Hívások a Cisco Jabber for Windows 11.7-es verziójában

Document created by Cisco Localization Team on Jan 27, 2017
Version 1Show Document
 • View in full screen mode
 

Hívások

Jabber-hívások

 

A rendszergazdának engedélyeznie kell a Jabber-hívásokat.

  

Felhívhat egy másik Cisco Jabber klienst a Jabber-hívások használatával. Más típusú telefonhívásoktól eltérően a Jabber használatakor fellépnek bizonyos különbségek a Jabber-hívások használatában, mint például:

  
 •  

  Jabber-hívást egyszerre csak egy kapcsolattal bonyolíthat.

    

 •  

  Ha Jabber-hívás közben felhív egy másik kapcsolatot, a folyamatban lévő hívás előzőleg megszakad.

    

 •  

  Amikor Jabber-hívást kezdeményez egy kapcsolattal, és ezzel egyidejűleg ez a kapcsolata szintén Jabber-hívást kezdeményez Önnel, a hívás kapcsolódik, és Ön nem kap bejövő hívásról szóló értesítést.

    

  

Jabber-híváshoz egyszerűen válassza a Hívás ikon menüt az aktív beszélgetés ablakából vagy a névjegyek listájából, és válassza a Jabber-hívás lehetőséget.

  

Szám tárcsázása aktív beszélgetésből

   

Ha egy beszélgetés ablakba beír egy telefonszámot, az kattintható hivatkozásként fog megjelenni. Ön és az, akivel cseveg, a hivatkozásra kattintva Jabber-hívást indíthat.

  

A telefonszámoknak legalább négy számjegyből kell állniuk; ha + jel áll előttük, a minimális hosszúság legalább 11 számjegy.

  

Hívások átirányítása

A Cisco Jabberről az összes hívás átirányítható hangpostára vagy egy másik telefonra.


   
1. lépés    Válassza ki a főablakban a telefonvezérlő menüt.
2. lépés    Válassza a Minden hívás átirányítása ide: elemet, majd válassza ki a kívánt lehetőséget.

Konferenciabeszélgetések indítása

A konferenciabeszélgetéseknek kettő vagy több résztvevőjük lehet. Konferenciabeszélgetést számos módon kezdeményezhet:
 • Hívás közben: átalakíthatja a hívást konferenciabeszélgetéssé, ha a hívásvezérlési sávon az Egyéb gombra kattint, és a Konferenciabeszélgetés lehetőséget választja.

   

 • Csoportfejlécből: ha a csoportban rendelkezésre álló összes kapcsolatával konferenciabeszélgetést kíván kezdeményezni, vigye a mutatót a csoportfejléc fölé, és kattintson a hívás gombra.

   

 • Több névjegy kijelölésével: jelölje ki a kapcsolatokat, akikkel konferenciabeszélgetést kíván folytatni, majd kattintson a hívás ikonra, amely megjelenik, amikor a mutatót valamelyik kiválasztott névjegy fölé viszi.

   

Kapcsolatok hozzáadása konferenciabeszélgetéshez:
 • Keresse meg a névjegyeket a Résztvevők hozzáadása mezőben.

   

 • Húzzon át névjegyeket a Névjegyek lapról, és húzza őket a konferenciabeszélgetés ablakára.

   

Válasz csevegéssel

Amikor hívás érkezik egy kapcsolatától, a következő lehetőségek közül választhat:

 • Válasz

   

 • Elutasítás

   

 • Válasz csevegéssel

   

Ha a Válasz csevegéssel lehetőséget választja, a hívást a rendszer automatikusan átirányítja a hangpostára. Emellett megjelenik egy csevegőablak a hívóval, amelyben gyors választ küldhet a hívónak.

A funkció használatához beállított hangpostára van szükség.

Kapcsolat tárcsázása SIP URI-vel

 

URI-tárcsázással hívásokat indíthat, és névjegyeket azonosíthat be egységes erőforrás-azonosítókkal (URI). Például egy Anita Perez nevű felhasználónak a címtárszámához a következő SIP URI kapcsolódik: aperez@example.com. Az URI-tárcsázással Anitát a címtárszáma helyett a SIP URI-jével is tudja hívni.

  

A SIP URI-vel emellett DMTF-hangjelek is küldhetők.

  

Az URI-tárcsázást a rendszergazdának kell engedélyeznie.

  
Kapcsolat hívása a SIP URI használatával:
 • Adja meg a SIP URI-t, és kattintson a hívás gombra.

  Gépelés közben megjelennek az egyező találatok.

 • DTMF-hangjelek küldéséhez adja meg a teljes SIP URI-t, majd a DTMF-hangjeleket. Ha például Anita Perezt szeretné tárcsázni az 1234-es melléken, adja meg a következőt: aperez@example.com,1234.

