Chattrum i Cisco Jabber för Windows

Document created by Cisco Localization Team on Jan 26, 2017
Version 1Show Document
 • View in full screen mode

Du kan använda chattrum om de är aktiverade av din administratör. Chattrum är aktiverade om det finns en chattrumsikon i ditt hubbfönster.

Använd chattrum för att delta i eller läsa diskussioner som handlar om rummets tema med andra chattrumsmedlemmar. T.ex. kan din administratör skapa ett chattrum med temat ”Utländska växlingskurser”. Du kan delta i rummet för att diskutera utländska växlingskurser och visa alla tidigare meddelanden som har skickats till rummet sedan det skapades.

Du kan bläddra i alla rum genom att visa en lista med rumsnamn, delta i öppna rum eller bli tillagd till ett rum av en administratör. Du kan vara medlem i flera rum. Du kan filtrera rumsinnehåll via nyckelord eller avsändare.

Delta i chattrum

 

När du deltar i ett chattrum kan du delta i konversationen eller läsa det som skrivs, eftersom medlemmarna i chattrummet delar information i ett gemensamt chattfönster. Alla rum som du är medlem i finns listade under fliken Mina rum. Om en administratör lägger till dig i ett chattrum syns detta genast under fliken Mina rum.


   
Steg 1  Klicka på ikonen Chattrum i Hubbfönstret och välj sedan fliken Alla rum.
Steg 2  Bläddra efter ett rum. Rummen är alfabetiskt listade. Om ett rum är begränsat till enskilda medlemmar kan du inte delta i rummet förrän en administratör lägger till dig. När det gäller rum med begränsad åtkomst som du inte är medlem i visas en låsikon istället för Delta-knappen.
Steg 3  Klicka på Delta intill det rum som du vill delta i. Rum som du redan är medlem i har en bockmarkering intill sig.

Delta i chattrum

Efter att du har deltagit i ett chattrum, kan du delta och visa diskussionshistoriken.


    
Steg 1  Välj ikonen Chattrum i hubbfönstret och sedan Mina rum för att visa rummen som du är medlem i.
Steg 2  Dubbelklicka på det rum som du vill gå in i.
Steg 3  Visa aktuell mötesdeltagarlista till höger i chattfönstret. Du kan visa eller dölj mötesdeltagarlistan.
Steg 4  Läs diskussionen och skriv egna chattmeddelanden. Samtalshistoriken sparas löpande. Du kan återgå till konversationen i samma rum även efter att du har stängt chattrummet och avslutat programmet. När du har återgått till chattrummet kan du se meddelanden som skickades av andra medlemmar under tiden som du var utloggad. I chattrummet väljer du Visa fler för att se äldre meddelanden.

Filtrera chattrum

Du kan skapa aviseringar i chattrummen som informerar dig om ett nyckelord används, en viss användare skriver en kommentar eller om någon nämner ditt användarnamn. Dessa aviseringar är baserade på filter. Filtrera sökningen av chattrum med de sökkriterier som du har angett. Efter att du har skapat ett filter kommer du att få aviseringar om alla konversationer som sker i chattrummen som matchar dina filterkriterier. Du ser en röd avisering i hubbfönstret som visar antalet ny träffar som har hittats för ditt filter. Filter kan inkludera att ditt användarnamn nämns i ett chattrum eller anpassade filter som söker efter nyckelord eller avsändare.


   
Steg 1  I klienten, välj Chattrum > Filter och sedan Skapa filter.
Steg 2  Ge filtret en etikett och definiera sedan filterkriterierna. Du kan filtrera chattrum med upp till tre olika nyckelord eller via användarnamn. Du måste minst ange ett nyckelord eller avsändarens användarnamn, men du kan ange avsändaren och upp till tre olika nyckelord.
Steg 3  Klicka på Skapa. Resultaten listas under fliken Filter med en siffra som visar antalet hittade resultat som du inte har läst. Resultaten uppdateras automatiskt varje gång ditt filter hittar en ny träff. När ditt filter får en träff, kan du klicka på filtret för att öppna chatthistoriken för de rum som filtret hittade.

Omnämna användare i chattrum

När andra användare nämner ditt användarnamn, skapas en avisering i dina chattrumsfilter under avsnittet Mina omnämnanden. Att omnämna andra användare skapar en avisering om att de nämndes i ett chattrum.

Innan du börjar

Användare får bara en avisering om det är ett allmänt chattrum och användaren är en del av organisationen eller om de är en chattrumsmedlem.


Steg 1  För att skapa omnämnanden för en annan användare anger du @-symbolen följt av personen användarnamn, i chattrummets textruta, för att göra en katalogsökning efter användaren. Klienten visar användarnamnen som matchar det du skriver in.
Steg 2  Välj användarnamnet som du vill nämna. Du kan nämna ett användarnamn som saknar ett Jabber-ID. Du kan använda @-symbolen som en del av din textinmatning, använd bara Esc för att lämna fältet omnämnande.

Efter att du har skickat meddelandet kommer en avisering att skapas för den nämnda användaren i deras lista Mina omnämnanden, med en länk till rumskonversationen där omnämnandet finns.

Sök i chattrum

Du kan söka efter chattrum via nyckelord och ytterligare förfina din nyckelordssökning med kriterier såsom mötesdeltagare, rumsnamn och datumintervall.

Innan du börjar

Du måste vara en medlem i chattrummet för att din sökning ska slutföras.


   
Steg 1  I klientfönstret väljer du ikonen Chattrum och sedan fliken Filter.
Steg 2  Ange sökkriterierna i sökrutan precis som när du söker efter kontakter i ditt hubbfönster med Cisco Jabber. Följande restriktioner gäller för chattrumssökningar:
 • Sökningen inkluderar perioden från när du gick med i chattrummet tills dagens datum.

 • Sökningen fungerar inte med specialtecken såvida du inte också lägger till bokstäver till strängen.

Steg 3  Dubbelklicka på ett resultat för att öppna det beständiga chattrummet som gav en sökningsträff.

Resultaten sorteras kronologiskt och grupperas efter rum. Maximalt antal resultat som kan visas är 200, men du kan visa fler meddelanden för att visa äldre resultat.


Attachments

  Outcomes