Veelgestelde vragen over beheer van Cisco WebEx Meetings voor mobiel

Document created by Cisco Localization Team on Apr 5, 2017Last modified by Cisco Localization Team on Jun 16, 2017
Version 2Show Document
  • View in full screen mode
 

Veelgestelde vragen over beheer van Cisco WebEx Meetings voor mobiel

Installatie en gebruik

Waar kan ik de WebEx Mobile-app downloaden?

   

Cisco WebEx Meetings voor iPad en iPhone downloaden

  

De app is beschikbaar in de Apple App Store.

  

Of scan deze code met uw apparaat:

  

  

Cisco WebEx Meetings voor Android downloaden

  

De app is beschikbaar in Google Play.

  

Of scan deze code met uw apparaat:

  

  

Cisco WebEx Meetings voor Windows Phone downloaden

  

De app is beschikbaar in de Windows Store.

  

Of scan deze code met uw apparaat:

  

  

Hoe maak ik een Smart App Banner van Apple om het downloaden van WebEx Meetings op mijn website te adverteren?

   

Voeg de volgende code toe aan uw webpagina:

  
   

In het volgende voorbeeld van eenvoudige code als de app niet is geïnstalleerd, wordt er een knop weergegeven op de pagina waarop de gebruiker kan klikken om de app te bekijken in de iTunes Store. Als de app al is geïnstalleerd, wordt er een knop weergegeven op de pagina waarop de gebruiker kan klikken om de app te openen op hun apparaat:

  


  
  
    

Banner Test!


  
  

Zie voor meer informatie https://developer.apple.com/library/content/documentation/AppleApplications/Reference/SafariWebContent/PromotingAppswithAppBanners/PromotingAppswithAppBanners.html

  

Wat zijn bekende beperkingen aan het gebruik van de WebEx Mobile-app?

   

Raadpleeg onze nieuwste release-opmerkingen voor bekende beperkingen, hier beschikbaar voor Android, hier beschikbaar voor iPad en iPhone en hier beschikbaar voor Windows Phone.

  

Is Cisco WebEx Meetings voor mobiel wereldwijd beschikbaar?

   

Ja, deze toepassing werkt overal waar Android-apparaten, iPhone en iPad en Windows Phone-apparaten worden ondersteund. De toepassing is gratis te downloaden via de Apple App Store, Google Play, de Amazon-appstore, Hiapk en 360 Mobile Assistant en Windows Store.

  

Versies en specificaties

Wat is de vereiste upgradeversie voor WebEx Mobile-apps?

   

Raadpleeg onze nieuwste release-opmerkingen voor versie-informatie, hier beschikbaar voor Android, hier beschikbaar voor iPad en iPhone en hier beschikbaar voor Windows Phone.

  

Welke functies zijn beschikbaar in de nieuwste versie van mijn WebEx Mobile-app?

   

Raadpleeg onze nieuwste release-opmerkingen voor nieuwe functies, hier beschikbaar voor Android, hier beschikbaar voor iPad en iPhone en hier beschikbaar voor Windows Phone.

  

Ondersteuning en problemen oplossen

Waarom verschijnen mijn WebEx-vergaderingen niet in mijn lijst met vergaderingen?

   

We raden u aan de agenda op uw mobiele apparaat in te stellen op synchronisatie met de mailserver van uw organisatie (bijvoorbeeld Microsoft Exchange Server), als u al uw aankomende WebEx-vergaderingen wilt weergeven in het deelvenster Mijn vergaderingen. Neem contact op met de IT-beheerder van uw bedrijf voor instructies hoe u dit kunt doen.

  

Klik hier voor aanvullende details.

  

Waarom verschijnt bij het opstarten het bericht dat mijn apparaat niet wordt ondersteund?

   

Als u een waarschuwingsvenster ziet waarin staat: 'Uw apparaat wordt niet ondersteund door de Cisco WebEx Meetings-toepassing', betekent dit dat we uw apparaat hebben gecertificeerd en dat we kritieke problemen hebben gevonden. We raden u niet aan om dit apparaat te gebruiken voor Cisco WebEx Meetings. Kritieke problemen zijn onder andere toepassingsinstabiliteit, een systeempatch ontbreekt, een gebruiker of software heeft Superbeheerderstoegang (uw telefoon is 'gekraakt'), of er ontbreken benodigde componenten.

  

Waarom kan ik niet deelnemen aan een vergadering?

   

WBS versie 29 en hoger gebruiken WebEx-vergaderingen waar video is ingeschakeld en persoonlijke ruimten. Om beveiligingsredenen zijn deze services niet ingeschakeld op WebEx Meetings voor Windows, Blackberry 10, iOS-versies ouder dan 9.5 en Android-versies ouder dan 9.5. Als u een bericht ontvangt waarin staat dat de siteversie momenteel incompatibel is met uw apparaat, controleert u of de vergadering WebEx-video gebruikt of een persoonlijke ruimte is.

  
 

Attachments

    Outcomes