Nieuw voor WebEx (WBS30)

Document created by Cisco Localization Team on Dec 13, 2016Last modified by Cisco Localization Team on Aug 23, 2017
Version 1157Show Document
 • View in full screen mode
 

Nieuw voor WebEx

WBS30.23

Cisco WebEx-web-app 3.0

   

Event Center-deelnemerondersteuning voor WBS32.5 en hoger

  

Maak kennis met deelnameondersteuning voor Event Center-deelnemers.

  

Klanten die de WebEx-web-app momenteel hebben ingeschakeld op hun WBS32-site, krijgen nu ook de koppeling 'Deelnemen via browser' te zien op Event Center-deelnamepagina's.

  

Opmerking


 

Deze functie is alleen beschikbaar voor WBS32.5 en hoger.

  
  

Met de Cisco WebEx-web-app kunt u snel deelnemen aan WebEx-vergaderingen, en nu ook aan gebeurtenissen, zonder iets op uw computer te installeren (geen invoegtoepassingen). Zoals Meeting Center is deze versie momenteel alleen beschikbaar voor deelnemers. (Hosts moeten de desktop-app blijven gebruiken.) Voor meer informatie over de WebEx-web-app bekijkt u het artikel in het Helpcentrum: https://help.webex.com/docs/DOC-14569.

  

Hebt u de WebEx-web-app niet ingeschakeld op uw site? De Cisco WebEx-web-app is momenteel alleen op aanvraag beschikbaar. Neem contact op met de manager van de klantenondersteuning (CSM) om de web-app in te schakelen op uw site.

  

Cisco WebEx Meetings 9.14 voor Android

   

Video's en namen van deelnemers weergeven

  

Video's en namen van deelnemers zijn nu zichtbaar in Android wanneer ze afkomstig zijn van TelePresence-systemen binnen dezelfde WebEx Meeting Center-vergadering waarvoor videoconferenties zijn ingeschakeld. Anders deelnemers kunnen de video en naam van de Android-gebruiker nu ook bekijken.

  

Dit sluit aan bij de multi-stream-functionaliteit voor video's die is geïntroduceerd in een eerdere versie van WebEx Meeting Center.

  

Beperkte Chromebook-ondersteuning: vanuit WebEx Meetings voor Android kan men nu op ondersteunde Chromebooks deelnemen aan Meeting Center-vergaderingen, Event Center-gebeurtenissen en Training Center-sessies en deze starten.

  

Er zijn enkele beperkingen van toepassing:

  
 •  

  Er kan geen video worden verzonden als de camera wordt gebruikt door een andere app op de Chromebook.

    

 •  

  Snelkoppelingen op de Chromebook zijn niet actief.

    

 •  

  Kruiselings starten vanuit de browser wordt niet ondersteund

    

 •  

  EC- en TC-registraties worden niet ondersteund.

    

 •  

  Delen wordt niet ondersteund

    

 •  

  Deelvensters in de vergadering, zoals de lijst met deelnemers en de audio- of videodeelvensters, verdwijnen wanneer het vensterformaat wordt gewijzigd.

    

 •  

  Alleen Chromebooks die het stabiele kanaal gebruiken, worden ondersteund. Bekijk hier de volledige lijst met Chromebooks die het stabiele kanaal gebruiken: https://www.chromium.org/chromium-os/chrome-os-systems-supporting-android-apps

    

  

Wachtwoordherstel vanuit de app

  

U kunt uw wachtwoord nu rechtstreeks herstellen vanuit de Meetings-app voor sites die niet gebruikmaken van beveiligd aanmelden.

  

Ondersteuning voor andere telefonie en verouderde VoIP

  

Voorheen ondersteunden Android-audiovoorkeuren voor niet-hybride TSP-sites alleen geen telefonie met geïntegreerde VoIP. Nu bieden Android-audiovoorkeuren ondersteuning voor telefonie of andere telefonie met geïntegreerde VoIP.

  

Cisco WebEx Meetings 9.14 voor iPhone, iPad en Apple Watch

   

Ondersteuning voor aanmelden via Touch ID

  

Met deze release biedt de Meetings-app nu ondersteuning voor aanmelden via iOS Touch ID voor sites die niet gebruikmaken van beveiligd aanmelden.

  

Ondersteuning voor de iPad Pro 10.5

  

Met deze release biedt de Meetings-app nu ondersteuning voor de iPad Pro 10.5.

  

Ondersteuning voor zesde generatie iPod Touch

  

Met deze release biedt de Meetings-app nu ondersteuning aan de zesde generatie iPod Touch.

  

Meldingen na een zomertijdwijziging

  

Als er een zomertijdwijziging plaatsvindt maar gebruikers hun Meetings-app niet hebben geopend, blijft de oorspronkelijke tijdtekenreeks behouden voor vergadermeldingen. iOS-gebruikers ontvangen nu een melding om hun lijst met vergadermeldingen te vernieuwen wanneer een zomertijdwijziging plaatsvindt zodat meldingen worden aangepast aan de nieuwe tijd.

  

WBS30.22

Alle Cisco WebEx Centers

   

Audio-ondersteuning in de Poolse taal

  

Cisco WebEx ondersteunt nu audioprompts in de Poolse taal voor klanten van WebEx-audio.

  

Cisco WebEx Meetings voor Android 9.13

   

De apparaatcamera draaien en weergeven op volledig scherm

  

U kunt de camera van uw apparaat nu in elk WebEx-scenario draaien en weergeven op volledig scherm. Dit verbetert de bruikbaarheid voor deelnemers die een smartbril gebruiken of die externe deelnemers hun fysieke omgeving willen laten zien, zoals whiteboards of documenten.

  

Cisco WebEx Event Center- en Training Center-sessies in de widgetagenda

  

Widgetgebruikers kunnen nu Cisco WebEx Event Center- en Training Center-sessies zien in hun widgetagenda.

  

Cisco WebEx Meetings voor iPhone en iPad 9.13

   

Ondersteuning voor Microsoft One Drive

  

De app Meetings ondersteunt nu het delen van Microsoft One Drive-inhoud voor gebruikers van persoonlijke accounts.

  

Gecentraliseerde systeembalk

  

De ervaring tijdens de vergadering is nu verbeterd met een vereenvoudigde systeembalk voor centrale toegang tot alle functies tijdens de vergadering.

  

Automatische apparaatdemping

  

U kunt uw voorkeuren nu zo instellen dat uw apparaat automatisch wordt gedempt voor elke vergadering waaraan u vanaf dat apparaat deelneemt.

  

Aanmeldingsgegevens en wachtwoorden herstellen vanuit de app

  

U kunt uw aanmeldingsgegevens of wachtwoord nu rechtstreeks vanuit de app Meetings herstellen.

  

WBS30.21

Cisco WebEx Web App 2.8

   

Verbeterde avatars

  

Avatars voor gebruikers die geen profielfoto hebben, worden nu correct weergegeven met de initialen van de voor- en achternaam van de gebruikers.

  

Verbeterde foutberichten bij deelnemen via de WebEx-app voor Chrome

  

Het foutbericht in de WebEx-app voor Chrome bij deelnemen via vergaderingsnummer is bijgewerkt om uit te leggen dat deze app alleen voor deelnemers is die deelnemen aan WebEx-vergaderingen via release WBS30 of hoger van Cisco WebEx Meeting Center.

  

De volgende typen WebEx-vergaderingen worden niet ondersteund:

  
 •  

  Vergaderingen die gebruik maken van de Cisco WebEx Meetings-toepassing (meetings.webex.com)

    

 •  

  vergaderingen die Cisco WebEx Meeting Center-release WBS29 of ouder gebruiken

    

 •  

  vergaderingen die u host

    

  

Cisco WebEx Meetings 9.12 voor Android

   

Contactpersonen zoeken met Exchange Sync voor in-app plannen

  

De in-app planner van WebEx kan nu synchroniseren met Microsoft Exchange, zodat gebruikers toegang hebben tot hun zakelijke telefoonlijst en ze eenvoudig genodigden kunnen zoeken.

  

Verbeterde ondersteuning voor Bluetooth

  

Cisco Meetings heeft nu verbeterde ondersteuning voor Bluetooth op de volgende apparaten:

  
 •  

  Samsung Galaxy S5

    

 •  

  Samsung Galaxy S6

    

 •  

  Lenovo Yoga-tablet

    

 •  

  Nexus 6

    

  

Ondersteuning voor Samsung Galaxy S8

  

Cisco kondigt met deze release officieel de ondersteuning voor Samsung Galaxy S8-apparaten aan.

  

Alle WebEx Centers

   

Aankondiging van uitgebreide landendekking voor terugbellen

  

Cisco is verheugd te kunnen melden dat er een uitbreiding komt van de landendekking voor terugbellen die onderdeel is van de Toll Plus International-aanbieding met een vast bedrag per maand voor WebEx-audio. De dekking voor terugbellen wordt uitgebreid met: Albanië, Argentinië, Australië, Oostenrijk, Bahama's, Bangladesh, België, Bermuda, Brazilië, Canada, Chili, China, Colombia, Costa Rica, Kroatië, Cyprus, Tsjechië, Denemarken, Estland, Finland, Frankrijk, Georgië, Duitsland, Griekenland, Hongkong, Hongarije, IJsland, India, Indonesië, Irak, Ierland, Israël, Italië, Japan, Jordanië, Kazachstan, Letland, Litouwen, Luxemburg, Maleisië, Mexico, Moldavië, Nederland, Nieuw-Zeeland, Noorwegen, Pakistan, Panama, Paraguay, Peru, Polen, Portugal, Puerto Rico, Roemenië, Rusland, Singapore, Slowakije, Slovenië, Zuid-Afrika, Zuid-Korea, Spanje, Zweden, Zwitserland, Taiwan, Thailand, Turkije, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten (Opmerking: er zijn geen wijzigingen opgenomen in de aangeboden dekking van inbellen.)

  

Deze wijziging vindt eind juni 2017 plaats. Deze wijziging is automatisch en wordt toegepast voor alle bestaande Toll Plus International-klanten en op alle licentiemodellen (benoemde gebruiker, medewerkersaantallen en actieve gebruiker). Er zijn geen wijzigingen voor factureren, prijzen of bestelprocessen.

  

WBS30.20

WebEx-sitebeheer

   

Deactiveringse-mails zijn nu standaard ingeschakeld

  

Zoals aangekondigd kunnen sitebeheerders nu waarschuwingsberichten configureren voor gebruikers wiens account binnenkort wordt gedeactiveerd. Deze functie was eerder standaard uitgeschakeld. Na deze release is deze functie standaard ingeschakeld, met een waarschuwingsperiode van zeven dagen.

  

Cisco WebEx Web App 2.7

   

Verbeterde controle over scheidingslijn

  

Controle over de weergave van gedeelde inhoud is verbeterd. U kunt de scheidingslijn in het midden nu helemaal naar rechts slepen om het rechterdeelvenster automatisch te laten samenvouwen en de gedeelde inhoud groter weer te geven. Sleep de scheidingslijn weer naar links om het rechterdeelvenster opnieuw te openen.

  

Landnummers in de landenkiezer

  

In het audiomenu Bel mij wordt nu het landnummer (bijvoorbeeld ';+11';) weergegeven naast het vlagpictogram in het vervolgkeuzemenu land.

  

Bijgewerkte instructies voor toegang tot de microfoon en camera in Firefox 53

  

De instructies om Mozilla Firefox toegang te verlenen tot uw camera/microfoon zijn bijgewerkt om overeen te stemmen met Firefox versie 53 en hoger.

  

Cisco WebEx Meetings voor Android 9.11

   

Video's in hogere resoluties

  

De gebruikerservaring is verbeterd door weergave in hogere resoluties van video's tijdens het vergaderen. Op Android worden nu resoluties tot 720p ondersteund.

  

Betere prestaties voor het starten en bijwonen van vergaderingen

  

De tijd die nodig is voor het starten van en deelnemen aan vergaderingen is met maximaal vier seconden verminderd.

  

Officiële ondersteuning voor terugbellen naar videosystemen

  

De optie Videosysteem zoeken is niet meer in bèta en wordt nu officieel ondersteund.

