Hibaelhárítás a Cisco Jabber for iPhone and iPad alkalmazásban

Document created by Cisco Localization Team on Jan 27, 2017Last modified by Cisco Localization Team on Jul 17, 2017
Version 5Show Document
 • View in full screen mode
 

Hibaelhárítás a Cisco Jabber for iPhone and iPad alkalmazásban

Cisco Jabber


Megjegyzés


  

Előfordulhat, hogy szervezete nem támogatja a jelen dokumentumban ismertetett funkciók mindegyikét.    További tájékoztatásért forduljon a rendszergazdához.   

   

Megjegyzés


  

A hívások hangminősége a Wi-Fi- vagy mobil-adathálózatok kapcsolatától függően eltérő lehet. A Cisco technikai segítségnyújtási központja (Technical Assistance Center, TAC) nem tudja elvégezni a hangminőség hibaelhárítását, ha mobil-adathálózatot vagy nem vállalati Wi-Fi-hálózatot használ.   

   

Bejelentkezési problémák

  

Ha nem tud bejelentkezni, tegyen próbát a következő hibaelhárítási tippekkel.   

   

            
1. lépés    Győződjön meg róla, hogy támogatott eszközt és operációs rendszert használ.               

A támogatott eszközökkel és operációs rendszerekkel kapcsolatos tájékoztatásért tekintse meg az Ön által használt változathoz tartozó Cisco Jabber for iPhone and iPad kibocsátási megjegyzéseket.     

    
2. lépés    Ellenőrizze, hogy a Cisco Jabber for iPhone and iPad megfelelő változatát használja-e.              

A Cisco Jabber for iPhone and iPad legújabb változatát az Apple App Store áruházból töltheti le.     

    
3. lépés    Ellenőrizze, hogy a nem vállalati Wi-Fi-hálózatokból történő csatlakozás esetén rendelkezik-e hozzáférési jogosultsággal a vállalati hálózathoz.   
4. lépés    Ha rendelkezik hozzáférési jogosultsággal a vállalati hálózat nem vállalati Wi-Fi-hálózatokból történő eléréséhez, forduljon a rendszergazdához, hogy meggyőződjön Collaboration Edge-környezete megfelelő beállításáról.   
5. lépés    Ha rendelkezik hozzáférési jogosultsággal a vállalati hálózat nem vállalati Wi-Fi-hálózatokból történő eléréséhez, ellenőrizze VPN-hálózata csatlakozását (amennyiben szükség van VPN-hálózatra). Ha VPN-hálózata nincs csatlakoztatva, forduljon a rendszergazdához.    
6. lépés    Telefonos szolgáltatások használata esetén az alábbiak szerint ellenőrizze eszköze és a vállalati hálózat kapcsolatát:    
 1. Nyissa meg internetböngészőjét.     
 2. A következő URL az internetböngészőbe való beírásával próbálja elérni vállalati hívórendszere felügyeleti oldalait: http://a vállalat Cisco Unified Communications Manager kiszolgálójának címe.     

  Például:http://209.165.200.224            

  Forduljon a rendszergazdához, ha nem rendelkezik a vállalati Cisco Unified Communications Manager kiszolgáló címével.      

       
 3. Ha nem tudja elérni a vállalati hívórendszer felügyeleti oldalait, próbálkozzon újra egy másik hálózatelérési pontról. Ha továbbra sem tudja elérni a vállalati hívórendszer felügyeleti oldalait, forduljon a rendszergazdához annak megállapítása érdekében, hogy fennáll-e egy esetleges hálózati probléma.     
7. lépés    A telefonos szolgáltatások irodán kívüli használata, valamint a Cisco Unified Communications Manager 9.0 vagy újabb változatának igénybevétele esetén az alábbiak szerint ellenőrizze az eszköz és a kiszolgáló közötti hálózati kapcsolatot:    
 1. VPN-hálózaton keresztül nyissa meg internetböngészőjét a vállalat hálózatából.     
 2. A következő URL az internetböngészőbe való beírásával próbálja elérni vállalati hívórendszere felügyeleti oldalait: https://cucm server:8443/cucm-uds/user/<felhasználói_azonosító>.                 

