Chat i Cisco Jabber til Windows 11.7

Document created by Cisco Localization Team on Jan 26, 2017
Version 1Show Document
 • View in full screen mode
 

Søg fra chatvinduer

Du kan finde, tilføje og ringe til kontaktpersoner fra søgebjælken i chatvinduer.


   
Trin 1    Indtast navnet på en kontaktperson i søgebjælken i chatvinduet.

Du kan indtaste telefonnumre i søgebjælken for at ringe op direkte fra chatvinduet.

Trin 2    Start en samtale med din kontaktperson ved at bruge en af følgende metoder:
 • Bevæg din markør over kontakten for at tilføje denne kontaktperson til en liste eller for at ringe til kontakten.
 • Dobbeltklik på kontakten for at starte en chatsession.

Start gruppechat

 

Du kan bruge gruppechats til at sende chat-beskeder til to eller flere kontaktpersoner på én gang. Gruppechats er ikke vedvarende, hvilket betyder, at du kan bruge dem til at oprette en chat med to eller flere personer, men der oprettes ingen historik.

  
Vælg en eller flere deltagere du vil invitere til gruppechatten. Det maksimale antal deltagere i en gruppechat er 200.
 • Åbn et chatvindue med en deltager for gruppechatten. Klik på knappen Tilføj deltagere i det nederste højre hjørne af chatvinduet og angiv andre deltagere.
 • På din Kontaktliste, skal du vælge alle du vil invitere til gruppechatten. Højreklik over de valgte navne og vælg Start en gruppechat.

Send en broadcast-meddelelse

 

Broadcast IMs tillader dig at sende en enkelt IM til flere kontaktpersoner. Du kan vælge flere kontaktpersoner eller en gruppe af kontaktpersoner fra din kontaktliste og sende en broadcast-meddelelse til dem alle samtidig. Modtagerne modtager broadcast IMs på samme måde som en normal 1:1 chat.

  

     
Trin 1    Vælg alle de kontaktpersoner på kontaktlisten, som du vil sende en IM til.   

Hvis du vil sende en besked til en hel gruppe, skal du vælge overskriften for kontaktgruppen.

  
Trin 2    Højreklik på de valgte kontaktpersoner og klik på Send broadcast-meddelelse. Dialogboksen Send broadcast-meddelelse vises.
Trin 3    Skriv din besked i tekstfeltet.   

Hvis du vil tilføje flere personer til broadcast-meddelelsen, kan du søge efter dem i feltet Til og tilføje dem.

  
Trin 4    Klik på Send.

Overfør filer

Du kan overføre filer mellem Cisco Jabber-klienter ved hjælp af ikonet Send fil i chatvinduet. Du kan også trække og slippe filen ind i chatvinduet.


    
Trin 1    Vælg Send fil i nederste højre hjørne af chat-vinduet.
Trin 2    Vælg den fil, du vil overføre fra din computer.
Trin 3    Vælg Åbn.

Chatrum

Du kan bruge chatlokaler, hvis de er aktiveret af din administrator. Chatlokaler er aktiveret, hvis der ses et chatlokale-ikon i dit primære vindue.  

Brug chatlokaler til at deltage i eller læse diskussioner om lokalets tema, med de andre medlemmer af chatlokalet. Din administrator kan for eksempel oprette et chatlokale med et tema som "Valutakurser", hvor du kan deltage i dette lokale for at diskutere valutakurser og se alle tidligere meddelelser sendt til lokalet, siden det blev oprettet.   

Du kan søge alle lokaler ved at se en liste over lokalenavne, deltage i åbne lokaler, eller blive tilføjet til et lokale af en administrator. Du kan være medlem af flere lokaler. Du kan filtrere lokaleindhold med nøgleord eller afsendere.   

