Puhelut Cisco Jabber for Windows 11.7:ssa

Document created by Cisco Localization Team on Jan 27, 2017
Version 1Show Document
 • View in full screen mode
 

Puhelut

Jabber-puhelut

 

Järjestelmänvalvojan on otettava käyttöön Jabber Calling ‑toiminto.

  

Jabber-puheluiden avulla voit soittaa toiseen Cisco Jabber -asiakassovellukseen. Jabber-puhelut poikkeavat muun tyyppisistä puheluista, joita voit soittaa Jabberista. Eroavaisuuksia ovat muun muassa seuraavat:

  
 •  

  Jabber-puhelu onnistuu vain yhden yhteyshenkilön kanssa kerrallaan.

    

 •  

  Jos soitat toiselle yhteyshenkilölle, kun puhut Jabber-puhelua, meneillään oleva puhelu katkeaa ensin.

    

 •  

  Jos aloitat Jabber-puhelun yhteyshenkilön kanssa, ja hän aloittaa Jabber-puhelun samanaikaisesti sinun kanssasi, puhelu yhdistetään etkä saa ilmoitusta saapuvasta puhelusta.

    

  

Voit soittaa Jabber-puhelun valitsemalla Puhelukuvake-valikon aktiivisista keskusteluikkunoista tai yhteystietoluettelosta ja valitsemalla sitten Jabber Call (Jabber-puhelu) ‑vaihtoehdon.

  

Numeroihin soittaminen aktiivisista keskusteluista

   

Voit lisätä keskusteluikkunaan puhelinnumeron, jolloin se näkyy napsautettavana linkkinä. Sinä ja keskustelukumppanisi voitte napsauttaa numeroa ja soittaa Jabber-puhelun.

  

Puhelinnumeroissa on oltava vähintään neljä numeroa, ja jos sen edessä on +-merkki, siinä on oltava vähintään 11 numeroa.

  

Soitonsiirto

Voit siirtää kaikki puhelut Cisco Jabberista puhepostiin tai toiseen puhelimeen.


   
Vaihe 1    Valitse pääikkunassa puhelinasetusten valikko.
Vaihe 2    Valitse Välitä puhelut ja valitse sitten oikea vaihtoehto.

Neuvottelupuheluiden aloittaminen

Neuvottelupuheluissa on kaksi tai useampia osallistujia. Neuvottelupuheluita voidaan aloittaa useilla eri tavoilla:
 • Puhelun aikana – muuta puhelu neuvottelupuheluksi napsauttamalla puhelunhallintarivin Lisää-painiketta ja valitsemalla sitten Neuvottelupuhelu-vaihtoehto.

   

 • Ryhmän otsikosta – vie kohdistin ryhmän otsikon päälle ja aloita neuvottelupuhelu kaikkien ryhmän tavoitettavissa olevien yhteyshenkilöiden kanssa napsauttamalla puhelupainiketta.

   

 • Useiden yhteyshenkilöiden valinnasta – valitse yhteyshenkilöt, joiden haluat osallistuvan neuvottelupuheluun, ja napsauta puhelupainiketta, joka tulee esiin, kun viet kohdistimen minkä tahansa valitsemiesi yhteyshenkilöiden päälle.

   

Voit lisätä yhteyshenkilöitä neuvottelupuheluun seuraavasti:
 • Hae yhteyshenkilöitä Add participants (Lisää osallistujia) ‑kentässä.

   

 • Vedä yhteyshenkilöt YhtTiedot-välilehdestä ja pudota neuvottelupuheluikkunaan.

   

Keskustelulla vastaaminen

Kun saat puhelun yhteyshenkilöltäsi, voit valita jonkin seuraavista vaihtoehdoista:

 • Vastaa

   

 • Hylkää

   

 • Chat reply (Keskusteluvastaus)

   

Jos valitset Chat reply (Keskusteluvastaus), puhelu siirretään automaattisesti puhepostiisi. Lisäksi näkyviin tulee keskusteluikkuna, jossa soittaja näkyy, joten voit halutessasi lähettää soittajalle pikaisen vastauksen.

Tämän toiminnon käyttäminen edellyttää, että puheposti on määritetty.

Yhteyshenkilölle soittaminen SIP URIa käyttämällä

 

URI-soiton avulla voit soittaa puheluita ja ratkaista yhteystietoja Uniform Resource Identifiersia (URI) käyttämällä. Esimerkiksi Anita Perez -nimisen käyttäjän hakemistonumeroon on liitetty seuraava SIP URI: aperez@esimerkki.com. URI-soiton avulla voit soittaa Anitalle käyttämällä hänen SIP URI -tunnustaan luettelonumeron sijaan.

  

SIP URI ‑tunnuksen avulla voit myös lähettää DTMF-ääniä.

  

Järjestelmänvalvojasi on otettava URI-soitto käyttöön.

  
Voit soittaa yhteyshenkilölle SIP URI -tunnuksen avulla seuraavasti:
 • Kirjoita SIP URI ‑tunnus ja napsauta puhelupainiketta.

  Hakutulokset näytetään kirjoittaessasi.

 • Jos haluat lähettää DTMF-ääniä, kirjoita koko SIP URI ‑tunnus ja lisää sen perään DTMF-äänet. Jos esimerkiksi haluat soittaa Anita Perezille alanumeroon 1234, kirjoita aperez@esimerkki.com,1234.

