Αίθουσες συνομιλίας στο Cisco Jabber for Windows

Document created by Cisco Localization Team on Jan 26, 2017
Version 1Show Document
 • View in full screen mode

Μπορείτε να χρησιμοποιείτε αίθουσες συνομιλίας εάν είναι ενεργοποιημένες από τον διαχειριστή σας. Οι αίθουσες συνομιλίας είναι ενεργοποιημένες εάν υπάρχει ένα εικονίδιο αιθουσών συνομιλίας στο κεντρικό παράθυρο.

Χρησιμοποιήστε τις αίθουσες συνομιλίας για να συμμετάσχετε σε ή να διαβάσετε συνομιλίες σχετικά με το θέμα της αίθουσας με τα άλλα μέλη της αίθουσας συνομιλίας. Για παράδειγμα, ο διαχειριστής σας μπορεί να δημιουργήσει μια αίθουσα συνομιλίας με ένα θέμα, όπως "Τιμές συναλλάγματος", όπου μπορείτε να συμμετάσχετε για να συζητήσετε τις τιμές συναλλάγματος και να δείτε όλα τα προηγούμενα μηνύματα που έχουν σταλθεί στην αίθουσα από τη δημιουργία της.

Μπορείτε να περιηγηθείτε σε όλες τις αίθουσες προβάλλοντας μια λίστα των ονομάτων αίθουσας, να συμμετάσχετε σε ανοιχτές αίθουσες, ή να προστεθείτε σε μια αίθουσα από τον διαχειριστή. Μπορείτε να είστε μέλος σε πολλαπλές αίθουσες. Μπορείτε να φιλτράρετε το περιεχόμενο της αίθουσας με λέξεις-κλειδιά ή αποστολείς.

Είσοδος σε αίθουσες συνομιλίας

 

Η είσοδος σε μια αίθουσα συνομιλίας σάς επιτρέπει να συμμετέχετε στη συζήτηση ή να διαβάζετε αυτά που λέγονται, όταν πολλαπλά μέλη της αίθουσας συνομιλίας μοιράζονται πληροφορίες σε ένα κοινό παράθυρο συνομιλίας. Όλες οι αίθουσες των οποίων είστε μέλος παρατίθενται στην καρτέλα Οι αίθουσές μου. Εάν ένας διαχειριστής σάς προσθέσει σε μια αίθουσα συνομιλίας, αυτή εμφανίζεται αμέσως στην καρτέλα Οι αίθουσές μου.


   
Βήμα 1  Κάντε κλικ στο εικονίδιο Αίθουσα συνομιλίας στο κεντρικό παράθυρο και επιλέξτε την καρτέλα Όλες οι αίθουσες.
Βήμα 2  Κάντε περιήγηση για μια αίθουσα – οι αίθουσες παρατίθενται αλφαβητικά. Εάν μια αίθουσα είναι περιορισμένο σε συγκεκριμένα μέλη, δεν μπορείτε να εισέλθετε στην αίθουσα εκτός εάν προστεθείτε από τον διαχειριστή. Για τις περιορισμένες αίθουσες των οποίων δεν είστε μέλος, βλέπετε ένα εικονίδιο κλειδώματος αντί για το κουμπί Συμμετοχή.
Βήμα 3  Κάντε κλικ στο Συμμετοχή δίπλα στην αίθουσα στην οποία επιθυμείτε να εισέλθετε. Οι αίθουσες στις οποίες είστε ήδη μέλος έχουν ένα σημάδι επιλογής δίπλα τους.

Συμμετοχή σε αίθουσες συνομιλίας

Μετά τη είσοδό σας σε μια αίθουσα συνομιλίας, μπορείτε να συμμετάσχετε σε αυτήν και να προβάλετε το ιστορικό των συνομιλιών.


