Bekende problemen en beperkingen voor WebEx Meeting Center-videoconferenties (WBS31)

Document created by Cisco Localization Team on Jan 19, 2017Last modified by Cisco Localization Team on Jul 21, 2017
Version 5Show Document
 • View in full screen mode
 

Bekende problemen en beperkingen voor WebEx-videoconferenties (WBS31)

Algemeen bekende problemen met WebEx Meeting Center-videoconferenties en hybride CMR

Dit gedeelte bevat bekende problemen en beperkingen die van invloed zijn op WebEx Meeting Center-videoconferenties (voorheen bekend als CMR Cloud-vergaderingen) en hybride CMR-vergaderingen:

  
 •  

  Video verzenden van WebEx-toepassingen naar videoconferentiesystemen of -toepassingen  

    

  Een WebEx Meeting Center-video of een hybride CMR-vergadering start altijd met de beste videoresolutie tussen videosystemen en de WebEx-toepassing. Als HD-video beschikbaar is, is deze beschikbaar voor alle deelnemers. Als een WebEx-deelnemer een beperkte bandbreedte heeft, wordt de resolutie tussen videosystemen en de WebEx-toepassing verlaagd voor die deelnemer. Dit betekent dat de videoresolutie voor alle andere deelnemers ook minder goed wordt. De minimale bitsnelheid die een WebEx-toepassing vanuit de WebEx-cloud moet verwerken zodat video en toepassing delen of scherm delen (voorheen ';bureaublad delen';) kunnen worden ontvangen, is 1,2 Mbps. Bij een lagere snelheid wordt alleen de gedeelde toepassing of het gedeelde scherm weergeven in de WebEx-toepassing.

    

  Raadpleeg voor informatie over aanbevolen bandbreedteconfiguratie-instellingen voor WebEx Meeting Center-videoconferenties, de Whitepaper 'Cisco WebEx-netwerkbandbreedte'.

    

  Informatie over aanbevolen bandbreedteconfiguratie-instellingen voor hybride CMR-vergaderingen vindt u bij ';Vereisten'; in het hoofdstuk ';Cisco WebEx-functies en belangrijke opmerkingen'; en ';Tips voor het oplossen van lage bandbreedteproblemen op de WebEx Meeting Center-client in Windows of op de Mac'; in het hoofdstuk ';Problemen oplossen'; in de Configuratiehandleiding voor Cisco hybride CMR op de pagina Configuratiehandleidingen voor Cisco TelePresence Management Suite (TMS). Raadpleeg het whitepaper Cisco WebEx-netwerkbandbreedte voor aanvullende informatie.

    

 •  

  Kwaliteit van presentatie en inhoud delen 

    

  Als u niet over de juiste bandbreedte beschikt, kan de resolutie van de presentatie of inhoud die u deelt in WebEx-videoconferenties en hybride CMR-vergaderingen terugvallen tot XGA (1024 bij 768) en 5 frames per seconde (fps). In TelePresence-systemen zien gebruikers breedbeeld met zwarte stroken boven- en onderaan.

    

  Als alle WebEx-clients een bandbreedte van minimaal 2 Mbps hebben, kunnen gebruikers in de vergadering inhoud delen in 720p met maximaal 5 fps.

    

  Als WebEx-clients een bandbreedte van minimaal 3 Mbps hebben, kan inhoud worden gedeeld met een kwaliteit van 1080p met 3 fps.

    

 •  

  Video-ervaring tijdens vergadering  

    

  WebEx-gebruikers kunnen in de WebEx-toepassing alleen de actieve spreker of het videosysteem van de meest recente actieve spreker zien. Gebruikers van videosystemen die niet praten, worden niet weergegeven in de WebEx-toepassing.

    

  Gebruikers van videosystemen kunnen alleen de actieve spreker of de meest recente actieve spreker in WebEx op hun scherm zien. WebEx-gebruikers die niet praten, worden niet weergegeven op hun scherm.