  Forduljon a rendszergazdához, ha nem rendelkezik a vállalati Cisco Unified Communications Manager kiszolgáló címével.      

              

  Ha nem tudja elérni a kiszolgálót, forduljon a rendszergazdához annak megállapítása érdekében, hogy fennáll-e egy esetleges hálózati probléma.      

       
 3. Jelentkezzen be felhasználóneve és jelszava megadásával.            

  Ha a bejelentkezés sikertelen, kérjük, a rendszergazdánál erősítse meg felhasználónevét és jelszavát.      

       
8. lépés    Ha a Cisco Unified Communications Manager IM and Presence Service 9.1 vagy korábbi szolgáltatásverzióját használja, az alábbiak szerint ellenőrizze, hogy be tud-e jelentkezni felhasználói fiókjával:    
 1. Adja meg az URL-címet a következő formátum használatával: http://Presence kiszolgáló neve/ccmuser.            

  Ha nem tudja elérni a kiszolgálót, forduljon a rendszergazdához annak megállapítása érdekében, hogy fennáll-e egy esetleges hálózati probléma.      

       
 2. Jelentkezzen be felhasználóneve és jelszava megadásával.            

  Ha a bejelentkezés sikertelen, kérjük, a rendszergazdánál erősítse meg felhasználónevét és jelszavát.      

       
9. lépés    Ha a Cisco Unified Communications Manager IM and Presence Service 10.0 szolgáltatásverzióját használja, az alábbiak szerint ellenőrizze, hogy be tud-e jelentkezni felhasználói fiókjával:    
 1. Adja meg az URL-címet a következő formátum használatával: http://ccm kiszolgáló neve/ccmuser.            

  Ha továbbra sem tudja elérni a kiszolgálót, forduljon a rendszergazdához annak megállapítása érdekében, hogy fennáll-e egy esetleges hálózati probléma.      

       
 2. Jelentkezzen be felhasználóneve és jelszava megadásával.            

  Ha a bejelentkezés sikertelen, kérjük, a rendszergazdánál erősítse meg felhasználónevét és jelszavát.      

       
10. lépés    Ha a Cisco Unified Communications Manager IM and Presence Service szolgáltatást használja, az alábbiak szerint ellenőrizze a hálózati kapcsolatot az eszköze és a kiszolgáló között:    
 1. Nyisson meg egy pingelő segédprogramot, majd adja ki benne a Cisco Unified Communications Manager IM and Presence Service kiszolgáló pingelését végző parancsot.     
 2. A következő formátumban adja meg a kiszolgáló teljes tartománynevét:       Presence kiszolgáló neve.tartomány.com            

  Ha a kiszolgáló pingelése nem sikerül, vegye fel a kapcsolatot a rendszergazdával.      

       
11. lépés    Ha továbbra sem tudja beállítani a Cisco Jabber for iPhone and iPad alkalmazást, küldjön hibajelentést a rendszergazdának.    

Megszakadt kapcsolat

      Probléma Az eszközöm kapcsolata megszakadt az UCM kiszolgálóval, és nem tud automatikusan újracsatlakozni.       
   Megoldás Ellenőrizze, hogy ugyanazzal a fiókkal jelentkezett-e be több Cisco Jabber for iPhone and iPad alkalmazásba. Fiókjával egyszerre csak egy Cisco Jabber for iPhone and iPad alkalmazásba jelentkezhet be. A probléma megoldása érdekében jelentkezzen ki a kérdéses fiókot használó másik alkalmazásból.       

Nem látható a kapcsolatok fényképe

  

Probléma Nem látom a Cisco Jabber-kapcsolatok fényképét.  

   

Megoldás Próbálkozzon az alábbiakkal:  

   
 •     

  A Cisco Jabber alkalmazásban koppintson a Beállítások > Megjelenítés lehetőségre, majd ellenőrizze, hogy be van-e kapcsolva a Kapcsolat fényképének megjelenítése beállítás kapcsolója. Ha nincs, a kapcsolóra koppintva kapcsolja be a beállítást.    