Audioeszköz módosítása


      
1. lépés    Csatlakoztassa a mikrofonos fejhallgatót vagy más hangeszközt a megfelelő USB-porthoz.
2. lépés    Válassza ki a központi ablakban a telefonvezérlő menüt, és válassza a Számítógép használata a hívásokhoz lehetőséget. Az almenü felsorolja a jelenleg használatban lévő audioeszközöket. A hangszórókat, mikrofonokat és fejhallgatókat különböző ikonok különböztetik meg. Ha két audioeszköz van használatban (egy hangszóróként és egy mikrofonként), akkor mindkettő szerepel a listán.
3. lépés    Az audioeszköz módosításához kattintson Hangbeállítások lehetőségre. Megjelenik a Beállítások párbeszédablak Hang lapja.
4. lépés    Válassza ki a hangszóróként és mikrofonként használni kívánt eszközt.
5. lépés    Kattintson az OK gombra.

Hívásikonok küldése kapcsolatnak

Csevegőablakban átküldhet egy hívásikont egy másik felhasználónak, amelyet felhasználva ő egyszerű kattintással felhívhatja Önt. Ezekkel a hívásikonokkal egyszerűen felkérheti a kapcsolatait arra, hogy hívják fel. Amikor valakinél hívásikon jelenik meg, csak egyszerűen rá kell kattintania az ikonra ahhoz, hogy elkezdjék a beszélgetést.

Ha telefonikont kíván küldeni a csevegőablak egy résztvevőjének vagy résztvevőinek, adja meg a következő utasítások egyikét a csevegőablakban. Kapcsolatai a telefonikonra kattintva felhívhatják Önt. :callme vagy :telephone

Távoli kamerák vezérlése

A távoli kameravezérlést támogató hívásokban a távoli kamerát beállíthatja, hogy jobb rálátást adjon Önnek a videohívások közben, illetve szabályozhatja a kamerák elrendezését a konferenciához. A hívásban megjelenik egy Távoli kamera vezérlőinek megjelenítése ikon, ha a távoli kamera vezérlése engedélyezett. Amikor kiválasztja ezt az ikont, akkor annak függvényében, hogy a híváskapcsolat hogyan jött létre, használhatja vagy a távoli kamera mozgatásához, vagy a konferenciához használt videoképernyők elrendezésének módosításához.

Ha közvetlenül hív egy olyan egységet vagy személyt, akinek vezérelhető kamerája van, a távoli kamerát még akkor is vezérelheti, ha egyszerre több ember hívja azt az eszközt. Ha azonban egy Cisco-hidat hív, a konferencia elrendezését csak annyiban szabhatja meg, hogy kiválasztja, hogyan szeretné a különböző kamerák képét megjeleníteni a konferenciabeszélgetés során.

Mielőtt nekilátna

Ez a funkció akkor elérhető, ha az Ön által hívott rendszer támogatja, és ha a rendszergazda engedélyezte az Ön számára. Emellett szoftveres telefon módban kell lennie, ami azt jelenti, hogy a központi ablakban kiválasztotta a Számítógép használata a hívásokhoz lehetőséget.


   
1. lépés    Miután elindította a videohívást, válassza ki a Távoli kamerák vezérlésének megjelenítése ikont.
2. lépés    A hívás vezérléséhez használja a pásztázás, a döntés és a nagyítás gombokat.
 • Eszközök közvetlen hívásához a vezérlőkkel döntse a kamerát balra vagy jobbra, fel vagy le, és közelítsen vagy távolítson a kamerával.
 • Átjárók hívásánál a használni kívánt konferenciaelrendezés kiválasztásához használja a vezérlőket.
 

A billentyűzeten található következő gyorsgombokat is használhatja a kamera manuális vezérléséhez:

                      
BeállításLeírás
Döntés felfelé

Felfelé nyíl gomb

Döntés lefelé

Lefelé nyíl gomb

Pásztázás balra

Balra nyíl gomb

Pásztázás jobbra

Jobbra nyíl gomb

Nagyítás

Plusz jel (Shift + Egyenlő gomb)

Kicsinyítés

Kivonásjel


Egyéni csengőhangok hozzáadása

Hozzáadhat egyéni csengőhangot, és beállíthatja a bejövő hívások csengőhangjaként. Az összes hangfájlnak .wav audioformátumban kell lennie. Támogatott formátumok:
 • WAV_FORMAT_PCM_8KHZ

   

 • WAV_FORMAT_PCM_16KHZ

   

 • WAV_FORMAT_PCM_24KHZ

   

 • WAV_FORMAT_PCM_24KHZ_STEREO

   

 • WAV_FORMAT_PCM_44KHZ

   

 • WAV_FORMAT_PCM_48KHZ

   

 • WAV_FORMAT_PCM_48KHZ_STEREO

   

 • WAV_FORMAT_MU_LAW_8KHZ

   

 • WAV_FORMAT_A_LAW_8KHZ

   

 • WAV_FORMAT_G729

   


   
1. lépés    Lépjen a rendszerben a Ringtones mappába. A leggyakoribb telepítési útvonal: C:\Program Files (x86)\Cisco Systems\Cisco Jabber\Sounds\Ringtones.
2. lépés    Másolja az egyéni csengőhang fájlját a Ringtones mappába. Az új csengőhang lehetőség megjelenik a Beállítások ablak Hangok és jelzések fülén.

 

Attachments

  Outcomes