Kennismaking met hybride CMR-integratie van WebEx en TelePresence met Outlook

Document created by Cisco Localization Team on Jan 6, 2017Last modified by Cisco Localization Team on Feb 8, 2017
Version 3Show Document
 • View in full screen mode
 

Overzicht

WebEx-productiviteitstools met TelePresence is een suite van hulpprogramma's waarmee u snel vergaderingen vanuit verschillende toepassingen op uw computer kunt plannen, starten en eraan kunt deelnemen. Nadat u Productiviteitstools hebt geïnstalleerd, beschikt u over het deelvenster WebEx-productiviteitstools en de integraties met Microsoft Outlook, Microsoft Office, webbrowsers en chattoepassingen

Deze invoegtoepassing in Outlook biedt u een handige manier om een hybride CMR-vergadering te plannen waaraan personen kunnen deelnemen via WebEx Meeting Center of een TelePresence-systeem. Nadat u een hybride CMR-vergadering in Outlook hebt gepland, ontvangen genodigden een e-mailuitnodiging met de koppeling om deel te nemen aan de WebEx-vergadering en met informatie om deel te nemen aan de TelePresence-vergadering.

Met de integratie kunt u ook vergaderingen met alleen WebEx of met alleen TelePresence plannen.

Wanneer u een vergadering plant, kunt u personen uitnodigen en TelePresence-ruimten of -systemen reserveren en deelnemers voor video-inbellen toevoegen vanuit Outlook. Deelnemers die u uitnodigt voor een vergadering hoeven geen WebEx-productiviteitstools of Integratie met Outlook te gebruiken om deel te kunnen nemen aan de vergadering.


Opmerking


U kunt de hybride CMR-integratie alleen gebruiken als dat is ingeschakeld voor zowel uw WebEx-site als uw account.


Als uw sitebeheerder zowel hybride CMR-vergaderingen als videovergaderingen voor u heeft ingeschakeld, kunt u WebEx-productiviteitstools alleen gebruiken om videovergaderingen te plannen. U kunt dan geen hybride CMR-vergaderingen plannen.

Met de integratie hebt u ook snel toegang tot het volgende vanuit Outlook:

 •     

  Uw WebEx-accountinstellingen

      

 •     

  Uw pagina Voorkeuren op uw WebEx-site, waar u een andere host toestemming kunt geven om namens u te plannen.

      

 •     

  De knop Nu vergaderen, waarmee u een directe vergadering voor alleen WebEx of een vergadering in een persoonlijke ruimte voor alleen WebEx kunt starten zonder dat u deze van tevoren hoeft te plannen.

       

  Ter beveiliging van uw vergaderingen gebruikt de integratie 128-bits SSL-codering (Secure Sockets Layer) voor alle gegevens die worden verzonden en ontvangen via uw WebEx-site.

      


Opmerking


   
 • Als u met de hybride CMR-integratie werkt, kunt u vergaderingen in uw persoonlijke ruimte houden, maar kunnen gebruikers alleen via WebEx deelnemen. Vergaderingen in persoonlijke ruimten bieden momenteel geen ondersteuning voor gebruikers die deelnemen via TelePresence-systemen voor de hybride CMR-integratie.

   

 • Raadpleeg de Gebruikershandleiding van WebEx-integratie met Outlook voor Windows voor informatie over de WebEx-integratie met Outlook voor Windows voor gebruikers die geen hybride CMR-gebruikers zijn.

   

    

Hybride CMR-vergadering met WebEx en TelePresence

   

Dankzij de hybride integratie van WebEx-productiviteitstools met TelePresence Collaboration Meeting Rooms (CMR) kunnen Cisco WebEx Meeting Center en Cisco TelePresence samenwerken in een gedeelde vergadering.


Opmerking


Deze optie is alleen beschikbaar als uw site en account zijn geactiveerd voor de hybride CMR-integratie.