    

 •  

  Videoweergave op volledig scherm 

    

  Wanneer de presentator overschakelt naar video op volledig scherm tijdens het delen van het scherm, een toepassing of een document, wordt het delen onderbroken aan de kant van de deelnemer (het laatst gedeelde scherm blijft stilstaan). Wanneer de presentator de videoweergave op volledig scherm afsluit, wordt het delen automatisch hervat.

    

  Deelnemers blijven in de weergave op volledig scherm wanneer de presentator stopt met delen en de weergave op volledig scherm wordt automatisch afgesloten wanneer de presentator het delen opnieuw start.

    

  Als de WebEx-toepassing op een Mac of pc met twee schermen wordt weergegeven, kunnen gebruikers de volledig-schermweergave gebruiken op één scherm en het gedeelde scherm of de gedeelde toepassing in volledig scherm weergeven op het andere scherm. Ze kunnen dit doen door het videovenster naar het andere scherm te slepen en het pictogram ';Alle deelnemers weergeven in volledig-schermweergave'; te selecteren.

    

 •  

    De presentator kan de video onbedoeld voor alle deelnemers uitschakelen. 

    

  Als een WebEx-gebruiker die de presentator in de vergadering is, de optie Video in het dialoogvenster Vergaderopties uitschakelt, wordt de video uitgeschakeld voor alle deelnemers aan de vergadering, ongeacht of ze deelnemen vanuit een WebEx-vergadertoepassing of een videoconferentiesysteem. De host of de huidige presentator van de vergadering moet de optie Video in het dialoogvenster Vergaderopties inschakelen om de video voor alle deelnemers te herstellen.

    

 •  

  Geen video in gedownloade MP4-opnamen

    

  Het videogedeelte ontbreekt bij een gedownloade opname met MP4-indeling die zowel video van een actieve spreker als gedeelde inhoud zou moeten bevatten. Een tijdelijke oplossing is om de opname online af te spelen.

    

 •  

  Andere teleconferentieaudio

    

  De audioverbindingsoptie Andere teleconferentieaudio wordt niet ondersteund voor hybride CMR-vergaderingen en WebEx-videoconferenties.

    

 •  

  TSP-audioaccounts (telefonieserviceproviders)  

    

  Voor bepaalde TSP-accounts (telefonieserviceproviders) geldt het volgende. Als een host met een TSP-account twee opeenvolgende hybride CMR-vergaderingen of WebEx Meeting Center-videoconferenties plant waarbij de tweede direct na afloop van de eerste start en als het TelePresence-plansysteem de eerste vergadering automatisch verlengt tot na het geplande einde, eindigt de tweede vergadering automatisch omdat eenzelfde TSP-audioaccount en toegangscode van de host niet voor twee vergaderingen tegelijkertijd kan worden gebruikt.

    

  Om dit probleem te omzeilen kan de host twee verschillende TSP-audioaccounts met verschillende toegangscodes voor de host instellen en het ene account voor de eerste vergadering gebruiken en het andere voor de tweede. Een andere optie is dat de beheerder de optie uitschakelt voor het TelePresence-systeem dat de vergadering automatisch verlengt.

    

 •  

    WebEx-vergaderfuncties 

    

  Als u een vergadering host waarbij gebruik wordt gemaakt van videosystemen, zijn de volgende functies niet beschikbaar tijdens de vergadering:

    

  •  

   Whiteboard

     

  •  

   Documenten delen

     

  •  

   Polling

     

  •  

   Bestandsoverdracht

     

  •  

   Chatten (met deelnemers in een TelePresence-ruimte)

     

    
  

Zie Videocompatibiliteit en -ondersteuning in WebEx Meeting Center voor een lijst met ondersteunde videosystemen en ondersteuning.

 

Bekende problemen met WebEx Meeting Center-videoconferenties

 
 •  

  Mijn videosysteem bellen

    

  De optie Mijn videosysteem bellen kan mislukken als deelnemers op '1' moeten drukken en er geen RMS- of Traversal-licenties zijn geïnstalleerd op de Expressway-C- en Expressway-E-combinatie van de klant.

