Nyheder i version 11.9

Document created by Cisco Localization Team on Sep 19, 2017
Version 1Show Document
  • View in full screen mode

Administrator

Hurtig log-in til Jabber – Denne funktion gør dig nu i stand til at logge ind på alle tjenester samtidig i stedet for den trinvise login-proces, der blev brugt tidligere. Hver tjeneste tilslutter uafhængigt til dens respektive server og bekræfter dig i henhold til de cachelagrede data. Dette gør login-processen hurtig og dynamisk.

Du kan konfigurere funktionen hurtig log-in ved at bruge parameteren STARTUP_AUTHENTICATION_REQUIRED til alle klienter.

For yderligere oplysninger, se Parameter-referencevejledning til Cisco Jabber 11.9.

Delt linje understøttes over MRA – For at bruge en delt linje over mobilt og Remote Access-netværk skal du opgradere:
  • Cisco Expressway til X8.9 eller senere

  • Cisco Unified Communications Manager til 11.5.1 SU(2) eller senere

For yderligere oplysninger om delt linjesupport over MRA, se Cisco Expressway X8.9.1 Udgivelsesnoter

Visse scenarier for delt linjesupport over MRA:

  • Din IP-telefon er på virksomhedsnetværket, men du er uden for virksomhedsnetværket. Hvis der er et Jabber-opkald, modtager du opkaldet på både IP-telefonen og på din enhed.

  • Hvis du er aktiv på flere enheder (iOS, Android, Windows, og Mac), kan du skifte Jabber-opkald mellem enhver af disse enheder, uanset hvilket netværk du befinder dig på (virksomheds eller MRA). Din status synkroniseres på tværs af alle de aktive enheder på den delte linje. Så hvis du sætter et Jabber-opkald på hold på en Android-enhed, kan du se denne status på andre enheder, og du kan genoptage dette opkald fra enhver enhed.

Deaktiver ekstern desktopkontrol inden for IM-only Share – Administratoren kan deaktivere ekstern desktopkontrol inden for IM-only Share. Den kontrolleres af parameteren DisableRemoteDesktopControl.Standardværdien er falsk (Ekstern desktopkontrol er aktiveret). For yderligere oplysninger, se parameteren referencevejledning til Cisco Jabber 11.9.

Deaktiver lyddæmpning – Du kan deaktivere lyddæmpning på Cisco Jabber. Den kontrolleres ved brug af parameteren DisableAudioDucking. Standardværdien er falsk (lyddæmpning er aktiveret). For yderligere oplysninger, se parameteren referencevejledning til Cisco Jabber 11.9

OAuth support til Jabber-brugere—Cisco Jabber kan bruge OAuth til at autorisere brugerens adgangstilladelse. Hvis brugeren logger ind med et OAuth-aktiveret miljø, er det ikke nødvendigt at indtaste login-oplysninger, hver gang brugeren logger ind. For yderligere oplysninger, se planlægningsvejledning til Cisco Jabber 11.9.

Note


OAuth skal være aktiveret for alle servere samtidig. Hvis en af serverne ikke er OAuth-aktiveret, fungerer Jabber muligvis ikke korrekt


IBM Lotus Notes C bibliotek-support – IBM Lotus Notes er flyttet fra C++ -biblioteket til C-biblioteket. C-biblioteket leverer yderligere funktioner. Du kan skifte til det tidligere C++ -bibliotek, hvis du oplever problemer med C-biblioteket. En ny parameter EnableLotusNotesCLibrarySupport er blevet tilføjet for at understøtte denne funktion.

For yderligere oplysninger, se parameteren referencevejledning til Cisco Jabber 11.9.

Support til Training og Event Center – Jabber understøtter nu angivelsen af Training Center- og Event Center-møder, foruden de eksisterende Meeting Center-møder. Du kan også starte/deltage i ethvert af de tilgængelige møder direkte fra Jabber.