    
Βήμα 1  Επιλέξτε το εικονίδιο Αίθουσα συνομιλίας στο κεντρικό παράθυρο και επιλέξτε Οι αίθουσές μου για να προβάλετε τις αίθουσες όπου είστε μέλος.
Βήμα 2  Κάντε διπλό κλικ στην αίθουσα στην οποία επιθυμείτε να εισέλθετε.
Βήμα 3  Προβάλετε την τρέχουσα λίστα συμμετεχόντων στη δεξιά πλευρά της αίθουσας συνομιλίας. Μπορείτε να εμφανίσετε ή να αποκρύψετε τη λίστα συμμετεχόντων.
Βήμα 4  Διαβάστε τη συζήτηση και εισαγάγετε τα δικά σας μηνύματα συνομιλίας. Το ιστορικό της συνομιλίας είναι μόνιμο. Όταν κάνετε έξοδο από την έξοδο συνομιλίας και κλείνετε την εφαρμογή, μπορείτε να επιστρέψετε στη συνομιλία στη συγκεκριμένη αίθουσα συνομιλίας. Όταν επιστρέφετε στην αίθουσα συνομιλίας, μπορείτε να προβάλετε τα μηνύματα που στάλθηκαν από άλλα μέλη ενόσω δεν ήσασταν συνδεδεμένοι. Από την αίθουσα συνομιλίας, επιλέξτε Εμφάνιση περισσότερων για να δείτε παλιότερα μηνύματα.

Φίλτρο αιθουσών συνομιλίας

Μπορείτε να δημιουργήσετε ειδοποιήσεις σε αίθουσες συνομιλίας οι οποίες σάς ειδοποιούν όποτε χρησιμοποιείται μια λέξη κλειδί, ή ένας συγκεκριμένος χρήστης κάνει κάποιο σχόλιο, ή αναφέρεται το όνομα χρήστη σας. Αυτές οι ειδοποιήσεις βασίζονται σε φίλτρα. Τα φίλτρα κάνουν αναζήτηση στην αίθουσα συνομιλίας χρησιμοποιώντας τα κριτήρια που καθορίζετε για την αναζήτηση. Έτσι αφού δημιουργήσετε ένα φίλτρο, λαμβάνετε ειδοποίηση σχετικά με οποιεσδήποτε συνομιλίες λαμβάνουν χώρα στις αίθουσες συνομιλίας που αντιστοιχούν στα κριτήρια φίλτρου σας. Βλέπετε μια κόκκινη ειδοποίηση στο κεντρικό παράθυρο η οποία εμφανίζει τον αριθμό των νέων αντιστοιχίσεων που βρέθηκαν για το φίλτρο. Τα φίλτρα μπορεί να περιλαμβάνουν αναφορές όταν χρησιμοποιείται το όνομα χρήστη σας σε μια αίθουσα συνομιλίας, ή προσαρμοσμένα φίλτρα τα οποία κάνουν αναζήτηση κατά λέξη-κλειδί ή αποστολέα.


   
Βήμα 1  Στην εφαρμογή, επιλέξτε Αίθουσες συνομιλίας > Φίλτρα, και στη συνέχεια επιλέξτε Δημιουργία φίλτρου.
Βήμα 2  Δώστε στο φίλτρο μια ετικέτα και στη συνέχεια καθορίστε τα κριτήρια φίλτρου. Μπορείτε να φιλτράρετε τις αίθουσες συνομιλίας χρησιμοποιώντας έως τρεις λέξεις-κλειδί ή κατά όνομα χρήστη. Πρέπει να καθορίσετε τουλάχιστον μία λέξη-κλειδί ή το όνομα χρήστη του αποστολέα, αλλά μπορείτε να προσδιορίσετε τον αποστολέα και έως τρεις λέξεις-κλειδί.
Βήμα 3  Επιλέξτε Δημιουργία. Τα αποτελέσματα παρατίθενται στην καρτέλα Φίλτρο, με έναν αριθμό που υποδεικνύει πόσα αποτελέσματα βρέθηκαν που δεν έχετε διαβάσει. Τα αποτελέσματα ενημερώνονται αυτόματα κάθε φορά που γίνεται μια νέα αντιστοίχιση για το φίλτρο σας. Όταν έχετε αντιστοιχίσεις στο φίλτρο σας, μπορείτε να κάνετε κλικ στην αντιστοίχιση φίλτρου για να ανοίξετε το ιστορικό συνομιλιών στις αίθουσες όπου βρέθηκαν οι αντιστοιχίσεις.