    

 •  

    Weergavenamen 

    

  Weergavenamen voor gebruikers van videoconferentiesystemen zijn niet zichtbaar in het videovenster van de WebEx-vergadering.  Dit probleem wordt in een toekomstige versie behandeld.

    

 •  

  Een persoonlijke ruimte verlaten en weer binnenkomen 

    

  Soms kan een host een audioprompt horen over een ongeldige vergadering. Dit kan gebeuren als de host een WebEx Meeting Center-videoconferentie beëindigt door de persoonlijke ruimte te verlaten en als de host de persoonlijke ruimte vervolgens binnen een paar seconden weer binnenkomt. Als dit gebeurt, moet de host ophangen en nog een paar seconden wachten voordat hij of zij de persoonlijke ruimte opnieuw kiest.

    

 •  

  Tijdslimiet van twaalf uur 

    

  Een geplande WebEx Meeting Center-videoconferentie mag niet langer dan twaalf uur duren. Hosts en deelnemers kunnen opnieuw aan de vergadering deelnemen of een nieuwe vergadering plannen.

    

 •  

  TSP-audio (telefonieserviceprovider) 

    

  Gebruikers op videosystemen kunnen niet deelnemen aan vergaderingen op de WebEx-sites die gebruikmaken van TSP-audioconferentiebridges totdat de host van de vergadering het betaalde telefoonnummer van de provider heeft geconfigureerd. Om dit probleem tijdens een vergadering te voorkomen, raden we hosts aan het betaalde telefoonnummer van de TSP-audioservice op te geven in voorkeuren op hun account.

    

  Omdat er voor sommige uitbelprocessen meerdere stappen moeten worden gevolgd en er langere perioden zijn waarin geen acties mogen worden ondernomen, kan het even duren voordat het geluid van WebEx-gebruikers die deelnemen via de telefoon kan worden gehoord door videosystemen en voordat videosystemen kunnen worden gehoord door de telefoon. Tijdens die periode krijgen gebruikers die deelnemen vanaf videosystemen geen melding dat hun audio niet kan worden gehoord door gebruikers die via WebEx deelnemen. Om dit probleem te vermijden moeten alle deelnemers wachten tot het TSP-uitbelproces voor audio is voltooid. Dat is te zien als de telefoonpictogrammen worden weergegeven naast de namen van de deelnemers in de lijst van deelnemers.

    

 •  

  Netwerkproblemen 

    

  Door netwerkbeperkingen op het videosysteem van een gebruiker, worden de weergavenamen van deelnemers mogelijk verwijderd in de actieve aanwezigheidsweergave van video-eindpunten.

    

 •  

  Videosystemen die deelnemen zonder codering 

    

  Als deelnemers aan een vergadering videosystemen gebruiken die geen gebruikmaken van gecodeerde signaalkoppelingen of mediakoppelingen, dan kan de vergadering niet als volledig beveiligd worden beschouwd, omdat er apparaten zijn waarvan de verbinding niet kan worden beveiligd.

    

 •  

  Beveiliging gespreksgedeelte

    

  Het gecodeerde vergaderingstatuspictogram in videosystemen op basis van TelePresence Interoperability Protocol (TIP) of beveiligingsattributen van Call-Info geeft de coderingsstatus van vergaderingen niet betrouwbaar weer. Zelfs wanneer alle gespreksgedeelten zijn gecodeerd, wordt met dit pictogram nog steeds een mogelijk ongecodeerde vergadering aangegeven.

    

 •  

  Ondersteuning voor Microsoft Lync of Microsoft Skype voor Bedrijven

    

  •  

   Inhoud die in een WebEx Meeting Center-videoconferentie wordt gedeeld, wordt getranscodeerd in het hoofdvideokanaal voor gebruikers met de toepassingen Lync en Skype voor Bedrijven.