      

 •     

  A rendszergazdához fordulva ellenőrizze, hogy engedélyezve vannak-e a fényképek a profiljában.    

      

   

Az elérhetőségi állapot ikonja szürke

  

Probléma Az elérhetőségi állapot ikonjai szürkék, nem színesek.   

   

Megoldás A Cisco Jabber alkalmazásban koppintson a Beállítások > Megjelenítés > Kisegítő ikon lehetőségre, majd kapcsolja ki ezt a beállítást.   

   

Nem küldhetők hívások mobilhálózatra

  

Probléma Nem tudok Cisco Jabber VoIP-hívást küldeni a mobilhanghálózatomra.  

   

Megoldás Próbálja meg az alábbiakat:  

   
 • Ellenőrizze, hogy megfelelő-e a jelerősség.   
 • Ellenőrizze, hogy engedélyezte-e a Hívóazonosítóm megjelenítése beállítást a telefonján. Az iPhone kezdőképernyőjén koppintson a Beállítások > Telefon > Hívóazonosítóm megjelenítése lehetőségre, majd ellenőrizze, hogy be van-e kapcsolva a Hívóazonosítóm megjelenítése beállítás kapcsolója.   
   

Nem indítható hívás

  

Probléma Nem tudok a Wi-Fi-hálózaton Cisco Jabber-hívásokat indítani VPN-hálózat használatával.  

   

Megoldás Ellenőrizze, hogy támogatott-e a VPN-kliens.  

   

Nem indíthatók videokonferenciák

  

Probléma Nem tudok videokonferencia-hívást indítani a Cisco Jabber alkalmazásban.      

   

Megoldás Forduljon a rendszergazdához annak ellenőrzése érdekében, hogy a többszörös vezérlőegységre vonatkozó beállítások megfelelően vannak-e megadva telefonos szolgáltatási fiókjához.   

   

Problémák a Dial via Office-hívásokkal

  

Probléma Amikor Dial via Office (DvO) -hívásokat indítok, az általam felhívott személyhez a hangpostarendszeremtől vagy egy másik számról érkezik hívás.  

   

Megoldás Amikor DvO-hívást indít, az Ön által felhívott személyhez a következő esetekben érkezhet hívás az Ön hangpostarendszerétől vagy egy másik számról:  

   
 • Önnek gyenge a mobilhanghálózati kapcsolata. A probléma megelőzése érdekében a DvO-hívás előtt ellenőrizze, hogy a mobilhanghálózati kapcsolat jelerőssége megfelelő-e.   
 • Ön olyan telefonszámmal állította be a DvO visszahívási számot, amely eltér az Ön mobiltelefonszámától. A probléma megelőzése érdekében a DvO visszahívási számát módosítsa a mobiltelefonszámára a Cisco Jabber alkalmazás beállításaiban.   
 • Nem fogadja időben a visszahívást, így eszköze beállított hangpostája lép működésbe.   
   

A hívások megszakadnak

  

Probléma Amikor VPN-hálózat segítségével bonyolít Cisco Jabber VoIP-hívásokat a Wi-Fi-hálózatban, akkor néhány másodperc után a hívások megszakadnak.  

   

Megoldás Próbálja meg az alábbiakat:  

   
 •     

  Ellenőrizze, hogy támogatott-e a VPN-kliens.    

      

 •     

  Ellenőrizze az adathálózat jelét. Ha a mobil-adathálózaton használja a Cisco Jabber alkalmazást, a kapcsolódási képesség és hívásminőség igen változékony lehet. Ha a problémák továbbra is fennállnak, tiltsa le a mobil-adathálózati kapcsolatot. A Cisco Jabber alkalmazásban koppintson a Beállítások > Hívás > Hang és videó lehetőségre. Kikapcsolásához koppintson a Mobil-adathálózat kapcsolóra.    

      

   

Nem láthatók a hívásbeállítások

  

Probléma Nem látom a hívásbeállításokat a Cisco Jabber alkalmazás Beállítások menüjében.  