Deltag i chatlokaler

 

   

Deltagelse i chatlokaler tillader dig at deltage i samtalen eller læse, hvad der siges, hvor flere medlemmer af chatlokalet deler oplysninger i et fælles chatvindue. Alle de lokaler, du er medlem af, er angivet på din fane Mine lokaler. Hvis en administrator tilføjer dig til chatlokalet, vises det omgående på din fane Mine lokaler.   

    

    
Trin 1    Klik på ikonet Chatlokale i det primære vindue og vælg fanen Alle lokaler.    
Trin 2    Søg efter et lokale, som er angivet alfabetisk.     Hvis et lokale er begrænset til specifikke medlemmer, kan du ikke deltage i lokalet, medmindre du tilføjes af administratoren. For begrænsede lokaler, som du ikke er medlem af, ser du et låseikon i stedet for knappen Deltag.   
Trin 3    Klik Deltag ved siden af lokalet, som du vil deltage i. Lokalerne, du allerede er medlem af, har et flueben ved siden af dem.    

Deltag i et lokale

   

Efter du deltager i et lokale, kan du deltage i chatlokalet og se diskussionshistorikken.    Visse chatlokaler kan kun bruges til at dele oplysninger, hvor visse medlemmer er berettiget til at udgive oplysninger og andre kun har adgang til at læse dem.

    

Vælg ikonet Chatlokale i det primære vindue og klik på Mine lokaler for at se lokaler, hvor du er medlem. Dobbeltklik på lokalet, du vil gå ind i.   

    

Når du gå ind i et chatlokale, bevares samtalehistorikken. Selv når du forlader chatlokalet og lukker klienten, kan du vende tilbage til samtalen i dette lokale. Når du vender tilbage til chatlokalet, kan du se de meddelelser, som blev sendt af andre medlemmer, mens du ikke var logget ind. I et lokale skal du vælge Vis mere for at se ældre meddelelser.   

    

Se den aktuelle deltagerliste i højre side af chatvinduet. Du kan vise eller skjule deltagerlisten.   

    

Filtrere lokaler

Filtre

       

Filtre søger i chatlokalet ved at bruge det kriterium, du angiver for søgningen. Du ser et rødt mærke, som viser antallet af nye resultater, som passer med dit filter. Filtre kan inkludere omtaler, når dit brugernavn bruges i et chatlokale, eller brugertilpassede filtre, som søger efter nøgleord eller afsender.   

I fanen Filtre vælges Opret filter. Du kan filtrere chatlokaler ved at bruge op til tre nøgleord eller efter brugernavn. Giv filteret en mærkat og angiv derefter filterkriterium. Du skal angive mindst et nøgleord eller brugernavn for afsenderen, men du kan angive afsenderen og op til tre nøgleord. Når du er færdig, skal du vælge Opret.   

    

Resultater opføres på fanen Filter med et nummer til at angive, hvor mange resultater der blev fundet, som du ikke har læst. Resultaterne opdateres automatisk, hver gang der findes en ny match for dit filter. Når du har matches på dit filter, kan du klikke på filter match for at åbne chathistorikken i lokalerne, hvor matches blev fundet.   

    

Mine omtaler

           

Når andre brugere nævner dit brugernavn, oprettes der en meddelelse i afsnittet Mine omtaler for filtrene til dit chatlokale. Omtale af brugere opretter en meddelelse om, at de blev nævnt i et chatlokale.   

    

For at oprette en omtale for en anden bruger i tekstboksen for chatvinduet skal du skrive @-symbolet efterfulgt af personens brugernavn for at søge i adressebogen efter brugeren. Klienten viser brugernavne, som matcher det du skriver. Vælg det brugernavn, som du vil nævne. Du kan nævne et brugernavn, som ikke har tilknyttet et Jabber-id. Efter du sender meddelelsen, oprettes en underretning for den nævnte bruger i deres Mine omtaler med et link til samtalen i lokalet, hvor omtalen findes. Du kan bruge @-symbolet som en del af din tekstindtastning, klik blot på Esc-tasten for at forlade omtalefeltet. Brugere modtager kun en underretning, hvis chatlokalet er offentligt og de er en bruger i organisationen, eller hvis de er medlem af chatlokalet.   