  

In een vorige release werd de gebruikerservaring verbeterd met een nieuwe terugbeloptie voor een snelle vergaderverbinding met een lokaal videosysteem.

  

De nieuwe optie Videosysteem zoeken detecteert videosystemen in de buurt en maakt er verbinding mee indien het systeem is ingeschakeld voor Proximity en geregistreerd is bij een systeem op locatie.

  

Widgetsnelkoppelingen

  

U kunt nu een 1 x 1-widget toevoegen aan uw startscherm voor snelle toegang tot WebEx-vergaderingen of persoonlijke ruimten. Deze functie is alleen beschikbaar voor Meeting Center-vergaderingen.

  

Cisco WebEx Meetings voor iPhone, iPad en Apple Watch 9.11

   

Betere prestaties voor het starten en bijwonen van vergaderingen

  

De tijd die nodig is voor het starten van en deelnemen aan vergaderingen is met maximaal vier seconden verminderd.

  

Deelnamemeldingen op het startscherm beheerd in app-instellingen

  

iOS-gebruikers kunnen deelnamemeldingen op het startscherm nu eenvoudig in- en uitschakelen rechtstreeks vanuit het scherm app-instellingen.

  

Geïntegreerde Safari-Browser voor ondersteuning van eenmalige aanmelding (SSO)

  

Deelnemen gaat nu sneller en er hoeft geen externe browser meer te worden geladen, omdat de browser is geïntegreerd in de WebEx-app met Safari View Controller. Aanmelden met WebEx Single Sign-on (SSO) start in de Meetings-app. Persoonlijke ruimten starten nu ook vanuit de app.

  

Officiële ondersteuning voor terugbellen naar videosystemen

  

De optie Videosysteem zoeken is niet meer in bèta en wordt nu officieel ondersteund.

  

In een vorige release werd de gebruikerservaring verbeterd met een nieuwe terugbeloptie voor een snelle vergaderverbinding met een lokaal videosysteem.

  

De nieuwe optie Videosysteem zoeken detecteert videosystemen in de buurt en maakt er verbinding mee indien het systeem is ingeschakeld voor Proximity en geregistreerd is bij een systeem op locatie.

  

Ondersteuning voor iOS 10.3

  

Cisco WebEx Meetings biedt nu ondersteuning voor Apple iOS versie 10.3.

  

WBS30.19

Cisco WebEx Web App 2.6

   

Bevestigingse-mail feedback

  

Gebruikers ontvangen nu een geautomatiseerde bevestigingse-mail nadat zij feedback verzenden door de koppeling ';Feedback'; te gebruiken

  

Cisco WebEx Meetings voor Android 9.10

   

Snelkoppeling widget

  

De workflow voor het starten van een persoonlijke ruimte of een terugkerende vergadering is verbeterd met de toevoeging van een nieuwe snelkoppeling van de widget.

  

Cisco WebEx-vergaderingen voor iPhone, iPad en Apple Watch 9.10

   
 

Gestroomlijnde ervaring bij deelnemen aan een vergadering

  

De workflow voor deelname aan vergaderingen is verbeterd zodat vergaderingen direct na het aanmelden bij de app worden samengevoegd.

  

Cisco WebEx-vergaderingen voor Android, iPhone, iPad en Apple Watch 9.10

   

Franse vertaling

  

Voor Franse gebruikers heeft Cisco WebEx Meetings voor alle apparaten nu een Franse vertaling van labels en productnamen in Meeting Center, Event Center en Training Center in de app.

  

Betere prestaties voor het starten en bijwonen van vergaderingen

  

De tijd die nodig is voor het starten van en deelnemen aan vergaderingen is verminderd.

  

WBS30.18

Cisco WebEx Meeting Center

   

Betere beschrijving van opnamescherm.

  

De beschrijving van het standaard MP4-opnamescherm wanneer er geen inhoud wordt gedeeld, is bijgewerkt zodat deze nu de titel van de huidige vergadering en de naam van de host weergeeft. Onder de titel van de vergadering en de naam van de host wordt een bericht weergegeven dat er geen inhoud wordt gedeeld.

  

WebEx-sitebeheer

   

Verbeterde startpagina voor WebEx-sitebeheer

  

Om de gebruikerservaring van de startpagina voor WebEx-sitebeheer te verbeteren, kunnen beheerders in de standaard weergave nu de namen van de beheerders verbergen of weergeven.

  

Accountdeactiveringsberichten

  

Sitebeheerders kunnen nu waarschuwingsberichten configureren voor gebruikers wiens account binnenkort wordt gedeactiveerd. Als deze optie ingeschakeld is, kan de sitebeheerder aangeven hoe lang van tevoren de waarschuwingsberichten worden verstuurd voordat het account wordt gedeactiveerd.

  

Cisco WebEx Web App 2.5

   

Verbeterde ervaring voor deelnemen met video

  

De Cisco WebEx Web App onthoudt nu de video-optie die u tijdens de vorige vergadering hebt gekozen.

  

Als u tijdens de vorige vergadering geen video hebt gekozen, wordt u niet gevraagd om het videotype te kiezen. U kunt het videotype altijd inschakelen op de systeembalk.

  

Opmerking


 

Video wordt alleen ondersteund in Mozilla Firefox en Google Chrome-browsers.

  
  

Ondersteuning voor HD-video

  

U kunt nu video's van HD-kwaliteit (720p) verzenden en ontvangen in Firefox en Chrome.

  

Geoptimaliseerde video-ondersteuning

  

Uw videoresolutie past zich automatisch aan op basis van netwerkprestatie voor de best mogelijke video-ervaring.

  

Cisco WebEx Meetings voor Android 9.9

   

Cisco WebEx Training Center-sessies en Event Center-gebeurtenissen in de vergaderlijst

  

Cisco WebEx Training Center-sessies en Event Center-gebeurtenissen waaraan u deelneemt verschijnen nu in uw vergaderlijst samen met uw Meeting Center-vergaderingen.

  

Bijgewerkte vergaderlijst uitzenden

  

De Vergaderingen-API voor de Android-app is gewijzigd zodat de app nu een bericht naar apps van externe partijen verstuurt wanneer de vergaderinglijst wordt gewijzigd. Andere apps kunnen vervolgens de Vergaderingen-API gebruiken om de gewijzigde lijst op te halen.

  

Google Pixel-ondersteuning

  

De WebEx Meetings-app voor Android ondersteunt nu Google Pixel-telefoons.

  

Cisco WebEx Meetings voor iPhone, iPad en Apple Watch 9.9

   

Ondersteuning voor deelnemer enquêteren

  

Deelnemer enquêteren wordt nu ondersteund in Meeting Center, Event Center en Training Center voor iPhone en iPad.

  

Ondersteuning voor Latijns Spaans

  

De taal Latijns Spaans wordt nu ondersteund voor iPhone en iPad.

  

Ondersteuning voor Apple Watch serie 2

  

WebEx-vergaderingen ondersteunt nu de Apple Watch serie 2

  

Ondersteuning voor IBM Connections Cloud

  

WebEx-vergaderingen voor iPad en iPhone ondersteunt nu inhoud delen vanaf IBM Connections Cloud.

  

WBS30.17

 

Geen nieuwe functies in deze release.

  

WBS30.16

Cisco WebEx Meeting Center

   

Niet-gestarte niet-terugkerende vergaderingen verlopen na 90 dagen

  

Niet-terugkerende vergaderingen verlopen als deze niet binnen 90 dagen worden gestart. Pogingen vergaderingen te starten na 90 dagen leiden tot een foutmelding. Voorheen was deze verloopperiode 180 dagen.

   
                      
 

Type terugkerende vergadering

  
 

Hergebruikperiode vergadersleutel

  
 

Niet-terugkerend

  
 

90 dagen (voorheen 180 dagen)

  
 

Dagelijks

  
 

180 dagen

  
 

Wekelijks

  
 

180 dagen

  
 

Maandelijks

  
 

Sleutels worden niet hergebruikt

  
 

Jaarlijks

  
 

Sleutels worden niet hergebruikt

  
 

Persoonlijke ruimten

  
 

Niet beïnvloed

  
  

Cisco WebEx Training Center en Event Center

   

Eenvoudigere toegang tot Help- en ondersteuningsinformatie

  

Dankzij twee verbeteringen in de gebruikersinterface van WebEx Training Center en WebEx Event Center kunnen gebruikers nu nog eenvoudiger Help- en ondersteuningsinformatie verkrijgen door gebruik te maken van koppelingen in het gedeelte Ondersteuning in het linkernavigatiedeelvenster:

  
 •  

  Gebruikers hebben nu toegang tot veelgebruikte onderwerpen over Training Center en Event Center

    

 •  

  De linkernavigatie naar Help-inhoud is nu vereenvoudigd voor gebruikers

    

  

Cisco WebEx Meetings 9.8 voor Android-apparaten

   

Gestroomlijnd aanmelden

  

Mobiele gebruikers kunnen zich nu aanmelden bij of deelnemen aan hun persoonlijke ruimten zonder dat ze uit hun app naar de browser van hun apparaat worden geleid om hun aanmeldingsgegevens in te voeren.

  

Aangepaste landenlijsten en landvlaggen

  

Mobiele CCA-SP-vergaderingen (serviceproviders van Cloud Connected Audio) ondersteunen nu de weergave van aangepaste landenlijsten en landvlaggen.

  

Ondersteuning voor MP4-video's

  

Mobiele gebruikers kunnen nu MP4-netwerkopnamen weergeven en deze downloaden voor offlineweergave. Gebruikers kunnen alleen MP4-video's weergeven. Gebruikers die WebEx ARF-bestanden (Advanced Recording Format) beschikbaar willen stellen voor offlineweergave moeten deze eerst converteren naar MP4-indeling en deze dan uploaden naar de WebEx-site.

  

Cisco WebEx Meetings 9.8 voor Apple iPhone en iPad

   

Video's in hogere resoluties

  

De gebruikerservaring is verbeterd door weergave in hogere resoluties van video's tijdens het vergaderen. Op Apple iPads en iPhones worden nu resoluties tot 720p ondersteund.

  

Ondersteuning voor Cisco WebEx Event Center- en Training Center-vergaderingen in de lijst Mijn vergaderingen

  

Voorheen werden alleen WebEx Meeting Center-vergaderingen weergegeven in de lijst Mijn vergaderingen. Nu bevat deze ook Cisco WebEx Event Center- en Training Center-vergaderingen.

  

Eenvoudigere meldingen voor deelname

  

Gebruikers kunnen nu meldingen ontvangen om deel te nemen aan de huidige vergadering vanaf het vergrendelscherm, vanaf het startscherm of vanuit de mobiele app.

  

Ondersteuning voor meerdere talen voor Apple Watch

  

WebEx Meetings voor Apple Watch biedt nu ondersteuning voor meerdere talen.

  

Aangepaste landenlijsten en landvlaggen

  

Mobiele CCA-SP-vergaderingen (serviceproviders van Cloud Connected Audio) ondersteunen nu de weergave van aangepaste landenlijsten en landvlaggen.

  

Ondersteuning voor MP4-video's

  

Mobiele gebruikers kunnen nu MP4-netwerkopnamen weergeven en deze downloaden voor offlineweergave. Gebruikers kunnen alleen MP4-video's weergeven. Gebruikers die WebEx ARF-bestanden (Advanced Recording Format) beschikbaar willen stellen voor offlineweergave moeten deze eerst converteren naar MP4-indeling en deze dan uploaden naar de WebEx-site.

  

WBS30.15

Cisco WebEx Meeting Center (Windows en Mac)

   

Gestroomlijnde toegang tot de pagina's van Help en ondersteuning

  

Twee verbeteringen in Cisco WebEx Meeting Center Help en ondersteuning bieden een verbeterde en vereenvoudigde navigatie naar ondersteuningsinhoud:

  
 •  

  Er is nu een gecentraliseerde Help-pagina beschikbaar onder het gedeelte Ondersteuning van de linkernavigatiebalk van WebEx Meeting Center. De nieuwe pagina Help biedt gemakkelijkere toegang tot populaire Help-onderwerpen in het WebEx Helpcentrum.

    

 •  

  Het gedeelte Ondersteuning van de linkernavigatiebalk van WebEx Meeting Center is vereenvoudigd en gestroomlijnd met minder navigatiekoppelingen. Sites met aangepaste ondersteuningspagina's worden niet beïnvloed.

