Csevegések a Cisco Jabber for Windows 11.7-es verziójában

Document created by Cisco Localization Team on Jan 26, 2017
Version 1Show Document
 • View in full screen mode
 

Keresés csevegőablakokból

A névjegyek a csevegőablakokból a keresősáv segítségével kereshetők, adhatók hozzá és hívhatók.


   
1. lépés    Írja be a keresett személy nevét a csevegőablak keresősávjába.

Ha közvetlenül a csevegőablakból kíván hívást indítani, telefonszámot is beírhat a keresősávba.

2. lépés    Indítson el egy beszélgetést a kapcsolatával az alábbi módszerek valamelyikével:
 • Ha hozzá akar adni vagy fel akar hívni egy névjegyet, vigye az egérmutatót a névjegy fölé.
 • Csevegési munkamenet indításához kattintson duplán a névjegyre.

Csoportos csevegések indítása

 

A csoportos csevegéseket felhasználhatja arra, hogy azonnali üzeneteket küldjön egyszerre két vagy több kapcsolatnak. A csoportos csevegések nem állandóak, vagyis a segítségükkel csevegést hozhat létre két vagy több emberrel, de a rendszer nem tárolja az előzményeket.

  
Válasszon ki egy vagy több résztvevőt, akit meg kíván hívni a csoportos csevegésbe. A csoportos csevegés résztvevőinek maximális száma 200.
 • Nyisson meg egy csevegőablakot a csoportos csevegés egyik résztvevőjével. Kattintson a Résztvevők hozzáadása gombra a csevegőablak jobb alsó sarkában, és adja meg a többi résztvevőt.
 • A Névjegyek listából válasszon ki mindenkit, akit meg kíván hívni a csoportos csevegésbe. Kattintson jobb gombbal a kiválasztott nevekre, majd válassza a Csoportos csevegés indítása elemet.

Szórt üzenet küldése

 

Szórt csevegőüzenetekkel egyetlen csevegőüzenetet több kapcsolatának is elküldhet. A névjegyalbumból kiválaszthat több névjegyet vagy névjegycsoportot, és minden érintettnek egyszerre elküldheti a kívánt szórt üzenetet. A szórt csevegőüzeneteket a címzettek ugyanúgy kapják meg, mint normál, két fél közötti csevegés esetén.

  

     
1. lépés    A névjegyalbumból válassza ki az összes olyan névjegyet, akinek el kívánja küldeni a csevegőüzenetet.   

Ha egy teljes csoportnak kíván üzenetet küldeni, válassza ki a névjegycsoport fejlécét.

  
2. lépés    Kattintson a jobb gombbal a kiválasztott névjegyekre, majd kattintson a Szórt üzenet küldése lehetőségre. Megjelenik a Broadcast-üzenet küldése párbeszédablak.
3. lépés    Írja be az üzenetet a szöveges mezőbe.   

Ha több személyt is hozzá kíván adni a szórt üzenethez, akkor megkeresheti őket a Címzett mezőben, és hozzáadhatja őket.

  
4. lépés    Kattintson a Küldés gombra.

Fájlátadás

Cisco Jabber kliensek között a csevegőablak Fájl küldése ikonjával küldhetők át fájlok. A fájl bele is húzható a csevegőablakba.


    
1. lépés    Válassza a Fájl küldése elemet a csevegőablak jobb alsó sarkában.
2. lépés    Válassza ki azt a fájlt, amelyet át kíván adni a számítógépéről.
3. lépés    Válassza ki a Megnyitás lehetőséget.

Csevegőszobák

Ha a rendszergazda engedélyezte, használhat csevegőszobákat. A csevegőszobák akkor engedélyezettek, ha a központi ablakban látszik a Csevegőszobák ikon.  

A csevegőszobák használatával beszélgetéseket folytathat a szoba témájával kapcsolatban a csevegőszoba többi tagjával, vagy elolvashatja a beszélgetéseket. Például a rendszergazda létrehozhat egy „Devizaárfolyamok” témájú csevegőszobát, Ön pedig ehhez a szobához csatlakozva beszélgethet a devizaárfolyamokról, és elolvashatja a szobába a szoba létrehozása óta elküldött összes korábbi üzenetet.   

A szobanevek listáját megtekintve böngészhet az összes szoba között, beléphet a nyitott szobába, illetve a rendszergazda hozzáadhatja Önt egy szobához. Egy ember több szobában is tag lehet. A szobák tartalma kulcsszavak vagy küldők alapján szűrhető.   

