple Watch 9.11

   

Betere prestaties voor het starten en bijwonen van vergaderingen

  

De tijd die nodig is voor het starten van en deelnemen aan vergaderingen is met maximaal vier seconden verminderd.

  

Deelnamemeldingen op het startscherm beheerd in app-instellingen

  

iOS-gebruikers kunnen deelnamemeldingen op het startscherm nu eenvoudig in- en uitschakelen rechtstreeks vanuit het scherm app-instellingen.

  

Geïntegreerde Safari-Browser voor ondersteuning van eenmalige aanmelding (SSO)

  

Deelnemen gaat nu sneller en er hoeft geen externe browser meer te worden geladen, omdat de browser is geïntegreerd in de WebEx-app met Safari View Controller. Aanmelden met WebEx Single Sign-on (SSO) start in de Meetings-app. Persoonlijke ruimten starten nu ook vanuit de app.

  

Officiële ondersteuning voor terugbellen naar videosystemen

  

De optie Videosysteem zoeken is niet meer in bèta en wordt nu officieel ondersteund.

  

In een vorige release werd de gebruikerservaring verbeterd met een nieuwe terugbeloptie voor een snelle vergaderverbinding met een lokaal videosysteem.

  

De nieuwe optie Videosysteem zoeken detecteert videosystemen in de buurt en maakt er verbinding mee indien het systeem is ingeschakeld voor Proximity en geregistreerd is bij een systeem op locatie.

  

Ondersteuning voor iOS 10.3

  

Cisco WebEx Meetings biedt nu ondersteuning voor Apple iOS versie 10.3.

  

WBS31.13

Cisco WebEx Meeting Center

   

Verbeterde gebruikerservaring voor globale inbellijst

  

De gebruikerservaring van het dialoogvenster van de globale inbellijst is verbeterd door de formulering te wijzigen om dit te verduidelijken. Een nieuw bericht is toegevoegd om instructies te geven over wat te doen als uw land niet wordt weergegeven.

  

Cisco WebEx Meeting Center, Event Center en Training Center

   

Verminderde buffertijd voor Advanced Recording Format-bestanden

  

De ervaring voor het afspelen van grote WebEx Advanced Recording Format (ARF)-bestanden online is verbeterd door het verminderen van de network-based recording (NBR)-bestand in buffertijd.

  

Cisco WebEx-productiviteitstools

   

Meer hulp voor het plannen van vergaderingen voor een andere gebruiker

  

De gebruikerservaring bij het plannen van een vergadering namens een andere gebruiker is verbeterd. In gevallen waarbij gebruikers niet voldoende rechten hebben om de vergaderingen van een andere gebruiker te plannen, krijgen gebruikers nu een koppeling in een pop-upbericht met instructies over het toewijzen van gedelegeerden en het instellen van machtigingen voor deze functie.

  

Periodieke herinneringen voor upgrades voor Mac-gebruikers

  

Als uw sitebeheerder automatische updates heeft ingeschakeld voor Mac-gebruikers ontvangt u nu periodieke herinneringen om uw versie van Productiviteitstools te upgraden totdat ze worden bijgewerkt.

  

Verbeterde Workflow voor aanmelden voor Windows-gebruikers

  

De workflow voor aanmelden voor Windows-gebruikers bij Productiviteitstools is verbeterd zodat deze beter overeenstemmen met de workflow voor aanmelden bij Mac-Productiviteitstools. Gebruikers voeren nu hun e-mailadres in om te beginnen met aanmelden. Zo kunnen gebruikers zich nu ook afmelden bij Productiviteitstools.

  

Verbeterde prestaties bij Microsoft Outlook in online-modus

  

De benodigde tijd voor het openen, plannen en bijwerken van vergaderingen is verminderd wanneer Microsoft Outlook online werkt. Het afstemmen van prestaties heeft de benodigde tijd verminderd voor het openen of bijwerken van WebEx-vergaderingen in een Outlook-agenda of het plannen van een WebEx-vergadering wanneer Outlook in online-modus is.

   
                                                                       
 

Actie

  
 

Benodigde tijd in WBS31.12 of ouder (seconden)

  
 

Benodigde tijd in WBS31.13 (seconden)

  
 

Percentageverbetering

  
 

Een nieuwe afspraak maken in Outlook

  
 

16,47

  
 

2,88

  
 

83%

  
 

Een bestaande Outlook-afspraak openen - eenmalig

  
 

14,15

  
 

5,99

  
 

58%

  
 

Een bestaande Outlook-afspraak openen - serie

  
 

29,89

  
 

5,9

  
 

80%

  
 

Een bestaande Outlook-afspraak openen - serie met 5 eerdere uitzonderingen en 1 toekomstige uitzondering

  
 

51,12

  
 

6,72

  
 

87%

  
 

Een bestaande Outlook-afspraak bewerken - eenmalig

  
 

44,12

  
 

13,29

  
 

70%

  
 

Een bestaande Outlook-afspraak bewerken - serie

  
 

62,14

  
 

13,53

  
 

78%

  
 

Een bestaande Outlook-afspraak bewerken - serie met 5 eerdere uitzonderingen en 1 toekomstige uitzondering

  
 

179,11

  
 

44,58

  
 

75%

  
 

Een bestaande WebEx-afspraak openen (eenmalig)

  
 

18,5

  
 

8,63

  
 

53%

  
 

Een bestaande WebEx-afspraak openen - serie

  
 

54,16

  
 

8,57

  
 

84%

  
 

Een bestaande WebEx-afspraak openen - serie met 5 eerdere uitzonderingen en 1 toekomstige uitzondering

  
 

159,13

  
 

10,5

  
 

93%

  
 

Een bestaande WebEx-afspraak bewerken - eenmalig

  
 

146,47

  
 

25,26

  
 

83%

  
 

Een bestaande WebEx-afspraak bewerken - serie

  
 

220,32

  
 

26,99

  
 

88%

  
 

Een bestaande WebEx-afspraak bewerken - serie met 5 eerdere uitzonderingen en 1 toekomstige uitzondering

  
 

523,97

  
 

90,77

  
 

83%

  
  

Cisco WebEx Web App 2.6

   

Bevestigingse-mail feedback

  

Gebruikers ontvangen nu een geautomatiseerde bevestigingse-mail nadat zij feedback verzenden door de koppeling ';Feedback'; te gebruiken

  

Cisco WebEx Meetings voor Android 9.10

   

Snelkoppeling widget

  

De workflow voor het starten van een persoonlijke ruimte of een terugkerende vergadering is verbeterd met de toevoeging van een nieuwe snelkoppeling van de widget.

  

Cisco WebEx-vergaderingen voor iPhone, iPad en Apple Watch 9.10

   
 

Gestroomlijnde ervaring bij deelnemen aan een vergadering

  

De workflow voor deelname aan vergaderingen is verbeterd zodat vergaderingen direct na het aanmelden bij de app worden samengevoegd.

  

Cisco WebEx-vergaderingen voor Android, iPhone, iPad en Apple Watch 9.10

   

Franse vertaling

  

Voor Franse gebruikers heeft Cisco WebEx Meetings voor alle apparaten nu een Franse vertaling van labels en productnamen in Meeting Center, Event Center en Training Center in de app.

  

Betere prestaties voor het starten en bijwonen van vergaderingen

  

De tijd die nodig is voor het starten van en deelnemen aan vergaderingen is verminderd.

  

WBS31.12

Cisco WebEx Meeting Center

   

Betere beschrijving van opnamescherm.

  

De beschrijving van het standaard MP4-opnamescherm wanneer er geen inhoud wordt gedeeld, is bijgewerkt zodat deze nu de titel van de huidige vergadering en de naam van de host weergeeft. Onder de titel van de vergadering en de naam van de host wordt een bericht weergegeven dat er geen inhoud wordt gedeeld.

  

Cisco WebEx-productiviteitstools

   

WBS32.0 versie van Productiviteitstools

  

Uw Productiviteitstools worden geüpgraded naar versie 32.0. Alle functies zijn compatibel met versie WBS31.12.

  

Verbeterde navigatie (alleen Windows)

  

Als u een Microsoft Windows-gebruiker bent, kunt u nu alleen het toetsenbord gebruiken om dagen te markeren en te selecteren op de agenda in Cisco WebEx-productiviteitstools. U kunt vervolgens vergaderingen op de geselecteerde dag bekijken.

  

Meer aanpasbare e-mailsjablonen

  

De volgende twee e-mailsjablonen voor Productiviteitstools zijn nu nog meer aanpasbaar:

  
 •  

  Uitnodiging voor een lopende vergadering_PR(Productiviteitstools)

    

 •  

  MC MeetingInfo voor deelnemer (Productiviteitstools)

    

  

Sitebeheerders kunnen de volgende twee parameters in beide sjablonen nu handmatig aanpassen:

  
 •  

  %MeetingNumberNS% – Identificatienummer dat is toegewezen aan de vergadering (geen spatie tussen nummers)

    

 •  

  %PersonalRoomID% – De id van de persoonlijke ruimte voor de persoonlijke vergaderruimte

    

  

WebEx-sitebeheer

   

Verbeterde startpagina voor WebEx-sitebeheer

  

Om de gebruikerservaring van de startpagina voor WebEx-sitebeheer te verbeteren, kunnen beheerders in de standaard weergave nu de namen van de beheerders verbergen of weergeven.

  

Accountdeactiveringsberichten

  

Sitebeheerders kunnen nu waarschuwingsberichten configureren voor gebruikers wiens account binnenkort wordt gedeactiveerd. Als deze optie ingeschakeld is, kan de sitebeheerder aangeven hoe lang van tevoren de waarschuwingsberichten worden verstuurd voordat het account wordt gedeactiveerd.

  

Cisco WebEx Web App 2.5

   

Verbeterde ervaring voor deelnemen met video

  

De Cisco WebEx Web App onthoudt nu de video-optie die u tijdens de vorige vergadering hebt gekozen.

  

Als u tijdens de vorige vergadering geen video hebt gekozen, wordt u niet gevraagd om het videotype te kiezen. U kunt het videotype altijd inschakelen op de systeembalk.

  

Opmerking


 

Video wordt alleen ondersteund in Mozilla Firefox en Google Chrome-browsers.

  
  

Ondersteuning voor HD-video

  

U kunt nu video's van HD-kwaliteit (720p) verzenden en ontvangen in Firefox en Chrome.

  

Geoptimaliseerde video-ondersteuning

  

Uw videoresolutie past zich automatisch aan op basis van netwerkprestatie voor de best mogelijke video-ervaring.

  

Cisco WebEx Meetings voor Android 9.9

   

Cisco WebEx Training Center-sessies en Event Center-gebeurtenissen in de vergaderlijst

  

Cisco WebEx Training Center-sessies en Event Center-gebeurtenissen waaraan u deelneemt verschijnen nu in uw vergaderlijst samen met uw Meeting Center-vergaderingen.

  

Bijgewerkte vergaderlijst uitzenden

  

De Vergaderingen-API voor de Android-app is gewijzigd zodat de app nu een bericht naar apps van externe partijen verstuurt wanneer de vergaderinglijst wordt gewijzigd. Andere apps kunnen vervolgens de Vergaderingen-API gebruiken om de gewijzigde lijst op te halen.

  

Google Pixel-ondersteuning

  

De WebEx Meetings-app voor Android ondersteunt nu Google Pixel-telefoons.

  

Cisco WebEx Meetings voor iPhone, iPad en Apple Watch 9.9

   

Ondersteuning voor deelnemer enquêteren

  

Deelnemer enquêteren wordt nu ondersteund in Meeting Center, Event Center en Training Center voor iPhone en iPad.

  

Ondersteuning voor Latijns Spaans

  

De taal Latijns Spaans wordt nu ondersteund voor iPhone en iPad.

  

Ondersteuning voor Apple Watch serie 2

  

WebEx-vergaderingen ondersteunt nu de Apple Watch serie 2

  

Ondersteuning voor IBM Connections Cloud

  

WebEx-vergaderingen voor iPad en iPhone ondersteunt nu inhoud delen vanaf IBM Connections Cloud.

  

WBS31.11

Cisco WebEx Meeting Center en Training Center

   

Multimedia delen

  

Nu kunnen hosts multimedia op internet delen via de Multimediaviewer (voorheen Mediaviewer genaamd) in Meeting Center en Training Center. Dit biedt consistentie met de functionaliteit in Cisco WebEx Event Center. De Multimediaviewer kan worden gebruikt ter ondersteuning van gesloten ondertitelingsservices van derden die het streamen van live tekst aanbieden of een videofeed met een gebarentolk vanaf een URL.

  

De Multimediaviewer kan nu op siteniveau door de sitebeheerder worden in- of uitgeschakeld.

  

Alle WebEx Centers

   

Nieuwe telefoonnummers voor technische ondersteuning

  

Nieuwe telefoonnummers voor technische ondersteuning, inclusief nummers voor wereldwijde technische ondersteuning, worden nu in alle WebEx-producten weergegeven. De oude nummers voor technische ondersteuning zullen een beperkte tijd geldig blijven, maar gebruikers worden aangemoedigd om de nieuwe nummers te gaan gebruiken.

