Bekende problemen en beperkingen voor Sitebeheer (WBS31)

Document created by Cisco Localization Team on Feb 21, 2017
Version 1Show Document
 • View in full screen mode

Dit gedeelte bevat bekende problemen en beperkingen die alleen van invloed zijn op Sitebeheer.

Branding en aanpassing

 • Voor de nieuwe WebEx-koptekst mogen merkkopteksten maximaal 75 px zijn. Als een merksite een kopteksthoogte van minder dan 75 pixels bevat en geen HTML-code voor een aangepaste koptekst bevat, wordt de hoogte van de koptekst automatisch verhoogd naar 75 pixels.

 • De koppelingen Aanmelden en Afmelden voor de tool Sitebeheer zijn niet zichtbaar als de kleur van de koptekstnavigatie blauw of donker is.

Als u wijzigingen wilt aanbrengen in de branding, neemt u contact op met de manager van de klantenondersteuning.

Ondersteuning voor de Safari-webbrowser

Gebruik van de Safari-webbrowser voor Sitebeheer wordt niet ondersteund op de Mac.

Hybride CMR-vergaderingen (WebEx TelePresence)

De volgende problemen zijn van toepassing op hybride CMR-vergaderingen (WebEx TelePresence):

 • Om de kans op bandbreedteproblemen voor video te beperken, moeten sitebeheerders ervoor zorgen dat de volgende sitebeheeropties zijn ingesteld voor gebruikers van hybride CMR:

  • Zorg ervoor dat voor WebEx VoIP- en videoverbindingen altijd de optie Automatische gecodeerde UDP/TCP SSL is geselecteerd.

  • Selecteer Site-instellingen > Siteopties en schakel de maximale optie voor videobandbreedte in. Hiermee stelt u de maximale framesnelheid voor video in vergaderingen in. De standaardinstelling is 15 fps.

  • Zorg ervoor dat onder ';Opties voor OneTouch TelePresence'; de optie TelePresence-bandbreedtebeheer inschakelen is ingeschakeld, tenzij WebEx Support opdracht geeft deze te wijzigen.

  • Zorg ervoor dat onder ';Vergaderopties'; de optie HD-video inschakelen is ingeschakeld zodat hogere resoluties dan 360p kunnen worden verzonden.

  Aanvullende informatie over aanbevolen bandbreedte-instellingen voor hybride CMR-vergaderingen vindt u bij ';Vereisten'; in de Configuratiehandleiding voor Cisco hybride samenwerkingsvergaderruimten (CMR Cloud) op de pagina Configuratiehandleidingen voor Cisco TelePresence Management Suite (TMS).

 • Sitebeheerders moeten er ook voor zorgen dat het sessietype Meeting Center PRO TelePresence is ingeschakeld voor uw site:

  • Het sessietype Meeting Center PRO TelePresence biedt gebruikers een andere gebruikersinterface in de integratie van WebEx-productiviteitstools in Microsoft Outlook dan de standaard WebEx-integratie in Outlook.

  • Als u wilt dat bestaande gebruikers op uw site hybride CMR gebruiken, moet u het sessietype Meeting Center Pro TelePresence via een batchproces voor hen inschakelen. Het wordt niet automatisch voor hen ingeschakeld.

  • Als hybride CMR voor uw site is ingeschakeld, wordt het selectievakje Standaard voor nieuwe gebruikers naast de sessietype-optie Meeting Center PRO TelePresence van Sitebeheer automatisch ingeschakeld. Als u niet wilt dat hybride CMR automatisch voor nieuwe gebruikers wordt ingeschakeld, moet u het selectievakje Standaard voor nieuwe gebruikers uitschakelen.

  • U kunt ook aanvullende aangepaste sessietypen maken op basis van het sessietype van Meeting Center TelePresence.

 • Sitebeheerders kunnen geen wijzigingen aanbrengen in de gebruikersinterface van hybride CMR voor WebEx-productiviteitstools. Beheerders kunnen bijvoorbeeld niet de branding voor het deelvenster Vergaderingopties van hybride CMR binnen de Outlook-integratie wijzigen, niet de gegevens in het deelvenster Vergaderingopties of in de dialoogvensters Geavanceerde instellingen van TelePresence of WebEx verbergen en zij kunnen ook niet het aantal deelnemers voor video-inbellen beperken dat de gebruiker kan invoeren.

 • Hoewel scherm delen (voorheen ';bureaublad delen';) en toepassingen delen worden ondersteund in hybride CMR-vergaderingen, worden bepaalde standaardfuncties voor delen, zoals bestanden delen, aantekening en whiteboard delen, niet ondersteund in hybride CMR-vergaderingen.

 • Vanaf WBS29 wordt opnemen ondersteund voor hybride CMR-vergaderingen, maar hierop zijn de volgende bekende problemen en beperkingen van toepassing:

  • Hybride CMR-vergaderingen worden opgenomen in MP4-indeling. Video wordt opgenomen met een resolutie van 360p.

