Hibaelhárítás a Cisco Jabber for Windows szolgáltatáshoz

Document created by Cisco Localization Team on Jan 26, 2017
Version 1Show Document
  • View in full screen mode

A szolgáltatások nem érhetők el

Ha egy funkció nem működik megfelelően, például nem lehet megnyitni a hangüzeneteket, akkor lehet, hogy a kapcsolat állapotával van probléma.


      
1. lépés A kliensben válassza a Menü ikont, majd a Súgó > Kapcsolat állapotának megjelenítése elemet.
2. lépés Minden egyes felsorolt kiszolgálónál ellenőrizze, hogy a jelzett állapot „Csatlakoztatva” legyen.
3. lépés Ha egy kiszolgáló mellett sem látható a „Csatlakoztatva” állapot, a fiókbeállítások ellenőrzéséhez válassza a Beállítások elemet. Megnyílik a Fiókok lap.
4. lépés Ellenőrizze, hogy megfelelő-e a felhasználónév, adja meg újra az azonosító adatokat, majd válassza az Alkalmaz gombot.
5. lépés Ha a probléma továbbra is fennáll, a Speciális lehetőség kiválasztásával nézze meg a kiszolgálócímeket, majd a kiszolgálóadatok kíséretében jelentse a problémát a rendszergazdának.

Videóbeállítások megadása hívásokhoz

Ha bejövő videóhívás érkezik, és Ön nem szeretné saját videóképét felfedni a hívás során, módosíthatja a videóhívások fogadási beállításait. Illetve ha arra lesz figyelmes, hogy nem látható videó, dönthet úgy, hogy megjeleníti a videót a hívások fogadásánál.


1. lépés A kliensben válassza a Menü ikont, majd a Fájl > Beállítások > Hívások lehetőséget.
2. lépés Kívánt beállításként a Hívások indítása mindig videóval vagy a Hívások indítása mindig videó nélkül lehetőséget választhatja.

A beállítást bármikor megváltoztathatja. Ha tehát csak egy híváshoz vagy egy napra szeretné kikapcsolni a videót, válassza a Hívások indítása mindig videó nélkül lehetőséget. Ezután, amikor később videóhívásokban szeretne részt venni, módosítsa a beállítást.

3. lépés Válassza ki az Alkalmaz, majd az OK opciót.

Saját profilkép módosítása

Ha nincs megjelenített profilképe, vagy szeretné megváltoztatni a jelenleg használt képet, hozzáadhatja vagy módosíthatja profilképét. Ez a lehetőség csak a felhőbeli telepítést használó szervezetek számára érhető el. Ha Önnél nem érhető el a Saját profil szerkesztése opció, akkor Ön nem tudja megváltoztatni a profilképét.


1. lépés A kliensben válassza a Menü ikont, majd a Fájl > Saját profil szerkesztése lehetőséget.
2. lépés Válassza a profilkép alatt látható ikont, majd tallózással válassza ki a feltölteni kívánt képet.
3. lépés Válassza ki a képet, majd válassza Megnyitás lehetőséget.

Szóközök a hivatkozásokban

Ha egy hivatkozást szeretne beilleszteni a csevegőablakba, de szóközök találhatók benne (például hálózati helyek esetén), akkor a hivatkozást szögletes zárójelek közé kell foglalnia annak érdekében, hogy a hivatkozás kattintható legyen – máskülönben csak az első szóközig tartó karakterek kerülnek bele a kattintható hivatkozásba.

Tegyük fel például, hogy szeretne átküldeni munkatársának egy hivatkozást, amely egy fájl hálózati helyére mutat. Ha szögletes zárójelek nélkül küldi át munkatársának a helyet, akkor a következő fog megjelenni: \\network_home\Public\user\11.0\ ADAM MCKENZIE. Ha a hivatkozást szögletes zárójelek közé foglalja, az egész karaktersor kattintható hivatkozásként jelenik meg: <\\network_home\Public\user\11.0\ ADAM MCKENZIE>.


Attachments

    Outcomes