  

Cisco WebEx-productiviteitstools

   

Exclusieve informatie voor hosts nu weergegeven

  

Vergaderinginformatie wordt nu duidelijker weergegeven wanneer hosts een vergadering starten. Hosts kunnen nu hostgegevens bekijken in de WebEx-groep van de vergadering of het afspraaklint in Microsoft Outlook. Hosts kunnen het pictogram Hostgegevens selecteren in de WebEx-groep van het lint om de hostgegevens te bekijken, afhankelijk van het vergaderingstype:

  
 •  

  Hostsleutel

    

 •  

  Hostpincode

    

 •  

  Audiopincode

    

 •  

  Toegangscode host

    

  

WBS31.10

Cisco WebEx Meeting Center

   

Meer Help voor deelname aan vergaderingen in persoonlijke ruimten

  

Uitnodigingen voor vergaderingen in persoonlijke ruimten bevatten nu een Help-koppeling om gebruikers te ondersteunen die problemen hebben met aanmelden bij een persoonlijke ruimte.

  

Eenvoudigere toegang tot mobiele toepassingen van Cisco WebEx

  

Gebruikers hebben nu verbeterde toegang tot de suite van mobiele toepassingen van Cisco WebEx Meetings. Het gedeelte Downloads van hun site bevat nu informatie over en koppelingen naar mobiele toepassingen.

  

Niet-gestarte niet-terugkerende vergaderingen verlopen na 90 dagen

  

Niet-terugkerende vergaderingen verlopen als deze niet binnen 90 dagen worden gestart. Pogingen vergaderingen te starten na 90 dagen leiden tot een foutmelding. Voorheen was deze verloopperiode 180 dagen.

   
                      
 

Type terugkerende vergadering

  
 

Hergebruikperiode vergadersleutel

  
 

Niet-terugkerend

  
 

90 dagen (voorheen 180 dagen)

  
 

Dagelijks

  
 

180 dagen

  
 

Wekelijks

  
 

180 dagen

  
 

Maandelijks

  
 

Sleutels worden niet hergebruikt

  
 

Jaarlijks

  
 

Sleutels worden niet hergebruikt

  
 

Persoonlijke ruimten

  
 

Niet beïnvloed

  
  

Cisco WebEx Meeting Center en Event Center (Windows)

   

Optimalisatie van hogere weergaveresoluties voor het deelvenster Aantekeningen en het deelvenster Ondertiteling

  

In Cisco WebEx Meeting Center en Event Center voor Windows is het deelvenster Aantekeningen nu geoptimaliseerd voor monitoren met een hoge resolutie. In WebEx Meeting Center voor Windows is het deelvenster Ondertiteling geoptimaliseerd voor monitoren met een hoge resolutie. Deze verbetering is deel van onze doorlopende inzet om te zorgen voor betere ondersteuning in Meeting Center en Event Center voor hogere beeldschermresoluties, zoals 3K of zelfs hoger, waarmee we zijn begonnen in WBS31.8. Ondersteuning voor hogere beeldschermresoluties is beperkt tot Windows 8.1 of hoger.

  

Cisco WebEx Training Center en Event Center

   

Eenvoudigere toegang tot Help- en ondersteuningsinformatie

  

Dankzij twee verbeteringen in de gebruikersinterface van WebEx Training Center en WebEx Event Center kunnen gebruikers nu nog eenvoudiger Help- en ondersteuningsinformatie verkrijgen door gebruik te maken van koppelingen in het gedeelte Ondersteuning in het linkernavigatiedeelvenster:

  
 •  

  Gebruikers hebben nu toegang tot veelgestelde vragen over Training Center en Event Center.

    

 •  

  De linkernavigatie naar Help-inhoud is nu vereenvoudigd voor gebruikers.

    

  

Verbeteringen op de pagina Downloads

  

De pagina Downloads in WebEx Training Center en WebEx Event Center is uitgebreid met versie-informatie van WebEx-toepassingen. De pagina Info, waarop voorheen versie-informatie werd weergegeven, is verwijderd. Klanten die de koppeling Downloads hebben aangepast, zien echter nog wel een pagina Info.

  

Cisco WebEx-productiviteitstools

   

Snellere deelname aan vergaderingen

  

De ervaring bij deelname aan vergaderingen is verbeterd. De benodigde tijd om deel te nemen aan WebEx Meeting Center-vergaderingen is teruggebracht met ongeveer 47%.

  

WebEx-beheer

   

Vereenvoudigde navigatie op Sitebeheer

  

De navigatie is vereenvoudigd om toegangsfouten te voorkomen als sommige beheerders de koppeling naar Sitebeheer selecteerden. De bestemming van de koppeling is gewijzigd in de Sitebeheer-pagina van het hoogste niveau. Deze pagina is toegankelijk voor alle beheerders.

  

Cisco WebEx Web App 2.4

   

Verbeteringen van de gebruiksvriendelijkheid

  

Gebruikers kunnen nu de deelvensters met de actieve video en videominiaturen sluiten om de weergave van gedeelde inhoud te maximaliseren. Ook is de knop Verlaten in de lobby van de persoonlijke ruimte zichtbaarder gemaakt.

  

Verbeteringen van de toegankelijkheid

  

De toegankelijkheid is verbeterd door een zichtbaarder toetsenbord en verbeterde ondersteuning van de schermlezer in het videomenu.

  

Verbeteringen in Cisco WebEx App voor Chrome

  

Twee verbeteringen in de WebEx App voor Chrome zorgen voor een verbeterde gebruikerservaring:

  
 •  

  Een knop Verlaten in de lobby van de persoonlijke ruimte

    

 •  

  Nieuwe koppelingen naar Help, Info en Feedback

    

  

Cisco WebEx Web App 2.2 en 2.3

   

Hier volgen samenvattingen van nieuwe functionaliteit die in eerdere versies van de WebEx Web App is geïntroduceerd:

  

Versie 2.3

  
 •  

  Optimalisatie van verificatie via eenmalige aanmelding: Als u de koppeling Deelnemen via de browser selecteert, moet u zich nu aanmelden bij vergaderingen.

    

 •  

  De lobby van een persoonlijke ruimte verlaten: U kunt de lobby van een persoonlijke ruimte waarin u wacht nu verlaten.

    

 •  

  Beperking van de internationale Bel mij-functie: Net als bij de desktopapp is in de webapp terugbellen alleen toegestaan naar landcodes die zijn opgegeven in de lijst met internationale terugbellandcodes voor die site. Uw beheerder stelt deze lijst samen.

    

 •  

  Verbeteringen van de toegankelijkheid: Er is verbeterde ondersteuning voor toegang tot het toetsenbord en de schermlezer in de lobby van de persoonlijke ruimte

    

  

Versie 2.2

  
 •  

  Cisco WebEx-app voor Chrome:

    

  •  

   De Cisco WebEx-app voor Chrome kan nu worden gedownload via de Chrome Web Store. U kunt ook nog steeds via de browser aan vergaderingen deelnemen door de koppeling Deelnemen via de browser te selecteren.

     

  •  

   Met de WebEx-app voor Chrome kunt u via het vergaderingsnummer of de URL van de persoonlijke ruimte aan elke vergadering deelnemen.

     

  •  

   De WebEx-app voor Chrome ondersteunt automatische updates zodat u altijd over de nieuwste versie beschikt.

     

    
 •  

  Video-ondersteuning voor Chromebook: U kunt video weergeven en verzenden in de WebEx-app voor Chrome en in de Chrome-browser in Chromebook.

    

 •  

  Video-ondersteuning voor deelnemen vóór de host: Voor vergaderingen waaraan gebruikers mogen deelnemen vóór de host, kunt u de actieve video zien in de webapp voordat de host aan de vergadering deelneemt.

    

 •  

  De webapp is nu de standaardvergadertoepassing op Linux-desktops: Voor sites waarop de WebEx-webapp is ingeschakeld, is de webapp de standaardvergadertoepassing als u de knop Deelnemen op de Linux-desktop selecteert. U kunt ook nog steeds aan vergaderingen deelnemen door op de verouderde Java-client de koppeling Deelnemen via de bureaublad-app te selecteren.

    

  

Voor meer informatie over de functies en de beperkingen van de web-app gaat u naar de Cisco WebEx Web App-pagina in Help via https://help.webex.com/docs/DOC-14569.

  

Cisco WebEx Meetings 9.8 voor Android-apparaten

   

Gestroomlijnd aanmelden

  

Mobiele gebruikers kunnen zich nu aanmelden bij of deelnemen aan hun persoonlijke ruimten zonder dat ze uit hun app naar de browser van hun apparaat worden geleid om hun aanmeldingsgegevens in te voeren.

  

Aangepaste landenlijsten en landvlaggen

  

Mobiele CCA-SP-vergaderingen (serviceproviders van Cloud Connected Audio) ondersteunen nu de weergave van aangepaste landenlijsten en landvlaggen.

  

Ondersteuning voor MP4-video's

  

Mobiele gebruikers kunnen nu MP4-netwerkopnamen weergeven en deze downloaden voor offlineweergave. Gebruikers kunnen alleen MP4-video's weergeven. Gebruikers die WebEx ARF-bestanden (Advanced Recording Format) beschikbaar willen stellen voor offlineweergave moeten deze eerst converteren naar MP4-indeling en deze dan uploaden naar de WebEx-site.

  

Cisco WebEx Meetings 9.8 voor Apple iPhone en iPad

   

Video's in hogere resoluties

  

De gebruikerservaring is verbeterd door weergave in hogere resoluties van video's tijdens het vergaderen. Op Apple iPads en iPhones worden nu resoluties tot 720p ondersteund.

  

Ondersteuning voor Cisco WebEx Event Center- en Training Center-vergaderingen in de lijst Mijn vergaderingen

  

Voorheen werden alleen WebEx Meeting Center-vergaderingen weergegeven in de lijst Mijn vergaderingen. Nu bevat deze ook Cisco WebEx Event Center- en Training Center-vergaderingen.

  

Eenvoudigere meldingen voor deelname

  

Gebruikers kunnen nu meldingen ontvangen om deel te nemen aan de huidige vergadering vanaf het vergrendelscherm, vanaf het startscherm of vanuit de mobiele app.

  

Ondersteuning voor meerdere talen voor Apple Watch

  

WebEx Meetings voor Apple Watch biedt nu ondersteuning voor meerdere talen.

  

Aangepaste landenlijsten en landvlaggen

  

Mobiele CCA-SP-vergaderingen (serviceproviders van Cloud Connected Audio) ondersteunen nu de weergave van aangepaste landenlijsten en landvlaggen.

  

Ondersteuning voor MP4-video's

  

Mobiele gebruikers kunnen nu MP4-netwerkopnamen weergeven en deze downloaden voor offlineweergave. Gebruikers kunnen alleen MP4-video's weergeven. Gebruikers die WebEx ARF-bestanden (Advanced Recording Format) beschikbaar willen stellen voor offlineweergave moeten deze eerst converteren naar MP4-indeling en deze dan uploaden naar de WebEx-site.

  

WBS31.9

Cisco WebEx Meeting Center, Event Center, Training Center en Productiviteitstools

   

Beperkte ondersteuning voor XenApp 7.6

  

Zoals al in WBS31.7 werd gerapporteerd, wordt XenApp 7.6 gedeeltelijk ondersteund.

  

De volgende functies worden ondersteund voor XenApp 7.6 in WebEx Meeting Center, Event Center en Training Center:

  
 •  

  Teleconferentie

    

 •  

  Documenten delen

    

 •  

  Toepassingen en bureaublad delen

    

 •  

  Netwerkopnamen en afspelen

    

 •  

  Bestandsoverdracht, chat, enquêtes, vraag en antwoord, ondertiteling en opmerkingen

    

 •  

  WebEx-productiviteitstools

    

  

De volgende WebEx-functies worden niet ondersteund:

  
 •  

  Audio en video

    

 •  

  Access Anywhere, Remote Access en praktijklabs

    

  

Opmerking


 

XenApp wordt niet ondersteund in Cisco WebEx Support Center.

  
  

Voor de beste ervaring raadt Cisco XenApp VDA 7.6.2000 (LTSR) en de nieuwste versie van de Citrix-ontvanger aan voor Windows en Mac.

  

Cisco WebEx Training Center (Windows)

   

Verbeteringen van de gebruikersinterface voor Windows

  

De gebruikersinterface van Cisco WebEx Training Center voor Windows heeft nu een frisse, nieuwe uitstraling. Lettertypes, kleuren en nieuwe pictogrammen hebben een nieuw uiterlijk gekregen om de leesbaarheid te verbeteren en te zorgen voor een consistente uitstraling met andere WebEx-centers.

  

Cisco WebEx Meeting Center en Training Center

   

Toepassingsbeheer terwijl u notities maakt

  

Nieuwe functionaliteit verbetert gebruiksvriendelijkheid en navigatie tijdens het maken van notities. Met een nieuwe knop kunt u een toepassing beheren zonder dat u hoeft te stoppen met het maken van notities. Selecteer de knop om de toepassing te beheren en selecteer een willekeurige knop op de notitiewerkbalk om terug te keren naar notities maken.

  

Cisco WebEx Meeting Center en Event Center (Windows)

   

Ondersteuning voor hoge beeldschermresolutie voor het deelvenster Chatten

  

In Cisco WebEx Meeting Center en Event Center voor Windows is het deelvenster Chatten nu geoptimaliseerd voor monitors met een hoge resolutie. Deze verbetering is deel van onze doorlopende inzet om te zorgen voor betere ondersteuning in Meeting Center en Event Center voor hogere beeldschermresoluties, zoals 3K of zelfs hoger, waarmee we zijn begonnen in WBS31.8. Ondersteuning voor hogere beeldschermresoluties is beperkt tot Windows 8.1 of hoger.

  

Cisco WebEx-productiviteitstools

   

Hostgegevens zijn beschikbaar in het Microsoft Outlook-lint

  

In zowel de Windows als de Mac-versie van WebEx-productiviteitstools kunnen hosts nu hostgegevens bekijken in de WebEx-groep van de vergadering of het afspraaklint in Microsoft Outlook. Hosts kunnen het pictogram Hostgegevens selecteren in de WebEx-groep van het lint om hun hostgegevens te bekijken, zoals de hostsleutel, de audiopincode voor hosts, of de toegangscode voor hosts, afhankelijk van het vergaderingstype.