Flere understøttede WebEx-møder – Jabber tillader dig nu at starte flere WebEx-møder fra din Windows browser. En ny parameter meetingservice_supportmultimeeting er blevet tilføjet for at konfigurere denne funktion.

For yderligere oplysninger, se parameteren referencevejledning til Cisco Jabber 11.9.

Forbedringer til brugergrænseflade

Automatisk log-in – Med indførelsen af funktionen hurtig log-in i 11.9-udgivelsen er den automatiske login-valgmulighed fjernet fra Jabber login-skærmen. Brugeradgangskoden cachelagres, hvis du aktiverer funktionen hurtig log-in.

Animerede emoticons – Jabber har nu 18 animerede emoticons. For at kunne sende og modtage animerede emoticons, skal begge brugere have installeret Jabber version 11.9. Hvis en af dem ikke har version 11.9, vises de animerede emoticons som strenge i deres chatvindue.

Du kan ikke sende et animeret emoticon med tekst. Når du sender et animeret emoticon, vises det tre gange større end den almindelige størrelse. Du kan også bruge tekstkoden til at sende animerede emoticons. For eksempel kan du skrive (laughoutloud) for at sende animeret laugh out loud emoticon.

Sådan sendes et animeret emoticon:
  1. Klik på emoticonet i Chat-vinduet.

  2. Klik på fanen til animeret emoticon, som findes ved siden af fanen statisk emoticon.

  3. Vælg dit ønskede emoticon, og klik på det for at sende det til brugeren.


Note


Hvis du oplever problemer med at se et animeret emoticon i Internet Explorer, skal du aktivere Afspil animation på websteder i dine browserindstillinger. For at gøre dette skal du gå til Værktøjer>Internetindstillinger og klikke på fanen Avanceret. Rul ned og marker valgmuligheden Afspil animationer på websteder, og genstart Jabber.


Yderligere statiske emoticons – Vi har opdateret og udvidet det eksisterende sæt af statiske emoticons tilgængelige for chat. Du kan nu opleve op til 20 nye statiske emoticons.

IBM Lotus Notes-konfigurationsfilindstillinger – En valgmulighed til at konfigurere IBM Notes-konfigurationsfilen er tilføjet til Jabber i denne udgivelse. For at finde IBM Notes-konfigurationsfilen, gå til Menuen Indstillinger>Valgmuligheder>Kalender > og vælg IBM Lotus Notes.

Genindlæs din Jabber-session – Hvis du bruger Jabber i et OAuth-aktiveret miljø, og hvis din session er ved at udløbe, vil du modtage en anmodning om at genindlæse din session.

Klik på Genindlæs session, en browser vises, hvor du skal indtaste din Jabber-adgangskode for at tilkendegive dig selv og derefter fortsætte med at bruge Jabber. Den samme proces gælder, hvis din Jabber-session udløber.

Menuen valgmuligheder højere i hierarkiet – Menuen Valgmuligheder er nu tilgængelig direkte fra Hovedmenuen, uden du er nødt til at navigere til rullegardin-valgmuligheden Fil.

Opdater kontooplysninger for ikke-SSO brugere—Når der laves ændringer til kontooplysninger for Jabber-tjenester såsom telefon, IM, Voicemail, LDAP Directory access og WebEx vises der en popup, der angiver, at kontooplysningerne er ugyldige, og at de skal udføre den passende handling. Popuppen tillader brugerne at opdatere deres kontooplysninger. Når brugerne har opdateret oplysningerne, kan de fortsætte med at bruge Jabber. Det er ikke nødvendigt at logge ud og ind på Jabber igen.

Cisco Jabber og Spark Interop – Gælder for Cisco Spark Interop aktiverede WebEx Messenger-brugere.

Hvis du har Spark interop aktiveret, kan du sende og modtage 1:1 meddelelser til/fra din kontakter på Spark. Tilstedeværelsesstatus for kontakter med interop aktiveret vil blive vist som "På Cisco Spark" inden for Cisco Jabber.
Attachments

    Outcomes