     

  •  

   Clients die gebruikmaken van de RTV-videocodec worden niet ondersteund, met inbegrip van Lync 2011 op Mac OS.

     

  •  

   Gebruikers moeten voordat ze deelnemen aan een vergadering Video selecteren en vervolgens Video starten selecteren om tweewegvideo in een vergadering te kunnen benutten.

     

  •  

   Als gebruikers eenmaal aan een vergadering deelnemen, moeten ze mogelijk nogmaals Video starten selecteren.

     

    
  

Bekende problemen voor het gebruik van WebEx Meeting Center-videoconferenties met Spark

  
 •  

  Spark en Mozilla Firefox

    

  Wanneer Spark-gebruikers in Mozilla Firefox hun scherm delen, zien WebEx-gebruikers een zwart scherm in plaats van de gedeelde inhoud. Wanneer WebEx-gebruikers hun scherm delen, zien Spark-gebruikers in Firefox hun gedeelde inhoud.

    

 •  

  Terugbellen via video naar videotelefoons uit de Cisco IP Phone 8800-serie die bij de Spark-gespreksservice zijn geregistreerd

    

  Wanneer u vanuit de vergadering terugbelt via video naar videotelefoons uit de Cisco IP Phone 8800-serie die bij de Spark-gespreksservice zijn geregistreerd, waarbij de site is geconfigureerd om DTMF-toets 1 te vereisen om verbinding met de vergadering te maken, mislukt deze verbinding. De tijdelijke oplossing voor deze apparaten is het uitschakelen van de vereiste om de DTMF-toets 1 in te voeren om verbinding met vergaderingen te maken.

    

 

Bekende problemen met de integratie van hybride CMR

De volgende problemen zijn van toepassing op gedeelde vergaderingen met WebEx en TelePresence in de hybride CMR-oplossing:

  
 •  

  Lijst met deelnemers 

    

  •  

   De WebEx-host in een gedeelde hybride CMR-vergadering met WebEx en TelePresence kan geen volledige lijst met alle WebEx- en TelePresence-deelnemers zien.

     

  •  

   TelePresence-deelnemers worden in de lijst met WebEx-deelnemers van een hybride CMR-vergadering weergegeven als ';TelePresence-systemen';.

     

    
 •    

  Uitzonderingen op een reeks terugkerende vergaderingen met gebruik van WebEx-productiviteitstools.  

    

  Uitzonderingen op terugkerende vergaderingen voor hybride CMR-vergaderingen worden nu ondersteund in WebEx-productiviteitstools. ';Verweesde'; vergaderingen worden nog niet ondersteund. U kunt bijvoorbeeld geen WebEx-vergadering en TelePresence-ruimten toevoegen aan een afzonderlijke vergadering in een vergaderingreeks met alleen Outlook. Als u deze functies beschikbaar wilt maken voor een afzonderlijke vergadering, maakt u van de gehele reeks een WebEx- en TelePresence-vergadering.

    

  Bewerkingen van een reeks vergaderingen met uitzonderingen die vóór versie WBS30 zijn gewijzigd, volgen indien mogelijk de regels van Microsoft Outlook voor de behandeling van de eigenschappen van uitzonderingen.

    

  Als een host het onderwerp of de vergadertijd van één vergadering van een reeks terugkerende hybride CMR-vergaderingen rechtstreeks in de agenda van Microsoft Outlook wijzigt en vervolgens WebEx uit de gehele reeks verwijdert, wordt de WebEx-vergaderinginformatie nog steeds in de uitzonderingsvergadering weergegeven.

    

  Als de host een reeks terugkerende hybride CMR-vergaderingen heeft gepland en de datum van de eerste vergadering is verstreken zonder dat die vergadering is gestart, kan de host de datum van die afzonderlijke vergadering niet bijwerken. De host kan echter wel de datum voor de gehele vergaderingreeks wijzigen.