  

Knop WebEx-vergadering toevoegen in Microsoft Outlook-lint

  

In de Mac-versie van WebEx-productiviteitstools wordt de knop WebEx-vergadering toevoegen nu prominenter weergegeven in het vergader- of afspraaklint in Microsoft Outlook.

  

Verbeteringen voor wijzigingen aan vergaderingstype

  

Er zijn verbeteringen aangebracht in WebEx-productiviteitstools voor Windows en Mac voor het afhandelen van wijzigingen aan vergaderingstypes. Wanneer gebruikers een WebEx-vergadering met een vergaderingstype dat niet meer wordt ondersteund in Microsoft Outlook proberen te bewerken, ontvangen zij een bericht waarin wordt uitgelegd dat het vergaderingstype dat niet meer wordt ondersteund, automatisch is vervangen door een ander vergaderingstype. De gebruikers kunnen klikken op Instellingen wijzigen of Vergadering openen om het nieuwe vergaderingstype te bekijken en bevestigen, of om een nieuw vergaderingstype te selecteren.

  

Cisco WebEx-beheer

   

Verbeterde beveiliging bij het importeren van CSV-bestanden

  

De beveiliging is verbeterd door het gedrag van geïmporteerde CSV-bestanden te veranderen. Wanneer het veld TelephonyPrivilege nu leeg wordt gelaten voor een bepaalde gebruiker, worden alle telefonierechten voor deze gebruiker verwijderd.

  

Nieuwe naam voor Sessierapport

  

Het rapport voor sitebeheer dat eerder bekend stond als de 'Sessiequerytool', is hernoemd naar 'Sessierapport' om de leesbaarheid en nauwkeurigheid te verbeteren en om consistent te zijn met de inhoud van het rapport zelf.

  

Meer gedetailleerd Rapport met deelnemersinformatie

  

Het 'Rapport met deelnemersinformatie' bevat nu meer informatie voor sitebeheerders met twee nieuwe velden:

  
 •  

  sessie-id

    

 •  

  Sessienummer

    

  

WBS31.8

Cisco WebEx Meeting Center

   

Ondersteuning voor weergave in hogere resoluties

  

Cisco WebEx Meeting Center biedt nu verbeterde ondersteuning voor weergave in hogere resoluties, zoals 3K of nog hoger. Tekst, bedieningselementen en weergavefunctionaliteit worden nu aangepast aan hogere resoluties waardoor de interface beter te lezen is.

  

Video-ondersteuning in de Cisco WebEx Web App in Google Chrome

  

De Cisco WebEx Meeting Center Web App ondersteunt nu video in de browser Google Chrome.

  

Apple iPhone- en iPad-schermen delen via een Lightning-connector

  

Gebruikers kunnen hun iPhone- of iPad-scherm nu delen vanuit WebEx Meeting Center voor Mac door hun mobiele apparaat via een Lightning-connector te verbinden met hun Mac.

  

Verbeteringen op de pagina Downloads

  

De pagina Downloads in Meeting Center is uitgebreid met versie-informatie van WebEx-toepassingen. De pagina Info, waarop voorheen versie-informatie werd weergegeven, is verwijderd. Klanten die de koppeling Downloads hebben aangepast, zien echter nog wel een pagina Info.

  

Cisco WebEx-productiviteitstools

   

Ondersteuning voor weergave in hogere resoluties

  

Cisco WebEx-productiviteitstools biedt nu verbeterde ondersteuning voor weergave in hogere resoluties, zoals 3K of nog hoger. Tekst, bedieningselementen en weergavefunctionaliteit worden nu aangepast aan hogere resoluties waardoor de interface beter te lezen is.

  

Ondersteuning voor XenApp 7.6

  

XenApp 7.6 wordt nu ondersteund met WebEx-productiviteitstools.

  

Ondersteuning voor Microsoft Outlook 15.27 64-bits voor Mac

  

WebEx-productiviteitstools biedt nu ondersteuning voor Microsoft Outlook 15.27 64-bits voor Mac.

  

Ondersteuning voor Microsoft Outlook 2016 Klik-en-Klaar

  

WebEx-productiviteitstools werkt nu met Microsoft Outlook 2016, geïmplementeerd of geüpgraded via Microsoft Office Klik-en-Klaar.

  

Cisco WebEx-beheer

   

Verbeterde functionaliteit van de e-mailsjabloons

  

De e-mailsjabloons in Cisco WebEx-sitebeheer ondersteunen nu hyperlinktags ('href'). Gebruikers kunnen nu hyperlinks maken in hun e-mailsjabloons met de protocolhandlers 'tel:' of 'ciscotel:'

  

Verbeterd geëxporteerd opslaggebruikrapport

  

Het geëxporteerde opslaggebruikrapport is verbeterd met twee nieuwe kolommen:

  
 •  

  gebruikers-id

    

 •  

  E-MAIL

    

  

Hiermee kunnen sitebeheerders gebruikers met dezelfde naam onderscheiden.

  

Het starten van persoonlijke ruimten op telefoons uitschakelen

  

Om de beveiliging van de persoonlijke ruimten van een site te verbeteren kunnen sitebeheerders nu voorkomen dat persoonlijke ruimten worden gestart bij inbellen via een telefoon.

  

Sitebeheer-instelling om te beheren hoe hosts vergaderingen verlaten

  

Sitebeheerders hebben nu een instelling om te voorkomen dat hosts vergaderingen verlaten zonder deze te beëindigen.

  

Als deze optie is ingeschakeld in WebEx-beheer, kan de host Vergadering verlaten selecteren, waarna de vergadering niet wordt beëindigd. Als de optie is uitgeschakeld, heeft de host niet de optie de vergadering te verlaten, maar kan de host deze alleen beëindigen of de hostrol overdragen aan een andere deelnemer.

  

WBS31.7

Cisco WebEx Meeting Center

   

Automatische opnamen van vergaderingen pauzeren en hervatten

  

Hosts van vergaderingen kunnen nu opnamen pauzeren en hervatten bij vergaderingen waarbij opnamen automatisch worden gestart. Deze optie wordt ingeschakeld door de sitebeheerder in de Cisco WebEx-beheertool.

  

Verbeterde berichten voor Deelnemen vóór host

  

Deelnemers kunnen nu een e-mailmelding naar hosts van vergaderingen in persoonlijke ruimten sturen om hen te laten weten dat er mensen wachten op het beginnen van de vergadering, zelfs als dat al na de starttijd van de vergadering is. Voorheen werden e-mailmeldingen alleen tot aan de starttijd van de vergadering verstuurd.

  

Verbeterde opdracht voor het vergrendelen van vergaderingen

  

De gebruikersinterface binnen de vergadertoepassing is verbeterd om het vergrendelen en ontgrendelen van WebEx-vergaderingen duidelijker te maken, zodat dezelfde gebruikersinterface als die van de Persoonlijke ruimte wordt behouden:

  
 •  

  De opdrachten in het menu Vergaderingen heten nu Vergadering vergrendelen en Vergadering ontgrendelen.

    

 •  

  Vergrendelde vergaderingen worden nu aangeduid met een vergrendelingspictogram onderaan. Ook wordt de knopinfo 'Deze vergadering is vergrendeld' weergegeven.

    

  

Hostpincodes invoeren voor vergaderingen in een persoonlijke ruimte

  

De tekst met betrekking tot het invoeren van een hostpincode voor vergaderingen in de persoonlijke ruimte is gewijzigd om deze duidelijker te maken en om ervoor te zorgen dat deze overeenkomt met andere tekst in de gebruikersinterface.

  

Knop Vergadering verlaten bij vergaderingen in een persoonlijke ruimte

  

De knop Ruimte verlaten bij vergaderingen in een persoonlijke ruimte is gewijzigd in Vergadering verlaten.

  

Optie Vergadering beëindigen in vergaderingen in een persoonlijke ruimte

  

De standaardoptie voor hosts in een persoonlijke ruimte om een vergadering te beëindigen of te verlaten heet nu Vergadering beëindigen.

  

Waarschuwing op volledig scherm voor mensen in lobby van een persoonlijke ruimte

  

Hosts van vergaderingen die inhoud delen of de gedeelde inhoud van iemand anders weergeven op volledig scherm in een vergrendelde persoonlijke ruimte, zien nu een bericht zodra iemand de lobby binnentreedt en wacht om te worden toegelaten. Dit bericht blijft staan totdat de host van de vergadering actie onderneemt of het bericht verwijdert.

  

Digitale handtekening van Cisco WebEx Meeting Center

  

Wanneer u Cisco WebEx Meeting Center downloadt op Microsoft Windows XP SP3 en Windows Vista, wordt er mogelijk een waarschuwing weergegeven. Deze Windows-versies kunnen de uitgever van bestanden van het installatieprogramma van Windows (MSI-bestanden) niet verifiëren. Als u een MSI-bestand probeert te openen, wordt een beveiligingswaarschuwing weergegeven waarin wordt aangegeven dat het bestand niet over een geldige digitale handtekening beschikt. We raden u aan het bestand alleen te openen als u zeker weet dat het een veilig bestand is.

  

Nieuwe videolay-outoptie voor videosystemen

  

Er is een nieuwe videolay-outoptie, 1+N, beschikbaar voor gebruikers die met behulp van videosystemen aan een vergadering deelnemen. Deze nieuwe lay-out past zich dynamisch aan de vergaderingsgrootte aan door steeds meer gebruikers weer te geven zodra zij zich aanmelden.

  

Deze nieuwe lay-outoptie wordt onder aan de lijst met beschikbare videolay-outs toegevoegd. De standaardvideolay-out heeft nog steeds de actieve aanwezigheidsstatus, hoewel gebruikers wel DTMF-bedieningselementen (dual-tone signalen met meerdere frequenties) kunnen gebruiken voor FECC (camerabediening op afstand) om naar deze nieuwe videolay-out over te schakelen.

  

Beperkte ondersteuning voor XenApp 7.6

  

XenApp 7.6 wordt nu gedeeltelijk ondersteund in WebEx Meeting Center. Er is geen ondersteuning voor Bellen via de computer-audio (VoIP), video, Productiviteitstools, Access Anywhere, Remote Access of Hands on Labs.

  

Cisco WebEx Support Center

   

Hoger maximumaantal deelnemers

  

Het maximumaantal deelnemers in WebEx Support Center is nu beperkt tot 1000. Hiermee voorkomt u problemen met de prestaties en uitval.

  

Alle Cisco WebEx Centers

   

Ondersteuning voor de weergave van het deelvenster met PowerPoint-opmerkingen in Microsoft Office 2013 en 2016

  

Presentatoren kunnen nu het deelvenster met opmerkingen weergeven als ze PowerPoint-presentaties in Microsoft Office 2013 en 2016 delen.

  

Cisco WebEx-productiviteitstools

   

Verwijderingsprogramma om Cisco WebEx-productiviteitstools te verwijderen

  

Door een nieuwe tool voor opdrachtregels kunnen IT-beheerder alle bestaande installaties van Cisco WebEx-productiviteitstools in één keer verwijderen, ongeacht de versie van Productiviteitstools. Alle bestanden en mappen uit Productiviteitstools worden verwijderd zonder dat dit invloed heeft op andere WebEx-onderdelen zoals WebEx Meeting Center of WebEx-recorder.

  

Verbeterde gebruikerservaring bij het bijwerken van vergaderingen

  

De gebruikerservaring voor het bewerken van vergaderingen met WebEx-productiviteitstools in Microsoft Outlook is verbeterd. Als het oorspronkelijke vergaderingstype niet beschikbaar is, zijn nu updates van vergaderingen toegestaan. Voorheen waren updates van vergaderingen geblokkeerd als het vergaderingstype werd gewijzigd of niet meer beschikbaar was.

  

Cisco WebEx-beheer

   

Standaard automatische vergrendelingstijd voor Persoonlijke ruimten

  

Wanneer een vergadering in een persoonlijke ruimte wordt gestart, hebben de gebruikers de optie om aan te geven hoe lang (in minuten) na de start van een vergadering de persoonlijke ruimte moet worden vergrendeld, inclusief nul minuten. Nu hebben sitebeheerders de mogelijkheid om een standaardtijd in te stellen waarop persoonlijke ruimten moeten worden vergrendeld. Deze instelling op siteniveau is van toepassing op persoonlijke ruimten of nieuwe gebruikers en gebruikers die hun instelling voor automatisch vergrendelen niet hebben gedefinieerd.

  

Herstel van wachtwoorden en accountgegevens

  

WebEx-sitebeheerders kunnen nu hun wachtwoorden en accountgegevens van de aanmeldpagina voor Cisco WebEx-sitebeheer herstellen.

  

Nieuw vergrendelingsrapport

  

Sitebeheerders kunnen nu een nieuw vergrendelingsrapport gebruiken waarin de vergrendelde gebruikersaccounts en de laatste drie mislukte aanmeldpogingen van de gebruikers staan. Met dit nieuwe rapport kunnen sitebeheerders bovendien vergrendelde gebruikersaccounts ontgrendelen.

  

Verbeterd rapport Vergaderingen bezig

  

Het rapport Vergaderingen bezig is verbeterd en uitgebreid met de kolom ';Vergaderingnummer';.

  

Verbeteringen van de gebruikersinterface

  

De gebruikersinterface van WebEx-beheer is verbeterd om de workflow en het gebruiksgemak te verbeteren:

  
 •  

  De naam van het item ';Gebruikers'; in de linkernavigatiebalk is gewijzigd in ';Gebruikersbeheer'; om het doel van deze functie duidelijker te maken.

