Csevegőszobák a Cisco Jabber for Windows szolgáltatásban

Document created by Cisco Localization Team on Jan 26, 2017
Version 1Show Document
 • View in full screen mode

Ha a rendszergazda engedélyezte, használhat csevegőszobákat. A csevegőszobák akkor engedélyezettek, ha a központi ablakban látszik a Csevegőszobák ikon.

A csevegőszobák használatával beszélgetéseket folytathat a szoba témájával kapcsolatban a csevegőszoba többi tagjával, vagy elolvashatja a beszélgetéseket. Például a rendszergazda létrehozhat egy „Devizaárfolyamok” témájú csevegőszobát, Ön pedig ehhez a szobához csatlakozva beszélgethet a devizaárfolyamokról, és elolvashatja a szobába a szoba létrehozása óta elküldött összes korábbi üzenetet.

A szobanevek listáját megtekintve böngészhet az összes szoba között, beléphet a nyitott szobába, illetve a rendszergazda hozzáadhatja Önt egy szobához. Egy ember több szobában is tag lehet. A szobák tartalma kulcsszavak vagy küldők alapján szűrhető.

Csatlakozás csevegőszobákhoz

 

Ha csatlakozik egy csevegőszobához, akkor részt vehet a beszélgetésben, vagy elolvashatja, hogy mit mondanak, amikor a csevegőszoba több tagja oszt meg információkat egy közös csevegőablakban. Az összes olyan szoba, amelynek tagja, listázásra kerül a Saját szobáim lapon. Ha egy rendszergazda hozzáadja Önt egy csevegőszobához, akkor az automatikusan megjelenik a Saját szobáim lapon.


   
1. lépés  Kattintson a Csevegőszoba ikonra a központi ablakban, és válassza az Összes szoba lapot.
2. lépés  Tallózzon az ábécésorrendben felsorolt szobák között. Ha egy szoba meghatározott tagokra korlátozott, akkor nem csatlakozhat, kivéve, ha a rendszergazda Önt is felvette a tagok közé. Az olyan korlátozott termeknél, amelyeknek Ön nem tagja, egy lakat ikont lát a Csatlakozás gomb helyett.
3. lépés  Kattintson a Csatlakozás lehetőségre a mellett a szoba mellett, amelyhez csatlakozni kíván. Azok mellett a szobák mellett, amelyeknek Ön már tagja, egy pipa látható.

Részvétel csevegőszobákban

Miután csatlakozott egy csevegőszobához, részt vehet benne, és megtekintheti a beszélgetés előzményeit.


    
1. lépés  Ha látni szeretné, hogy melyik szobákban tag, válassza a Csevegőszoba ikont a központi ablakban, és válassza a Saját szobáim elemet.
2. lépés  Kattintson duplán arra a szobára, amelyhez csatlakozni kíván.
3. lépés  Tekintse meg a csevegőablak jobb oldalán az aktuális résztvevők listáját. A résztvevőlista megjeleníthető és elrejthető.
4. lépés  Olvassa el a beszélgetést, és adja hozzá a saját csevegőüzeneteit. A beszélgetés előzményei folyamatosan rögzítésre kerülnek. Amikor kilép a csevegőszobából, és bezárja az ügyfelet, visszatérhet az abban a szobában folytatott beszélgetéshez. Amikor visszatér a csevegőszobába, megtekintheti azokat az üzeneteket, amelyeket a többi tag akkor küldött, amikor Ön nem volt bejelentkezve. A csevegőszobából válassza a Több mutatása lehetőséget a régebbi üzenetek megtekintéséhez.

Csevegőszobák szűrése

Létrehozhat értesítéseket a csevegőszobákhoz, amelyek tudatják, valahányszor mások egy adott kulcsszót használnak, ha egy adott felhasználó hozzászól, vagy ha megemlítik az Ön felhasználónevét. Ezek az értesítések szűrőkön alapulnak. A szűrők a csevegőszobákat a keresésnél megadott feltételek alapján szűrik. Tehát miután létrehozott egy szűrőt, a csevegőszobákban zajló minden olyan beszélgetésről értesül, amely megfelel a szűrési feltételeknek. Egy piros jelzés mutatja a központi ablakban, hány új találat felel meg a szűrő feltételeinek. A szűrők kiterjedhetnek említésekre, amikor a felhasználónevét használják egy csevegőszobában, illetve használhatók kulcsszó vagy feladó alapján kereső egyéni szűrők is.


