Chattrum i Cisco Jabber för Mac

Document created by Cisco Localization Team on Nov 3, 2016
Version 1Show Document
  • View in full screen mode
 

Delta i chattrum

När du deltar i ett chattrum kan du delta i konversationen eller läsa det som skrivs, eftersom medlemmarna i chattrummet delar information i ett gemensamt chattfönster. Alla rum som du är medlem i finns listade under fliken Mina rum. Om en administratör lägger till dig i ett chattrum syns detta genast under fliken Mina rum.


      
Steg 1    Klicka på chattrumsikonen i huvudfönstret och välj Alla rum.
Steg 2    Bläddra efter ett rum. Rummen är alfabetiskt listade. Om ett rum är begränsat till enskilda medlemmar kan du inte delta i rummet förrän en administratör lägger till dig. När det gäller rum med begränsad åtkomst som du inte är medlem i visas en låsikon istället för Delta-knappen.
Steg 3    Tryck på Delta intill det rum som du vill delta i. Rum som du redan är medlem i har en bockmarkering intill sig.

Delta i chattrum

När du har lagts till som en medlem i ett chattrum kan du medverka i den löpande chatten och visa diskussionshistoriken.


       
Steg 1    Gå till fliken Chattrum. Alla chattrum som du är medlem i finns listade.
Steg 2    Dubbelklicka på det rum som du vill gå in i.
Steg 3    Visa aktuell mötesdeltagarlista till höger i chattfönstret.
Steg 4    Läs diskussionen och skriv egna chattmeddelanden. Samtalshistoriken sparas löpande. Du kan återgå till konversationen i samma rum även efter att du har stängt chattrummet och avslutat programmet. När du har återgått till chattrummet kan du se meddelanden som skickades av andra medlemmar under tiden som du var utloggad. I chattrummet väljer du Visa fler för att se äldre meddelanden.

Sök i chattrum

Du kan söka efter specifika nyckelord i dina chattrum. Sökningen görs enbart i chattrum som du är medlem i.


      
Steg 1    Skriv in ett sökord i fältet Sök eller ring i programmet.
Steg 2    Välj alternativet Sök efter chattrumsmeddelanden i listan. Ett fönster med sökresultat visas.
Steg 3    Tryck på Gå med för att öppna chattrummet i listan, eller förfina sökningen genom att trycka på ikonen för avancerad sökning.

 

Attachments

    Outcomes