    

 •  

  De Help-knop voor de WebEx-beheerpagina is verplaatst van de linkerbovenhoek naar de rechterbovenhoek om deze beter zichtbaar te maken.

    

  

Nieuwe XML-API-functionaliteit

  

Er zijn twee nieuwe XML-API’s toegevoegd om betere query's mogelijk te maken:

  
 •  

  Een XML-API om vergaderinformatie te krijgen volgens het telefoonnummer voor terugbellen en de starttijd voor terugbellen

    

 •  

  Een XML-API om de hostsleutel op te halen volgens het vergaderingnummer.

    

  

WBS31.6

Cisco WebEx Meeting Center

   

Meeting Center-video

  

Videosysteemtoegang in vergaderingen van derden is nu een kernfunctionaliteit van Meeting Center. In vorige releases werd deze functie 'CMR Cloud' genoemd. Vanaf nu wordt deze functie 'video' genoemd. Deze nieuwe naam is zowel van toepassing op SaaS Subscription Annuity- als op non-SaaS Subscription Annuity-aanbiedingen.

  

Alternatieve hosts voor persoonlijke ruimte-vergaderingen

  

Hosts van vergaderingen kunnen nu alternatieve hosts toewijzen voor persoonlijke ruimte-vergaderingen Deze optie wordt beheerd door de sitebeheerder en is standaard ingeschakeld.

  

Op de pagina Voorkeuren kunnen hosts andere gebruikers specificeren die als alternatieve hosts kunnen optreden voor hun persoonlijk ruimte-vergaderingen. Deze alternatieve host moeten een hostaccount hebben op dezelfde site als de host. Als de host de vergadering niet start, kan één van de alternatieve hosts een vergadering starten.

  

Alternatieve hosts zien een bericht op de persoonlijke ruimte-pagina van de host waarin wordt gemeld dat zij alternatieve host zijn en ze zien de knop Vergadering starten in plaats van de knop Deelnemen aan vergadering.

  

Als de host een deelnemer aanwijst als alternatieve host en die deelnemer al in de lobby wacht, wordt de vergadering automatisch gestart wanneer de deelnemer al is aangemeld. Als de deelnemer niet is aangemeld, wordt hij/zij gevraagd zich eerst aan te melden om de vergadering te starten.

  

Opmerking: alternatieve hosts kunnen geen vergadering starten vanuit videosystemen of -toepassingen.

  

Alternatieve hosts voor Meeting Center-vergaderingen

  

Tijdens het plannen van een vergadering kan de host een optie selecteren waarmee iedereen met een account op de site de vergadering mag hosten in plaats van afzonderlijke alternatieve hosts op naam op te hoeven geven. Als de host de vergadering niet start, kan de eerste deelnemer met een account op de site de vergadering starten. Als de host de vergadering start en de vergadering vervolgens vergrendelt, worden alle deelnemers die nog niet deelnemen, zelfs de deelnemers met een account op de site, uitgesloten van de vergadering en blijven ze in de lobby totdat ze handmatig worden toegelaten door de host. Deze optie wordt beheerd door de sitebeheerder en is standaard ingeschakeld.

  

Opmerking: alternatieve hosts kunnen geen vergadering starten vanuit videosystemen of -toepassingen.

  

Verbeterde ervaring in de persoonlijke ruimte

  

De pagina Persoonlijke ruimte ziet er nu moderner en uitnodigender uit. De bovenste balk wordt automatisch verborgen wanneer deze niet wordt gebruikt om het beschikbare gedeelte van het scherm te maximaliseren, maar gebruikers kunnen de balk weer zien wanneer ze met de pijl naar de bovenkant van het scherm gaan. Het tabblad Start gaat nu standaard naar de persoonlijke ruimte (voor sites waarvan de functie Persoonlijke ruimte niet is ingeschakeld, wordt op de startpagina de gebruiker nog steeds gevraagd een vergadering-, gebeurtenis- of sessienummer in te voeren).

  

Hostpincode persoonlijke ruimte

  

Om de nieuwe functie waarmee vergaderingen telefonisch kunnen worden gestart te ondersteunen, hebben alle persoonlijke ruimten nu een hostpincode als de site video (wat eerder 'CMR Cloud' werd genoemd) of WebEx Audio ondersteunt. Als video al is ingeschakeld voor een site, of als de site al een audiopincode heeft, verandert de hostpincode van de persoonlijke ruimte niet ten opzichte van de vorige versie. Voor sites die geen pincode hebben voor de persoonlijke ruimte wordt automatisch een pincode toegewezen, met een optie om deze te wijzigen.

  

Zowel de audiopincode als de hostpincode kunnen worden gebruikt voor het telefonisch starten van een persoonlijke ruimte-vergadering, tenzij de hostpincode langer is dan vier cijfers.

  

Sitebeheerders kunnen het maximale aantal cijfers van hostpincodes voor persoonlijke ruimten aanpassen. Standaard is dit vier cijfers. Sitebeheerders kunnen een account opschorten als er sprake is van onverwachte activiteit in het account.

  

Een vergadering in een persoonlijke ruimte telefonisch starten

  

U kunt uw persoonlijke ruimte-vergaderingen nu telefonisch starten zonder dat u zich eerst hoeft aan te melden vanuit de WebEx-toepassing. Wanneer u een vergadering telefonisch start, voert u eerst de toegangscode van de vergadering in. U wordt daarna gevraagd uw hostpincode in te voeren en op het hekje te drukken om de vergadering te starten. Deelnemers worden alleen gevraagd op het hekje te drukken en als de host de persoonlijke ruimte-vergadering al heeft gestart, nemen ze aan de vergadering deel. Als de vergadering nog niet is gestart, wachten ze in de lobby.

  

De hostpincode staat vermeld in de vergaderinginformatie die zichtbaar is voor de host. Deze wordt nooit opgenomen in uitnodigingen voor vergaderingen.

  

Opmerkingen:

  
 •  

  alternatieve hosts kunnen geen vergaderingen in een persoonlijke ruimte telefonisch starten.

    

 •  

  U kunt vergaderingen niet telefonisch vergrendelen of ontgrendelen. Vergaderingen die zo zijn ingesteld dat ze automatisch worden vergrendeld, moeten daarom worden gestart vanuit de WebEx-toepassing.

    

  

Verbeteringen in de beveiliging van persoonlijke ruimten

  

Er zijn twee nieuwe functies die de beveiliging van persoonlijke ruimten verbeteren. Beide functies zijn standaard uitgeschakeld en kunnen door de sitebeheerders worden ingeschakeld.

  
 •  

  Handmatig toelaten van niet-geverifieerde gebruikers

    

  Met een nieuwe optie voor sitebeheer kunnen deelnemers die zich hebben aangemeld een ontgrendelde persoonlijke ruimte binnengaan, maar moeten niet-geverifieerde gebruikers in de lobby van de ontgrendelde persoonlijke ruimte wachten totdat de host ze handmatig toelaat. Sitebeheerders kunnen ook een uitzondering maken voor deze optie, zodat niet-geverifieerde deelnemers een ontgrendelde ruimte kunnen binnengaan binnen een gespecificeerde periode nadat ze zich hebben aangemeld (standaard is dit twee weken).

    

  Wanneer de host een vergrendelde vergadering start, ziet de host een lijst met deelnemers die in de lobby wachten en waarop vermeld staat wie zich heeft aangemeld en wie niet. Wanneer de host een ontgrendelde vergadering start, worden in de lijst met deelnemers die in de lobby wachten alleen de personen weergegeven die niet zijn aangemeld, omdat personen die wel zijn aangemeld, automatisch worden toegelaten. In beide gevallen kan de host de lijst bekijken en bepalen wie wordt toegelaten tot de persoonlijke ruimte-vergadering.

    

  Deelnemers die deelnemen via een telefoon of videosysteem kunnen ontgrendelde persoonlijke ruimten wel binnengaan.

    

 •  

  CAPTCHA

    

  Sitebeheerders hebben nu de optie om een CAPTCHA te tonen wanneer deelnemers voor het eerst een persoonlijke ruimte op die site ingaan of wanneer browsercookies zijn gewist.

    

  

Verbeterde ervaring bij deelnemen aan een vergadering

  

De workflow voor het deelnemen aan een vergadering is verbeterd om verwarring te voorkomen. Een deelnemer die aan een vergadering deelneemt, krijgt nu eerst de optie voor audioverbinding te zien. De optie voor videovoorbeeld wordt pas weergegeven nadat de audioverbinding tot stand is gebracht. Dit vermindert de verwarring door afzonderlijk de aandacht te vestigen op de verschillende groepen opties.

  

Voor deelnemers die Mijn video starten in alle vergaderingen hebben geselecteerd in de video-opties, wordt in het videovenster een bericht weergegeven dat de video wordt gestart wanneer de deelnemer verbinding maakt met audio. De video en de audio worden vervolgens tegelijkertijd gestart. Gebruikers die geen verbinding willen maken met audio, kunnen hun video wel starten vanuit de video-opties.

  

Cisco WebEx Web App

  

Met de nieuwe Cisco WebEx-webapp kunt u snel en gemakkelijk deelnemen aan een WebEx-vergadering. Er hoeft niets te worden gedownload en u hoeft geen plug-ins te installeren.

  

De nieuwe web-app is alleen bedoeld voor deelnemers. Hosts en presentatoren moeten nog wel de bureaublad-app gebruiken. De web-app ondersteunt basisfunctionaliteit voor deelnemers, zoals geïntegreerde audio, gedeelde inhoud weergeven, chatten en video verzenden en ontvangen (alleen met Mozilla Firefox). Deelnemers kunnen ook op elk moment tijdens een vergadering naadloos overschakelen naar de bureaublad-app als ze inhoud willen delen.

  

De meeste bekende browsers worden ondersteund, maar we bevelen Mozilla Firefox aan voor de beste ervaring (inclusief ondersteuning voor video). Om deel te nemen selecteert u de koppeling Deelnemen via de browser op de pagina met vergaderinginformatie of op de pagina met de persoonlijke ruimte van uw host.

  

De eerste ervaring in de web-app bestaat onder andere uit een informatief scherm waarin de bedieningselementen van de web-app worden uitgelegd. Bedieningselementen voor vergaderingen bevinden zich onder aan de pagina en de bedieningselementen worden omlaaggeschoven buiten het beeld wanneer ze niet worden gebruikt. Het vergadervenster is groot en is centraal geplaatst, zodat beter gebruik wordt gemaakt van de beschikbare ruimte op het scherm.

  

Opmerking


 

De Cisco WebEx Web App is momenteel alleen op aanvraag verkrijgbaar voor een beperkte doelgroep. Als u de webapp wilt inschakelen op uw site, neemt u contact op met de manager van de klantenondersteuning om een aanvraagticket te verzenden.

  
  

Voor meer informatie over de functies en de beperkingen van de web-app gaat u naar de Cisco WebEx Web App-pagina in Help via https://help.webex.com/docs/DOC-14569.

  

Installatieprogramma in meerdere talen (alleen Windows)

  

Sitebeheerders die de mogelijkheid willen hebben om de meertalige WebEx Meeting Center-toepassing te installeren, kunnen WebEx-beheerders vragen deze functie in te schakelen. Het installatiebestand van de meertalige WebEx Meeting Center-toepassing kan zinvol zijn voor gebruik in systemen waarvoor taalomschakeling vereist is, of in grote bedrijfsomgevingen waarin de Virtual Desktop Infrastructure (VDI) wordt gebruikt.

  

Verbeteringen in de toegankelijkheid (alleen Windows)

  

Vergaderinginformatie kan nu worden gelezen met schermlezersoftware in de Windows-versie van de WebEx Meeting Center-toepassing. Mensen met een visuele handicap kunnen nu tekst, koppelingen en actie-elementen in de volgende gebieden horen:

  
 •  

  Menu Audio- en videoverbinding

    

 •  

  Tabblad Vergaderinginformatie

    

  

Beperkte ondersteuning voor XenApp 7.5

  

XenApp 7.5 wordt nu gedeeltelijk ondersteund in WebEx Meeting Center. Er is geen ondersteuning voor Bellen via de computer-audio (VoIP), video, Productiviteitstools, Access Anywhere, Remote Access of Hands on Labs.

  

Cisco WebEx Event Center

   

Verbeteringen in de gebruikersinterface voor Mac-gebruikers

  

Dankzij de aangebrachte verbeteringen in de WebEx Event Center-toepassing voor Mac is de gebruikersinterface moderner geworden. Verbeteringen zijn onder andere bijgewerkte pictogrammen, een nieuwe knop- en menubehandeling en een helderder en overzichtelijker kleurenschema. De functionaliteit is hetzelfde gebleven.

  

De apparaat- en audiopictogrammen zijn nu samengevoegd in één kolom en de status- en knopinfotekst zijn bijgewerkt.

  

Avatars voor Mac-gebruikers

  

Nieuwe avatars voor de WebEx Event Center-toepassing bieden meer gepersonaliseerde en interactieve vergaderingen met ondersteuning voor een videogerichte omgeving, ook als niet alle deelnemers video gebruiken. Voor gebruikers van gemeenschappelijke WebEx-sites worden avatars gemaakt van de profielfoto van de gebruiker. Voor gebruikers van niet-gemeenschappelijke sites of voor gebruikers die geen profielfoto hebben of zich niet bij een WebEx-account hebben aangemeld, wordt een algemene avatar weergegeven van een pictogram met de initialen van de gebruiker. Sitebeheerders kunnen de weergave van avatars in vergaderingen in- of uitschakelen.