    

  

Apple iPhone- en iPad-schermen delen via een Lightning-connector

  

Gebruikers kunnen hun iPhone- of iPad-scherm nu delen vanuit WebEx Meeting Center voor Mac door hun mobiele apparaat via een Lightning-connector te verbinden met hun Mac.

  

Cisco WebEx-beheer

   

Verbeterde beveiliging bij het importeren van CSV-bestanden

  

De beveiliging is verbeterd door het gedrag van geïmporteerde CSV-bestanden te veranderen. Wanneer het veld TelephonyPrivilege nu leeg wordt gelaten voor een bepaalde gebruiker, worden alle telefonierechten voor deze gebruiker verwijderd.

  

Nieuwe naam voor Sessierapport

  

Het rapport voor sitebeheer dat eerder bekend stond als de 'Sessiequerytool', is hernoemd naar 'Sessierapport' om de leesbaarheid en nauwkeurigheid te verbeteren en om consistent te zijn met de inhoud van het rapport zelf.

  

Meer gedetailleerd Rapport met deelnemersinformatie

  

Het 'Rapport met deelnemersinformatie' bevat nu meer informatie voor sitebeheerders met twee nieuwe velden:

  
 •  

  sessie-id

    

 •  

  Sessienummer

    

  

WBS30.14

Cisco WebEx Meeting Center

   

Video-ondersteuning in de Cisco WebEx Web App in Google Chrome

  

De Cisco WebEx Meeting Center Web App ondersteunt nu video in de browser Google Chrome.

  

Beperkte ondersteuning voor XenApp 7.6

  

XenApp 7.6 wordt nu gedeeltelijk ondersteund in WebEx Meeting Center. Er is geen ondersteuning voor Bellen via de computer-audio (VoIP), video, Productiviteitstools, Access Anywhere, Remote Access of Hands on Labs.

  

Cisco WebEx-productiviteitstools

   

Ondersteuning voor Microsoft Outlook 15.27 64-bits voor Mac

  

WebEx-productiviteitstools biedt nu ondersteuning voor Microsoft Outlook 15.27 64-bits voor Mac.

  

Cisco WebEx-beheer

   

Verbeterde functionaliteit van de e-mailsjabloons

  

De e-mailsjabloons in Cisco WebEx-sitebeheer ondersteunen nu hyperlinktags ('href'). Gebruikers kunnen nu hyperlinks maken in hun e-mailsjabloons met de protocolhandlers 'tel:' of 'ciscotel:'

  

WBS30.13

Cisco WebEx Meeting Center

   

Automatische opnamen van vergaderingen pauzeren en hervatten

  

Hosts van vergaderingen kunnen nu opnamen pauzeren en hervatten bij vergaderingen waarbij opnamen automatisch worden gestart. Deze optie wordt ingeschakeld door de sitebeheerder in de Cisco WebEx-beheertool.

  

Verbeterde gebruikersinterface voor het vergrendelen van WebEx-vergaderingen

  

De gebruikersinterface is verbeterd om het vergrendelen en ontgrendelen van WebEx-vergaderingen duidelijker te maken, zodat dezelfde gebruikersinterface als die van de Persoonlijke ruimte wordt behouden:

  
 •  

  De opdrachten in het menu Vergaderingen heten nu Vergadering vergrendelen en Vergadering ontgrendelen.

    

 •  

  Vergrendelde vergaderingen worden nu aangeduid met een vergrendelingspictogram onderaan. Ook wordt de knopinfo 'Deze vergadering is vergrendeld' weergegeven.

    

  

Digitale handtekening van Cisco WebEx Meeting Center

  

Wanneer u Cisco WebEx Meeting Center downloadt op Microsoft Windows XP SP3 en Windows Vista, wordt er mogelijk een waarschuwing weergegeven. Deze Windows-versies kunnen de uitgever van bestanden van het installatieprogramma van Windows (MSI-bestanden) niet verifiëren. Als u een MSI-bestand probeert te openen, wordt een beveiligingswaarschuwing weergegeven waarin wordt aangegeven dat het bestand niet over een geldige digitale handtekening beschikt. We raden u aan het bestand alleen te openen als u zeker weet dat het een veilig bestand is.

  

Nieuwe videolay-out voor videosystemen

  

Er is een nieuwe videolay-out, 1+N, beschikbaar voor gebruikers die met behulp van videosystemen aan een vergadering deelnemen. Deze nieuwe lay-out past zich dynamisch aan de vergaderingsgrootte aan door steeds meer gebruikers weer te geven zodra zij zich aanmelden.

  

Deze nieuwe lay-out wordt onder aan de lijst met beschikbare videolay-outs toegevoegd. De standaardvideolay-out heeft nog steeds de actieve aanwezigheidsstatus, hoewel gebruikers wel DTMF-bedieningselementen (dual-tone signalen met meerdere frequenties) kunnen gebruiken voor FECC (camerabediening op afstand) om naar deze nieuwe videolay-out over te schakelen.

  

Cisco WebEx Support Center

   

Hoger maximumaantal deelnemers

  

Het maximumaantal deelnemers in WebEx Support Center is nu beperkt tot 1000. Hiermee voorkomt u problemen met de prestaties en uitval.

  

Alle Cisco WebEx Centers

   

Ondersteuning voor de weergave van het deelvenster met PowerPoint-opmerkingen in Microsoft Office 2013 en 2016

  

Presentatoren kunnen nu het deelvenster met opmerkingen weergeven als ze PowerPoint-presentaties in Microsoft Office 2013 en 2016 delen.

  

Cisco WebEx-productiviteitstools

   

Verwijderingsprogramma om Cisco WebEx-productiviteitstools te verwijderen

  

Door een nieuwe tool voor opdrachtregels kunnen de IT-teams van klanten alle bestaande installaties van Cisco WebEx-productiviteitstools verwijderen, ongeacht de versie. Alle bestanden en mappen uit Productiviteitstools worden verwijderd zonder dat dit invloed heeft op andere WebEx-onderdelen zoals WebEx Meeting Center of WebEx-recorder.

  

Verbeterde gebruikerservaring bij het bijwerken van vergaderingen

  

De gebruikerservaring voor het bijwerken van vergaderingen is verbeterd. Als het oorspronkelijke vergaderingstype niet beschikbaar is, zijn nu updates van vergaderingen toegestaan. Voorheen waren updates van vergaderingen geblokkeerd als het vergaderingstype dat voor die vergadering werd gebruikt, niet meer voor die site werd ondersteund.

  

Ondersteuning voor Microsoft Outlook 15.26 (64-bits) voor Mac

  

Cisco WebEx-productiviteitstools bieden nu ondersteuning voor Microsoft Outlook 15.26 (64-bits) op de Mac.

  

Cisco WebEx-beheer

   

Herstel van wachtwoorden en accountgegevens

  

WebEx-sitebeheerders kunnen nu hun wachtwoorden en accountgegevens van de aanmeldpagina voor WebEx-sitebeheer herstellen.

  

WBS30.12

Cisco WebEx-productiviteitstools

   

E-mailuitnodigingen voor WebEx- en TelePresence-vergaderingen (hybride CMR)

  

Alle e-mailuitnodigingen voor WebEx- en TelePresence-vergaderingen met behulp van hybride samenwerkingsvergaderruimten (hybride CMR) worden nu consistent opgemaakt in Rich Text Format of HTML, met een modernere gebruikersinterface en duidelijkere informatie (hiervoor is Cisco TelePresence Management Suite versie 15.3 of hoger vereist).

  

Alle Cisco WebEx Centers

   

Ondersteuning voor de jubileumupdate van Windows 10

  

Alle Cisco WebEx Centers ondersteunen de Anniversary-update (Redstone) van Windows 10.

  

Helpkoppeling in e-mailberichten met vergaderingopname

  

De gebruikerservaring voor e-mailberichten waarin aan hosts van een vergadering wordt gemeld dat hun op het netwerk staande vergaderingopnamen klaar zijn, is verbeterd met de toevoeging van een helpkoppeling naar de ondersteuningssite.

  

Verbeterde ervaring bij deelnemen aan een vergadering voor gebruikers van Mozilla Firefox

  

WebEx heeft nu een verbeterde ervaring bij deelnemen aan een vergadering voor gebruikers van Mozilla Firefox 64.

  

WBS30.10

Cisco WebEx Meeting Center en Training Center

Voor directe vergaderingen vereisen dat deelnemers een account hebben

De optie Deelnemers verplichten om een account te hebben op deze website om aan deze vergadering deel te kunnen nemen werkt nu voor directe vergaderingen die de host start via Nu vergaderen en die gebruikmaken van aangepaste vergaderingssjablonen. Als deze optie is ingeschakeld, kunnen alleen deelnemers die een account op de WebEx-site hebben, aan directe vergaderingen deelnemen. Ze moeten een telefoonnummer en een audiopincode toevoegen aan hun audiovoorkeuren voordat ze kunnen deelnemen vanaf audioapparaten.

Cisco WebEx-productiviteitstools

Poorten voor video-inbellen

Beheerders kunnen in WebEx-productiviteitstools nu standaard- en maximumpoortnummers voor video-inbellen instellen voor hybride CMR-vergaderingen. Met deze functie krijgen beheerders meer controle over het plannen van videoresources. Als deze waarden zijn opgegeven en een host een hybride CMR-vergadering plant via Productiviteitstools, wordt in de vergaderingsopties de standaardwaarde weergegeven in het veld Deelnemers voor video-inbellen toevoegen. De host kan nog wel een andere waarde invoeren, maar kan de maximumwaarde niet overschrijden.

Verbetering in WebEx voor het plannen van hybride CMR-vergaderingen

Als een gebruiker een hybride CMR-vergadering plant in Productiviteitstools, is de vergaderoptie Personen toestaan om deel te nemen met WebEx standaard ingeschakeld.

Cisco WebEx-sitebeheer

Aanpasbare eindtijden voor vergaderingen zonder host

Hoewel het niet verstandig is te vergaderen zonder host, kunnen WebEx-sites zo worden geconfigureerd dat deelnemers vóór de host aan vergaderingen mogen deelnemen. Om ongeautoriseerde toegang te voorkomen, worden WebEx-vergaderingen automatisch beëindigd op een vooraf opgegeven tijdstip als de host niet deelneemt.

Via een inrichtingsverzoek kan nu een nieuwe parameter worden aangevraagd waarmee de eindtijd voor vergaderingen zonder host kan worden aangepast. Neem contact op met uw accountmanager als u deze parameter wilt wijzigen.

Alle Cisco WebEx Centers

Handmatige installatie van Cisco WebEx voor gebruikers van Google Chrome

Voor Chrome-gebruikers zonder toegang tot de Chrome Web Store wordt het Cisco WebEx-uitbreidingsbestand niet automatisch geïnstalleerd als de gebruikers deelnemen aan een vergadering. Nu worden deze gebruikers geleid naar een Help-pagina met instructies om het uitbreidingsbestand handmatig te downloaden en te installeren.

Configuratie van interne telefoonnummers

Voor klanten van Cloud Connected Audio (CCA) met interne terugbelmogelijkheid kunnen hosts van vergaderingen nu hun interne telefoonnummers configureren in de sectie Voorkeuren van de pagina Mijn WebEx. Sitebeheerders kunnen hun interne telefoonnummers configureren in de Cisco WebEx-beheertool.

Gestroomlijnde mobiele aanmelding voor gebruikers voor wie Gemeenschappelijke identiteit is ingeschakeld

Als Gemeenschappelijke identiteit is ingeschakeld op de site waarop u zich aanmeldt, wordt het mobiele aanmeldproces gestroomlijnd doordat uw e-mailadres van te voren is ingevuld. U hoeft het dus geen tweede keer meer in te voeren.

Extra mededeling over het beëindigen van de toepassing Cisco WebEx Meetings voor BlackBerry 6, 7 en 10

Beste gewaardeerde klant,

Bedankt voor uw feedback op ons recente bericht over Cisco WebEx Meetings voor BlackBerry OS 6, 7 en 10. Gezien de reacties willen we graag een aanvullende toelichting geven:

Wij waarderen en ondersteunen de diversiteit aan mobiele platformen in de organisatie en tot dusver was onze strategie om alle mobiele gebruikers toegang te geven tot WebEx Meetings. Wij zullen onze werkzaamheden blijven richten op de grootste mobiele platformen en besturingssystemen waar jullie, onze klanten, voor hebben gekozen.