    

  Als u de WebEx-vergadering verwijdert uit een afzonderlijke vergadering van een reeks hybride CMR-vergaderingen, wijzigt u deze in een vergadering met alleen TelePresence. In Cisco TMS (TelePresence Management Suite) wordt nog steeds WebEx-informatie voor die uitzonderingsvergadering getoond.

    

  Als u alle afzonderlijke vergaderingen binnen een reeks vergaderingen wijzigt in uitzonderingen en u probeert een TelePresence-vergadering toe te voegen aan de gehele reeks, wordt er in Cisco TMSXE (TelePresence Management Suite voor Microsoft Exchange) van uitgegaan dat de reeks in het verleden ligt. Er worden dan geen juiste waarschuwingsberichten aan de planner of host van de vergadering doorgegeven. Als tijdelijke oplossing voor dit probleem kunnen gebruikers de huidige reeks verwijderen en een nieuwe reeks maken waaraan TelePresence is toegevoegd. Vervolgens bewerken ze de uitzonderingen op die reeks afzonderlijk als uitzonderingen of verwijderen ze alle uitzonderingen en maken ze afzonderlijke vergaderingen.

    

 •    

  Uitzonderingen op een reeks terugkerende vergaderingen met gebruik van WebEx-productiviteitstools.  

    

  Hoewel uitzonderingen op een reeks terugkerende vergaderingen worden ondersteund voor vergaderingen met alleen WebEx op hybride CMR-sites in WBS29.11, worden uitzonderingen op reeksen terugkerende vergaderingen niet ondersteund in WBS29.11 voor hybride CMR-vergaderingen. Als er een uitzonderingsvergadering wordt gemaakt in een reeks vergaderingen met gebruik van op Cisco TelePresence Management Suite (TMS) gebaseerde planningsmethoden (Cisco TelePresence Management Suite Administrator, Cisco Smart Scheduler enzovoort) of met gebruik van mobiele agenda's die zijn gesynchroniseerd met Microsoft Exchange en verbinding maken met TMS, kan dat resulteren in vergaderingen waarbij niet via een WebEx-toepassing aan het WebEx-gedeelte van de vergadering kan worden deelgenomen als de uitzondering plaatsvindt na de laatste reguliere vergaderingen van de reeks.

    

  De volgende problemen treden op bij uitzonderingen op een reeks terugkerende vergaderingen bij gebruik van hybride CMR-vergaderingen en de Productiviteitstools:

    

  •  

   Uitzonderingen op een reeks terugkerende vergaderingen voor hybride CMR-vergaderingen worden nog niet ondersteund vanaf WBS29.13. Als gebruikers deze proberen te plannen met de Productiviteitstools worden ze hiervoor gewaarschuwd (bijvoorbeeld doordat niet-ondersteunde bewerkingsopties zijn uitgeschakeld en de e-mailuitnodigingen foutberichten bevatten).

     

  •  

   Gebruikers van WebEx-vergadertoepassingen en TelePresence-apparaten kunnen aan dezelfde hybride CMR-vergadering deelnemen, ook als er een normale uitzondering op een reeks vergaderingen is gemaakt. WebEx ondersteunt niet het maken van verweesde vergaderuitzonderingen, zoals het toevoegen van WebEx aan één exemplaar van een reeks vergaderingen.

     

  •  

   Hosts kunnen wel nog steeds de volgende items bewerken voor een reeks CMR-vergaderingen die geen uitzonderingen bevat: speciale WebEx-eigenschappen, zoals alternatieve hosts, audio-opties en het WebEx-vergaderwachtwoord, algemene eigenschappen van Microsoft Outlook, zoals onderwerp en deelnemers, en TelePresence-eigenschappen.

     

  •  

   Als er eenmaal een uitzondering is gemaakt op een reeks terugkerende hybride CMR-vergaderingen gelden de volgende voorwaarden:

     

   •  

    De algemene eigenschappen van Outlook kunnen nog steeds worden bewerkt voor zowel de uitzondering als de reeks vergaderingen.