   

Megoldás A rendszergazdának engedélyeznie kell a Dial via Office funkciót ahhoz, hogy Ön lássa a hívásbeállításokat a Beállítások menüben. További tájékoztatásért forduljon a rendszergazdához.  

   

A hang gyenge vagy megszakad

  

Probléma A hang minősége gyenge, hirtelen elhallgat vagy megszakad.   

   

Megoldás Próbálja meg az alábbiakat:   

   
 • Gyenge vezeték nélküli jel:     Ellenőrizze a sávokat az eszközén, hogy meggyőződjön az erős Wi-Fi-kapcsolat meglétéről. Ha a jel gyenge, fontolja meg, hogy a mobilhálózatra helyezi át a hívást. Hívás közben koppintson a(z) ikonra, majd az Átrakás mobilra lehetőségre. Koppintson az OK gombra, majd a Hívásfogadás lehetőségre.    
 • Mobil-adathálózati kapcsolat: Ha a mobil-adathálózaton használja a Cisco Jabber alkalmazást, a kapcsolódási képesség és hívásminőség igen változékony lehet. Ha a problémák továbbra is fennállnak, tiltsa le a mobil-adathálózati kapcsolatot. A Cisco Jabber alkalmazásban koppintson a Beállítások > Hívás > Hang és videó lehetőségre. Kikapcsolásához koppintson a Mobil-adathálózat kapcsolóra.    
 • Bluetooth- és Wi-Fi-interferencia: Még a jól megtervezett Wi-Fi-hálózatok esetében is interferenciát tapasztalhat más eszközök (többek között Bluetooth-fejhallgatója) miatt, ami hívásmegszakadást vagy gyenge hangminőséget okozhat a Cisco Jabber alkalmazásban. Kapcsolja ki a Bluetooth-fejhallgatót, hogy lássa, ez a lépés megoldja-e a problémát.    
 • Átadás a Wi-Fi-elérési pontok között: A munkahelyén tett helyzetváltoztatása során előfordulhat, hogy Wi-Fi-kapcsolatát a rendszer átadja a különböző Wi-Fi-elérési pontok között. Amennyiben hívás közben van egy ilyen átadáskor, elképzelhető, hogy néhány másodpercre hangátviteli zavart vagy csendet tapasztal.     A probléma az átadást követően magától megoldódik.    
 • Megszakad a kapcsolat a telefonos szolgáltatásokkal: A gyakori okok közé tartoznak a hálózati problémák, valamint az átmenetileg nem üzemelő kiszolgálók. Forduljon a rendszergazdához, ha a probléma továbbra is fennáll.    
 • Alacsony sávszélességű hálózatok:     Alacsony sávszélességű vezeték nélküli hálózaton bonyolított hívás esetén optimalizálja a kapcsolatot alacsony sávszélességű hálózatra, majd próbálja újra. A Cisco Jabber alkalmazásban koppintson a Beállítások > Hívás > Hang és videó lehetőségre. Bekapcsolásához koppintson az Alacsony sávszélességű mód kapcsolóra.    
   

Egyirányú hangátvitel

  

Probléma Amikor VPN-hálózat igénybevételével indítok Cisco Jabber-hívást a Wi-Fi-hálózatban, a hívás hangja csak egyirányú.  

   

Megoldás Ellenőrizze, hogy támogatott-e a VPN-kliens.   

   

Nem hallható hang a fejhallgatóban

  

Probléma Amikor fejhallgató használatával bonyolítok hívást, akkor sem hallom a hívót, ha felhangosítom a fejhallgatót.  

   

Megoldás A fejhallgató hangereje független a Cisco Jabber alkalmazás hangerő-szabályozásától.    A hangerőt a Cisco Jabber alkalmazásban kell növelnie.  

   

Ehhez az eszköz hangerőgombjai segítségével állítsa be a hangerőt, miközben a Cisco Jabber alkalmazás megnyitott, a fejhallgató pedig csatlakoztatott állapotban van.  

