Chatlokaler i Cisco Jabber til Windows

Document created by Cisco Localization Team on Jan 26, 2017
Version 1Show Document
 • View in full screen mode

Du kan bruge chatlokaler, hvis de er aktiveret af din administrator. Chatlokaler er aktiveret, hvis der ses et chatlokale-ikon i dit primære vindue.

Brug chatlokaler til at deltage i eller læse diskussioner om lokalets tema, med de andre medlemmer af chatlokalet. Din administrator kan for eksempel oprette et chatlokale med et tema som "Valutakurser", hvor du kan deltage i dette lokale for at diskutere valutakurser og se alle tidligere meddelelser sendt til lokalet, siden det blev oprettet.

Du kan søge alle lokaler ved at se en liste over lokalenavne, deltage i åbne lokaler, eller blive tilføjet til et lokale af en administrator. Du kan være medlem af flere lokaler. Du kan filtrere lokaleindhold med nøgleord eller afsendere.

Deltag i chatlokaler

 

Deltagelse i chatlokaler tillader dig at deltage i samtalen eller læse, hvad der siges, hvor flere medlemmer af chatlokalet deler oplysninger i et fælles chatvindue. Alle de lokaler, du er medlem af, er angivet på din fane Mine lokaler. Hvis en administrator tilføjer dig til chatlokalet, vises det omgående på din fane Mine lokaler.


   
Trin 1  Klik på ikonet Chatlokale i det primære vindue og vælg fanen Alle lokaler.
Trin 2  Søg efter et lokale, som er angivet alfabetisk. Hvis et lokale er begrænset til specifikke medlemmer, kan du ikke deltage i lokalet, medmindre du tilføjes af administratoren. For begrænsede lokaler, som du ikke er medlem af, ser du et låseikon i stedet for knappen Deltag.
Trin 3  Klik Deltag ved siden af lokalet, som du vil deltage i. Lokalerne, du allerede er medlem af, har et flueben ved siden af dem.

Deltage i chatlokaler

Efter du deltager i et chatlokale, kan du deltage i det og se diskussionshistorikken.


    
Trin 1  Vælg ikonet Chatlokale i det primære vindue og vælg Mine lokaler for at se lokaler, hvor du er medlem.
Trin 2  Dobbeltklik på lokalet, du vil gå ind i.
Trin 3  Se den aktuelle deltagerliste i højre side af chatvinduet. Du kan vise eller skjule deltagerlisten.
Trin 4  Læs diskussionen og indtast dine egne chat-beskeder. Historikken for samtalen er vedvarende. Når du afslutter chatlokalet og lukker klienten, kan du vende tilbage til samtalen i dette lokale. Når du vender tilbage til chatlokalet, kan du se de meddelelser, som blev sendt af andre medlemmer, mens du ikke var logget ind. Fra chatlokalet skal du vælge Vis mere for at se ældre meddelelser.

Filtrere chatlokaler

Du kan oprette underretninger i chatlokaler, som fortæller dig, hver gang et nøgleord bruges, en bestemt bruger laver en kommentar eller dit brugernavn nævnes. Disse underretninger er baseret på filtre. Filtre søger i chatlokalet ved at bruge det kriterium, du angiver for søgningen. Så efter du opretter et filter, underrettes du om alle samtaler, som finder sted i chatlokaler, som passer med dit filterkriterium. Du ser en rød underretning i det primære vindue, som viser antallet af nye resultater fundet for dit filter. Filtre kan inkludere omtaler, når dit brugernavn bruges i et chatlokale, eller brugertilpassede filtre, som søger efter nøgleord eller afsender.


   
Trin 1  I klienten skal du vælge Chatlokaler > Filtre og vælg derefter Opret filter.
Trin 2  Giv filteret en mærkat og angiv derefter filterkriterium. Du kan filtrere chatlokaler ved at bruge op til tre nøgleord eller efter brugernavn. Du skal angive mindst et nøgleord eller brugernavn for afsenderen, men du kan angive afsenderen og op til tre nøgleord.
Trin 3  Vælg Opret. Resultater opføres på fanen Filter med et nummer til at angive, hvor mange resultater der blev fundet, som du ikke har læst. Resultaterne opdateres automatisk, hver gang der findes en ny match for dit filter. Når du har matches på dit filter, kan du klikke på filter match for at åbne chathistorikken i lokalerne, hvor matches blev fundet.

Nævne brugere i chatlokaler

Når andre brugere nævner dit brugernavn, oprettes der en meddelelse i afsnittet Mine omtaler for filtrene til dit chatlokale. Omtale af brugere underretter dem om, at de blev nævnt i et chatlokale.

Inden du begynder

Brugere modtager kun en underretning, hvis chatlokalet er offentligt og brugeren er en del af organisationen, eller hvis de er medlem af chatlokalet.


Trin 1  For at oprette en omtale for en anden bruger i tekstboksen for chatvinduet i et chatlokale skal du skrive @-symbolet efterfulgt af personens brugernavn for at søge i adressebogen efter brugeren. Klienten viser brugernavne, som matcher det du skriver.
Trin 2  Vælg det brugernavn, som du vil nævne. Du kan nævne et brugernavn, som ikke har tilknyttet et Jabber-id. Du kan bruge @-symbolet som en del af din tekstindtastning, brug blot Esc-tasten til at forlade omtalefeltet.

Efter du sender meddelelsen, oprettes en underretning for den nævnte bruger i deres Mine omtaler, med et link til samtalen i lokalet, hvor omtalen blev lavet.

Søge efter chatlokaler

Du kan søge i chatlokaler med nøgleord og yderligere forfine din søgning efter nøgleord med kriterier såsom deltagere, lokalenavn og datoområde.

Inden du begynder

Du skal være medlem af chatlokalerne, for at din søgning kan gennemføres.


   
Trin 1  I klientvinduet, skal du vælge ikonet Chatlokaler og vælg derefter fanen Filtre.
Trin 2  Indtast søgekriterium i søgeboksen, ligesom når du søger efter kontaktpersoner i dit primære Cisco Jabber vindue. Følgende begrænsninger gælder for søgning i chatlokaler:
 • Søgningen inkluderer perioden fra, hvor du deltog i et chatlokale indtil dags dato.

 • Søgningen fungerer ikke for specialtegn, medmindre du også tilføjer bogstaver til søgestrengen.

Trin 3  Dobbeltklik på et resultat for at åbne det vedvarende chatlokale, hvor søgningen fandt en match.

Resultater sorteres kronologisk og grupperes efter lokale. Det maksimale antal resultater der kan vises er 200, selv om du kan vise flere meddelelser for at se ældre resultater.


Attachments

  Outcomes