  

Programma's van Event Center opnieuw toewijzen

  

Sitebeheerders kunnen nu programma's van WebEx Event Center van één persoon opnieuw toewijzen aan een andere persoon die de betreffende functie overneemt.

  

Cisco WebEx Training Center

   

Sessie- en opnamecategorieën

  

Training Center-sessies en -opnamen kunnen nu in categorieën worden ingedeeld, zodat deelnemers specifieke sessies of opnamen gemakkelijker kunnen vinden en hosts kunnen nieuwe categorieën maken en daar items aan toewijzen. Categorieën worden alfabetisch weergegeven en individuele sessies en opnamen worden weergegeven in omgekeerde chronologische volgorde. Categorieën kunnen ook worden gemaakt op het moment dat een sessie wordt gepland. Categorieën zijn optioneel - het is niet verplicht om sessies of opnamen aan een categorie toe te wijzen.

  

Bij het beheer van categorieën kan de categoriemanager de naam en beschrijving van categorieën maken of bewerken. Categorieën kunnen 'in lijst' (openbaar) of 'niet in lijst' (privé) zijn. Voor categorieën in de lijst worden alleen de sessies en opnamen in de lijst weergegeven. Voor categorieën die niet in de lijst staan, wordt bij het delen van de URL van de categorie de hele inhoud van de categorie weergegeven van sessies en opnamen in lijst en niet in lijst.

  

Bij het toewijzen van sessies aan categorieën kunnen hosts categorieën kiezen die ze zelf hebben gemaakt of categorieën die door andere hosts zijn gemaakt.

  

Hosts kunnen alleen sessies verwijderen die ze zelf hebben gemaakt — ze kunnen geen sessies van andere hosts verwijderen.

  

Deze functie wordt ingeschakeld door de sitebeheerder. De sitebeheerder kan categorieën van één persoon opnieuw toewijzen aan een andere persoon die de betreffende functie overneemt.

  

Cisco WebEx-productiviteitstools

   

Verbeteringen in de gebruikersinterface van WebEx-productiviteitstools voor Windows

  

Verbeteringen in de gebruikersinterface zijn onder andere een moderne interface die aansluit bij andere Cisco-samenwerkingsproducten en die de algehele gebruikerservaring voor Windows verbetert. Het bijgewerkte deelvenster van de WebEx-WebEx-productiviteitstools biedt een nettere, vereenvoudigde gebruikersinterface die is afgestemd op de meestgebruikte functies voor eenvoudige toegang, waaronder het starten van een persoonlijke ruimte-vergadering en het bekijken van uw lijst met vergaderingen. Het biedt ook een eenvoudiger en meer voor de hand liggend aanmeldproces. In het deelvenster Productiviteitstools worden ook uw avatar of de initialen van uw voor- en achternaam weergegeven.

  

Het menu in Microsoft Outlook is opnieuw ingedeeld en vereenvoudigd, waarbij de meest gebruikte menu-items op het eerste menuniveau zijn geplaatst. WebEx-bedieningselementen worden nu automatisch opgenomen in het afsprakenvenster van de Outlook-agenda.

  

Het dialoogvenster WebEx-voorkeuren vervangt het dialoogvenster WebEx-instellingen en is nu consistenter met het dialoogvenster Voorkeuren op de Mac. Het is vereenvoudigd met een hiërarchisch menu en de meestgebruikte functies op het eerste niveau.

  

Planning in de persoonlijke ruimte met de Mac-versie van Productiviteitstools

  

U kunt nu een persoonlijke ruimte-vergadering plannen in Microsoft Outlook met behulp van Productiviteitstools voor de Mac.

  

Ondersteuning voor Microsoft Outlook (64-bits) met de Mac-versie van Productiviteitstools

  

Productiviteitstools voor de Mac ondersteunt nu de 64-bits versie van Microsoft Outlook. Updateversies van Microsoft Insider worden niet ondersteund

  

E-mailuitnodigingen voor WebEx- en TelePresence-vergaderingen (hybride CMR)

  

Alle e-mailuitnodigingen voor WebEx- en TelePresence-vergaderingen met behulp van hybride samenwerkingsvergaderruimten (hybride CMR) worden nu consistent opgemaakt in Rich Text Format of HTML, met een modernere UI en duidelijkere informatie (hiervoor is TelePresence Management Suite versie 15.3 of hoger vereist).

  

Ondersteuning voor Microsoft Exchange 2016

  

WebEx-productiviteitstools ondersteunen nu Microsoft Exchange Server 2016. De WebEx- en TelePresence-integratie in Microsoft Outlook (hybride CMR) ondersteunt echter niet Exchange Server 2016.

  

Verbeteringen in de prestaties van Microsoft Office 365

  

De prestaties en stabiliteit van Productiviteitstools in Microsoft Office 365 zijn aanzienlijk verbeterd.

  

Overzicht Productiviteitstools Help

  

De opdracht Help in Productiviteitstools is nu gekoppeld aan een onderwerp Overzicht van de WebEx-productiviteitstools, dat koppelingen naar alle Productiviteitstools-documenten bevat.

  

Cisco WebEx Meetings-app (Apple iPhone en iPad)

   

Nieuwe gebruikersinterface

  

De gebruikersinterface van de WebEx Meetings App versie 9.5 is bijgewerkt en is nu consistent met de gebruikersinterface van andere Cisco-samenwerkingsproducten. De volledige gebruikersinterface voorafgaande aan vergaderingen is bijgewerkt, evenals het pictogram en de kleur van actieve vergaderingen. Deze updates bevatten onder andere beter gestroomlijnde en gemakkelijkere toegang tot uw eigen persoonlijke ruimten en tot persoonlijke ruimten die u recent via uw WebEx-site hebt bezocht.

  

Inhoud delen vanaf een iPhone

  

U kunt nu bestanden vanaf uw Apple iPhone delen. De WebEx Meetings-app versie 9.5 bevat nu integratie met Box, DropBox en Google Drive.

  

Ondersteuning voor gesplitst scherm voor Apple iPhone en iPad

  

De WebEx Meetings-app versie 9.5 bevat nu integratie met de functie gesplitst scherm in iPad Pro. U kunt een andere app openen in een gesplitst scherm in uw WebEx-vergadering.

  

Cisco WebEx Meetings-app (Android)

   

Nieuwe gebruikersinterface

  

De gebruikersinterface van de WebEx Meetings App versie 9.5 is bijgewerkt en is nu consistent met de gebruikersinterface van andere Cisco-samenwerkingsproducten. De volledige gebruikersinterface voorafgaande aan vergaderingen is bijgewerkt, evenals het pictogram en de kleur van actieve vergaderingen. Deze updates bevatten onder andere beter gestroomlijnde en gemakkelijkere toegang tot uw eigen persoonlijke ruimten en tot persoonlijke ruimten die u recent via uw WebEx-site hebt bezocht.

  

Cisco WebEx-beheer

   

Importeren en exporteren van gebruikersinstellingen voor gemeenschappelijke sites

  

Sitebeheerders kunnen nu gebruikersinstellingen importeren en exporteren in een CSV-bestand (bestand met door komma's gescheiden waarden) voor gemeenschappelijke WebEx-sites. Hierdoor kunnen beheerders bestaande WebEx-specifieke instellingen van gebruikers in één keer inspecteren vanuit Cloud Collaboration Management (CCM).

  

In bulk maken van nieuwe gebruikers met rechten op services en in bulk bijwerken van de algemene kenmerken van gebruikers (waaronder rechten op services) wordt beheerd door de gemeenschappelijke CSV-importfunctie in CCM.

  

Selfservicebranding voor gemeenschappelijke WebEx-sites

  

De volgende items kunnen via selfservicebranding voor gemeenschappelijke WebEx-sites worden gewijzigd:

  
 •  

  Koptekst: logo voor partner of klant

    

 •  

  ondersteunende tekst voor partner of klant

    

 •  

  Help-URL voor partner of klant

    

  

Nieuwe beheerinstellingen WebEx Event Center

  

Twee niet-contractuele beheerinstellingen van Event Center die voorheen alleen op verzoek bij WebEx-beheer beschikbaar waren, zijn nu beschikbaar als sitebeheeropties:

  
 •  

  Video toestaan in EC

    

 •  

  Programmabeheer inschakelen

    

  

Alleen-lezentoegang tot de klantportal vanuit Cloud Collaboration Management 

  

Leden van de Cisco-helpdesk of de helpdesk van de partner kunnen nu een klantportal starten in Cloud Collaboration Management (CCM) in alleen-lezenweergave, zodat ze WebEx-site-instellingen en gebruikerskenmerken kunnen inspecteren. Door deze alleen-lezentoegang kan de helpdeskmedewerker dezelfde weergave zien als de sitebeheerder. De toegang verloopt na 12 uur.

  

Verbeterde weergave van pagina's

  

Verschillende WebEx-sitebeheerpagina's voor zowel zelfstandige als gemeenschappelijke sites zijn bijgewerkt en hebben nu dezelfde uitstraling als de rest van de beheerpagina's:

  
 •  

  Alle rapportpagina's van sitebeheer

    

 •  

  De pagina Sessietypelijst

    

  

De pagina Sessietypelijst is ook opnieuw vormgegeven voor een betere gebruikerservaring.

  

Alle Cisco WebEx Centers

   

Microsoft Office 365 met Office 2013 en Office 2016

  

WebEx ondersteunt nu Microsoft Office 365 met Office 2013 en Office 2016.

  

Vereenvoudigde deelname-ervaring voor Chrome- en Internet Explorer-browsers 

  

In Google Chrome en Microsoft Internet Explorer is de uitstraling van het deelnemen aan WebEx-vergaderingen vereenvoudigd met een nettere en verbeterde gebruikersinterface en een stapsgewijs proces voor personen die voor het eerst deelnemen aan een vergadering.

  

Verbeterde ervaring bij het deelnemen aan vergaderingen voor Firefox (64-bits) en Microsoft Edge

  

De ervaring bij deelnemen aan een vergadering is verbeterd voor de Firefox (64-bits) en Microsoft Edge-browsers voor alle centers doordat de WebEx-plug-in slechts één keer hoeft te worden gedownload en geïnstalleerd voor de eerste vergadering in plaats van meerdere keren voor alle volgende vergaderingen.

  

WebEx-uninstaller voor de Mac WebEx-toepassing

  

Met de WebEx-uninstaller voor de Mac kunt u de installatie van WebEx volledig verwijderen in slechts één stap.

  

Nieuwe audiotelefonietalen

  

WebEx-audiotelefoniegebruikers hebben beschikking gekregen over verschillende nieuwe talen:

  
 •  

  Canadees Frans vervangt de optie Frans voor inbelgebruikers in Canada.

    

 •  

  Tsjechisch vervangt Brits Engels als de standaardtaal voor inbel- en terugbelgebruikers in Tsjechië (Engels is een optie).

    

 •  

  Fins vervangt Brits Engels als de standaardtaal voor inbel- en terugbelgebruikers in Finland (Engels is een optie).

    

 •  

  Hongaars vervangt Brits Engels als de standaardtaal voor inbel- en terugbelgebruikers in Hongarije (Engels is een optie).

    

 •  

  Europees Portugees vervangt Braziliaans Portugees als de standaardtaal voor inbel- en terugbelgebruikers in Portugal.

    

 •  

  Zweeds vervangt Brits Engels als de standaardtaal voor inbel- en terugbelgebruikers in Zweden (Engels is een optie).

    

  

WBS31.5.20

Cisco WebEx Meeting Center, Training Center, Event Center

   

Prullenbak voor opnamen toegankelijker

  

WebEx biedt nu een betere gebruikerservaring door de prullenbak voor opnamen toegankelijk te maken vanuit de pagina's Mijn opgenomen vergaderingen, Mijn gebeurtenisopnamen en Mijn trainingsopnamen.

  

WebEx-beheer

   

Verbeterde ervaring voor rapporten genereren

  

De ervaring met rapporten is verbeterd met de nieuwe optie voor sitebeheerders om rapporten van Dashboard voor voltooide gebeurtenissen en opnamedownloads te genereren als backend jobs die later kunnen worden gedownload. Dit zorgt voor een verbeterde prestatie, omdat time-outproblemen zijn opgelost.

  

In- of uitschakelen van ondersteuning voor IBM Connection Cloud

  

Met een nieuwe optie in algemene site-instellingen voor sitebeheer kunnen sitebeheerders de ondersteuning voor IBM Connection Cloud in- of uitschakelen.

  

Rapporten over inactieve gebruikers

  

Sitebeheerders kunnen nu een rapport genereren van gebruikers die voor een specifiek aantal dagen (tussen de 0 en 365) inactief zijn.

  

Alle Cisco WebEx Centers

   

Ondersteuning voor de jubileumupdate van Windows 10

  

Alle Cisco WebEx Centers ondersteunen de Windows 10 Jubileumupdate (Redstone).

  

Helpkoppeling in e-mailberichten met vergaderingopname

  

De gebruikerservaring voor e-mailberichten waarin aan hosts van een vergadering wordt gemeld dat hun op het netwerk staande vergaderingopnamen klaar zijn, is verbeterd met de toevoeging van een helpkoppeling naar de ondersteuningssite.

  

Verbeterde ervaring bij deelnemen aan een vergadering voor gebruikers van Mozilla Firefox

  

WebEx heeft nu een verbeterde ervaring bij deelnemen aan een vergadering voor gebruikers van Mozilla Firefox 64.