Met de introductie van Android-besturing op de nieuwste BlackBerry-apparaten kondigen wij aan dat we stoppen met de ondersteuning en verkoop van Cisco WebEx Meetings voor BlackBerry OS 6, 7 en 10, met ingang van 4 januari 2017.

We zijn blij dat we gebruikers van BlackBerry-apparaten met het Android-besturingssysteem wel de mogelijkheid blijven bieden om deel te nemen aan samenwerkingsvergaderingen via Cisco WebEx Meetings voor Android. We blijven de bestaande en toekomstige BlackBerry-apparaten met Android-besturing ondersteunen, waaronder:

 • BlackBerry PRIV

   

 • BlackBerry DTEK50

   

De mogelijkheid om deel te nemen aan een Cisco WebEx-teleconferentie via onze standaard inbelfunctie of recent toegevoegde audio-terugbelfunctie, blijven wij voor alle BlackBerry-gebruikers ondersteunen.

Voor BlackBerry-apparaten met besturingssysteem 6, 7 of 10 is per 4 januari 2017 het volgende van kracht:

 • De toepassing Cisco WebEx Meetings wordt verwijderd van BlackBerry World.

   

 • De technische ondersteuning en de ondersteuning via de Help-pagina worden stopgezet voor BlackBerry OS 6, 7 en 10.

   

 • Bestaande gebruikers van Cisco WebEx Meetings voor BlackBerry OS 6, 7 en 10 kunnen WebEx Meetings nog gebruiken tot de vervaldatum. Dit gebeurt op 4 april 2017.

   

Op 4 april 2017 gebeurt het volgende:

 • De toegang tot WebEx Meetings van Cisco WebEx Meetings voor BlackBerry OS 6, 7 en 10 wordt volledig afgesloten

   

Nogmaals bedankt voor uw feedback en begrip.

Met vriendelijke groeten,

WebEx-klantenservice

Cisco Systems, Inc.

WBS30.9

Cisco WebEx Meeting Center

   

Cisco WebEx Meeting Center met Collaboration Meeting Rooms (CMR Cloud)

  

Het is vanaf nu mogelijk om aan CMR Cloud-vergaderingen (samenwerkingsvergaderruimten) deel te nemen door Microsoft Skype voor Bedrijven en Lync-toepassingen te gebruiken. Door deze nieuwe mogelijkheid kunt u nu samenwerken met een grotere groep gebruikers.

  

Raadpleeg de instructies in de gebruikershandleiding van WebEx Meeting Center met samenwerkingsvergaderruimten (CMR Cloud) op https://help.webex.com/docs/DOC-6348 om ondersteuning te krijgen bij het starten van en deelnemen aan vergaderingen met toepassingen van Skype voor Bedrijven en Lync. Bekijk ook de testresultaten voor verschillende toepassingen en serverconfiguraties die zijn geplaatst op http://www.cisco.com/go/cmr-cloud-compatibility.

  

Alle Cisco WebEx Centers

   

Ondersteuning bij vergaderingen plannen

  

De welkomstberichten die via e-mail worden verstuurd, bevatten nu een koppeling naar een uitgebreid Help-onderwerp voor nieuwe gebruikers zodat zij meer te weten kunnen komen over hoe ze een WebEx-vergadering kunnen inplannen.

  

Productiviteitstools

   

Verbeterde beschrijving van numeriek wachtwoord

  

De verwoording in vergaderingmails is verbeterd om beter te beschrijven hoe numerieke wachtwoorden gebruikt worden bij het deelnemen aan vergaderingen vanaf telefoons of videosystemen.

  

WBS30.8

Cisco WebEx Meeting Center

   

Vereenvoudigde sjablonen voor standaarduitnodigingsberichten voor vergaderingen 

  

De sjablonen voor standaarduitnodigingsberichten voor vergaderingen voor Meeting Center zijn vereenvoudigd om redundante vergaderinformatie te verminderen en verschillende methoden voor deelname (deelnemen vanuit WebEx, vanuit videosystemen en via de telefoon) in duidelijke gedeelten te onderscheiden.

  

Cisco WebEx Event Center en Training Center

   

Ondersteuningspagina Deelnemen aan een WebEx-vergadering

  

De sjablonen voor standaarduitnodigingsberichten voor vergaderingen in Cisco WebEx Event Center en Training Center bevatten nu een koppeling naar een uitgebreide ondersteuningspagina Deelnemen aan een WebEx-vergadering, voor deelnemers die problemen ondervinden bij het deelnemen aan een vergadering.

  

Cisco WebEx Meeting Center, Event Center en Training Center

   

Samengevoegde alfanumerieke en numerieke wachtwoorden voor vergaderingen

  

In oudere versies van WebEx werden in de vergaderinformatie zowel het wachtwoord voor de vergadering weergegeven dat wordt gebruikt voor deelnemen vanuit WebEx-bureaubladtoepassingen en vanuit mobiele apps van WebEx, als het numerieke wachtwoord voor de vergadering dat wordt gebruikt voor het deelnemen via de telefoon of videosystemen.  Deze wachtwoorden zijn vereenvoudigd door een directe koppeling tussen de twee typen te maken. Als het wachtwoord voor de vergadering volledig numeriek is, wordt slechts één wachtwoord voor de vergadering weergegeven. Als het wachtwoord voor de vergadering alfanumeriek is, ziet u eerst het algemene wachtwoord voor de vergadering. Een numerieke vertaling van het wachtwoord voor de vergadering, gebaseerd op toetsenblokconventies van Amerikaanse telefoons, wordt tussen haakjes weergegeven voor gebruikers die dit moeten invoeren op een telefoon of videosysteem.

  

Schuingedrukt sessieonderwerp in Meeting Center, Event Center en Training Center voor de alternatieve host in de lijst- en agendaweergave

  

Een eerdere communicatie gaf onterecht aan dat de namen van alternatieve hosts schuingedrukt werden weergegeven in de lijst met deelnemers in de toepassing WebEx-vergadering. Hier volgt een verbeterde beschrijving: We hebben opnieuw de mogelijkheid ingevoerd dat aangemelde gebruikers kunnen verifiëren of ze de alternatieve host voor een vergadering zijn als ze hun lijst en agenda met vergaderingen, gebeurtenissen of trainingssessies bekijken op hun WebEx-site. In deze weergaven zien gebruikers die de alternatieve host zijn, het onderwerp van de vergadering, gebeurtenis of trainingssessie schuingedrukt.

  

Cisco WebEx-productiviteitstools

   

Periodieke herinneringen voor upgrades

  

Als uw sitebeheerder automatische updates heeft ingeschakeld, ontvangt u periodieke herinneringen om uw versie van Cisco WebEx-productiviteitstools te upgraden totdat Productiviteitstools is geüpgraded.

  

Beëindiging van de ondersteuning

  

Zoals eerder aangekondigd, wordt de ondersteuning voor WebEx-productiviteitstools beëindigd voor het volgende in WBS30.8:

  

Integratie met chattoepassingen

  
 •  

  Yahoo Messenger

    

 •  

  AOL Instant Messenger (AIM)

    

 •  

  Windows Live Messenger/MSN Messenger

    

 •  

  Google Talk

    

  

Configuraties

  
 •  

  IBM Sametime 7.0, 7.5 en 8.0

    

 •  

  IBM Domino 6.5, 7.0 en 8.0

    

 •  

  IBM Lotus Notes 6.5, 7.0 en 8.0

    

 •  

  Microsoft Office Communicator 2003 en 2005

    

  

Browsers

  
 •  

  Mozilla Firefox versie 42 en hoger (alleen integratie)

    

 •  

  Safari 6.x en 7.x (alleen eenmalige aanmelding)

    

 •  

  Microsoft Internet Explorer 7.0 en 8.0 (integratie en eenmalige aanmelding)

    

  

Cisco WebEx-sitebeheer

   

Automatische deactivering van inactieve accounts

  

Sitebeheerders kunnen nu aangeven of accounts na een opgegeven aantal dagen inactiviteit voor zowel sites met SSO als sites zonder SSO (single sign-on, eenmalige aanmelding) automatisch worden gedeactiveerd.

  

Rapport van inactieve gebruikers

  

Sitebeheerders kunnen nu een rapport maken en weergeven waarin de gebruikers staan die onlangs inactief zijn geworden.

  

Alle Cisco WebEx Centers

   

Koppelingen en paginaverbeteringen voor ondersteuning in de linkernavigatie

  

De koppeling en pagina's voor gebruikershandleidingen vallen nu onder Help. Het is nog steeds mogelijk koppelingen aan te passen. Het label van de aanpasbare koppeling is gewijzigd van Gebruikershandleidingen in Help.

  

Beëindiging van de ondersteuning

  

Zoals eerder aangekondigd, beëindigt Cisco WebEx de ondersteuning voor de volgende combinaties van besturingssystemen en browsers in WBS30.8:

  
 •  

  Microsoft Windows 8 en Microsoft Internet Explorer 10

    

 •  

  Microsoft Windows 7 en Microsoft Internet Explorer 8, 9 en 10

    

 •  

  Microsoft Windows Vista en Microsoft Internet Explorer 8

    

  

WBS30.7

Cisco WebEx Meeting Center

   

Ondersteuningspagina Deelnemen aan een WebEx-vergadering

  

De standaardsjablonen voor e-mailuitnodigingen voor vergaderingen in Cisco WebEx Meeting Center bevatten nu een koppeling naar een uitgebreide ondersteuningspagina Deelnemen aan een WebEx-vergadering, voor deelnemers die problemen ondervinden bij het deelnemen aan een vergadering.

  

Verbetering in de voorkeursinstellingen voor gebruikers van Collaboration Meeting Rooms Cloud

  

Wanneer gebruikers van CMR Cloud (samenwerkingsvergaderruimten) een vergadering plannen, zien ze dat de aangevinkte optie Verwijderen uit Mijn vergaderingen bij voltooiing is uitgeschakeld, onafhankelijk van hun instellingen in Voorkeuren > Planningsopties. Dit is om duidelijk te maken dat CMR-gebruikers deze instelling niet kunnen wijzigen wanneer ze hun vergaderingen plannen.

  

Cisco WebEx-productiviteitstools

   

Beëindiging van de ondersteuning

  

WebEx-productiviteitstools ondersteunt het volgende niet meer in WBS30.8:

  

Integratie met chattoepassingen

  
 •  

  Yahoo Messenger

    

 •  

  AOL Instant Messenger (AIM)

    

 •  

  Windows Live Messenger/MSN Messenger

    

 •  

  Google Talk

    

  

Configuraties

  
 •  

  IBM Sametime 7.0, 7.5 en 8.0

    

 •  

  IBM Domino 6.5, 7.0 en 8.0

    

 •  

  IBM Lotus Notes 6.5, 7.0 en 8.0

    

 •  

  Microsoft Office Communicator 2003 en 2005

    

  

Browsers

  
 •  

  Mozilla Firefox versie 42 en hoger (alleen integratie)

    

 •  

  Safari 6.x en 7.x (alleen eenmalige aanmelding)

    

 •  

  Microsoft Internet Explorer 7.0 en 8.0 (integratie en eenmalige aanmelding)

    

  

Alle Cisco WebEx Centers

   

Ondersteuning voor Microsoft Office 2016

  

Cisco WebEx ondersteunt nu officieel Microsoft Office 2016 voor Windows en Microsoft Office 2016 voor de Mac.

  

Beëindiging van de ondersteuning

  

Cisco WebEx ondersteunt de volgende combinaties van besturingssystemen en browsers niet meer in WBS30.8:

  
 •  

  Microsoft Windows 8 en Microsoft Internet Explorer 10

    

 •  

  Microsoft Windows 7 en Microsoft Internet Explorer 8, 9 en 10

    

 •  

  Microsoft Windows Vista en Microsoft Internet Explorer 8

    

  

Door vergaderingen bladeren op pagina's

  

Wanneer u door vergaderingen bladert op de pagina Deelnemen aan een vergadering, wordt de lijst met vergaderingen nu verdeeld in gescheiden pagina's, zodat het aantal weergegeven vergaderingen wordt beperkt. U kunt nog steeds al uw vergaderingen zien en openen wanneer u door de pagina's van de lijst met vergaderingen bladert.