    

Nævne brugere i chatlokaler

  

Når andre brugere nævner dit brugernavn, oprettes der en meddelelse i afsnittet Mine omtaler for filtrene til dit chatlokale.    Omtale af brugere underretter dem om, at de blev nævnt i et chatlokale.   

   
Inden du begynder  

Brugere modtager kun en underretning, hvis chatlokalet er offentligt og brugeren er en del af organisationen, eller hvis de er medlem af chatlokalet.  

   

Omtale skal være aktiveret af systemadministratoren.


    
Trin 1    For at oprette en omtale for en anden bruger i tekstboksen for chatvinduet i et chatlokale skal du skrive @-symbolet efterfulgt af personens brugernavn for at søge i adressebogen efter brugeren.     Klienten viser brugernavne, som matcher det, du skriver.    
Trin 2    Vælg det brugernavn, som du vil nævne. Du kan nævne et brugernavn, som ikke har tilknyttet et Jabber-id. Du kan bruge @-symbolet som en del af din tekstindtastning.    
Trin 3    Tryk på Esc-tasten for at forlade omtalefeltet.

 

Efter du sender meddelelsen, oprettes en underretning for den nævnte bruger i vedkommendes Mine omtaler med et link til samtalen i lokalet, hvor omtalen blev lavet.   

Søge efter chatlokaler

  

Du kan søge i chatlokaler med nøgleord og yderligere forfine din søgning efter nøgleord med kriterier såsom deltagere, lokalenavn og datoområde.   

    
Inden du begynder  

Du skal være medlem af chatlokalerne, for at din søgning kan gennemføres.  

   

    
Trin 1    I klientvinduet skal du vælge ikonet Chatlokaler og vælg derefter fanen Filtre.   
Trin 2    Indtast søgekriterium i søgeboksen, ligesom når du søger efter kontaktpersoner i dit primære Cisco Jabber vindue.     Følgende begrænsninger gælder for søgning i chatlokaler:         
    
 •      

  Søgningen inkluderer perioden fra, hvor du deltog i et chatlokale indtil dags dato.     

       

 •      

  Søgningen fungerer ikke for specialtegn, medmindre du også tilføjer bogstaver til søgestrengen.     

       

     
    
Trin 3    Dobbeltklik på et resultat for at åbne det vedvarende chatlokale, hvor søgningen fandt en match.    

 

Resultater sorteres kronologisk og grupperes efter lokale. Det maksimale antal resultater der kan vises er 200, selv om du kan vise flere meddelelser for at se ældre resultater.  

Tilføj brugertilpassede lyde for chatmeddelelser

Du kan tilføje brugertilpassede chatmeddelelseslyde. Alle lydfiler skal være i .wav lydformat. Understøttede formater inkluderer:
 • WAV_FORMAT_PCM_8KHZ

   

 • WAV_FORMAT_PCM_16KHZ

   

 • WAV_FORMAT_PCM_24KHZ

   

 • WAV_FORMAT_PCM_24KHZ_STEREO

   

 • WAV_FORMAT_PCM_44KHZ

   

 • WAV_FORMAT_PCM_48KHZ

   

 • WAV_FORMAT_PCM_48KHZ_STEREO

   

 • WAV_FORMAT_MU_LAW_8KHZ

   

 • WAV_FORMAT_A_LAW_8KHZ

   

 • WAV_FORMAT_G729

   


   
Trin 1    Naviger til mappen med Jabber chatmeddelelser på dit system. En typisk installationssti er: C:\Program Files (x86)\Cisco Systems\Cisco Jabber\Sounds\Jabber Chat Alerts.
Trin 2    Kopier den brugertilpassede chatmeddelelses lydfil til mappen Jabber chat-beskeder. Du kan nu se den nye chatmeddelelse valgmulighed på fanen Lyd og meddelelser for vinduet Valgmuligheder.

 

Attachments

  Outcomes