  

WBS31.5

Cisco WebEx Meeting Center

De pagina Persoonlijke ruimte als startpagina

Nadat u zich eenmaal bij uw persoonlijke ruimte hebt aangemeld, wordt bij elk volgende bezoek aan uw WebEx-site uw pagina Persoonlijke ruimte weergegeven, ook als u niet bent aangemeld. Deze functie wordt beheerd met een sitebeheeroptie. Deze optie is standaard ingeschakeld.

Cisco WebEx Meeting Center en Training Center

Voor directe vergaderingen vereisen dat deelnemers een account hebben

De optie Deelnemers verplichten om een account te hebben op deze website om aan deze vergadering deel te kunnen nemen werkt nu voor directe vergaderingen die de host start via Nu vergaderen en die gebruikmaken van aangepaste vergaderingssjablonen. Als deze optie is ingeschakeld, kunnen alleen deelnemers die een account op de WebEx-site hebben, aan directe vergaderingen deelnemen. Als de sitebeheeroptie Vereisen dat gebruikers die telefonisch deelnemen een account hebben ook is ingeschakeld, moeten gebruikers een telefoonnummer en een audiopincode toevoegen aan hun audiovoorkeuren voordat ze kunnen deelnemen vanaf audioapparaten.

Cisco WebEx-productiviteitstools

Poorten voor video-inbellen

Beheerders kunnen in WebEx-productiviteitstools nu standaard- en maximumpoortnummers voor video-inbellen instellen voor hybride CMR-vergaderingen. Met deze functie krijgen beheerders meer controle over het plannen van videoresources. Als deze waarden zijn opgegeven en een host een hybride CMR-vergadering plant via Productiviteitstools, wordt in de vergaderingsopties de standaardwaarde weergegeven in het veld Deelnemers voor video-inbellen toevoegen. De host kan nog wel een andere waarde invoeren, maar kan de maximumwaarde niet overschrijden.

Verbetering in WebEx voor het plannen van hybride CMR-vergaderingen

Als een gebruiker een hybride CMR-vergadering plant in Productiviteitstools, is de vergaderoptie Personen toestaan om deel te nemen met WebEx standaard ingeschakeld.

Cisco WebEx-sitebeheer

Aanpasbare eindtijd voor vergaderingen zonder host

Hoewel het niet verstandig is te vergaderen zonder host, kunnen WebEx-sites zo worden geconfigureerd dat deelnemers vóór de host aan vergaderingen mogen deelnemen. Om ongeautoriseerde toegang te voorkomen, worden WebEx-vergaderingen automatisch beëindigd op een vooraf opgegeven tijdstip als de host niet deelneemt.

Via een inrichtingsverzoek kan nu een nieuwe parameter worden aangevraagd waarmee de eindtijd voor vergaderingen zonder host kan worden aangepast. Neem contact op met uw accountmanager als u deze parameter wilt wijzigen.

Verbeterde rapporten

De volgende rapportpagina's hebben een nieuwe uitstraling gekregen:

 • Access Anywhere

   

 • Remote Access

   

 • WebACD

   

Alle Cisco WebEx Centers

Configuratie van interne telefoonnummers

Voor klanten van Cloud Connected Audio (CCA) met interne terugbelmogelijkheid kunnen hosts van vergaderingen nu hun interne telefoonnummers configureren in de sectie Voorkeuren van de pagina Mijn WebEx. Sitebeheerders kunnen hun interne telefoonnummers configureren in de Cisco WebEx-beheertool.

Handmatige installatie van Cisco WebEx voor gebruikers van Google Chrome

Voor Chrome-gebruikers zonder toegang tot de Chrome Web Store wordt het Cisco WebEx-uitbreidingsbestand niet automatisch geïnstalleerd als de gebruikers deelnemen aan een vergadering. Nu worden deze gebruikers geleid naar een Help-pagina met instructies om het uitbreidingsbestand handmatig te downloaden en te installeren.

Gestroomlijnde mobiele aanmelding voor gebruikers voor wie Gemeenschappelijke identiteit is ingeschakeld

Als Gemeenschappelijke identiteit is ingeschakeld op de site waarop u zich aanmeldt, wordt het mobiele aanmeldproces gestroomlijnd doordat uw e-mailadres van te voren is ingevuld. U hoeft het dus geen tweede keer meer in te voeren.

Gestreamde opnamen mobiel afspelen

Gestreamde MP4-opnamen van vergaderingen kunnen nu worden afgespeeld op Apple iPhones en iPads en op Android-apparaten. MP4-opnamen van vergaderingen zijn alleen beschikbaar voor Meeting Center-vergaderingen die deelnemen vanuit videosystemen (voorheen 'CMR Cloud-vergaderingen') ondersteunen. Vergaderingopnamen met de WebEx ARF-bestandsindeling (Advanced Recording Format) kunnen nog niet worden afgespeeld op mobiele apparaten.

Betere standaardweergave van de lijst met deelnemers

De WebEx-ervaring tijdens vergaderingen is nu verbeterd voor gebruikers die via de optie Mijn videosysteem bellen verbinding maken met de audio en de video. Zij zien standaard de lijstweergave van de lijst met deelnemers.

Verwijderde opnamen herstellen

Eigenaren van opnamen van vergaderingen kunnen verwijderde opnamen nu tot dertig dagen na verwijdering herstellen. Na dertig dagen worden de opnamen permanent uit de prullenbak verwijderd en nemen ze geen opslagruimte meer in beslag.

Extra mededeling over het beëindigen van de toepassing Cisco WebEx Meetings voor BlackBerry 6, 7 en 10

Beste gewaardeerde klant,

Bedankt voor uw feedback op ons recente bericht over Cisco WebEx Meetings voor BlackBerry OS 6, 7 en 10. Gezien de reacties willen we graag een aanvullende toelichting geven:

Wij waarderen en ondersteunen de diversiteit aan mobiele platformen in de organisatie en tot dusver was onze strategie om alle mobiele gebruikers toegang te geven tot WebEx Meetings. Wij zullen onze werkzaamheden blijven richten op de grootste mobiele platformen en besturingssystemen waar jullie, onze klanten, voor hebben gekozen.

Met de introductie van Android-besturing op de nieuwste BlackBerry-apparaten kondigen wij aan dat we stoppen met de ondersteuning en verkoop van Cisco WebEx Meetings voor BlackBerry OS 6, 7 en 10, met ingang van 12 januari 2017.

We zijn blij dat we gebruikers van BlackBerry-apparaten met het Android-besturingssysteem wel de mogelijkheid blijven bieden om deel te nemen aan samenwerkingsvergaderingen via Cisco WebEx Meetings voor Android. We blijven de bestaande en toekomstige BlackBerry-apparaten met Android-besturing ondersteunen, waaronder:

 • BlackBerry PRIV

   

 • BlackBerry DTEK50

   

De mogelijkheid om deel te nemen aan een Cisco WebEx-teleconferentie via onze standaard inbelfunctie of recent toegevoegde audio-terugbelfunctie, blijven wij voor alle BlackBerry-gebruikers ondersteunen.

Voor BlackBerry-apparaten met besturingssysteem 6, 7 of 10 is per 12 januari 2017 het volgende van kracht:

 • De toepassing Cisco WebEx Meetings wordt verwijderd van BlackBerry World.

   

 • De technische ondersteuning en de ondersteuning via de Help-pagina worden stopgezet voor BlackBerry OS 6, 7 en 10.

   

 • Bestaande gebruikers van Cisco WebEx Meetings voor BlackBerry OS 6, 7 en 10 kunnen WebEx Meetings nog gebruiken tot de vervaldatum. Dit gebeurt op 4 april 2017.

   

Op 4 april 2017 gebeurt het volgende:

 • De toegang tot WebEx Meetings van Cisco WebEx Meetings voor BlackBerry OS 6, 7 en 10 wordt volledig afgesloten

   

Nogmaals bedankt voor uw feedback en begrip.

Met vriendelijke groeten,

WebEx-klantenservice

Cisco Systems, Inc.

WBS31.4

Cisco WebEx Meeting Center

   

Cisco WebEx Meeting Center met Collaboration Meeting Rooms (CMR Cloud)

  

Het is vanaf nu mogelijk om aan CMR Cloud-vergaderingen (samenwerkingsvergaderruimten) deel te nemen door Microsoft Skype voor Bedrijven en Lync-toepassingen te gebruiken. Door deze nieuwe mogelijkheid kunt u nu samenwerken met een grotere groep gebruikers.

  

Raadpleeg de instructies in de gebruikershandleiding over WebEx Meeting Center met samenwerkingsvergaderruimten (CMR Cloud) op https://help.webex.com/docs/DOC-6348 om ondersteuning te krijgen bij het starten van en deelnemen aan vergaderingen met toepassingen van Skype voor Bedrijven en Lync. Bekijk ook de testresultaten voor verschillende toepassingen en serverconfiguraties die zijn geplaatst op http://www.cisco.com/go/cmr-cloud-compatibility.

  

Cisco WebEx-productiviteitstools

   

Koppeling voor probleemrapport is verwijderd

  

Het e-mailbericht voor probleem rapporteren bevat geen koppeling meer naar de website support.webex.com.

  

Verbeterde beschrijving van numeriek wachtwoord

  

De verwoording in vergaderingmails is verbeterd om beter te beschrijven hoe numerieke wachtwoorden gebruikt worden bij het deelnemen aan vergaderingen vanaf telefoons of videosystemen.

  

Cisco WebEx-sitebeheer

   

Bijgewerkt rapportuiterlijk

  

Rapportpagina's voor WebACD en externe toegang hebben een bijgewerkt uiterlijk voor sitebeheerders. Hier volgt een lijst van bijgewerkte rapporten:

  
 •  

  Toewijzingswachtrij WebACD

    

 •  

  URL-verwijzing WebACD

    

 •  

  Externe computer traceren

    

 •  

  Externe toegang tot CSR

    

 •  

  Extern computergebruik

    

  

Partnerverificatiepagina

  

Beheerders van Cloud Collaboration Management (CCM) kunnen nu een Partnerverificatiepagina voor WebEx-sites weergeven als de functie is ingeschakeld voor de sites.

  

Rapport van inactieve gebruikers

  

CCM-beheerders hebben nu een rapport Inactieve gebruikers dat is toegevoegd aan de landingspagina voor rapporten.

  

Alle Cisco WebEx Centers

   

Ondersteuning bij vergaderingen plannen

  

De welkomstberichten die via e-mail worden verstuurd, bevatten nu een koppeling naar een uitgebreid Help-onderwerp voor nieuwe gebruikers zodat zij meer te weten kunnen komen over hoe ze een WebEx-vergadering kunnen inplannen.

  

WBS31.3

Cisco WebEx Meeting Center

CMR Cloud (samenwerkingsvergaderruimten) inbegrepen in Abonnementen

Vanaf 2 mei 2016 bevatten geldige abonnementen van Cisco WebEx Meeting Center de functie voor videoconferenties van CMR Cloud zonder dat hier aanvullende kosten aan verbonden zijn. Met CMR Cloud kunnen personen vergaderen, samenwerken en productief zijn met iedereen op elk mobiel apparaat of videosysteem dat op standaarden is gebaseerd, waaronder Microsoft Lync en Microsoft Skype voor Bedrijven.

CMR Cloud heeft de volgende beperkingen en vereisten:

 • Dit aanbod is alleen beschikbaar in landen waarin zowel Cisco WebEx als platforms voor SaaS-abonnementen (Software as a Service)

   

 • Nieuwe of vernieuwde klanten komen hiervoor in aanmerking. Ook bestaande klanten die midden in een contract zitten, komen in aanmerking. Klanten die midden in een contract zitten, moeten echter hun contract migreren naar het platform voor SaaS-abonnementen om dit aanbod te ontvangen. De voorwaarden van het platform voor SaaS-abonnementen zijn van toepassing. Als WebEx is aangeschaft via een partner, is deze partner verantwoordelijk voor het migreren van de klantcontracten naar het nieuwe platform voor SaaS-abonnementen.

   

 • WebEx Meeting Center en Enterprise Edition met aanbiedingen voor Benoemde gebruiker, Actieve gebruiker of Medewerkerstelling komen in aanmerking. De CMR Cloud-functie is alleen compatibel met Meeting Center en niet met WebEx Event Center, Training Center of Support Center.

   

 • De site moet zijn bijgewerkt naar de release WebEx WBS31.1 of hoger.

   

Neem contact op met uw manager van de WebEx-klantenondersteuning of uw WebEx-verkooppartner voor meer vragen over deze aanbodverbetering.

Vereenvoudigde sjablonen voor standaarduitnodigingsberichten voor vergaderingen

De sjablonen voor standaarduitnodigingsberichten voor vergaderingen voor Meeting Center zijn vereenvoudigd om redundante vergaderinginformatie te verminderen en verschillende methoden voor deelname (deelnemen vanuit WebEx, vanuit videosystemen en via de telefoon) in duidelijke gedeelten te onderscheiden.

Naam van deelnemers in de e-mailmelding voor persoonlijke ruimten

Hosts zien niet langer een algemeen bericht in de e-mailmelding wanneer iemand probeert deel te nemen aan hun persoonlijke ruimte, terwijl de host nog niet heeft deelgenomen. Vanaf nu wordt de naam van de persoon die probeert deel te nemen, weergegeven in de onderwerpregel van de e-mailmelding.

Cisco WebEx Event Center

Downloadkoppeling van Event Center

Vanaf WBS31 zijn de downloadkoppeling en de naam van het installatiepakket voor WebEx Event Center hetzelfde als de koppeling en de naam van het installatiepakket voor WebEx Meeting Center.