  

Het aantal vergaderingen dat per pagina beschikbaar is, is standaard ingesteld op 20. U kunt dit door de sitebeheerder laten configureren.

  

WBS30.6

Cisco WebEx-productiviteitstools

   

Voortgangsbalk voor het controleren op updates

  

Als u updates van WebEx-productiviteitstools kunt ontvangen, kunt u nu zien of er updates beschikbaar zijn door Controleren op updates te selecteren in het menu WebEx-productiviteitstools in de Windows-taakbalk of het menu WebEx-productiviteitstools in de Mac-menubalk. Er wordt een voortgangsindicator weergegeven terwijl het systeem controleert op de nieuwste updates.  Als er een update beschikbaar is, kunt u deze meteen installeren.

  

Cisco WebEx-sitebeheer

   

Afzonderlijke releaseplanning voor de WebEx-beheertool

  

De WebEx-beheertool heeft nu een eigen releaseplanning, afzonderlijk van de release van de Cisco WebEx-gebruikerstoepassing.

  

Cisco WebEx Meeting Center, Event Center en Training Center

   

Schuingedrukt sessieonderwerp in Meeting Center, Event Center en Training Center voor de alternatieve host in de lijst- en agendaweergave

  

In deze versie hebben we opnieuw de mogelijkheid ingevoerd dat aangemelde gebruikers kunnen verifiëren of ze de alternatieve host voor een vergadering zijn als ze hun lijst en agenda met vergaderingen, gebeurtenissen of trainingssessies bekijken op hun WebEx-site. In deze weergaven zien gebruikers die de alternatieve host zijn, het onderwerp van de vergadering, gebeurtenis of trainingssessie schuingedrukt.

  

Alle Cisco WebEx Centers (Windows en Mac)

   

Gebruikersnaam ophalen

  

Als u uw gebruikersnaam vergeet wanneer u zich aanmeldt bij een WebEx-site die geen SSO-verificatie (eenmalige aanmelding) gebruikt, kunt u uw gebruikersnaam ophalen via de aanmeldpagina of het aanmeldscherm.

  

Time-out van de URL voor het wijzigen van het gebruikerswachtwoord

  

Voor meer veiligheid is de time-out van de URL voor het wijzigen van het gebruikerswachtwoord verminderd van 72 uur naar 24 uur.

  

Verbeterde foutberichten

  

Systeemfoutberichten voor WebEx-sitepagina's zijn nu beter te begrijpen.

  

WBS30.5

WebEx Meeting Center

Numeriek vergaderingwachtwoord voor TSP-audio

De functie voor numerieke vergaderingwachtwoorden is nu beschikbaar voor sites die gebruikmaken van geïntegreerde audio van een TSP (telefonieserviceprovider) van derden. Voor deze functie is vereist dat TelePresence-videoconferentiesystemen deelnemen aan een CMR-vergadering (Collaboration Meeting Rooms) om vóór deelname een numeriek vergaderingwachtwoord op te geven. Deze functie moet zijn ingeschakeld door WebEx voordat een site hier gebruik van kan maken. Wanneer de functie is ingeschakeld, wordt in WebEx-sitebeheer een optie weergegeven om deze functie te beheren (de optie is standaard uitgeschakeld). Voor TSP-sites is het afdwingen van het numerieke vergaderingwachtwoord alleen van toepassing op videoconferentiesystemen die aan de vergadering deelnemen, niet op gebruikers die inbellen.

Standaardinstellingen voor opties voor inbelnummers

 

Voor nieuwe klanten die een PSTN-audio-optie (Public Switched Telephone Network) van WebEx aanschaffen, inclusief wereldwijde services voor betaald bellen en wereldwijde services voor gratis bellen, zijn de WebEx-sitebeheeropties Standaardinbelnummers toewijzen, Gebruikers toestaan standaardinbelnummers in te stellen en Gebruikerstoegang tot teleconferentie via wereldwijde inbelnummers toestaan nu standaard ingeschakeld.

 

WebEx Meeting Center, WebEx Event Center en WebEx Training Center

Het afdwingen van limieten voor het aantal uitnodigingen, registraties en deelnemers

 

Omdat we de prestaties en schaalbaarheid voor al onze WebEx-gebruikers willen verbeteren, dwingen we limieten af voor het aantal uitnodigingen, registraties en deelnemers dat is toegestaan voor alle WebEx-sites, vanaf WebEx-versies WBS29.13.90, WBS30.5 en WBS31. Deze wijziging is van invloed op het maximumaantal toegestane geplande uitnodigingen, registraties en gelijktijdige deelnemerslimieten in al onze vergadertoepassingen.

 

Het afdwingen van uitnodigings- en registratielimieten heeft geen invloed op eerder geplande vergaderingen, gebeurtenissen en trainingssessies als er zich geen wijzigingen hebben voorgedaan. Echter, als gebruikers van versie WBS29.13.90, WBS30.5 en WBS31 of later deze eerder geplande vergaderingen, gebeurtenissen en trainingssessies bewerken, worden de limieten wel afgedwongen. Gebruikers kunnen hun wijzigingen niet opslaan als het aantal uitnodigingen of registraties de limieten overschrijdt. Voor nieuw geplande vergaderingen, gebeurtenissen en trainingssessies worden de uitnodigings- en registratielimieten automatisch afgedwongen.

 

De deelnemerslimieten worden toegepast op alle nieuwe en bestaande vergaderingen, gebeurtenissen en trainingssessies wanneer ze worden gestart. Gebruikers kunnen niet deelnemen aan een vergadering, gebeurtenis of trainingssessie als de limiet voor gelijktijdige deelnemers is overschreden terwijl ze deelnemen vanaf een mobiel apparaat, desktoptoepassing of browsertoepassing.

 

De volgende limieten worden voor alle WebEx-sites afgedwongen:

  
                     

Service

 

Uitnodigingslimiet

Registratielimiet

 

Limiet voor gelijktijdige deelnemers in verschillende toepassingen

Meeting Center

 

1000

 

1000

 

1000

 

Training Center

 

1000

 

1000

 

1000

 

Event Center

 

10.000

 

10.000

 

3000

 
 

Gebruikers krijgen foutberichten te zien wanneer ze deze limieten overschrijden en ze worden geadviseerd het aantal uitnodigingen, registraties of deelnemers te verlagen.

 

Het aantal deelnemers dat aan een vergadering kan deelnemen, kan lager zijn dan het gepubliceerde aantal, afhankelijk van uw contract met WebEx.

 

De volgende tabel toont een vergelijking van de voorgaande en de nieuwe beperkingen voor WBS30.5:

  
                                             

Servicetype

Actie

 

Voorgaand gedrag

Nieuw gedrag

Meeting Center

Uitnodigingen

 

Geen beperking

Er kunnen maximaal 1000 uitnodigingen worden verstuurd.

 

Registraties

 

Geen beperking

 

Er kunnen maximaal 1000 uitnodigingen voor registratie voor een vergadering worden verstuurd.

 

Deelnemers

 

Geen beperking

Er kunnen maximaal 1000 deelnemers aan een Meeting Center-vergadering deelnemen. Dit aantal kan variëren op basis van de contractuele overeenkomst van uw bedrijf met WebEx.

 

Event Center

Uitnodigingen

 

Maximaal 10.000 uitnodigingen voor deelnemers + 10.000 uitnodigingen voor panelleden

 

Maximaal 10.000 uitgenodigde deelnemers plus panelleden. Als er bijvoorbeeld twee panelleden zijn uitgenodigd, kunt u 9998 deelnemers uitnodigen.

 

Registraties

 

Geen beperking

Er kunnen maximaal 10.000 uitnodigingen voor registratie worden verstuurd.

 

Deelnemers

 

Geen beperking

 

Er kunnen maximaal 3000 deelnemers aan een gebeurtenis deelnemen. Dit aantal kan variëren op basis van de contractuele overeenkomst van uw bedrijf met WebEx.

 

Training Center

Uitnodigingen

 

Geen beperking

Er kunnen maximaal 1000 uitnodigingen worden verstuurd.

Registraties

 

Geen beperking

 

Er kunnen maximaal 1000 uitnodigingen voor registratie voor een vergadering worden verstuurd.

 

Deelnemers

 

Geen beperking

Er kunnen maximaal 1000 deelnemers aan een Training Center-sessie deelnemen. Dit aantal kan variëren op basis van de contractuele overeenkomst van uw bedrijf met WebEx.

 

WebEx-productiviteitstools

 

  Sitebeheerinstelling voor het gebruik van één e-mailuitnodigingssjabloon in Productiviteitstools 

  

Voor verbeterde beveiliging raadt Cisco WebEx haar klanten aan alleen de deelnemersversie van de e-mailuitnodiging in Productiviteitstools te gebruiken, zowel voor hosts als voor deelnemers. Vanwege verschillen in versies van e-mailtoepassingen, besturingssystemen en patches kunnen Microsoft Outlook en IBM Lotus Notes ten onrechte hostgegevens naar deelnemers verzenden. Als oplossing voor dit probleem hebben we de optie Alleen de deelnemersversie van de e-mailsjablonen voor vergaderingen voor zowel hosts als deelnemers gebruiken geïntroduceerd in het gedeelte Productiviteitstools van WebEx-sitebeheer. Deze optie is standaard uitgeschakeld en er worden twee e-mailuitnodigingen gebruikt: een hostversie met daarin de hostsleutel en hosttoegangscode en een deelnemersversie zonder hostgegevens. Als u deze optie uitgeschakeld laat, vinden er geen wijzigingen in uw omgeving plaats. Als deze optie is ingeschakeld, ontvangen zowel de host als de deelnemers alleen de deelnemersversie, waarmee wordt voorkomen dat deelnemers de hostgegevens in uitnodigingen ontvangen. We raden klanten ten zeerste aan deze optie in te schakelen. Hosts kunnen hun hostsleutel of hosttoegangscode nog steeds vinden door zich aan te melden bij hun WebEx-site en vervolgens naar de pagina Vergaderinformatie te gaan of door de vergadering te starten en vervolgens naar het tabblad Vergaderinformatie te gaan.

  

Deze optie is alleen van invloed op de Windows-versie van Productiviteitstools voor integraties met Microsoft Outlook vóór Microsoft Outlook 2016. Zowel de integratie met Microsoft Outlook op de Mac als de integratie met Microsoft Outlook 2016 maken momenteel alleen gebruik van de deelnemersversie van de e-mailsjabloon voor vergaderingen. Vanaf WebEx-versie WBS31 ondersteunen alle versies van Productiviteitstools alleen de deelnemersversie van de e-mailsjabloon.

  
 

  Het tabblad Geplande vergaderingen is verwijderd uit het dialoogvenster WebEx-instellingen 

  

Vanaf WBS30.5 is het tabblad Geplande vergaderingen niet langer opgenomen in het dialoogvenster WebEx-instellingen voor de Windows-versie van Productiviteitstools. Gebruikers die standaardinstellingen willen instellen voor geplande vergaderingen, kunnen naar de pagina Mijn WebEx > Voorkeuren gaan op de WebEx-site en opties instellen in het gedeelte ';Planningsopties';.

  
 

  Ondersteuning voor Microsoft Outlook 2016 voor Mac 

  

WebEx-productiviteitstools biedt nu ondersteuning voor Microsoft Outlook 2016 op de Mac.

  
 

  Kennisgeving van de beëindiging van de ondersteuning voor Microsoft Outlook 2007 

  

Vanaf versie WBS31 biedt WebEx-productiviteitstools geen ondersteuning meer voor Microsoft Outlook 2007.

  

Alle WebEx Centers

Verwijdering van de mogelijkheid voor het delen van hostmappen

 

In WBS30.5 verwijderen we alle verwijzingen naar de mogelijkheid voor het delen van hostmappen, die nu verouderd is. Hosts kunnen niet langer bestanden delen met andere hosts via hun persoonlijke mappen op de WebEx-site. Daarnaast kunnen sitebeheerders niet langer instellingen beheren voor deze mogelijkheid voor het delen van inhoud.

