Κλήσεις στο Cisco Jabber for Windows

Document created by Cisco Localization Team on Jan 26, 2017
Version 1Show Document
 • View in full screen mode

Κλήση Jabber σε Jabber

Μπορείτε να πραγματοποιήσετε κλήση σε ένα άλλο Cisco Jabber client χρησιμοποιώντας κλήσεις από Jabber σε Jabber. Υπάρχουν ορισμένες διαφορές κατά τη χρήση κλήσεων από Jabber σε Jabber:
 • Μπορείτε να πραγματοποιήσετε κλήση από Jabber σε Jabber με μία μόνο επαφή κάθε φορά.

 • Όταν βρίσκεστε σε κλήση από Jabber σε Jabber, εάν καλέσετε μια άλλη επαφή, η τρέχουσα κλήση σας θα τερματιστεί.

 • Όταν ξεκινάτε μια κλήση από Jabber σε Jabber με μια επαφή και η επαφή σας ξεκινήσει μια κλήση από Jabber σε Jabber μαζί σας ταυτόχρονα, η κλήση σας συνδέεται και δεν έχετε καμία ειδοποίηση εισερχόμενης κλήσης.

Πριν ξεκινήσετε

Οι κλήσεις Jabber σε Jabber πρέπει να ενεργοποιηθούν από τον διαχειριστή του συστήματός σας.


Βήμα 1               Αποκτήστε πρόσβαση στις επιλογές αριθμού τηλεφώνου για την επαφή σας.

Για παράδειγμα, κάντε δεξί κλικ σε μια επαφή στη λίστα επαφών σας και επιλέξτε Κλήση, ή από ένα παράθυρο συνομιλίας, κάντε κλικ στην αναπτυσσόμενη λίστα αριθμών τηλεφώνου/λίστα διευθύνσεων.

Βήμα 2               Επιλέξτε Κλήση Jabber.

Προώθηση κλήσεων

Μπορείτε να προωθήσετε όλες τις κλήσεις από το Cisco Jabber σε αυτόματο τηλεφωνητή ή ένα διαφορετικό τηλέφωνο.


Βήμα 1               Επιλέξτε το μενού ελέγχου τηλεφώνου στο βασικό παράθυρο.
Βήμα 2               Επιλέξτε Προώθηση κλήσεων σε και στη συνέχεια επιλέξτε την κατάλληλη επιλογή.

Αποστολή εικονιδίων κλήσης σε επαφές

Μπορείτε να στείλετε ένα εικονίδιο κλήσης σε έναν άλλο χρήστη σε ένα παράθυρο συνομιλίας στο οποίο μπορεί απλά να κάνει κλικ για να σας καλέσει. Αυτά τα εικονίδια κλήσης σάς παρέχουν έναν εύκολο τρόπο για να ζητήσετε κλήσεις από τις επαφές. Όταν κάποιος λάβει ένα εικονίδιο κλήσης, μπορεί απλά να κάνει κλικ στο εικονίδιο για να ξεκινήσει μια τηλεφωνική κλήση μαζί σας.

Εισαγάγετε οποιαδήποτε από τις ακόλουθες εντολές σε ένα παράθυρο συνομιλίας για να στείλετε στο άτομα ή άτομα στο παράθυρο συνομιλίας σας ένα εικονίδιο τηλεφώνου. Οι επαφές σας μπορούν να κάνουν κλικ στο εικονίδιο τηλεφώνου για να ξεκινήσουν μια κλήση μαζί σας. :callmeή:telephone

Έλεγχος απομακρυσμένων καμερών

Σε κλήσεις που υποστηρίζουν έλεγχο απομακρυσμένων καμερών, μπορείτε να ρυθμίσετε την απομακρυσμένη κάμερα ώστε να σας δίνει καλύτερη εικόνα κατά τη διάρκεια κλήσεων με βίντεο ή μπορείτε να ελέγξετε τη διάταξη καμερών της συνδιάσκεψης. Ένα εικονίδιο Εμφάνιση στοιχείου ελέγχου απομακρυσμένης κάμερας εμφανίζεται στην κλήση σας εάν η απομακρυσμένη κάμερα είναι ενεργοποιημένη για έλεγχο. Όταν επιλέξετε το εικονίδιο, ανάλογα με τον τρόπο με τον οποίο συνδέεται η κλήση, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε είτε για να μετακινήσετε την απομακρυσμένη κάμερα είτε για να αλλάξετε τη διάταξη των οθονών βίντεο της συνδιάσκεψης.