Cisco WebEx Meeting Center, Event Center en Training Center

Samengevoegde alfanumerieke en numerieke wachtwoorden voor vergaderingen

Oudere versies van WebEx geven in de vergaderinginformatie zowel het wachtwoord voor de vergadering dat wordt gebruikt voor deelnemen vanuit WebEx-bureaubladtoepassingen of vanuit mobiele apps van WebEx, als het numerieke wachtwoord voor de vergadering dat wordt gebruikt voor het deelnemen via de telefoon of videosystemen weer. Deze wachtwoorden zijn vereenvoudigd door een direct overeenkomst tussen de twee typen te maken. Als het wachtwoord voor de vergadering volledig numeriek is, wordt slechts één wachtwoord voor de vergadering weergegeven. Als het wachtwoord voor de vergadering alfanumeriek is, ziet u eerst het algemene wachtwoord voor de vergadering. Een numerieke vertaling van het wachtwoord voor de vergadering, gebaseerd op toetsenblokconventies van Amerikaanse telefoons, wordt tussen haakjes weergegeven voor gebruikers die dit moeten invoeren op een telefoon of videosysteem.

Schuingedrukt sessieonderwerp in Meeting Center, Event Center en Training Center voor de alternatieve host in de lijst- en agendaweergave

Een eerdere communicatie gaf onterecht aan dat de namen van alternatieve hosts schuingedrukt werden weergegeven in de lijst met deelnemers in de toepassing WebEx-vergadering. Hier volgt een verbeterde beschrijving: We hebben opnieuw de mogelijkheid ingevoerd dat aangemelde gebruikers kunnen verifiëren of ze de alternatieve host voor een vergadering zijn als ze hun lijst en agenda met vergaderingen, gebeurtenissen of trainingssessies bekijken op hun WebEx-site. In deze weergaven zien gebruikers die de alternatieve host zijn het onderwerp van de vergadering, gebeurtenis of trainingssessie schuingedrukt.

Cisco WebEx-productiviteitstools

Periodieke herinneringen voor upgrades

Als uw sitebeheerder automatische updates heeft ingeschakeld, ontvangt u periodieke herinneringen om uw versie van Cisco WebEx-productiviteitstools te upgraden totdat Productiviteitstools is geüpgraded.

Beëindiging van de ondersteuning

Zoals eerder aangekondigd wordt de ondersteuning voor WebEx-productiviteitstools beëindigd voor het volgende in WBS31.3:

Integratie met chattoepassingen

 • Yahoo Messenger

   

 • AOL Instant Messenger (AIM)

   

 • Windows Live Messenger/MSN Messenger

   

 • Google Talk

   

Configuraties

 • IBM Sametime 7.0, 7.5 en 8.0

   

 • IBM Domino 6.5, 7.0 en 8.0

   

 • IBM Lotus Notes 6.5, 7.0 en 8.0

   

 • Microsoft Office Communicator 2003 en 2005

   

Browsers

 • Mozilla Firefox versie 42 en hoger (alleen integratie)

   

 • Safari 6.x en 7.x (alleen eenmalige aanmelding)

   

 • Microsoft Internet Explorer 7.0 en 8.0 (integratie en eenmalige aanmelding)

   

Cisco WebEx-sitebeheer

Automatische deactivering van inactieve accounts

Sitebeheerders kunnen nu aangeven of accounts na een opgegeven aantal dagen inactiviteit voor zowel sites met SSO als sites zonder SSO (single sign-on, eenmalige aanmelding).

Rapport van inactieve gebruikers

Sitebeheerders kunnen nu een rapport maken en weergeven waarin de gebruikers staan die onlangs inactief zijn geworden.

Achtgrondafbeeldingen uploaden in persoonlijke ruimten uitschakelen

Sitebeheerders kunnen nu de optie uitschakelen waarmee gebruikers afbeeldingen kunnen uploaden naar de achtergrondafbeelding van hun persoonlijke ruimte. Deze instelling is handig voor klanten die beveiligingszorgen hebben bij het uploaden van afbeeldingen.

Alle Cisco WebEx Centers

Koppelingen en paginaverbeteringen voor ondersteuning in de linkernavigatie

De ondersteuningskoppelingen en -pagina's zijn verbeterd om gebruikers te helpen de Help- en trainingsinformatie, en de versie-informatie te vinden.

De volgende items zijn gewijzigd:

 • Een Help-koppeling leidt de gebruikers nu naar het Helpcentrum, waar ondersteunende inhoud en video's beschikbaar zijn. De pagina's van de Gebruikershandleidingen zijn verwijderd.

   

 • De pagina en de koppeling Training zijn verwijderd.

   

 • Met een Info-koppeling wordt een toegewezen pagina met versie-informatie over WebEx geopend.

   

 • De pagina's Downloads en Contact met ons opnemen zijn bewerkt zodat deze beter overeenstemmen met de overige verbeteringen.

   

 • Aangepaste koppelingen maken is nog altijd beschikbaar voor Help (voorheen Gebruikershandleidingen), Downloads, Training, en Contact met ons opnemen.

   

Beëindiging van de ondersteuning

Zoals eerder aangekondigd beëindigt Cisco WebEx de ondersteuning voor de volgende combinaties van besturingssystemen en browsers in WBS31.3:

 • Microsoft Windows 8 en Microsoft Internet Explorer 10

   

 • Microsoft Windows 7 en Microsoft Internet Explorer 8, 9 en 10

   

 • Microsoft Windows Vista en Microsoft Internet Explorer 8

   

WBS31.2

Cisco WebEx Meeting Center

   

Vereenvoudigde sjablonen voor uitnodigingsberichten voor vergaderingen

  

De standaardsjablonen voor e-mailuitnodigingen voor vergaderingen in Cisco WebEx Meeting Center bevatten nu een koppeling naar een uitgebreide ondersteuningspagina Deelnemen aan een WebEx-vergadering, voor deelnemers die problemen ondervinden bij het deelnemen aan een vergadering. Overbodige vergaderinginformatie is verwijderd uit de standaardsjabloon voor uitnodigingsberichten voor vergaderingen. Daarnaast zijn verschillende methoden om deel te nemen aan vergaderingen (WebEx, audio, video) gescheiden in duidelijke onderdelen.

  

Verbetering in de voorkeursinstellingen voor gebruikers van Collaboration Meeting Rooms Cloud

  

Wanneer gebruikers van CMR Cloud (samenwerkingsvergaderruimten) een vergadering plannen, zien ze dat de aangevinkte optie Verwijderen uit Mijn vergaderingen bij voltooiing is uitgeschakeld, onafhankelijk van hun instellingen in Voorkeuren > Planningsopties. Dit is om duidelijk te maken dat CMR-gebruikers deze instelling niet kunnen wijzigen wanneer ze hun vergaderingen plannen.

  

Cisco WebEx-productiviteitstools

   

Beëindiging van de ondersteuning

  

WebEx-productiviteitstools ondersteunt het volgende niet meer in WBS31.3:

  

Integratie met chattoepassingen

  
 •  

  Yahoo Messenger

    

 •  

  AOL Instant Messenger (AIM)

    

 •  

  Windows Live Messenger/MSN Messenger

    

 •  

  Google Talk

    

  

Configuraties

  
 •  

  IBM Sametime 7.0, 7.5 en 8.0

    

 •  

  IBM Domino 6.5, 7.0 en 8.0

    

 •  

  IBM Lotus Notes 6.5, 7.0 en 8.0

    

 •  

  Microsoft Office Communicator 2003 en 2005

    

  

Browsers

  
 •  

  Mozilla Firefox versie 42 en hoger (alleen integratie)

    

 •  

  Safari 6.x en 7.x (alleen eenmalige aanmelding)

    

 •  

  Microsoft Internet Explorer 7.0 en 8.0 (integratie en eenmalige aanmelding)

    

  

Cisco WebEx-sitebeheer

   

Uitgebreide instellingen voor deelnemen vóór host

  

Sitebeheerders kunnen nu voor alle drie de centers (Meeting Center, Event Center en Training Center) opgeven of deelnemers van een vergadering kunnen deelnemen aan een audioconferentie vóór de host. De volgorde waarin deze worden gepresenteerd, is gewijzigd om de functie ervan beter aan te geven.

  

Verbeterde rapportpagina's

  

Algemene rapporten en Training Center-rapporten hebben nu een bijgewerkt uiterlijk.

  

Alle Cisco WebEx Centers

   

Ondersteuningspagina Deelnemen aan een WebEx-vergadering

  

De standaardsjablonen voor e-mailuitnodigingen voor vergaderingen in Cisco WebEx Meeting Center bevatten nu een koppeling naar een uitgebreide ondersteuningspagina Deelnemen aan een WebEx-vergadering, voor deelnemers die problemen ondervinden bij het deelnemen aan een vergadering.

  

Beëindiging van de ondersteuning

  

Cisco WebEx ondersteunt de volgende combinaties van besturingssystemen en browsers niet meer in WBS31.3:

  
 •  

  Microsoft Windows 8 en Microsoft Internet Explorer 10

    

 •  

  Microsoft Windows 7 en Microsoft Internet Explorer 8, 9 en 10

    

 •  

  Microsoft Windows Vista en Microsoft Internet Explorer 8

    

  

Door vergaderingen bladeren op pagina's

  

Wanneer u door vergaderingen bladert op de pagina Deelnemen aan een vergadering, wordt de lijst met vergaderingen nu verdeeld in gescheiden pagina's, zodat het aantal weergegeven vergaderingen wordt beperkt. U kunt nog steeds al uw vergaderingen zien en openen wanneer u door de pagina's van de lijst met vergaderingen bladert.

  

Het aantal vergaderingen dat per pagina beschikbaar is, is standaard ingesteld op 20. U kunt dit door de sitebeheerder laten configureren.

  

WBS31.1

Cisco WebEx Meeting Center

Gebruikersinterfaceverbeteringen tijdens vergaderingen

Dankzij de aangebrachte verbeteringen in de vergadertoepassing WebEx Meeting Center is de gebruikersinterface overzichtelijker en moderner geworden. Verbeteringen zijn onder andere bijgewerkte pictogrammen, een nieuwe knop- en menubehandeling en een helderder en overzichtelijker kleurenschema. De functionaliteit is hetzelfde gebleven.

De apparaat- en audiopictogrammen zijn nu samengevoegd in één kolom en de status- en knopinfotekst zijn bijgewerkt.

Avatars

Nieuwe avatars bieden meer gepersonaliseerde en interactieve vergaderingen met ondersteuning voor een videogerichte omgeving, ook als niet alle deelnemers video gebruiken. Avatars worden gemaakt van de profielfoto van de gebruiker. Voor gebruikers die geen profielfoto hebben of zich niet bij een WebEx-account hebben aangemeld, wordt een algemene avatar weergegeven met een pictogram met de initialen van de gebruiker. Sitebeheerders kunnen de weergave van avatars in vergaderingen in- of uitschakelen.

De pagina voor het maken van een Cisco Spark-ruimte automatisch sluiten na een vergadering

Na het beëindigen van een vergadering krijgen gebruikers momenteel een pagina te zien waarop ze de toepassing kunnen sluiten of een Cisco Spark-ruimte voor hun vergadering kunnen maken. In vorige versies van WebEx bleef dit venster geopend als de gebruiker niets deed. Nu wordt er na tien seconden zonder activiteit een aftellende timer weergegeven op de pagina voor het maken van de Cisco Spark-ruimte. Als de gebruikers vijftien seconden later nog steeds niets heeft gedaan, wordt de pagina automatisch gesloten.

Verbeterde schermlezer voor toegang tot de vergadertoepassing

Gebruikers met een visuele beperking kunnen nu beter navigeren binnen een vergadering. De vergadertoepassing heeft nu verbeterde ondersteuning voor schermlezers, waaronder toegankelijkheidsverbeteringen voor de besturingselementen van het tabblad Vergaderinginformatie, van het vergaderingdeelvenster en van de lijst Deelnemers.

Aanpasbare pagina voor de persoonlijke ruimte

U kunt de pagina voor de persoonlijke ruimte nu aanpassen naar de gewenste indeling. U kunt bijvoorbeeld een andere afbeelding voor uw avatar uploaden en andere afbeeldingen toevoegen aan uw prikbord. Er is ook een nieuwe stoelafbeelding. Dankzij het nieuwe ontwerp is het ook eenvoudiger om deel te nemen aan recent bezochte persoonlijke ruimten of te zien wie er in de lobby van uw persoonlijke ruimte wacht.

Eén knop om aan een CMR Cloud-vergaderruimte deel te nemen

Deelname aan een CMR Cloud-vergadering (samenwerkingsvergaderruimte) vanuit een Cisco TelePresence-systeem is nog eenvoudiger als u uw vergaderingen plant via Productiviteitstools. Voor deze functionaliteit is Cisco TMS (TelePresence Management Suite) versie 15.2 of hoger en Cisco TMSXE (TelePresence Management Suite Extension voor Microsoft Exchange) versie 5.2 of hoger nodig. De TelePresence-ruimte moet als ruimtebron worden weergegeven in Outlook als u de vergadering plant via WebEx-productiviteitstools. Als het tijd is om deel te nemen, kunt u nu de knop Deelnemen selecteren op een Cisco TelePresence-apparaat.

Terugbellen via video voor klanten van TSP-audio

De functie Terugbellen via video wordt nu ondersteund voor TSP-audio (telefonieserviceprovider). Deze functie lijkt op de standaardterugbelfunctie van Meeting Center (Bel mij), maar biedt deelnemers de mogelijkheid een oproep te ontvangen van de vergadering vanuit hun SIP-videoconferentiesystemen (Sessie Initiation Protocol) om eenvoudig aan CMR Cloud-vergaderingen (samenwerkingsvergaderruimten) deel te nemen. Deelnemers kunnen een lijst met gewenste videoadressen beheren zodat ze het adres niet elke keer hoeven in te voeren.