 

WBS30.4

WebEx Meeting Center

Ondersteuning voor meerdere talen in vergaderingen in persoonlijke ruimten

We willen de ondersteuning voor meerdere talen voor onze WebEx-gebruikers vereenvoudigen en werken daarom onze gebruikerservaring bij voor nieuwe en bestaande gebruikers die zowel gebruikmaken van directe vergaderingen in een persoonlijke ruimte als van vergaderingen in een persoonlijke ruimte die zijn gepland met Productiviteitstools. Regelmatig geplande WebEx-vergaderingen worden hierdoor niet beïnvloed.

Nieuwe sites hebben de volgende wijzigingen na de update:

 • Terugkerende klanten die hun voorkeurstaal al hebben ingesteld of nieuwe gebruikers die zijn aangemeld bij hun WebEx-account, blijven hun vergaderingen in hun voorkeurstaal zien en kunnen nog steeds in hun voorkeurstaal aan deze vergaderingen deelnemen.

   

 • Nieuwe gebruikers die zijn aangemeld bij hun WebEx-account, krijgen nog steeds e-mailuitnodigingen voor nieuwe vergaderingen in hun eigen voorkeurstaal.

   

 • Deelnemers aan vergaderingen die gast zijn zonder een WebEx-account, krijgen nog steeds e-mailuitnodigingen in de voorkeurstaal van hun host.

   

 • Zowel nieuwe gebruikers met WebEx-accounts als deelnemers die geen WebEx-account hebben, zien de vergadersite en de vergadertoepassing aanvankelijk in de standaardtaal van de website. Als ze hun voorkeurstaal kiezen en opslaan op de website, worden de site en de toepassing in deze taal weergegeven. Deze taalinstelling wordt automatisch toegepast op alle toekomstige vergaderingen op die site.

   

Bestaande sites hebben de volgende wijzigingen na de update:

 • Vergaderingen in een persoonlijke ruimte die zijn gepland voordat de update werd uitgevoerd, worden niet beïnvloed.

   

 • Nieuwe vergaderingen in een persoonlijke ruimte die met behulp van Productiviteitstools worden gepland, vertonen hetzelfde gedrag als beschreven voor nieuwe sites.

   

Mogelijkheid om een telefoonlijn te dempen of het dempen op te heffen door op *6 te drukken

Deelnemers die met een telefoon deelnemen aan een Meeting Center-vergadering kunnen hun lijnen nu dempen of het dempen ervan opheffen door tijdens een vergadering op *6 te drukken. Als deelnemers een telefoon gebruiken om deel te nemen aan een vergadering die door de host is geconfigureerd als ';Dempen bij binnenkomst';, krijgen de deelnemers een melding dat hun lijn wordt gedempt en dat ze op *6 kunnen drukken om het dempen op te heffen. Deze functie overschrijft geen bestaande regels die bepalen wanneer deelnemers het dempen mogen opheffen.

WebEx Event Center en WebEx Training Center

Meer verbeteringen in detectie van USB-headsets

In een oudere release was de detectie van USB-headsets verbeterd tijdens het gebruik van de optie ';Bellen via computer'; met Meeting Center (Windows en Mac) en Event Center (Windows). In WBS30.4 zijn de verbeteringen voor de USB-headset uitgebreid naar Event Center (Mac) en Training Center (Windows en Mac). Deze release bevat de volgende verbeteringen:

 • Automatische selectie van een USB-headset voor computeraudio in het dialoogvenster Audioverbinding testen, ook als u in de vorige vergadering de luidspreker/microfoon van de computer gebruikte. U hoeft alleen maar OK te selecteren om de optie voor de headset te selecteren.

   

 • Automatische detectie en selectie van de luidspreker en microfoon van de aangesloten headset in het dialoogvenster Computeraudio testen als u tijdens een vergadering een USB-headset aansluit. Vervolgens kunt u OK selecteren om de luidspreker en microfoon van de headset te selecteren.

   

 • Automatische detectie van de headset, ook als deze is aangesloten op een andere USB-poort op de computer.

   

 • U kunt zien met welk audioapparaat u bent verbonden door met uw muisaanwijzer over het headsetpictogram te bewegen naast uw naam in de lijst met deelnemers of in het dialoogvenster Audioverbinding.

   

WebEx-productiviteitstools

Kennisgeving van de beëindiging van de ondersteuning voor Microsoft Outlook 2007

Vanaf versie WBS31 biedt WebEx-productiviteitstools geen ondersteuning meer voor Microsoft Outlook 2007.

WBS30.3

WebEx Meeting Center

CMR Cloud automatisch inschakelen voor sites met licentiemodellen voor actieve hosts en werknemersaantallen.

 

Sitebeheerders hoeven het CMR Cloud-privilege voor sites met licentiemodellen voor ';actieve hosts'; en ';werknemersaantallen'; voor CMR Cloud niet voor elke gebruiker apart in te schakelen.

 

De functie om CMR Cloud automatisch in te schakelen is van toepassing op gebruikersaccounts die zijn gemaakt met de WebEx-sitebeheerinterface, het automatische aanmaakproces voor accounts via de aanmeldingskoppeling van het hostaccount en de automatische aanmaakscenario's voor accounts via eenmalige aanmelding. Neem contact op met de manager van de klantenondersteuning als u deze functie wilt inschakelen op uw site.

 

Een update voor de gebruikersinterface voor de integratie van WebEx na afloop van de vergadering met Cisco Spark.

 

De branding voor Cisco Spark in de integratie van WebEx na afloop van de vergadering met Cisco Spark is bijgewerkt. De gebruikersinterface is ook bijgewerkt en geeft deelnemersafbeeldingen en verbeterde pictogramstijlen weer.

 

Verbeteringen in de bestaande WebEx-gebruikersvoorzieningen XML API

 

De bestaande WebEx-gebruikersvoorzieningen XML API (CreateUser en SetUser) zijn verbeterd om het inrichten van gebruikers voor ';Cisco Spark Meet with WebEx';-aanbiedingssites te ondersteunen. Gedetailleerde release-opmerkingen voor XML API 9.0.0 voor WBS30.3 zijn hier beschikbaar: https://developer.cisco.com/web/webex-developer/.

 

WebEx-productiviteitstools

Ondersteuning van Microsoft Outlook 2016 in WebEx-productiviteitstools voor Windows

 

De Windows-versie van WebEx-productiviteitstools ondersteunt vanaf versie WBS30.3 en WBS29.13.70 ook Microsoft Outlook 2016. Vanwege wijzigingen in Microsoft Outlook 2016 ondersteunt Productiviteitstools maar één e-mailsjabloon voor uitnodigingen voor alle vergaderingen, inclusief hybride CMR-vergaderingen, vergaderingen alleen voor WebEx, persoonlijke conferenties en vergaderingen met alleen geluid. Het e-mailsjabloon dat wordt ondersteund is de deelnemersversie zonder de sleutel en toegangscode van de host. Vergelijkbaar met de Mac-ervaring kunnen hosts hun sleutel en toegangscode zien door zich aan te melden bij hun WebEx-site wanneer ze deelnemen aan de vergadering.

 

De Windows-versie van Productiviteitstools voor Microsoft Outlook 2013 of eerder ondersteunt nog steeds twee sjablonen voor e-mailuitnodigingen (een voor deelnemers en een voor hosts, die de sleutel en toegangscode van de host bevat). De Mac-versie van Productiviteitstools heeft altijd maar één e-mailsjabloon ondersteund voor alle ondersteunde versies van Microsoft Outlook.

 
Belangrijk:

Klanten die Productiviteitstools met Outlook 2016 gebruiken, moeten de nieuwste versie van Productiviteitstools installeren. Anders zorgen de veranderingen in Outlook 2016 ervoor dat de oudere versie van Productiviteitstools de e-mailsjabloon voor de uitnodiging voor de host ook naar de deelnemers stuurt.

 

Raadpleeg ';Bekende problemen en beperkingen voor Windows-productiviteitstools'; voor informatie over meer bekende problemen en beperkingen voor Microsoft Outlook 2016-ondersteuning.

 
 

Ondersteuning van Mac OS 10.11 in WebEx-productiviteitstools.

 

De Mac-versie van WebEx-productiviteitstools biedt vanaf versie WBS30.3 ook ondersteuning voor Mac OS 10.11. Raadpleeg ';Bekende problemen en beperkingen voor Mac-productiviteitstools'; voor informatie over bekende problemen en beperkingen.

 

WBS30.2

Alle WebEx Centers

Ondersteuning voor Mac OS X 10.11

 

WebEx biedt vanaf WBS30.2 ondersteuning voor Mac OS X 10.11 El Capitan.

Ondersteuning voor Microsoft Windows 10

 

WebEx biedt vanaf versie WBS30.2 ondersteuning voor Windows 10. Raadpleeg het gedeelte Bekende problemen en beperkingen op meerdere platformen in Release-opmerkingen WebEx Systeemvereisten en functieondersteuning voor meer informatie.

WebEx Meeting Center

Interne oproepen voor terugbellen gedifferentieerd in rapporten

 

Interne oproepen voor terugbellen worden vanaf versie WBS30.2 gedifferentieerd als afzonderlijk oproeptype in rapporten. Bij interne oproepen voor terugbellen kan een WebEx CCA-gebruiker (Cloud-Connected Audio) Bel mij selecteren in het dialoogvenster Audioverbinding in de WebEx-vergadertoepassing. Vervolgens, wanneer de gebruiker het telefoonnummer opgeeft, kan hij of zij Interne gebruikers moeten deze optie gebruiken inschakelen om terug te bellen naar een bureaubladextensie, als deze functie is ingeschakeld voor de WebEx-site. Deze interne oproepen voor terugbellen waren eerder gecategoriseerd als internationale oproepen voor terugbellen en waren niet gedifferentieerd.

WebEx Meeting Center en WebEx Event Center

   

  Verbeterde detectie van USB-headsets 

  

De detectie van USB-headsets is verbeterd bij gebruik van de optie Bellen via computer in een vergadering:

  
 •  

  WebEx selecteert nu automatisch een aangesloten USB-headset voor computeraudio in het dialoogvenster Computeraudio testen, ook als u de luidspreker of microfoon van de computer in de vorige vergadering hebt gebruikt. U hoeft alleen maar OK te selecteren om de optie voor de headset te selecteren.

    

 •  

  WebEx selecteert en detecteert automatisch de luidspreker en microfoon van een aangesloten headset in het dialoogvenster Computeraudio testen wanneer u een USB-headset aansluit tijdens een vergadering. Vervolgens kunt u OK selecteren om de luidspreker en microfoon van de headset te selecteren.

    

 •  

  WebEx detecteert nu automatisch een headset, ook als deze is aangesloten op een andere USB-poort op de computer.

    

 •  

  U kunt zien met welk audioapparaat u bent verbonden door met uw muisaanwijzer over het headsetpictogram te bewegen naast uw naam in de lijst met deelnemers of in het dialoogvenster Audioverbinding.

    

  

WebEx-productiviteitstools

 

  Massa-implementaties van WebEx-productiviteitstools 

     

WBS30.1

Alle WebEx Centers

Windows 10

 

WebEx biedt nu beperkte ondersteuning voor Microsoft Windows 10 vanaf versie WBS30.1. Raadpleeg het gedeelte Bekende problemen en beperkingen op meerdere platformen van de Release-opmerkingen WebEx Systeemvereisten en functieondersteuning voor meer informatie.

 

WebEx-sitebeheer

Opties voor WebEx-audio in Sitebeheer

 
In de tool WebEx-sitebeheer zijn de opties voor inbellen bij WebEx-audio nu beperkt tot twee opties:
 • Betaald

   

 • Betaald en gratis

   

 
 

De naam van de oudere optie Gratis is gewijzigd in Betaald en gratis omdat een klant met de inbeloptie ';Gratis'; ook altijd over de inbeloptie ';Betaald'; beschikt.

 

De naam van Remote Support is gewijzigd in Support Center in Sitebeheer

 

In de tool Sitebeheer is de naam Remote Support gewijzigd in Support Center op de pagina Informatie en ook op de pagina Gebruiker bewerken.