Csatlakozás csevegőszobákhoz

 

   

Ha csatlakozik egy csevegőszobához, akkor részt vehet a beszélgetésben, vagy elolvashatja, hogy mit mondanak, amikor a csevegőszoba több tagja oszt meg információkat egy közös csevegőablakban. Az összes olyan szoba, amelynek tagja, listázásra kerül a Saját szobáim lapon. Ha egy rendszergazda hozzáadja Önt egy csevegőszobához, akkor az automatikusan megjelenik a Saját szobáim lapon.   

    

    
1. lépés    Kattintson a Csevegőszoba ikonra a központi ablakban, és válassza az Összes szoba lapot.    
2. lépés    Tallózzon az ábécésorrendben felsorolt szobák között.     Ha egy szoba meghatározott tagokra korlátozott, akkor nem csatlakozhat, kivéve, ha a rendszergazda Önt is felvette a tagok közé. Az olyan korlátozott termeknél, amelyeknek Ön nem tagja, egy lakat ikont lát a Csatlakozás gomb helyett.   
3. lépés    Kattintson a Csatlakozás lehetőségre a mellett a szoba mellett, amelyhez csatlakozni kíván. Azok mellett a szobák mellett, amelyeknek Ön már tagja, egy pipa látható.    

Részvétel szobákban

   

Miután csatlakozott egy szobához, részt vehet a csevegőszobában, és megtekintheti a beszélgetés előzményeit.    Egyes csevegőszobák kizárólag tájékoztatási célokat szolgálnak – ezekben csak egyes tagok jogosultak információk közzétételére, a többiek csak olvasási hozzáféréssel rendelkeznek.

    

Ha látni szeretné, hogy melyik szobákban tag, válassza a Csevegőszoba ikont a központi ablakban, és kattintson a Saját szobáim elemre. Kattintson duplán arra a szobára, amelyhez csatlakozni kíván.   

    

A csevegőszobákba való belépést követően a beszélgetési előzmények állandóak. Akkor is visszatérhet az adott a szobában folytatott beszélgetéshez, ha kilép a csevegőszobából, és bezárja a klienst. Amikor visszatér a csevegőszobába, megtekintheti azokat az üzeneteket, amelyeket a többi tag akkor küldött, amikor Ön nem volt bejelentkezve. A szobában válassza a Több mutatása lehetőséget a régebbi üzenetek megtekintéséhez.   

    

Tekintse meg a csevegőablak jobb oldalán az aktuális résztvevők listáját. A résztvevőlista megjeleníthető és elrejthető.   

    

Szobák szűrése

Szűrők

       

A szűrők a csevegőszobákat a keresésnél megadott feltételek alapján szűrik. Egy piros jelvény mutatja, hány új találat felel meg a szűrő feltételeinek. A szűrők kiterjedhetnek említésekre, amikor a felhasználónevét használják egy csevegőszobában, illetve használhatók kulcsszó vagy feladó alapján kereső egyéni szűrők is.   

A Szűrők lapon válassza a Szűrő létrehozása elemet. A csevegőszobák szűrése legfeljebb három kulcsszó, illetve felhasználónév alapján lehetséges. Adjon címkét a szűrőnek, majd adja meg a keresési feltételeket. Legalább egy kulcsszót vagy a feladó felhasználónevét meg kell adnia, de megadhatja a küldőt és legfeljebb három kulcsszót is. Amikor végzett, válassza a Létrehozás lehetőséget.   

    

A találatok a Szűrő lapon jelennek meg, a még nem olvasott találatok számának kijelzésével együtt. A találatok automatikusan frissülnek minden alkalommal, amikor a szűrőfeltételeknek egy új találat is megfelel. Ha a szűrő találatokat eredményez, a kívánt találatra kattintva megnyílnak azon szobák csevegési előzményei, ahol a találatok szerepelnek.   

    

Említések

           

Ha más felhasználók megemlítik az Ön felhasználónevét, létrejön egy értesítés a csevegőszoba-szűrők Említések részében. A felhasználók említésével létrejön egy értesítés, hogy az adott felhasználót megemlítették egy csevegőszobában.   

    

Ha egy másik felhasználót szeretne megemlíteni, a felhasználó címtárban való megkereséséhez a csevegőablak szöveges mezőjébe írja be a @ jelet, majd az illető felhasználónevét. A kliens megjeleníti azon felhasználóneveket, amelyek megfelelnek az Ön által beírtaknak. Válassza ki a megemlíteni kívánt felhasználónevet. Megemlíthet olyan felhasználónevet is, amelyhez nem tartozik Jabber-azonosító. Az üzenet elküldése után a megemlített felhasználónál az Említések területen létrejön egy értesítés, benne egy hivatkozással azon szoba beszélgetésére, ahol az említés található. A @ jelet használhatja a szövegbevitel részeként, csak koppintson az Esc gombra az említési mezőből való kilépéshez. A felhasználók csak akkor kapnak értesítést, ha a csevegőszoba nyilvános, és ők a szervezeten belüli felhasználók, vagy ha tagjai a csevegőszobának.   

