Felsökning i Cisco Jabber för Windows 11.7

Document created by Cisco Localization Team on Jan 26, 2017
Version 1Show Document
  • View in full screen mode
 

Felsökning

Kan inte komma åt funktioner

  

Om det finns ett funktionsproblem, om du t.ex. inte kan komma åt röstmeddelanden, kan du ha ett problem med din anslutningsstatus.   

   

        
Steg 1    Från klienten väljer du ikonen Meny och sedan Hjälp > Visa anslutningsstatus.   
Steg 2    Verifiera att samtliga servrar i listan har statusen Ansluten.   
Steg 3    Om någon server inte har statusen Ansluten väljer du Alternativ för att bekräfta kontoinställningarna.    Fliken Konton öppnas.   
Steg 4    Kontrollera att ditt användarnamn är korrekt, ange sedan systemuppgifterna och välj Tillämpa.    
Steg 5    Om problemet kvarstår väljer du alternativet Avancerad för att visa din serveradress och sedan rapporterar du problemet, tillsammans med din serverinformation, till din systemadministratör.   

Ställ in videoinställningar för samtal

  

Om du ser ett inkommande videosamtal och du inte vill visa din egen video, kan du ändra inställningen så att du besvarar samtal utan video. Eller om du märker att ingen video visas kan du välja att visa din video när du besvarar samtal.  

   

      
Steg 1    Från klienten väljer du ikonen Meny och sedan Arkiv > Alternativ > Samtal.   
Steg 2    Sätt inställningen till att Starta alltid samtal med video eller Starta aldrig samtal med video.         

Du kan alltid ändra dessa inställningar. För att slå av din video för bara ett samtal eller en dag väljer du Starta aldrig samtal med video. Du kan sedan ändra den inställningen när du vill genomföra videosamtal.    

    
Steg 3    Välj Verkställ och sedan OK.   

Ändra min profilbild

   

Om du inte visar en profilbild, eller om du vill ändra bilden som du använder, kan du lägga till eller ändra profilbilden. Dock är detta alternativ endast tillgängligt för organisationer som använder molndistribution. Du måste ha alternativet Redigera min profil för att kunna ändra din profilbild.  

    

      
Steg 1    Från klienten väljer du ikonen Meny och sedan Arkiv > Redigera min profil.    
Steg 2    Välj ikonen under din profilbild för att bläddra till bilden som du vill överföra.    
Steg 3    Välj bilden och sedan Öppna.    

Mellanslag i hyperlänkar

   

Om du vill klistra in en länk i ditt chattfönster som innehåller mellanslag (som för nätverksplatser) måste du lägga till vinkelparenteser i början och vid slutet av hyperlänken. Detta för att säkerställa att hela länken är klickbar, annars kommer endast början av strängen till och med det första mellanslaget att vara klickbar.  

    

T.ex. om du vill skicka nätverksplatsen för en fil till en kollega. Om du bara skickar platsen utan vinkelparenteser till kollegan kommer den att se ut enligt följande:     \\network_home\Public\user\11.0\ ADAM MCKENZIE. Om du lägger till vinkelparenteser kommer hela strängen att visas som en klickbar länk:     <\\network_home\Public\user\11.0\ ADAM MCKENZIE>.  

   
 

Attachments

    Outcomes