Äänilaitteen muuttaminen


      
Vaihe 1    Kytke kuulokkeet tai muu äänilaite USB-porttiin.
Vaihe 2    Valitse pääikkunassa puhelunhallintavalikko ja valitse Käytä tietokonetta puheluihin. Alivalikossa näkyy tällä hetkellä käytössä oleva äänilaite. Kaiutinlaitteet, mikrofonilaitteet ja kuulokkeet erotetaan toisistaan erilaisilla kuvakkeilla. Jos käytössä on kaksi äänilaitetta (yksi kaiuttimelle ja toinen mikrofonille), molemmat näkyvät luettelossa.
Vaihe 3    Voit vaihtaa äänilaitetta napsauttamalla Audio Options (Ääniasetukset). Asetukset-valintaikkunan Ääni-välilehti tulee näkyviin.
Vaihe 4    Valitse haluamasi laite kaiuttimelle ja mikrofonille.
Vaihe 5    Valitse OK.

Lähetä yhteyshenkilöille puhelukuvakkeita

Voit lähettää puhelukuvakkeen toiselle käyttäjälle keskusteluikkunassa. Käyttäjä voi soittaa sinulle napsauttamalla kuvaketta. Näiden puhelukuvakkeiden avulla on helppo pyytää yhteyshenkilöitä soittamaan. Kun yhteyshenkilö saa puhelukuvakkeen, hän voi soittaa sinulle napsauttamalla kuvaketta.

Voit lähettää yhdelle tai useammalle keskusteluikkunassasi olevalle henkilölle puhelinkuvakkeen kirjoittamalla jommankumman seuraavista komennoista keskusteluikkunaan. Yhteyshenkilösi voivat aloittaa puhelun kanssasi napsauttamalla puhelinkuvaketta. :callme tai :telephone

Hallitse vastapuolen kameroita

Vastapuolen kameroiden hallintaa tukevissa puheluissa voit säätää vastapuolen kameraa niin, että näet paremmin videopuheluiden aikana, tai voit säätää kameroiden neuvotteluasettelua. Puhelussa näkyy Näytä vastapuolen kameran hallinta ‑kuvake, jos vastapuolen kameran hallinta on otettu käyttöön. Kun valitset kuvakkeen, voit puhelun yhdistämistavan mukaisesti käyttää sitä joko vastapuolen kameran liikuttamiseen tai videoruutujen neuvotteluasettelun muuttamiseen.

Jos soitat suoraan laitteeseen tai henkilölle, jonka laitteessa on hallittavissa oleva kamera, voit hallita vastapuolen kameraa, vaikka laitteeseen soittaisi useita henkilöitä yhtä aikaa. Jos kuitenkin soitat Ciscon sillalle, voit hallita vain neuvotteluasettelua valitsemalla, miten haluat sijoittaa eri kamerat neuvottelupuhelussa.

Ennen kuin aloitat

Tämä toiminto on käytettävissäsi, jos soiton kohteena oleva järjestelmä tukee sitä ja järjestelmänvalvojasi on ottanut sen käyttöön. Sinun on myös oltava ohjelmistopuhelin-tilassa eli olet valinnut pääikkunasta Käytä tietokonetta puheluihin.


   
Vaihe 1    Kun olet aloittanut videopuhelun, valitse Näytä vastapuolen kameran hallinta -kuvake.
Vaihe 2    Voit hallita puhelua kääntö-, kallistus- ja zoomauspainikkeella.
 • Soittaessasi suoraan laitteisiin voit ohjainten avulla kääntää kameraa vasemmalle tai oikealla, kallistaa sitä ylös tai alas sekä lähentää ja loitontaa kameraa.
 • Soittaessasi silloille voit ohjainten avulla valita haluamasi neuvotteluasettelun.
 

Voit myös hallita kameraa manuaalisesti käyttämällä seuraavia pikanäppäimiä:

                      
AsetusKuvaus
Kallista ylös

Ylänuolinäppäin

Kallista alas

Alanuolinäppäin

Käännä vasemmalle

Vasen nuolinäppäin

Käännä oikealle

Oikea nuolinäppäin

Lähennä

Plus-merkki (vaihto + yhtä suuri kuin ‑näppäin)

Loitonna

Miinusnäppäin


Lisää mukautettuja soittoääniä

Voit lisätä mukautetun soittoäänen ja määrittää sen saapuvien puheluiden soittoääneksi. Kaikkien äänitiedostojen on oltava .wav-audiomuodossa. Tuettuja muotoja ovat:
 • WAV_FORMAT_PCM_8KHZ

   

 • WAV_FORMAT_PCM_16KHZ

   

 • WAV_FORMAT_PCM_24KHZ

   

 • WAV_FORMAT_PCM_24KHZ_STEREO

   

 • WAV_FORMAT_PCM_44KHZ

   

 • WAV_FORMAT_PCM_48KHZ

   

 • WAV_FORMAT_PCM_48KHZ_STEREO

   

 • WAV_FORMAT_MU_LAW_8KHZ

   

 • WAV_FORMAT_A_LAW_8KHZ

   

 • WAV_FORMAT_G729

   


   
Vaihe 1    Siirry järjestelmässäsi Ringtones (Soittoäänet) ‑kansioon. Tyypillinen asennuspolku on: C:\Program Files (x86)\Cisco Systems\Cisco Jabber\Sounds\Ringtones.
Vaihe 2    Kopioi mukautettu soittoäänitiedosto Ringtones (Soittoäänet) ‑kansioon. Uusi soittoäänivaihtoehto näkyy nyt Asetukset-ikkunan Sounds and Alerts (Äänet ja hälytykset) ‑välilehdessä.

 

Attachments

  Outcomes