    

Felhasználók megemlítése csevegőszobákban

  

Ha más felhasználók megemlítik az Ön felhasználónevét, létrejön egy értesítés a csevegőszoba-szűrők Említések részében.    Más felhasználók említésével létrejön számukra egy értesítés, hogy megemlítették őket egy csevegőszobában.   

   
Mielőtt nekilátna  

A felhasználók csak akkor kapnak értesítést, ha a csevegőszoba nyilvános, és az adott felhasználó a szervezet része, vagy ha tagja a csevegőszobának.  

   

Az említéseket a rendszergazdának kell engedélyeznie.


    
1. lépés    Ha egy másik felhasználót szeretne megemlíteni, a felhasználó címtárban való megkereséséhez a csevegőszoba csevegőablakának szöveges mezőjébe írja be a @ jelet, majd az illető felhasználónevét.     A kliens megjeleníti azon felhasználóneveket, amelyek megfelelnek az Ön által beírtaknak.    
2. lépés    Válassza ki a megemlíteni kívánt felhasználónevet. Megemlíthet olyan felhasználónevet is, amelyhez nem tartozik Jabber-azonosító. A @ jelet használhatja a szövegbevitel részeként.    
3. lépés    Az említési mezőből való kilépéshez használja az Esc gombot.

 

Az üzenet elküldése után a megemlített felhasználónál az Említések listában létrejön egy értesítés, benne egy hivatkozással azon szoba beszélgetésére, ahol az említés történt.   

Csevegőszobák keresése

  

A csevegőszobák kereshetők kulcsszavak alapján, majd a kulcsszavas keresés tovább finomítható egyéb feltételek (például résztvevők, szoba neve, dátumtartomány) használatával.   

    
Mielőtt nekilátna  

A keresés végrehajtásához a csevegőszobák tagjának kell lennie.  

   

    
1. lépés    A kliensablakban válassza a Csevegőszobák ikont, majd válassza a Szűrők lapot.   
2. lépés    Adja meg a keresési feltételeket a keresőmezőben ugyanúgy, mint ahogyan névjegyeket keres a Cisco Jabber központi ablakában.     A csevegőszobai keresésekre a következő korlátozások vonatkoznak:         
    
 •      

  A keresés a csevegőszobához való csatlakozástól a mai napig tartó időszakot öleli fel.     

       

 •      

  A keresés csak akkor működik speciális karakterekkel, ha betűket is felvesz a keresési karakterláncba.     

       

     
    
3. lépés    Kattintson duplán a kívánt találatra, és megnyílik a folyamatos csevegőszoba, ahol a keresés találata szerepel.    

 

A találatok időrendi sorrendben és szobánkénti csoportosításban jelennek meg. A megjeleníthető találatok maximális száma 200, de a régebbi találatok mutatásához további üzenetek is megjeleníthetők.  

Egyéni csevegési figyelmeztető hangjelzések hozzáadása

A csevegésekhez egyéni figyelmeztető hangjelzések adhatók hozzá. Az összes hangfájlnak .wav audioformátumban kell lennie. Támogatott formátumok:
 • WAV_FORMAT_PCM_8KHZ

   

 • WAV_FORMAT_PCM_16KHZ

   

 • WAV_FORMAT_PCM_24KHZ

   

 • WAV_FORMAT_PCM_24KHZ_STEREO

   

 • WAV_FORMAT_PCM_44KHZ

   

 • WAV_FORMAT_PCM_48KHZ

   

 • WAV_FORMAT_PCM_48KHZ_STEREO

   

 • WAV_FORMAT_MU_LAW_8KHZ

   

 • WAV_FORMAT_A_LAW_8KHZ

   

 • WAV_FORMAT_G729

   


   
1. lépés    Lépjen a rendszerben a Jabber Chat Alerts mappába. A leggyakoribb telepítési útvonal: C:\Program Files (x86)\Cisco Systems\Cisco Jabber\Sounds\Jabber Chat Alerts.
2. lépés    Az egyéni csevegési figyelmeztető hangjelzés fájlját másolja a Jabber Chat Alerts mappába. Az új csevegési riasztás lehetőség megjelenik a Beállítások ablak Hangok és jelzések fülén.

 

Attachments

  Outcomes