    

Tijdens een gedeelde vergadering kunt u live videobeelden zien van de WebEx- en de TelePresence-deelnemers.

    

De deelnemerslijst in de WebEx-vergadering toont de TelePresence-deelnemers in een overkoepelend label, ';TelePresence-systemen';. De deelnemerslijst op het TelePresence-systeem toont de individuele WebEx-deelnemers.

    

Als een TelePresence-deelnemer de VGA- of HDMI-kabel op een laptop aansluit en zijn scherm deelt, kunnen alle deelnemers, inclusief de WebEx-deelnemers, de gedeelde inhoud bekijken. Als een WebEx-presentator het delen start, kunnen alle deelnemers, inclusief de TelePresence-deelnemers de gedeelde inhoud bekijken.

U kunt video, audio, gedeelde schermen, chat en enquêtes voor hybride CMR-vergaderingen opnemen. Als u Opnemen selecteert, zoals u normaal gezien in uw WebEx-vergadering zou doen, verschijnen uw opnamen in uw lijst Mijn bestanden > Mijn opgenomen vergaderingen in het gedeelte Mijn WebEx. Hybride CMR-vergaderingen worden opgenomen in MP4-indeling. Video wordt opgenomen met een resolutie van 360 p.

        

Opties in de hybride CMR-integratie van WebEx en TelePresence met Outlook

   

Nadat u WebEx-productiviteitstools met TelePresence hebt geïnstalleerd, verschijnen opties van de hybride CMR-integratie in Outlook. Planningsopties worden weergegeven in een vergadervenster wanneer u een vergadering plant.

    

Opmerking


    

Als u en uw site zijn geactiveerd voor de hybride CMR-integratie, ziet uw integratie met Outlook-interface er anders uit dan de interface WebEx-integratie met Outlook voor gebruikers die niet zijn geactiveerd voor de hybride CMR-integratie.

    
   

In de volgende tabel worden de integratie-opties beschreven:

     
                   
       

Opties       

       
       

Wat u kunt doen...       

       
       

Vergadering plannen

       
       

De volgende vergaderingen plannen:

 • Hybride CMR-vergaderingen voor WebEx en TelePresence

   

 • Vergaderingen alleen voor WebEx, inclusief vergaderingen in persoonlijke ruimten

   

 • Alleen TelePresence-vergaderingen

   

 • Persoonlijke conferentie of vergaderingen met alleen audio

   

Opmerking      

Gebruikers van hybride CMR kunnen momenteel geen TelePresence-resources gebruiken in een persoonlijke ruimte. Wel kunnen ze een persoonlijke ruimte gebruiken voor deelnemers van alleen WebEx.

              
       

Accountinstellingen

Opmerking      

Selecteer voor Outlook 2007 de pijl op de knop WebEx om deze optie te bekijken. Selecteer voor Outlook 2010, 2013 en 2016 de pijl op de knop Vergadering plannen om deze optie te bekijken.

              
       

Bewerk uw WebEx-accountgegevens, zoals de URL van uw WebEx-site en uw gebruikersnaam en wachtwoord, op het tabblad Account.

       
       

Planningsrechten instellen

Opmerking      

Selecteer voor Outlook 2007 de pijl op de knop WebEx om deze optie te bekijken. Selecteer voor Outlook 2010, 2013 en 2016 de pijl op de knop Vergadering plannen om deze optie te bekijken.

              
       

Hiermee opent u de pagina Mijn WebEx > Voorkeuren > Planningsoptie op uw WebEx-site.

Op deze pagina kunt u standaardinstellingen voor vergaderingen instellen en een gedelegeerde toewijzen die namens u vergaderingen plant of bewerkt.

              
       

Nu vergaderen       

       
       

Een directe WebEx-vergadering starten, ofwel een WebEx-vergadering die u op elk gewenst moment kunt starten zonder dat u de vergadering van tevoren hoeft te plannen.

