Hívások a Cisco Jabber for Windows szolgáltatásban

Document created by Cisco Localization Team on Jan 26, 2017
Version 1Show Document
 • View in full screen mode

Jabber és Jabber közötti hívás

Felhívhat egy másik Cisco Jabber ügyfelet a Jabber és Jabber közötti hívások használatával. A Jabber és Jabber közötti hívásoknál vannak bizonyos különbségek:
 • Jabber és Jabber közötti hívást egyszerre csak egy kapcsolattal bonyolíthat le.

 • Amikor egy Jabber és Jabber közötti hívásban van, ha felhív egy másik kapcsolatot, a folyamatban lévő hívása befejeződik.

 • Amikor Jabber és Jabber közötti hívást kezdeményez egy kapcsolattal, és ezzel egyidejűleg ez a kapcsolat szintén egy Jabber és Jabber közötti hívást kezdeményez Önnel, a hívása csatlakoztatva lesz, és nem kap semmilyen bejövő hívásról szóló értesítést.

Mielőtt nekilátna

A rendszergazdának engedélyeznie kell a Jabber és Jabber közötti hívásokat.


1. lépés               Nyissa meg a névjegy telefonszám-lehetőségeit.

Például kattintson jobb gombbal a névjegyre a névjegyalbumban, és válassza a Hívás elemet, vagy egy csevegőablakban kattintson a telefonszámok/címlista legördülő listára.

2. lépés               Válassza a Jabber-hívás lehetőséget.

Hívások átirányítása

A Cisco Jabberről az összes hívás átirányítható hangpostára vagy egy másik telefonra.


1. lépés               Válassza ki a főablakban a telefonvezérlő menüt.
2. lépés               Válassza a Minden hívás átirányítása ide: elemet, majd válassza ki a kívánt lehetőséget.

Hívásikonok küldése kapcsolatnak

Csevegőablakban átküldhet egy hívásikont egy másik felhasználónak, amelyet felhasználva ő egyszerű kattintással felhívhatja Önt. Ezekkel a hívásikonokkal egyszerűen felkérheti a kapcsolatait arra, hogy hívják fel. Amikor valakinél hívásikon jelenik meg, csak egyszerűen rá kell kattintania az ikonra ahhoz, hogy elkezdjék a beszélgetést.

Ha telefonikont kíván küldeni a csevegőablak egy résztvevőjének vagy résztvevőinek, adja meg a következő utasítások egyikét a csevegőablakban. Kapcsolatai a telefonikonra kattintva felhívhatják Önt. :callmevagy:telephone

Távoli kamerák vezérlése

A távoli kameravezérlést támogató hívásokban a távoli kamerát beállíthatja, hogy jobb rálátást adjon Önnek a videohívások közben, illetve szabályozhatja a kamerák elrendezését a konferenciához. A hívásban megjelenik egy Távoli kamera vezérlőinek megjelenítése ikon, ha a távoli kamera vezérlése engedélyezett. Amikor kiválasztja ezt az ikont, akkor annak függvényében, hogy a híváskapcsolat hogyan jött létre, használhatja vagy a távoli kamera mozgatásához, vagy a konferenciához használt videoképernyők elrendezésének módosításához.

Ha közvetlenül hív egy olyan egységet vagy személyt, akinek vezérelhető kamerája van, a távoli kamerát még akkor is vezérelheti, ha egyszerre több ember hívja azt az eszközt. Ha azonban egy Cisco-hidat hív, a konferencia elrendezését csak annyiban szabhatja meg, hogy kiválasztja, hogyan szeretné a különböző kamerák képét megjeleníteni a konferenciabeszélgetés során.

Mielőtt nekilátna

Ez a funkció akkor elérhető, ha az Ön által hívott rendszer támogatja, és ha a rendszergazda engedélyezte az Ön számára. Emellett szoftveres telefon módban kell lennie, ami azt jelenti, hogy a központi ablakban kiválasztotta a Számítógép használata a hívásokhoz lehetőséget.


1. lépés               Miután elindította a videohívást, válassza ki a Távoli kamerák vezérlésének megjelenítése ikont.
2. lépés               A hívás vezérléséhez használja a pásztázás, a döntés és a nagyítás gombokat.
 • Eszközök közvetlen hívásához a vezérlőkkel döntse a kamerát balra vagy jobbra, fel vagy le, és közelítsen vagy távolítson a kamerával.
 • Átjárók hívásánál a használni kívánt konferenciaelrendezés kiválasztásához használja a vezérlőket.

A billentyűzeten található következő gyorsgombokat is használhatja a kamera manuális vezérléséhez:

                   
BeállításLeírás
Döntés felfelé

Felfelé nyíl gomb

Döntés lefelé

Lefelé nyíl gomb

Pásztázás balra

Balra nyíl gomb

Pásztázás jobbra

Jobbra nyíl gomb

Nagyítás

Plusz jel (Shift + Egyenlő gomb)

Kicsinyítés

Kivonásjel


Egyéni csengőhangok hozzáadása

Hozzáadhat egyéni csengőhangot, és beállíthatja a bejövő hívások csengőhangjaként. Az összes hangfájlnak .wav audioformátumban kell lennie. Támogatott formátumok:
 • WAV_FORMAT_PCM_8KHZ

 • WAV_FORMAT_PCM_16KHZ

 • WAV_FORMAT_PCM_24KHZ

 • WAV_FORMAT_PCM_24KHZ_STEREO

 • WAV_FORMAT_PCM_44KHZ

 • WAV_FORMAT_PCM_48KHZ

 • WAV_FORMAT_PCM_48KHZ_STEREO

 • WAV_FORMAT_MU_LAW_8KHZ

 • WAV_FORMAT_A_LAW_8KHZ

 • WAV_FORMAT_G729


1. lépés               Lépjen a rendszerben a Ringtones mappába. A leggyakoribb telepítési útvonal: C:\Program Files (x86)\Cisco Systems\Cisco Jabber\Sounds\Ringtones.
2. lépés               Másolja az egyéni csengőhang fájlját a Ringtones mappába. Az új csengőhang lehetőség megjelenik a Beállítások ablak Hangok és jelzések fülén.


Attachments

  Outcomes