   

A hang megszakad, ha a natív telefonalkalmazásban fogad hívásokat

  

Probléma A hang eltűnik a Cisco Jabber VoIP-hívásom közben, amikor a natív telefonalkalmazásban fogadok bejövő hívást.  

   

Megoldás Amikor a natív telefonalkalmazásba érkező új mobilhívás pillanatában már Cisco Jabber VoIP-hívás közben van, a Cisco ajánlása szerint vissza kell utasítania az új hívást.  

   
 1.     

  Koppintson az Elutasítás lehetőségre.    

      

 2.     

  Koppintson a Folytatás lehetőségre, ha folytatni kívánja Cisco Jabber VoIP-hívását.    

      

   

Ha a natív telefonalkalmazásba érkező hívást fogad, a natív telefonalkalmazás automatikusan letiltja a mikrofont a többi – köztük a Cisco Jabber – alkalmazás számára.  

   

A mikrofon letiltása előtt nincs elegendő ideje tájékoztatni az aktuális hívót arról, hogy most egy másik hívást kell fogadnia.  

   

Ha elutasítja az új hívást, majd folytatja Cisco Jabber VoIP-hívását, a jelenlegi hívó ismét hallhatja Önt.  

   

Ha elfogadja az új hívást, akkor a natív telefonhívás befejezéséig nem tud visszatérni Cisco Jabber VoIP-hívásához.  

   

Problémák a hangposta azonosító adataival

  

Probléma Helytelen felhasználónévről vagy jelszóról értesítő hiba miatt nem tudom elérni a hangüzeneteket.  

   

Megoldás Segítségért forduljon a hangposta rendszergazdájához. A hangposta rendszergazdája ellenőrizni tudja a kiszolgáló beállításait, vagy alaphelyzetbe állíthatja a jelszót Önnek.  

   

Egyes hangüzenetek nem tekinthetők meg

  

Probléma Nem látom a vizuális hangpostám néhány elemét, amikor nem csatlakozom a vállalati hálózathoz.  

   

Megoldás A Cisco Jabber alkalmazásnak a vállalati hálózathoz kell csatlakoznia, hogy képes legyen frissíteni a hangpostáját és lejátszani a biztonságos hangüzeneteket. Az elmentett hangüzeneteket akkor is meghallgathatja, ha nem csatlakozik a vállalati hálózathoz.  

   

Az akkumulátor gyorsan lemerül

  

Probléma Eszközöm akkumulátora gyorsabban lemerül, amikor a Cisco Jabber alkalmazást használom.  

   

Megoldás Az akkumulátor lemerülésének csökkentése érdekében ellenőrizze az alábbiakat.  

   
 • Részletes naplózás: Csak akkor engedélyezze ezt a beállítást, ha a Cisco Jabber alkalmazás használatával kapcsolatos problémák megoldása érdekében éppen hibaelhárítást végez.     Egyéb esetben tartsa letiltva. A Cisco Jabber alkalmazásban koppintson a Beállítások > Hiba bejelentése lehetőségre. Kikapcsolásához koppintson a Részletes naplózás kapcsolóra.   
 • A gyenge 3G- vagy Wi-Fi-kapcsolat hatással lehet az akkumulátor élettartamára. Menjen olyan helyre, ahol erősebb a hálózati jel.   
   

Nem indítható hívás Apple Watch készülékről

  

Probléma Apple Watch készülékemen nem tudok hívásokat indítani a Cisco Jabber alkalmazásból.  

   
  
 •     

  Győződjön meg róla, hogy órája csatlakozik iPhone készülékéhez.    

      

 •     

  Ügyeljen arra, hogy a fiókjánál engedélyezve legyen a telefonos szolgáltatás.    

      

   
   

Az Apple Watch alkalmazás nincs telepítve

   

Probléma A telepítés után Apple Watch készülékemen nem látom a Cisco Jabber alkalmazást.   

    

Megoldás A Watch alkalmazás beállításaiban győződjön meg róla, hogy az Alkalmazás megjelenítése az Apple Watch készüléken beállítás BE van kapcsolva.   

    
 

Attachments

  Outcomes