Keskusteluhuoneet Cisco Jabber for Windowsissa

Document created by Cisco Localization Team on Jan 26, 2017
Version 1Show Document
 • View in full screen mode

Voit käyttää keskusteluhuoneita, jos järjestelmänvalvojasi on ottanut ne käyttöön. Keskusteluhuoneet ovat käytössä, jos pääikkunassa näkyy Keskusteluhuoneet-kuvake.

Keskusteluhuoneissa voit liittyä huoneiden aiheisiin liittyviin keskusteluihin muiden osallistujien kanssa tai voit lukea käytäviä keskusteluja. Järjestelmänvalvoja voi esimerkiksi luoda keskusteluhuoneen, jonka aiheena on ”;Valuuttakurssit”;. Osallistujat voivat keskustella siellä valuuttakursseista ja lukea kaikki viestit, jotka on lähetetty ryhmään sen perustamisesta lähtien.

Voit selata kaikkia keskusteluhuoneita niiden nimet sisältävän luettelon avulla. Voit myös liittyä avoimiin huoneisiin tai järjestelmänvalvoja voi lisätä sinut huoneeseen. Voit olla useiden keskusteluhuoneiden jäsen. Voit suodattaa keskusteluhuoneiden sisältöä avainsanojen tai lähettäjien mukaan.

Liittyminen keskusteluhuoneisiin

 

Kun liityt keskusteluhuoneeseen, voit osallistua keskusteluun ja lukea, mitä muut keskusteluhuoneen jäsenet kirjoittavat yhteiseen keskusteluikkunaan. Kaikki huoneet, joiden jäsen olet, ovat näkyvissä Omat huoneet -välilehdessä. Jos järjestelmänvalvoja lisää sinut keskusteluhuoneeseen, se näkyy heti Omat huoneet -välilehdessä.


   
Vaihe 1  Napsauta Keskusteluhuone-kuvaketta pääikkunassa ja valitse Kaikki huoneet ‑välilehti.
Vaihe 2  Huoneet ovat aakkosjärjestyksessä, ja voit selata niitä. Jos huone on rajoitettu tietyille jäsenille, et voi liittyä siihen, ellei järjestelmänvalvoja lisää sinua huoneeseen. Niiden rajoitettujen huoneiden kohdalla, joiden jäsen et ole, näkyy lukkokuvake Liity-painikkeen sijaan.
Vaihe 3  Napsauta Liity sen huoneen kohdalla, johon haluat liittyä. Jos olet jo huoneen jäsen, sen kohdalla on valintamerkki.

Osallistuminen keskusteluhuoneissa

Kun olet liittynyt keskusteluhuoneeseen, voit osallistua sen keskusteluun ja nähdä keskusteluhistorian.


    
Vaihe 1  Jos haluat nähdä huoneet, joiden jäsen olet, valitse pääikkunassa Keskusteluhuone-kuvake ja napsauta Omat huoneet.
Vaihe 2  Kaksoisnapsauta huonetta, johon haluat siirtyä.
Vaihe 3  Tarkastele keskusteluikkunan oikeassa reunassa olevaa nykyistä osallistujaluetteloa. Voit näyttää tai piilottaa osallistujaluettelon.
Vaihe 4:  Lue keskustelua ja kirjoita omia keskusteluviestejä. Keskusteluhistoria on pysyvä. Kun poistut keskusteluhuoneesta ja suljet asiakassovelluksen, voit palata huoneen keskusteluun. Kun palaat keskusteluhuoneeseen, voit tarkastella viestejä, joita muut jäsenet lähettivät, kun et ollut kirjautunut sisään. Voit tarkastella vanhempia viestejä valitsemalla keskusteluhuoneessa Näytä lisää.

Keskusteluhuoneiden suodattaminen

Voit luoda keskusteluhuoneisiin ilmoituksia, jotta saat tietää, kun tiettyä avainsanaa käytetään, tietty käyttäjä lisää kommentin tai käyttäjänimesi mainitaan. Nämä ilmoitukset perustuvat suodattimiin. Suodattimien avulla voidaan tehdä hakuja keskusteluhuoneista määrittämilläsi hakuehdoilla. Kun olet luonut suodattimen, saat ilmoituksen keskusteluhuoneen keskusteluista, jotka vastaavat suodatusehtojasi. Näet pääikkunassa punaisen ilmoituksen, jossa näkyy suodattimen löytämien uusien hakutulosten määrä. Suodattimet voivat sisältää mainintoja siitä, milloin käyttäjänimeäsi on käytetty keskusteluhuoneessa, tai ne voivat olla avainsanan tai lähettäjän mukaan hakevia mukautettuja suodattimia.