Op het tabblad Instellingen 'Nu vergaderen' in het dialoogvenster WebEx-instellingen kunt u opties opgeven voor directe vergaderingen die u via Nu Vergaderen start.

                     
       

Vergaderingsopties       

       
       

In een vergaderingvenster kunt u met de knop vergaderopties de opties voor het plannen van WebEx- en TelePresence-vergaderingen weergeven of verbergen.

       
    

Deelvenster WebEx-productiviteitstools

Afhankelijk van uw instellingen is het deelvenster WebEx-productiviteitstools mogelijk al geopend op uw bureaublad. Als het nog niet is geopend, kunt u het openen door een van de volgende handelingen uit te voeren:

 • Selecteer het pictogram WebEx-productiviteitstools op de Windows-taakbalk.

   

 • Selecteer WebEx-productiviteitstools in het Windows-menu Start.

   

 • Selecteer WebEx-productiviteitstools op het Windows-bureaublad.

   


Opmerking


Afhankelijk van uw site-instellingen zijn het deelvenster Productiviteitstools of bepaalde opties binnen Productiviteitstools mogelijk niet beschikbaar.


Via het deelvenster WebEx-productiviteitstools hebt u toegang tot het volgende:

 • Instellingen: selecteer het pictogram Instellingen om een menu te openen dat de volgende functies bevat:

   

  • Voorkeuren: hiermee opent u het dialoogvenster Voorkeuren voor WebEx-productiviteitstools.

    

  • Help: hiermee opent u de website met het Helpcentrum.

    

  • Info: hiermee kunt u het versienummer en licentie- en patentgegevens weergeven.

    

  • Controleren op updates: hiermee controleert u of u de nieuwste versie van Productiviteitstools gebruikt en of er een bijgewerkte versie beschikbaar is om te downloaden.

    

  • Probleemrapport verzenden: hiermee wordt een e-mailbericht opgesteld dat u naar de ondersteuning kunt verzenden om een probleem te melden.

    

  • Afsluiten: hiermee sluit u WebEx-productiviteitstools af.

    

 • Zoeken naar een vergadering: selecteer het pictogram Zoeken om een zoekvenster te openen waarin u een naam, e-mailadres, vergaderingsnummer, trefwoord of vergaderingstitel kunt invoeren om naar een vergadering te zoeken.

   

 • Een vergadering plannen: selecteer het pictogram Plannen om het venster Microsoft Outlook-vergadering te openen en een WebEx-vergadering, een vergadering in een persoonlijke ruimte of een persoonlijke conferentie te plannen.

   

 • Een vergadering starten: selecteer Vergadering starten om een directe vergadering te starten. Directe vergaderingen worden standaard in uw Persoonlijke ruimte uitgevoerd. Als u uw persoonlijke ruimte niet wilt gebruiken voor directe vergaderingen, schakelt u de optie Persoonlijke ruimte gebruiken voor al mijn directe vergaderingen uit in het gedeelte Instellingen voor ';Nu vergaderen'; in uw Voorkeuren

   

 • Uw lijst Mijn vergaderingen weergeven: selecteer Meer om uw aankomende vergaderingen voor die dag weer te geven. Vanuit de lijst Mijn vergaderingen kunt u het volgende doen:
  • U kunt Start of Deelnemen selecteren om uw vergadering te starten of eraan deel te nemen wanneer het hier tijd voor is.

    

  • Gebruik de tekens < en > om naar de vorige of volgende dag te gaan.

    

  • Selecteer het pictogram Agenda om een andere dag te kiezen die u wilt weergeven.

    

  • Selecteer Lijst met vergaderingen vernieuwen om de lijst met vergaderingen te vernieuwen.

    


  Opmerking


  Vergaderingen in een persoonlijke ruimte en vergaderingen die op andere WebEx-sites zijn gemaakt, worden niet in de lijst Mijn vergaderingen weergegeven.


 

Attachments

  Outcomes