WBS30.0

Alle WebEx Centers

Help

 

Online Help en handleidingen worden buiten dit product gehost. De meeste koppelingen op uw WebEx-site, inclusief de koppeling naar Help vanuit de vergadering, verwijzen naar pagina's op Help Central, de nieuwe locatie voor training, documentatie en ondersteuning. Voor websites die op een andere taal dan het Engels zijn ingesteld, verwijzen de Help-koppelingen nu naar de relevante pagina's op Cisco.com.

 

Voor aangepaste pagina's Snel starten verwijst de koppeling Meer informatie naar Help Central voor alle talen.

Ondersteunde talen

 

Ondersteuning voor Deens en Turks is toegevoegd op Windows voor Meeting Center, Event Center, Training Center en Support Center. Op de Mac worden Deens en Turks alleen ondersteund voor Meeting Center.

WebEx-audio ondersteunt nu de Deense taal voor inbel-en terugbelgebruikers. De Turkse taal is alleen beschikbaar voor terugbelgebruikers.

Windows 10

Er zijn verbeteringen aangebracht zodat gebruikers vergaderingen kunnen starten, eraan kunnen deelnemen en hun scherm kunnen delen in Windows 10.

WebEx Meeting Center

Integratie van gemeenschappelijke identiteit

 

Het aanmeldingsproces en de interface van WebEx ondersteunen nu gemeenschappelijke identiteit voor nieuw ingerichte WebEx-sites. Deze nieuw ingerichte WebEx-sites zijn alleen beschikbaar in een gemeenschappelijke architectuur met een gemeenschappelijke identiteit en met een gemeenschappelijke administratie voor Cisco Spark en WebEx.

 

De WebEx-profielpagina die in Mijn WebEx verschijnt, ondersteunt nu het gemeenschappelijke WebEx-profiel.

Integratie van WebEx Spark

 

Hosts kunnen bij het beëindigen van een vergadering automatisch een Cisco Spark-ruimte maken door Ruimte maken te selecteren. De Cisco Spark-ruimte wordt automatisch in Cisco Spark gemaakt op basis van de titel en deelnemers van de vergadering.

 

Wanneer een host een vergadering beëindigt, wordt hij of zij gevraagd een Cisco Spark-ruimte te maken.

 

Een host moet de rechten voor zowel WebEx als Cisco Spark hebben ingeschakeld in de Cisco Collaboration-beheertool of via WebEx-sitebeheer om deze integratie te ondersteunen.

 

Zie de Release-opmerkingen Cisco Spark https://support.ciscospark.com/customer/portal/topics/578993-updates-and-known-issues/articles voor meer informatie over Cisco Spark.

Verbeterde video

 
Het videodialoogvenster binnen de vergadering is verbeterd:
 • Wanneer u aan de vergadering deelneemt, verschijnt er nu een video met zelfweergave in het videodialoogvenster, zodat u uw video eenvoudig kunt starten. Het dialoogvenster geeft de meest relevante opties weer waarmee u als standaardoptie uw video kunt starten voor alle toekomstige vergaderingen.

   

 • Met nieuwe video-opties kunt u het automatisch starten van uw video in alle vergaderingen in- of uitschakelen. Er is ook een nieuwe optie toegevoegd om het videodialoogvenster uit te schakelen als u aan de vergadering deelneemt.

   

 
 

De videoschuifbalk schuift van links naar rechts in de videoweergave.

 

Als er maar twee deelnemers in de vergadering zijn, is er geen lay-outoptie voor ';videoweergave'; en kan elke deelnemer standaard de video van de ander zien.

 

Er zijn verbeteringen aangebracht voor automatische detectie van de camera die het laatst voor video is gebruikt.

Ervaring tijdens de vergadering

Sommige bedieningselementen tijdens de vergadering zijn geconsolideerd:

 
 • Bij scherm delen is de knop Gedeeld vervangen door een groene omtreklijn die aangeeft dat het scherm tijdens de vergadering wordt gedeeld.

   

 • Het pictogram Hand opsteken bevindt zich nu naast de naam van de deelnemer.

   

 • De knop Audio en het pictogram Anderen uitnodigen en herinneren om deel te nemen zijn verwijderd omdat ze overbodig waren. Gebruik de opties op de pagina Snel starten of de menuopdrachten om deze functies te gebruiken.

   

 • Het bericht Verwijderen is beschikbaar in het snelmenu als de host de naam van een deelnemer selecteert.

   

Pagina Persoonlijke ruimte

 
De pagina Persoonlijke ruimte is geoptimaliseerd en vereenvoudigd voor zowel hosts als deelnemers, zodat gebruikers snel informatie kunnen vinden en aan een persoonlijke ruimte kunnen deelnemen:
 • De naam van de knoppen Ruimte betreden en Lobby betreden die in de deelnemersweergave van een pagina Persoonlijke ruimte werden weergegeven, is gewijzigd in Deelnemen.

   

 • De URL van de persoonlijke ruimte, het nummer en de uitnodigingsgegevens zijn nu alleen te zien als u het pictogram Informatie selecteert.

   

 • De gegevens voor Deelnemen via telefoon worden alleen weergegeven als u de koppeling Meer informatie selecteert.

   

 

Id van de persoonlijke ruimte

 
Vanaf WBS30 zijn er meer manieren om de id van de persoonlijke ruimte van een host te beheren:
 • Standaard gebruikt WebEx de gebruikersnaam van de host of het eerste deel van het e-mailadres van de host om een id van een persoonlijke ruimte te genereren. Sitebeheerders kunnen ook de voor- en achternaam van een gebruiker of het vergaderingsnummer van de persoonlijke ruimte gebruiken om een unieke ruimte-id te genereren.

   

 • Als twee of meer gebruikers dezelfde voor- en achternaam delen, kan WebEx een id van een persoonlijke ruimte genereren die is uitgebreid met een willekeurig nummer. Als er niet-Latijnse tekens worden gebruikt in de voor- of achternaam van de gebruiker, gebruikt WebEx ';pr'; en een door het systeem gegenereerd nummer.

   

 • Als de sitebeheerder ervoor heeft gekozen een vergaderingnummer van de persoonlijke ruimte voor de id van de persoonlijke ruimte van de gebruiker te gebruiken, verschijnt de id van de persoonlijke ruimte in de indeling 'pr' + vergaderingnummer.

   

 • Sitebeheerders hebben het recht de id van de persoonlijke ruimte van gebruikers aan te passen aan het bedrijfsbeleid. Als de id van de persoonlijke ruimte wordt gewijzigd, worden ook de web-URL voor mobiele en computergebruikers en het videoadres (SIP- of H.323-URI) voor gebruikers die deelnemen via videosystemen of -toepassingen gewijzigd. Gebruikers met hostaccounts ontvangen e-mailmeldingen als hun sitebeheerder de id van hun persoonlijke ruimte wijzigt.

   

 
 

Bestaande gebruikers-id's worden niet gewijzigd, maar nieuwe krijgen de standaardindeling: het eerste deel van het e-mailadres van de host.

Een persoonlijke ruimte automatisch vergrendelen

 

Hosts kunnen ervoor kiezen hun persoonlijke ruimten automatisch te vergrendelen nadat een ingesteld aantal minuten is verstreken sinds de vergadering is gestart. Als een persoonlijke ruimte is vergrendeld, kunnen hosts de functie voor lobbybeheer gebruiken om te bepalen wie de ruimte mag betreden. Ze kunnen ook Ontgrendelen selecteren om de ruimte te ontgrendelen. Gebruikers van mobiele apparaten kunnen deze functie alleen gebruiken als ze hun toepassing Cisco WebEx Meetings upgraden naar versie 7.5 of hoger voor de iPad of iPhone, of naar versie 8.0 of hoger voor Android.

E-mailmeldingen voor persoonlijke ruimten

 

Hosts kunnen e-mailmeldingen ontvangen wanneer iemand hun persoonlijke ruimte betreedt terwijl zij niet in de ruimte zijn. Hosts kunnen de meldingsinstellingen wijzigen in de voorkeuren voor hun persoonlijke ruimte.

Verbeteringen voor Samenwerkingsvergaderruimten in de cloud (CMR Cloud)

 
 • Functie voor terugbellen via videosysteem (bèta). Gebruikers van CMR Cloud kunnen sneller aan vergaderingen deelnemen als hun videosysteem een oproep van de vergadering ontvangt. Gebruikers kunnen van deze mogelijkheid profiteren door het videoadres in de toepassing Meeting Center in te voeren of door de videoadressen van hun voorkeur in hun voorkeuren te definiëren. Zodra de videoadressen in de voorkeuren zijn gedefinieerd, verschijnen ze in het dialoogvenster Audio- en videoverbinding van de toepassing Meeting Center.

   

  Deze functie is alleen beschikbaar voor klanten met WebEx Hybrid Audio of Cloud-Connected Audio (CCA). Sitebeheerders moeten de functie ook inschakelen om deze beschikbaar te stellen in de vergaderingtoepassing.

   

 • Deelnemen met Cisco Proximity (bèta). Gebruikers die de app Cisco WebEx Meetings versie 7.1 of hoger of versie 7.5 of hoger voor Android hebben, kunnen van een snellere deelname-ervaring genieten op ondersteunde Cisco TelePresence-systemen. Gebruikers van CMR Cloud die de app Cisco Proximity op dezelfde smartphone of tablet hebben geïnstalleerd als de app Cisco WebEx Meetings, kunnen op het pictogram Proximity tikken om sneller aan een CMR Cloud-vergadering deel te nemen. Zie het gedeelte ';Intelligent Proximity instellen'; in de beheerdershandleiding voor uw TelePresence-systeem voor gedetailleerde instructies voor het instellen van uw videosysteem voor deze functie. Zie het artikel in de kennisdatabase op http://kb.webex.com/WBX89076 voor een lijst met vereisten en waarschuwingen.

   

 • Numeriek wachtwoord voor videosystemen. Voor geplande vergaderingen waarvoor de host een wachtwoord heeft vereist, worden gebruikers van videosystemen gevraagd vanuit hun videosysteem een overeenkomstig numeriek vergaderingwachtwoord in te voeren. Dit nummer wordt voor elke vergadering willekeurig gegenereerd en is vereist voordat de gebruiker in de vergadering wordt toegelaten.

   

 

Ondersteuning voor uitzonderingen op terugkerende vergaderingen in hybride CMR

 
Hybride CMR ondersteunt nu door de gebruiker gemaakte uitzonderingen op een reeks vergaderingen. U kunt de Microsoft Outlook-eigenschappen (datum, tijd, genodigden, onderwerp enzovoort), de WebEx-eigenschappen of de TelePresence-eigenschappen voor een enkele vergadering in een reeks hybride CMR-vergaderingen wijzigen:
 • Uitzonderingen worden ondersteund wanneer een reeks hybride CMR-vergaderingen wordt gepland vanuit Microsoft Outlook via WebEx-productiviteitstools.

   

 • Bewerkingen van een reeks vergaderingen met al bestaande uitzonderingen volgen, indien mogelijk, de regels van Microsoft Outlook voor de afhandeling van uitzonderingen.

   

 • ';Verweesde'; vergaderingen worden nog niet ondersteund. U kunt bijvoorbeeld geen WebEx-vergadering en TelePresence-ruimten toevoegen aan een afzonderlijke vergadering in een vergaderingreeks met alleen Outlook. Als u deze functies beschikbaar wilt maken voor een afzonderlijke vergadering, voegt u een WebEx- en TelePresence-vergadering aan de hele reeks vergaderingen toe.

   

 
 

Zie Bekende problemen en beperkingen van Samenwerkingsvergaderruimten (CMR Cloud) voor meer informatie over beperkingen.