Εάν καλείτε μια μονάδα ή άτομο απευθείας, το οποίο διαθέτει συσκευή με ελεγχόμενη κάμερα, μπορείτε να ελέγξετε την απομακρυσμένη κάμερα ακόμα και αν πολλά άτομα καλέσουν στη συγκεκριμένη συσκευή ταυτόχρονα. Ωστόσο, εάν καλείτε μια γέφυρα Cisco, τότε μπορείτε να ελέγξετε τη διάταξη της συνδιάσκεψης μόνο επιλέγοντας πώς επιθυμείτε να εμφανίζονται οι διάφορες κάμερες στην κλήση συνδιάσκεψης.

Πριν ξεκινήσετε

Αυτό το χαρακτηριστικό είναι διαθέσιμο σε εσάς εάν το σύστημα το οποίο καλείτε το υποστηρίζει, και εάν ο διαχειριστής σας το έχει ενεργοποιήσει για εσάς. Χρειάζεται επίσης να βρίσκεστε σε ηλεκτρονική λειτουργία, το οποίο σημαίνει ότι έχετε επιλέξει Χρήση του υπολογιστή μου για κλήσεις στο κεντρικό παράθυρο.


Βήμα 1               Αφού έχετε ξεκινήσει μια κλήση βίντεο, επιλέξτε το εικονίδιο Εμφάνιση στοιχείου ελέγχου απομακρυσμένης κάμερας.
Βήμα 2               Χρησιμοποιήστε το κουμπί μετατόπισης, κλίσης και ζουμ για να ελέγξετε την κλήση.
 • Για απευθείας κλήσεις σε συσκευές, χρησιμοποιήστε τα στοιχεία ελέγχου για να μετατοπίσετε την κάμερα προς τα αριστερά ή δεξιά, να δώσετε κλίση στην κάμερα προς τα πάνω ή κάτω, και να μεγεθύνετε ή να σμικρύνετε την εικόνα.
 • Για κλήσεις σε γέφυρες, χρησιμοποιήστε τα στοιχεία ελέγχου για να επιλέξετε τη διάταξη συνδιάσκεψης που επιθυμείτε να χρησιμοποιήσετε.

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τις ακόλουθες συντομεύσεις πληκτρολογίου για χειροκίνητο έλεγχο της κάμερας:

                   
ΕπιλογήΠεριγραφή
Κλίση προς τα πάνω

Πλήκτρο πάνω βέλους

Κλίση προς τα κάτω

Πλήκτρο κάτω βέλους

Μετατόπιση προς τα αριστερά

Πλήκτρο αριστερού βέλους

Μετατόπιση προς τα δεξιά

Πλήκτρο δεξιού βέλους

Μεγέθυνση

Πλήκτρο θετικού προσήμου (Shift + πλήκτρο Ίσον)

Σμίκρυνση

Πλήκτρο αρνητικού προσήμου


Προσθήκη προσαρμοσμένων ήχων κλήσης

Μπορείτε να προσθέσετε έναν προσαρμοσμένο ήχο κλήσης και να τον ρυθμίσετε ως τον ήχο εισερχόμενων κλήσεών σας. Όλα τα αρχεία ήχου πρέπει να είναι σε μορφή ήχου .wav. Οι υποστηριζόμενες μορφές περιλαμβάνουν:
 • WAV_FORMAT_PCM_8KHZ

 • WAV_FORMAT_PCM_16KHZ

 • WAV_FORMAT_PCM_24KHZ

 • WAV_FORMAT_PCM_24KHZ_STEREO

 • WAV_FORMAT_PCM_44KHZ

 • WAV_FORMAT_PCM_48KHZ

 • WAV_FORMAT_PCM_48KHZ_STEREO

 • WAV_FORMAT_MU_LAW_8KHZ

 • WAV_FORMAT_A_LAW_8KHZ

 • WAV_FORMAT_G729


Βήμα 1               Πλοηγηθείτε στον φάκελο ήχων κλήσης στο σύστημά σας. Μια τυπική διαδρομή εγκατάστασης είναι: C:\Program Files (x86)\Cisco Systems\Cisco Jabber\Sounds\Ringtones.
Βήμα 2               Αντιγράψτε το αρχείο προσαρμοσμένου ήχου κλήσης στον φάκελο ήχων κλήσης. Μπορείτε τώρα να δείτε τη νέα επιλογή ήχου κλήσης στην καρτέλα Ήχοι και Ειδοποιήσεις του παραθύρου Επιλογές.


Attachments

  Outcomes