Αναφορά χρηστών σε αίθουσες συνομιλίας

Όταν άλλοι χρήστες αναφέρουν το όνομα χρήστη σας, αυτό δημιουργεί μια ειδοποίηση στην ενότητα Οι αναφορές μου των φίλτρων αίθουσας συνομιλίας. Η αναφορά άλλων χρηστών τούς ειδοποιεί ότι αναφέρθηκαν σε μια αίθουσα συνομιλίας.

Πριν ξεκινήσετε

Οι χρήστες λαμβάνουν μια ειδοποίηση μόνο εάν η αίθουσα συνομιλίας είναι δημόσια και ο χρήστης είναι μέρος του οργανισμού, ή εάν είναι μέλος της αίθουσας συνομιλίας.


Βήμα 1  Για να δημιουργήσετε μια αναφορά για έναν άλλο χρήστη, στο πλαίσιο κειμένου του παραθύρου συνομιλίας σε μια αίθουσα συνομιλίας, πληκτρολογήστε το σύμβολο @ ακολουθούμενο από το όνομα χρήστη του ατόμου για να κάνετε αναζήτηση στον κατάλογο για τον χρήστη. Η εφαρμογή εμφανίζει ονόματα χρήστη που αντιστοιχούν σε αυτό που πληκτρολογείτε.
Βήμα 2  Επιλέξτε το όνομα χρήστη που επιθυμείτε να αναφέρετε. Μπορείτε να αναφέρετε ένα όνομα χρήστη που δεν έχει αναγνωριστικό Jabber συσχετισμένο με αυτό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το σύμβολο @ ως μέρος της καταχώρησης κειμένου σας – απλά χρησιμοποιήστε το πλήκτρο Esc για έξοδο από το πεδίο αναφορών.

Αφού αποστείλετε το μήνυμα, δημιουργείται μια ειδοποίηση για τον αναφερόμενο χρήστη στη λίστα Οι αναφορές μου του χρήστη, με μια σύνδεση στη συνομιλία στην αίθουσα όπου έγινε η αναφορά.

Αναζήτηση αιθουσών συνομιλίας

Μπορείτε να κάνετε αναζήτηση αιθουσών συνομιλίας κατά λέξεις-κλειδί και να περιορίσετε περαιτέρω την αναζήτηση με λέξεις-κλειδί με κριτήρια όπως συμμετέχοντες, όνομα αίθουσα και εύρος ημερομηνιών.

Πριν ξεκινήσετε

Πρέπει να είστε μέλος των αιθουσών συνομιλίας για να ολοκληρωθεί η αναζήτησή σας.


   
Βήμα 1  Στο παράθυρο της εφαρμογής, επιλέξτε το εικονίδιο Αίθουσες συνομιλίας, και στη συνέχεια επιλέξτε την καρτέλα Φίλτρα.
Βήμα 2  Εισαγάγετε τα κριτήρια αναζήτησης σε ένα πλαίσιο αναζήτησης, ακριβώς όπως κάνετε αναζήτηση για επαφές στο κεντρικό παράθυρο Cisco Jabber. Εφαρμόζονται οι ακόλουθοι περιορισμοί στις αναζητήσεις αιθουσών συνομιλίας:
 • Η αναζήτηση περιλαμβάνει την περίοδο από την είσοδό σας σε μια αίθουσα συνομιλίας μέχρι την παρούσα ημέρα.

 • Η αναζήτηση δεν λειτουργεί για ειδικούς χαρακτήρες, εκτός εάν προσθέσετε επίσης γράμματα στη συμβολοσειρά.

Βήμα 3  Κάντε διπλό κλικ σε ένα αποτέλεσμα για να ανοίξετε τη μόνιμη αίθουσα συνομιλίας όπου η αναζήτηση έκανε μια αντιστοίχιση.

Τα αποτελέσματα ταξινομούνται χρονολογικά και ομαδοποιούνται κατά αίθουσα. Ο μέγιστος αριθμός αποτελεσμάτων που εμφανίζονται είναι 200, αν και μπορείτε να εμφανίσετε περισσότερα μηνύματα για εμφάνιση παλιότερων αποτελεσμάτων.


Attachments

  Outcomes