Videosysteeminformatie samengevoegd in deelnemersvermeldingen

Als een deelnemer terugbellen via video aanvraagt in een CMR Cloud-vergadering, wordt de informatie over het videoconferentiesysteem samengevoegd in de bestaande deelnemersvermelding in de vergadering. Het videosysteempictogram wordt naast de naam van de deelnemer weergegeven in de lijst Deelnemers.

CMR Cloud zonder een audiopakket

Klanten kunnen nu CMR Cloud bestellen zonder toevoeging van een PSTN-audiopakket (Public Switched Telephone Network) om de Total Cost of Ownership voor videogeoriënteerde gebruikers te beperken. Audio wordt via VoIP (Voice over IP) geleverd.

Ondersteuning van CMR Cloud voor Skype voor Bedrijven en Microsoft Lync

Gebruikers voor wie CMR Cloud (samenwerkingsvergaderruimten) is ingeschakeld, kunnen nu aan CMR Cloud-vergaderingen deelnemen via toepassingen van Skype voor Bedrijven en Microsoft Lync die zijn geregistreerd bij Skype voor Bedrijven Server (of Lync) op locatie of bij de Office 365-service. Gebruikers moeten bij de vergadering inbellen met de indeling <vergaderingsnummer>.<sitenaam>@lync.webex.com voor een geplande vergadering of <hostID>.<sitenaam>@lync.webex.com voor een vergadering in een persoonlijke ruimte.

Cisco WebEx Meeting Center en Event Center

   

MSI-pakket WebEx Meeting Center en Event Center

  

WebEx Meeting Center en Event Center zijn nu beide in hetzelfde Windows MSI-installatiepakket opgenomen.

  

Cisco WebEx Meeting Center, Event Center en Training Center

Optie voor webinhoud delen verwijderd

Vanaf WBS31.0 beschikt u niet langer over de optie om webinhoud te delen vanuit het menu Delen.

Invoegtoepassingen voor eenmalige aanmelding

Dankzij nieuwe invoegtoepassingen voor eenmalige aanmelding kunnen hosts van vergaderingen, gebeurtenissen en trainingssessies zien welke deelnemers in de lijst Deelnemers zich met verificatie voor eenmalige aanmelding hebben aangemeld en welke deelnemers gasten zijn. Bij het plannen van vergaderingen, gebeurtenissen of trainingssessies hebben hosts nu de optie om te vereisen dat alle deelnemers zich aanmelden via verificatie voor eenmalige aanmelding. Ook kunnen hosts deelnemers beperken tot degenen die rechtstreeks door de host zijn uitgenodigd en zo voorkomen dat anderen deelnemen via een doorgestuurde uitnodiging.

Als invoegtoepassingen voor eenmalige aanmelding zijn ingeschakeld in Meeting Center, Training Center en Event Center is de functie voor het taggen van deelnemers beschikbaar. Deze functie vervangt een vorige functie voor het taggen van deelnemers die alleen voor Meeting Center beschikbaar was. Als deze functie is uitgeschakeld, blijft de functie voor alleen Meeting Center voor het taggen van deelnemers in gebruik.

De nieuwe optie waarbij deelnemers zich via verificatie voor eenmalige aanmelding moeten aanmelden, vervangt de vereiste voor alleen Meeting Center dat deelnemers een WebEx-account op de site moeten hebben.

Beheerders kunnen gebruikmaken van de optie Geverifieerde deelnemers van e-maildomeinen om te definiëren welke domeinen als bedrijfsdomeinen moeten worden beschouwd. Als een deelnemer bij het aanmelden een e-mailadres invoert met een domein dat gelijk is aan een van de vermelde bedrijfsdomeinen, wordt die deelnemer automatisch omgeleid naar de server voor eenmalige aanmelding om zich aan te melden.

Afdwingbare wachtwoorden voor opnamen

Sitebeheerders kunnen nu wachtwoorden voor netwerkopnamen afdwingen om deze te beschermen tegen ongeautoriseerde toegang. Als wachtwoorden zijn afgedwongen, worden automatisch wachtwoorden gemaakt voor alle nieuwe opnamen en wordt voor bestaande opnamen een wachtwoord vereist als de host opnamegegevens bewerkt. Er kunnen ook criteria voor opnamewachtwoorden worden toegevoegd.

  

Scherm delen op Android-apparaten

Deelnemers aan een vergadering die een mobiel Android-apparaten gebruiken, kunnen hun scherm nu delen via de knop Scherm delen. Deze functie is alleen beschikbaar op apparaten met het besturingssysteem Android 5.0 of hoger en de Cisco WebEx Meetings-app versie 9.0 of hoger.

Probleemrapport genereren

Zowel Mac- als Microsoft Windows-gebruikers kunnen nu een probleemrapport genereren binnen de toepassing WebEx Meeting Center, Event Center of Training Center. Het probleemrapport is een logbestand dat kan worden gebruikt om het oplossen van problemen via de technische ondersteuning te vereenvoudigen.

Gebruikers zien een dialoogvenster waar zij kunnen kiezen om het rapport lokaal op te slaan als een ZIP-bestand of het rapport te verzenden als een e-mailbijlage.

Schuingedrukt sessieonderwerp in Meeting Center, Event Center en Training Center voor de alternatieve host in de lijst- en agendaweergave

In deze versie hebben we opnieuw de mogelijkheid ingevoerd dat aangemelde gebruikers kunnen verifiëren of ze de alternatieve host voor een vergadering zijn als ze hun lijst en agenda met vergaderingen, gebeurtenissen of trainingssessies bekijken op hun WebEx-site. In deze weergaven zien gebruikers die de alternatieve host zijn het onderwerp van de vergadering, gebeurtenis of trainingssessie schuingedrukt.

Cisco WebEx Event Center

Gebruikersinterfaceverbeteringen tijdens vergaderingen

Dankzij de aangebrachte verbeteringen in de vergadertoepassing WebEx Event Center is de gebruikersinterface overzichtelijker en moderner geworden. Verbeteringen zijn onder andere bijgewerkte pictogrammen, een nieuwe knop- en menubehandeling en een helderder en overzichtelijker kleurenschema. De functionaliteit is hetzelfde gebleven.

De apparaat- en audiopictogrammen zijn nu samengevoegd in één kolom en de status- en knopinfotekst zijn bijgewerkt.

Event Center E-commerce

Hosts kunnen nu inkomsten genereren voor gebeurtenissen door creditcardbetalingen te vereisen voor toegang tot gebeurtenissen, programma's en gepubliceerde gebeurtenisopnamen.

De volgende betalingsmethoden worden ondersteund:

 • Services voor de verwerking van PayPal-betalingen:

  • PayPal Payflow Pro

    

  • PayPal Website Payments Pro (Verenigd Koninkrijk)

    

  • PayPal Express Checkout (VS en Canada)

    

 • Bankpassen

   

 • Creditcards

   

De functie E-commerce ondersteunt ook kortingen via promotiecodes, waardoor deelname aan gebeurtenissen en webinars wordt gestimuleerd. De kosten en promotiecodes voor een gebeurtenis worden bij het plannen van de gebeurtenis door de host ingesteld. Sitebeheerders kunnen de WebEx-beheertool gebruiken om e-commercefuncties in te schakelen en te configureren, inclusief PayPal-instellingen en promotiecodes. Beheerders kunnen ook rapporten en promotiecodes genereren.

Cisco WebEx Training Center

Verbeteringen voor Training Center E-Commerce

Training Center bevat een nieuw rapport met e-commercetransacties. Er zijn diverse functionaliteitsverbeteringen aangebracht voor promotiecodes (voorheen couponcodes), zoals de mogelijkheid een lijst met contactpersonen te uploaden en de mogelijkheid om codes toe te passen op live-trainingssessies, -opnamen of allebei.

Cisco WebEx-productiviteitstools

Versiebeheer

De versies van Cisco WebEx-productiviteitstools worden nu op de pagina Downloads weergegeven. Het installatiebestand van Productiviteitstools dat kan worden gedownload, is de nieuwste ondersteunde versie voor de WebEx-site. Het installatiebestand wordt automatisch bijgewerkt als er een nieuwe versie van Productiviteitstools beschikbaar is. De indeling van het versienummer van Productiviteitstools komt nu meer overeen met de indeling van de versie van de WebEx-site.

Zowel het Windows- als Mac-versienummer wordt weergegeven, omdat er mogelijk platformspecifieke patches zijn toegepast.

E-mailsjablonen (Windows)

Vanaf deze versie is er slechts één e-mailsjabloon beschikbaar in de Windows-versie van Productiviteitstools (voor zowel Microsoft Outlook als Lotus Notes). Hosts en deelnemers ontvangen nu alleen de deelnemersversie van de e-mailsjabloon. De hostversie is niet meer beschikbaar. Deze wijziging voorkomt dat er hostinformatie naar deelnemers wordt verzonden. Hosts kunnen hun hostsleutel of hosttoegangscodes nog wel vinden door de vergaderinformatie op de WebEx-site, op het bureaublad of in de mobiele toepassing te bekijken. Zowel de integratie met Microsoft Outlook 2016 voor Windows als de integratie met Microsoft Outlook voor de Mac ondersteunt momenteel al enkel het gebruik van de deelnemersversie van de e-mailsjabloon voor vergaderingen.

Klanten die upgraden van versie WBS30.5 zijn mogelijk bekend met de vorige sitebeheeroptie Gebruik alleen de deelnemerversie van de e-mailsjablonen voor vergaderingen voor zowel hosts als deelnemers, waarmee één e-mailsjabloon kon worden gebruikt. Aangezien alle gebruikers van Productiviteitstools nu slechts één e-mailsjabloon voor uitnodigingen gebruiken, is deze sitebeheer optie nu niet meer beschikbaar.

Controleren op updates

Als u updates van WebEx-productiviteitstools kunt ontvangen, kunt u zien of er updates beschikbaar zijn door Controleren op updates te selecteren in het menu WebEx-productiviteitstools in de Windows-taakbalk of het menu WebEx-productiviteitstools in de Mac-menubalk. Er wordt een voortgangsindicator weergegeven terwijl het systeem controleert op de nieuwste updates. Als er een update beschikbaar is, kunt u deze meteen installeren.

Beëindiging van de ondersteuning

Deze versie van WebEx-productiviteitstools biedt geen ondersteuning meer voor Microsoft Outlook 2007. Daarnaast worden integraties met Yahoo en AOL Instant Messenger niet meer ondersteund in de aankomende versie van Productiviteitstools.

Cisco WebEx-sitebeheer

Selfservicebranding voor zelfstandige WebEx-sites

Met de nieuwe functie voor selfservicebranding voor zelfstandige WebEx-sites hebben klanten nu de flexibiliteit om hun WebEx-site aan te passen om de merkbekendheid te vergroten. Beheerders en partners kunnen hun brandingelementen wijzigen na de inrichting ervan.

De volgende items kunnen via selfservicebranding worden gewijzigd:

 • Koptekst: de logoafbeelding, de logokoppelings-URL en de titel van het browsertabblad

   

 • Tabbladnavigatie: het kleurenschema voor standaard-, aanwijs- en geselecteerde tabbladen en de labels ervan, de tabbladrand en de koppeling voor aan- en afmelden

   

 • Navigatie aan de linkerkant: kleurenschema voor menu-items op het eerste en tweede niveau

   

Verbeteringen van de gebruikerservaring van de zelfstandige WebEx-beheertool

Er zijn diverse wijzigingen aangebracht op de pagina's van de zelfstandige WebEx-beheertool om de gebruiksvriendelijkheid en workflow te verbeteren.

Afzonderlijke versie-informatie voor de WebEx-beheertool

De WebEx-beheertool heeft nu eigen releaseplanning, afzonderlijk van de release van de Cisco WebEx-gebruikerstoepassing.

Integratie van de gebruikerservaring van de WebEx-beheertool met de Cisco Cloud Collaboration Management-portal

Voor gemeenschappelijke sites zijn de configuratiepagina's, de rapportpagina's en de gebruikersbeheerpagina's van de WebEx-site nu opgenomen in de Cloud Collaboration Management-portal. Deze worden op nieuwe indexpagina's weergegeven.

Alle Cisco WebEx Centers

Ondersteuning voor Microsoft Office 2016

Cisco WebEx ondersteunt nu officieel Microsoft Office 2016 en Office 2016 voor de Mac.

Naleving van de Canadese antispamwetgeving

Tijdens de installatie of upgrade van de volgende items wordt voor alle centers een nalevingsverklaring van de Canadese antispamwetgeving weergegeven:

 • Installatie en updates van de vergadertoepassing

   

 • Installatieprogramma's van de WebEx-toepassing

   

 • WebEx-productiviteitstools

   

 • Access Anywhere en Remote Access

   

Tijdens de installatie of update moeten hosts en deelnemers eenmaal de nalevingsverklaring accepteren.

Gebruikersnaam ophalen

Als u uw gebruikersnaam vergeet wanneer u zich aanmeldt bij een WebEx-site die geen SSO (eenmalige aanmelding) verificatie gebruikt, kunt u uw gebruikersnaam ophalen via de aanmeldpagina of het aanmeldscherm.

Time-out van de URL voor het wijzigen van het gebruikerswachtwoord

Voor meer veiligheid is de time-out van de URL voor het wijzigen van het gebruikerswachtwoord verminderd van 72 uur naar 24 uur.

Verbeterde foutberichten

Systeemfoutberichten voor WebEx-sitepagina's zijn nu beter te begrijpen.

 

Attachments

  Outcomes