      

   •  

    De TelePresence-eigenschappen kunnen niet worden bewerkt, noch voor de uitzondering noch voor de reeks vergaderingen (het deelvenster voor het bewerken van TelePresence-instellingen is uitgeschakeld).

      

   •  

    De speciale eigenschappen van WebEx kunnen niet worden bewerkt, noch voor de uitzondering, noch voor de reeks vergaderingen.

      

     
  •  

   Als een reeks vergaderingen alleen voor WebEx uitzonderingen bevat, kan TelePresence er niet aan worden toegevoegd.

     

  •  

   In tegenstelling tot vorige releases zijn de volgende functies niet beschikbaar voor hybride CMR-gebruikers in WBS 29.11.3 en later:

     

   •  

    Hybride CMR-gebruikers kunnen de TelePresence-eigenschappen of de speciale WebEx-eigenschappen niet bewerken in een hybride CMR-reeks die uitzonderingen bevat.

      

   •  

    Hybride CMR-gebruikers kunnen TelePresence of WebEx niet toevoegen of volledig verwijderen uit een reeks als deze uitzonderingen bevat.

      

     
  •  

   Voor de Mac-versie van de Productiviteitstools, die nieuw is in WBS29.13, worden dezelfde beperkingen verwacht voor uitzonderingen op een reeks vergaderingen.

     

    
 •  

  Iemand presentator maken 

    

  Een TelePresence-systeem wordt de presentator wanneer een VGA-kabel op de laptop is aangesloten. Bij een standaard WebEx-vergadering moet een gebruiker de host vragen hem/haar aan te duiden als presentator. Voor gebruikers van hybride CMR is de mogelijkheid om presentator te worden of om een verzoek te doen om presentator te worden standaard voor iedereen ingeschakeld. Met de functie Iedereen kan delen kan iedereen vanaf WSB29.11 delen zonder een verzoek te doen om presentator te worden. Deze optie is ook standaard ingeschakeld voor hybride CMR-gebruikers. Als u op dezelfde computer met zowel Cisco Jabber als WebEx verbonden bent en u probeert inhoud te delen vanuit Jabber, krijgt u terugkerende vensters voor delen. We raden u aan altijd vanuit WebEx te delen als u zowel Jabber als WebEx op uw computer hebt.

    

 •  

  Tijdzone 

    

  De tijdzone voor de WebEx-site moet overeenkomen met de tijdzone van de Cisco TelePresence Management Suite, anders wordt de vergadertijd niet gesynchroniseerd.

    

 •  

  Een vergadering verlaten 

    

  Voor vergaderingen alleen voor WebEx is er een optie om deze automatisch te verlengen als er alleen bellers met alleen audio deelnemen. In tegenstelling hiermee geldt dat de vergadering wordt beëindigd wanneer alle TelePresence-eindpunten een hybride CMR-vergadering verlaten zonder dat er gebruikers van WebEx-toepassingen zijn om de rol van host aan over te dragen (of als eindpunten met alleen audio de enige andere deelnemers zijn aan een hybride CMR-vergadering) en als de capaciteitsbeperkingen van de TelePresence Management Suite het niet toestaan om het TelePresence-gedeelte van de vergadering automatisch te verlengen na de geplande eindtijd van de vergadering.

    

 •  

  Bestand delen en whiteboard delen 

    

  Bestand delen en whiteboard delen worden niet ondersteund in hybride CMR-vergaderingen. We raden aan in plaats daarvan gebruik te maken van scherm delen of toepassing delen.

    

 •  

  Audiocodec 

    

  Cisco beveelt de G.722-audiocodec op de hybride CMR-koppeling aan voor de beste gebruikerservaring. De G.711-codec wordt ook ondersteund als alternatief. We bevelen het gebruik van de G.729-codec op de hybride CMR-koppeling niet aan en bieden er geen ondersteuning voor.

    

 
 

Attachments

  Outcomes