Numeriek vergaderingwachtwoord

 
WebEx-audio ondersteunt nu de mogelijkheid om de vereiste van het vergaderingwachtwoord te verplichten voor gebruikers die deelnemen via een telefoon of via videoconferentiesystemen of -toepassingen. Wanneer deze optie is ingeschakeld, moeten gebruikers die willen deelnemen via de telefoon of videoconferentiesystemen of -toepassingen, een numerieke vorm van het vergaderingwachtwoord invoeren. Gebruikers die voor het eerst deelnemen via een WebEx-toepassing en ervoor kiezen in te bellen, moeten hun deelnemers-id invoeren. Dit beleid geldt voor alle geplande WebEx-vergaderingen en zorgt ervoor dat deelnemers aan vergaderingen worden geautoriseerd om deel te nemen aan de vergadering omdat ze het vergaderingwachtwoord en niet alleen het vergaderingnummer weten. Dit geldt niet voor vergaderingen van het type Persoonlijke conferentie of Persoonlijke ruimte. Configuratieopties voor de vereiste van numeriek vergaderingwachtwoord en de vereiste van deelnemers-id zijn beschikbaar in Sitebeheer voor sites die zijn ingericht voor de optie Beveiligde toegang tot vergaderingen via telefoon/SIP-eindpunten ondersteunen. Voordat u deze functie inschakelt, moet u ervoor zorgen dat gebruikers hun mobiele toepassingen van Cisco WebEx Meetings bijwerken naar de laatste versies:
 • Versie 7.5 en later voor Apple iPads en iPhones

   

 • Versie 8.0 en later voor mobiele apparaten met Android

   

 • Versie 2.5 en later voor mobiele apparaten met Windows Phone 8

   

 • Versie 3.7 en later voor mobiele apparaten met BlackBerry 10.

   

 
 

Verificatie via de telefoon

 

WebEx-audio ondersteunt nu de mogelijkheid om gebruikers die deelnemen via telefoon, te verplichten zich aan te melden bij de vergadering. Wanneer deze optie is ingeschakeld, moeten gebruikers die telefonisch willen deelnemen, zich legitimeren met het telefoonnummer en de audiopincode van hun WebEx-profiel. Gebruikers die voor het eerst deelnemen via een WebEx-toepassing en ervoor kiezen in te bellen, moeten hun deelnemers-id invoeren. Het beleid is van toepassing op geplande WebEx-vergaderingen als de host de geavanceerde planningsoptie heeft geselecteerd die vereist dat deelnemers een account op die WebEx-site hebben. Configuratieopties voor deze functie zijn beschikbaar in Sitebeheer voor sites die zijn ingericht voor de optie Beveiligde toegang tot vergaderingen via telefoon/SIP-eindpunten ondersteunen. Voordat u deze functie inschakelt, moet u ervoor zorgen dat gebruikers hun mobiele toepassingen van Cisco WebEx Meetings bijwerken naar de laatste versie en dat alle gebruikers hun WebEx-gebruikersprofiel hebben bijgewerkt en een of meer telefoonnummers en een audiopincode hebben opgenomen. (Zie de lijst met versies onder Numeriek vergaderingwachtwoord.)

WebEx Meeting Center en WebEx Event Center

Verbeterde meldingen en bedieningselementen in Windows

Er verschijnt een chatmelding voor de gebruiker als het chatvenster is gesloten of samengevouwen.

 

Als er een fout optreedt tijdens het opnemen en het opnamedeelvenster is gesloten of samengevouwen, krijgt de gebruiker een melding over de fout.

WebEx-productiviteitstools

Ondersteunde talen

 

WebEx-productiviteitstools is nu beschikbaar in het Deens en Turks in zowel Windows- als Mac-versies.

Ondersteuning van gemeenschappelijke identiteit

 

WebEx-productiviteitstools ondersteunt nu gemeenschappelijke identiteit. Gebruikers met accounts op nieuw ingerichte sites waarvoor gemeenschappelijke identiteit is ingeschakeld, zien een nieuwe gebruikersinterface voor aanmelding bij hun account. Deze ondersteuning is beschikbaar voor zowel Windows- als Mac-versies.

Verbeterde installatie voor Windows

 

De installatie voor de Windows-versie van WebEx-productiviteitstools is verbeterd. Gebruikers hoeven hun computer niet meer opnieuw te starten na een upgrade van Productiviteitstools in Windows. Deze verbetering wordt toegepast na de initiële installatie van de WBS30-versie. Met andere woorden: gebruikers zien deze verbetering wanneer ze upgraden naar een hogere versie van Productiviteitstools dan de WBS30-versie.

Audiobeveiliging

 

Beveiligingsverbeteringen omvatten automatisch gegenereerde numerieke wachtwoorden voor audiovergaderingen. Het numerieke vergaderingwachtwoord wordt opgenomen in de planningsinterface en de e-mailuitnodiging (tenzij de instelling voor het uitsluiten van het wachtwoord van de e-mailuitnodiging is ingeschakeld). Deze functie is beschikbaar voor zowel Windows- als Mac-versies.

Terugbellen voor audio van een telefonieserviceprovider (TSP)

 

In de Mac-versie van WebEx-productiviteitstools kan terugbellen worden ingeschakeld bij het plannen van een vergadering voor gebruikers van audio van een telefonieserviceprovider (TSP), vergelijkbaar met de Windows-versie van WebEx-productiviteitstools. Hosts moeten de optie Deelnemers worden teruggebeld inschakelen om deze functie in te schakelen bij het plannen van een vergadering. Voor deze functie moeten zowel de WebEx-site als de host worden ingeschakeld voor terugbellen van TSP.

Uitzonderingen op terugkerende vergaderingen voor hybride CMR

 

Uitzonderingen op terugkerende vergaderingen voor hybride CMR-vergaderingen worden nu ondersteund in WebEx-productiviteitstools. Verweesde vergaderingen worden nog niet ondersteund. U kunt bijvoorbeeld geen WebEx-vergadering en TelePresence-ruimten toevoegen aan een afzonderlijke vergadering in een vergaderingreeks met alleen Outlook. Als u deze functies beschikbaar wilt maken voor een afzonderlijke vergadering, maakt u van de gehele reeks een WebEx- en TelePresence-vergadering. U kunt ook geen TelePresence-ruimten toevoegen aan of verwijderen uit een reeks vergaderingen met uitzonderingen.

WebEx-sitebeheer

Nieuw ontwerp van de gebruikersinterface

 

De gebruikersinterface van WebEx-sitebeheer heeft een nieuw ontwerp gekregen en ziet er nu modern, overzichtelijk en consistent met de WebEx-site voor eindgebruikers uit. Het nieuwe ontwerp voor de gebruikersinterface wordt stapsgewijs geïmplementeerd, in deze release voor de beheerpagina's die het meest worden gebruikt. Andere pagina's krijgen een nieuw ontwerp in toekomstige releases.

Verbeterde menustructuur

 

De vorige, complexe menustructuur van WebEx-sitebeheer is samengevoegd in een vereenvoudigde, consistente structuur. De menustructuur verschijnt op de linkernavigatiebalk en is uit te vouwen voor meer informatie. Rapporten waren eerder bijvoorbeeld verborgen onder verschillende site-instellingen. Nu zijn ze samengevoegd onder het menu Rapporten.

 

Beveiliging voor opnamen

 
WebEx-sitebeheerders hebben nu nieuwe opties om toegang tot opnamen te beheren. Beheerders kunnen vereisen dat gebruikers zich aanmelden voordat ze toegang tot een opname krijgen. Beheerders kunnen ook voorkomen dat opnamen worden gedownload. Beheerders kunnen deze bedieningselementen toepassen op alle opnamen in een Center met het WebEx-hulpprogramma voor Sitebeheer. Hosts kunnen deze bedieningselementen toepassen op een specifieke opname door naar de pagina met opnamegegevens te gaan. De volgende nieuwe opties die beschikbaar zijn in het WebEx-hulpprogramma Sitebeheer en in afzonderlijke pagina's met opnamegegevens:
 • Nieuwe optie om iets te vereisen

   

 • Nieuwe opties om downloaden te voorkomen

   

 
 

Toegangsverificatie persoonlijke ruimte

 

Een WebEx-sitebeheerder kan nu de toegang tot vergaderingen in persoonlijke ruimten beperken tot aangemelde gebruikers. Wanneer deze optie is ingeschakeld, moeten alle deelnemers aan een vergadering in een persoonlijke ruimte zich eerst aanmelden voordat ze aan de vergadering kunnen deelnemen.

 

Automatisch wachtwoord voor vergaderingen genereren

 

Wanneer vergaderingwachtwoorden worden verplicht op een site, worden met vergaderingplanning via het web, Productiviteitstools of mobiel sterke wachtwoorden voor vergaderingen gegenereerd. Voor de host is dit een verbetering omdat hij of zij het wachtwoord niet meer handmatig hoeft in te voeren.

 

Vereiste van vergaderingwachtwoord verplichten voor telefoons en videoconferentiesystemen

 

Sitebeheerders kunnen deelnemers nu verplichten een numeriek vergaderingwachtwoord in te voeren wanneer ze deelnemen aan een videoconferentiesysteem of inbellen via de telefoon. Alle uitnodigingen voor vergaderingen genereren een uniek numeriek vergaderingwachtwoord dat deelnemers moeten invoeren indien ze daartoe verplicht zijn.

 

Geverifieerde toegang via telefoons

 

Sitebeheerders kunnen deelnemers nu verplichten om zich te legitimeren (of 'zich aan te melden') wanneer ze inbellen bij een vergadering met inbelinstructies. Deelnemers moeten een audiopincode in hun voorkeuren of profiel instellen om deze functie te kunnen gebruiken.

 

Voorkomen dat videoconferentiesystemen deelnemen aan vergaderingen die moeten worden geverifieerd

 

Sitebeheerders kunnen nu voorkomen dat deelnemers aan een vergadering deelnemen via een TelePresence-systeem of ander videoconferentiesysteem als voor de vergadering verificatie is vereist. Aangezien gebruikers niet de mogelijkheid hebben om verificatie te verschaffen (of 'zich aan te melden') met een TelePresence-systeem of een ander videoconferentiesysteem, zorgt deze optie ervoor dat niet-geverifieerde gebruikers niet kunnen deelnemen aan vergaderingen waarvoor verificatie is vereist. Deze optie is alleen beschikbaar voor Meeting Center.

 

Vrijwaringen

 

Versie WBS30 voegt ondersteuning voor host-, deelnemer- en opnamevrijwaringen toe. Deze vrijwaringen worden, indien ingeschakeld, getoond aan de host bij het starten van een vergadering, aan de deelnemers bij deelname aan een vergadering en aan iedereen die een opname bekijkt.

 

Elke vrijwaring kan afzonderlijk in WebEx-sitebeheer worden geactiveerd en onafhankelijk voor Meeting Center, Training Center, Event Center of Support Center worden beheerd. Vrijwaringen moeten, indien geactiveerd, positief worden bevestigd voordat aan een vergadering, sessie of gebeurtenis kan worden deelgenomen of voordat een opname kan worden bekeken.

 
De volgende functies zijn opgenomen voor vrijwaringen:
 • Er is een vrijwaring beschikbaar voor deelnemers die deelnemen aan een vergadering met een webpagina, het deelvenster WebEx-productiviteitstools en andere Productiviteitstools, zoals de WebEx-integratie met Microsoft Outlook.

   

 • Er is een vrijwaring beschikbaar voor hosts wanneer een vergadering wordt gestart.

   

 • Er is een vrijwaring beschikbaar voor mensen die een WebEx-vergaderingopname afspelen.

   

 • Beheerders kunnen vrijwaringen configureren voor Meeting Center, Training Center, Event Center en Support Center.

   

 • Vrijwaringen worden ondersteund in alle WebEx-talen [Engels, Spaans (Latijns-Amerika, Spanje), Duits, Frans, Italiaans, Chinees (Vereenvoudigd, Traditioneel), Zweeds, Portugees, Russisch, Nederlands, Koreaans, Japans].

   

 • WebEx-sitebeheerders kunnen het uploaden, bewerken en inschakelen van vrijwaringen beheren.

   

 
 

Aangepaste pagina's Snel starten

 

De meeste koppelingen op uw WebEx-site, inclusief de koppeling naar Help vanuit de vergadering, verwijzen naar pagina's op Help Central op help.webex.com, de nieuwe locatie voor training, documentatie en ondersteuning. Voor websites die ingesteld zijn op een taal anders dan Engels, verwijzen de Help-koppelingen nu naar de betreffende pagina's op Cisco.com. Voor aangepaste pagina's Snel starten verwijst de koppeling Meer informatie naar Help Central voor alle talen.

 
 

Attachments

  Outcomes