  • Als gebruikers de opname afspelen kunnen ze scherm delen, toepassing delen, videocamerafeeds van de actieve spreker, de deelnemer, de lijst, chat en enquêteren zien. Als gebruikers de opnamen echter downloaden, bevinden scherm delen, toepassing delen en het audiogedeelte zich in één MP4-bestand, zonder de videocamerafeeds van de actieve spreker, de deelnemerslijst, chat en enquêtes.

  Meer informatie over het opnemen van hybride CMR-vergaderingen vindt u in Veelgestelde vragen over opnemen en afspelen in de Veelgestelde vragen over WebEx Meeting Center, te vinden op http://www.cisco.com/c/en/us/support/conferencing/webex-meeting-center/products-user-guide-list.html.
 • Als u niet over de juiste bandbreedte beschikt, kan de resolutie van de presentatie of inhoud die u deelt in WebEx-videoconferenties en hybride CMR-vergaderingen terugvallen tot XGA (1024 x 768) en 5 fps. In TelePresence-systemen zien gebruikers breedbeeld met zwarte stroken boven- en onderaan. Vanaf WBS29.8 wordt een maximale resolutie van 720p ondersteund mits alle WebEx-deelnemers over een internetsnelheid van minimaal 2 Mbps beschikken en bij het delen van inhoud het hele TelePresence-systeemscherm zonder bij te snijden kan worden weergegeven in TelePresence-systemen met een beeldformaat van zowel 4:3 als 16:9. Vanaf WBS29.11 met TelePresence Server 4.1 en Conductor XC 3.0 wordt een resolutie van 1080p ondersteund mits alle WebEx-deelnemers over een internetsnelheid van minimaal 3 Mbps beschikken. Als deelnemers aan de vergadering niet de minimale bandbreedte hebben, wordt de resolutie van alle deelnemers teruggebracht tot het volgende laagste resolutieniveau van inhoud delen. Als er bijvoorbeeld een resolutie van 720p is gebruikt maar één deelnemer een bandbreedte onder de drempelwaarde heeft, wordt de resolutie van de vergadering teruggebracht tot 720p voor alle deelnemers. Of als TelePresence Server 4.1 en Conductor XC 3.0 worden gebruikt, zou normaal 1080p worden ondersteund. Als één deelnemer niet over een internetsnelheid van minimaal 3 Mbps beschikt, wordt de resolutie waarin de inhoud wordt gedeeld teruggebracht tot 720p voor alle deelnemers. De kwaliteit van presentatie en inhoud delen binnen verschillende TelePresence-systemen onderling verandert niet en de resolutie is gebaseerd op de instellingen voor de TelePresence Server- of Cisco TelePresence MCU-serie. De kwaliteit van presentatie en inhoud delen binnen verschillende WebEx-toepassingen onderling is goed. Deze kwaliteitsbeperkingen voor presentatie en inhoud delen zijn niet van toepassing op vergaderingen alleen voor WebEx. Deze hebben een eigen indeling voor het weergeven van inhoud.

  Zie Videocompatibiliteit en -ondersteuning in WebEx Meeting Center voor een lijst met ondersteunde videosystemen en ondersteuning.

 • Scherm delen (voorheen ';bureaublad delen';) en toepassingen delen worden ondersteund in hybride CMR-vergaderingen, maar bepaalde standaardfuncties voor inhoud delen, zoals bestanden delen, aantekening en whiteboard delen, worden niet ondersteund.

 • Vanaf Cisco TelePresence Management Suite (Cisco TMS) versie 14.4 kunnen beheerders Cisco TMS zodanig instellen dat TelePresence-deelnemers al tot vijf minuten voor de geplande starttijd aan een hybride CMR-vergadering kunnen deelnemen. TelePresence neemt pas deel aan de vergadering als de eerste TelePresence-deelnemer bij de vergadering inbelt. Cisco TMS belt pas op de geplande starttijd van de vergadering uit naar WebEx. Meer informatie vindt u bij ';Vroeg deelnemen toestaan instellen'; in het gedeelte ';Conferentie-instellingen configureren in Cisco TMS'; van de Configuratiehandleiding voor Cisco hybride samenwerkingsvergaderruimten (CMR Cloud) op de pagina Configuratiehandleidingen voor Cisco TelePresence Management Suite (TMS).

 • Hybride CMR-vergaderingen ondersteunen geen alleen VoIP-audio.

 • Voor het plannen van grote hybride CMR-vergaderingen moeten beheerders capaciteitslimieten instellen. Om het geluid van iedereen behalve de spreker te dempen, moet het geluid van deelnemers in zowel WebEx als TelePresence worden gedempt:

  • Vanuit de WebEx-toepassing kan de host het geluid van WebEx-deelnemers dempen.

  • In bepaalde TelePresence-systemen kan de host het geluid van andere TelePresence-deelnemers dempen. Anders kan de beheerder het geluid van TelePresence-deelnemers dempen via TelePresence Server.
Attachments

  Outcomes