   
Vaihe 1  Valitse asiakassovelluksessa Keskusteluhuoneet > Suodattimet ja sitten Create Filter (Luo suodatin).
Vaihe 2  Lisää suodattimelle tunniste ja määritä suodatusehdot. Voit suodattaa keskusteluhuoneita käyttäjänimen tai enintään kolmen avainsanan mukaan. Määritä vähintään yksi avainsana tai lähettäjän käyttäjänimi. Voit myös määrittää lähettäjän ja enintään kolme avainsanaa.
Vaihe 3  Valitse Luo. Tulokset näkyvät Suodatin-välilehdessä. Lisäksi välilehdessä näytetään, montako löytyneistä tuloksista on vielä lukematta. Tulokset päivitetään automaattisesti aina, kun suodattimesi löytää uuden suodatusehtoja vastaavan kohteen. Voit napsauttaa suodattimen hakutuloksia, jolloin hakutulokset sisältävien keskusteluhuoneiden keskusteluhistoria avautuu.

Käyttäjien mainitseminen keskusteluhuoneissa

Kun muut käyttäjät mainitsevat käyttäjänimesi, siitä luodaan ilmoitus keskusteluhuoneen suodattimien Omat maininnat ‑osioon. Kun muita käyttäjiä mainitaan keskusteluhuoneessa, he saavat siitä ilmoituksen.

Ennen kuin aloitat

Käyttäjät saavat ilmoituksen vain, jos keskusteluhuone on julkinen ja he kuuluvat organisaatioon tai ovat keskusteluhuoneen jäseniä.


Vaihe 1  Kun haluat mainita toisen käyttäjän, hae käyttäjä luettelosta kirjoittamalla keskusteluhuoneen keskusteluikkunan tekstiruutuun @-symboli ja sen perään käyttäjän käyttäjänimi. Asiakassovellus näyttää kirjoittamaasi tekstiä vastaavat käyttäjänimet.
Vaihe 2  Valitse käyttäjänimi, jonka haluat mainita. Voit mainita käyttäjänimen, johon ei liity Jabber-tunnusta. Voit käyttää kirjoittamassasi tekstissä @-symbolia. Voit poistua mainintakentästä Esc-painikkeen avulla.

Kun olet lähettänyt viestin, mainitulle käyttäjälle luodaan ilmoitus hänen Omat maininnat ‑luetteloonsa. Ilmoituksessa on linkki siihen keskusteluhuoneen keskusteluun, jossa maininta tehtiin.

Haku keskusteluhuoneissa

Voit tehdä keskusteluhuoneista hakuja avainsanoilla ja tarkentaa avainsanahakua erilaisilla hakuehdoilla, kuten osallistujat, keskusteluhuoneen nimi ja aikaväli.

Ennen kuin aloitat

Haun tekeminen edellyttää, että olet keskusteluhuoneiden jäsen.


   
Vaihe 1  Valitse asiakassovelluksen ikkunassa Keskusteluhuoneet-kuvake ja valitse sitten Suodattimet-välilehti.
Vaihe 2  Kirjoita hakuehdot hakukenttään samalla tavalla kuin haet yhteystietoja Cisco Jabberin pääikkunassa. Keskusteluhuoneen hakuja koskevat seuraavat rajoitukset:
 • Haku kattaa ajanjakson, joka alkaa keskusteluhuoneeseen liittymisestäsi ja jatkuu nykyhetkeen.

 • Haussa ei voi käyttää erikoismerkkejä, paitsi jos lisäät hakulausekkeeseen myös kirjaimia.

Vaihe 3  Avaa pysyvä keskusteluhuone, josta hakutulos löydettiin, kaksoisnapsauttamalla hakutulosta.

Hakutulokset ovat aikajärjestyksessä ja ne on ryhmitelty keskusteluhuoneiden mukaan. Näytettävien hakutulosten enimmäismäärä on 200, mutta voit näyttää vanhoja tuloksia näyttämällä lisää tuloksia.


Attachments

  Outcomes