   
1. lépés  A kliensben válassza a Csevegőszobák > Szűrők elemet, majd válassza a Szűrő létrehozása lehetőséget.
2. lépés  Adjon címkét a szűrőnek, majd adja meg a keresési feltételeket. A csevegőszobák szűrése legfeljebb három kulcsszó, illetve felhasználónév alapján lehetséges. Legalább egy kulcsszót vagy a feladó felhasználónevét meg kell adnia, de megadhatja a küldőt és legfeljebb három kulcsszót is.
3. lépés  Válassza ki a Létrehozás lehetőséget. A találatok a Szűrő lapon jelennek meg, a még nem olvasott találatok számának kijelzésével együtt. A találatok automatikusan frissülnek minden alkalommal, amikor a szűrőfeltételeknek egy új találat is megfelel. Ha a szűrő találatokat eredményez, a kívánt találatra kattintva megnyílnak azon szobák csevegési előzményei, ahol a találatok szerepelnek.

Felhasználók megemlítése csevegőszobákban

Ha más felhasználók megemlítik az Ön felhasználónevét, létrejön egy értesítés a csevegőszoba-szűrők Említések részében. Más felhasználók említésével létrejön számukra egy értesítés, hogy megemlítették őket egy csevegőszobában.

Mielőtt nekilátna

A felhasználók csak akkor kapnak értesítést, ha a csevegőszoba nyilvános, és az adott felhasználó a szervezet része, vagy ha tagja a csevegőszobának.


1. lépés  Ha egy másik felhasználót szeretne megemlíteni, a felhasználó címtárban való megkereséséhez a csevegőszoba csevegőablakának szöveges mezőjébe írja be a @ jelet, majd az illető felhasználónevét. A kliens megjeleníti azon felhasználóneveket, amelyek megfelelnek az Ön által beírtaknak.
2. lépés  Válassza ki a megemlíteni kívánt felhasználónevet. Megemlíthet olyan felhasználónevet is, amelyhez nem tartozik Jabber-azonosító. A @ jelet használhatja a szövegbevitel részeként, csak használja az Esc gombot az említési mezőből való kilépéshez.

Az üzenet elküldése után a megemlített felhasználónál az Említések listában létrejön egy értesítés, benne egy hivatkozással azon szoba beszélgetésére, ahol az említés történt.

Csevegőszobák keresése

A csevegőszobák kereshetők kulcsszavak alapján, majd a kulcsszavas keresés tovább finomítható egyéb feltételek (például résztvevők, szoba neve, dátumtartomány) használatával.

Mielőtt nekilátna

A keresés végrehajtásához a csevegőszobák tagjának kell lennie.


   
1. lépés  A kliensablakban válassza a Csevegőszobák ikont, majd válassza a Szűrők lapot.
2. lépés  Adja meg a keresési feltételeket a keresőmezőben ugyanúgy, mint ahogyan névjegyeket keres a Cisco Jabber központi ablakában. A csevegőszobai keresésekre a következő korlátozások vonatkoznak:
 • A keresés a csevegőszobához való csatlakozástól a mai napig tartó időszakot öleli fel.

 • A keresés csak akkor működik speciális karakterekkel, ha betűket is felvesz a keresési karakterláncba.

3. lépés  Kattintson duplán a kívánt találatra, és megnyílik a folyamatos csevegőszoba, ahol a keresés találata szerepel.

A találatok időrendi sorrendben és szobánkénti csoportosításban jelennek meg. A megjeleníthető találatok maximális száma 200, de a régebbi találatok mutatásához további üzenetek is megjeleníthetők.


Attachments

  Outcomes