Hibaelhárítás a Cisco Jabber for Windows 11.7-es verziójában

Document created by Cisco Localization Team on Jan 26, 2017
Version 1Show Document
  • View in full screen mode
 

Hibaelhárítás

A szolgáltatások nem érhetők el

  

Ha egy funkció nem működik megfelelően, például nem lehet megnyitni a hangüzeneteket, akkor lehet, hogy a kapcsolat állapotával van probléma.   

   

        
1. lépés    A kliensben válassza a Menü ikont, majd a Súgó > Kapcsolat állapotának megjelenítése elemet.   
2. lépés    Minden egyes felsorolt kiszolgálónál ellenőrizze, hogy a jelzett állapot „Csatlakoztatva” legyen.   
3. lépés    Ha egy kiszolgáló mellett sem látható a „Csatlakoztatva” állapot, a fiókbeállítások ellenőrzéséhez válassza a Beállítások elemet.    Megnyílik a Fiókok lap.   
4. lépés    Ellenőrizze, hogy megfelelő-e a felhasználónév, adja meg újra az azonosító adatokat, majd válassza az Alkalmaz gombot.    
5. lépés    Ha a probléma továbbra is fennáll, a Speciális lehetőség kiválasztásával nézze meg a kiszolgálócímeket, majd a kiszolgálóadatok kíséretében jelentse a problémát a rendszergazdának.   

Videóbeállítások megadása hívásokhoz

  

Ha bejövő videóhívás érkezik, és Ön nem szeretné saját videóképét felfedni a hívás során, módosíthatja a videóhívások fogadási beállításait. Illetve ha arra lesz figyelmes, hogy nem látható videó, dönthet úgy, hogy megjeleníti a videót a hívások fogadásánál.  

   

      
1. lépés    A kliensben válassza a Menü ikont, majd a Fájl > Beállítások > Hívások lehetőséget.   
2. lépés    Kívánt beállításként a Hívások indítása mindig videóval vagy a Hívások indítása mindig videó nélkül lehetőséget választhatja.         

A beállítást bármikor megváltoztathatja. Ha tehát csak egy híváshoz vagy egy napra szeretné kikapcsolni a videót, válassza a Hívások indítása mindig videó nélkül lehetőséget. Ezután, amikor később videóhívásokban szeretne részt venni, módosítsa a beállítást.    

    
3. lépés    Válassza ki az Alkalmaz, majd az OK opciót.   

Saját profilkép módosítása

   

Ha nincs megjelenített profilképe, vagy szeretné megváltoztatni a jelenleg használt képet, hozzáadhatja vagy módosíthatja profilképét. Ez a lehetőség csak a felhőbeli telepítést használó szervezetek számára érhető el. Ha Önnél nem érhető el a Saját profil szerkesztése opció, akkor Ön nem tudja megváltoztatni a profilképét.  

    

      
1. lépés    A kliensben válassza a Menü ikont, majd a Fájl > Saját profil szerkesztése lehetőséget.    
2. lépés    Válassza a profilkép alatt látható ikont, majd tallózással válassza ki a feltölteni kívánt képet.    
3. lépés    Válassza ki a képet, majd válassza Megnyitás lehetőséget.    

Szóközök a hivatkozásokban

   

Ha egy hivatkozást szeretne beilleszteni a csevegőablakba, de szóközök találhatók benne (például hálózati helyek esetén), akkor a hivatkozást szögletes zárójelek közé kell foglalnia annak érdekében, hogy a hivatkozás kattintható legyen – máskülönben csak az első szóközig tartó karakterek kerülnek bele a kattintható hivatkozásba.  

    

Tegyük fel például, hogy szeretne átküldeni munkatársának egy hivatkozást, amely egy fájl hálózati helyére mutat. Ha szögletes zárójelek nélkül küldi át munkatársának a helyet, akkor a következő fog megjelenni:     \\network_home\Public\user\11.0\ ADAM MCKENZIE. Ha a hivatkozást szögletes zárójelek közé foglalja, az egész karaktersor kattintható hivatkozásként jelenik meg:     <\\network_home\Public\user\11.0\ ADAM MCKENZIE>.  

   
 

Attachments

    Outcomes