Chatruimten in Cisco Jabber voor Mac

Document created by Cisco Localization Team on Nov 3, 2016
Version 1Show Document
  • View in full screen mode
 

Lid worden van chatruimten

Als u lid wordt van een chatruimte waarin meerdere leden in de chatruimte informatie delen in een gemeenschappelijk chatvenster, kunt u deelnemen aan het gesprek of lezen wat er wordt gezegd. Alle ruimten waarvan u lid bent, worden weergegeven in uw tabblad Mijn ruimten. Als een beheerder u toevoegt aan een chatruimte, wordt dit direct weergegeven in uw tabblad Mijn ruimten.


      
Stap 1    Klik op het chatruimtepictogram in het hoofdvenster en selecteer Alle ruimten.
Stap 2    Zoek naar een ruimte. Deze worden op alfabetische volgorde weergegeven. Als een ruimte alleen toegankelijk is voor specifieke leden, kunt u niet deelnemen aan de ruimte tenzij u wordt toegevoegd door een beheerder. Bij de ruimten die alleen voor specifieke leden toegankelijk zijn en waarvan u geen lid bent, ziet u een slotpictogram in plaats van de knop Deelnemen.
Stap 3    Selecteer Deelnemen naast de ruimte waaraan u wilt deelnemen. Naast de ruimten waar u al lid van bent, staat een vinkje weergegeven.

Deelnemen aan chatruimten

Als u als lid wordt toegevoegd aan een chatruimte, kunt u aan de chatruimte deelnemen en de gesprekshistorie bekijken.


       
Stap 1    Selecteer het tabblad Chatruimten. Alle chatruimten waarvan u lid bent, worden weergegeven.
Stap 2    Dubbelklik op de ruimte waaraan u wilt deelnemen.
Stap 3    Bekijk de huidige deelnemerslijst aan de rechterkant van het chatvenster.
Stap 4    Lees het gesprek en voer uw eigen chatberichten in. De geschiedenis van het gesprek is aanhoudend zichtbaar. Als u de chatruimte verlaat en de client afsluit, kunt u later terugkeren naar het gesprek in die ruimte. Als u terugkeert naar de chatruimte, kunt u de berichten bekijken die werden gestuurd door andere leden terwijl u niet was aangemeld. Selecteer in de chatruimte Meer weergeven om oudere berichten te bekijken.

Chatruimten zoeken

U kunt zoeken naar voorbeelden van trefwoorden in uw chatruimten. Er wordt alleen gezocht in de ruimten waar u lid van bent.


      
Stap 1    Voer in de client een zoekterm in het veld Zoeken of bellen in.
Stap 2    Selecteer de optie Zoeken naar berichten in chatroom in de lijst. Er wordt een venster met zoekresultaten weergegeven.
Stap 3    Selecteer Deelnemen om naar de chatruimte in de lijst te gaan of verfijn uw zoekopdracht via het pictogram voor geavanceerd zoeken.

 

Attachments

    Outcomes