Veelgestelde vragen over Support Center

Document created by klacey@sajan.com on Mar 9, 2016Last modified by Cisco Localization Team on Oct 20, 2016
Version 2Show Document
  • View in full screen mode

 

Waar kan ik mijn gebruikersnaam en wachtwoord opnieuw ophalen?         

Probeer een van de volgende opties uit als u zich uw gebruikersnaam niet meer kunt herinneren:

  • Uw volledige e-mailadres
  • Het eerste deel van uw e-mailadres voor het domein (naam@mycompany.com)
  • Als uw organisatie eenmalige aanmelding (SSO, Single Sign-On) gebruikt, is uw gebruikersnaam dezelfde als uw aanmeldnaam voor het netwerk.

 

Als u zich uw wachtwoord niet meer kunt herinneren, kunt u op de koppeling 'Wachtwoord vergeten?' klikken en de instructies volgen. U ontvangt vervolgens een e-mail waarmee u uw wachtwoord opnieuw kunt instellen.

 

De technische ondersteuning van WebEx kan uw wachtwoord niet opnieuw instellen. Als u zich niet kunt aanmelden nadat u bovenstaande stappen hebt gevolgd, kunt u contact opnemen met uw WebEx-sitebeheerder. U kunt waarschijnlijk contact opnemen met uw sitebeheerder via de computerondersteuning of IT-afdeling van uw organisatie. De contactgegevens voor uw WebEx-sitebeheerder zijn mogelijk ook opgenomen in de herinneringsmail voor uw wachtwoord.

 

Hoe kan ik deelnemen aan een sessie vanaf een pc of een Mac?        

Als u een e-mail hebt ontvangen om deel te nemen aan een ondersteuningssessie, klikt u op de koppeling in de uitnodiging. Of u opent het geleverde webadres in een browser. Vul het Pre-sessieformulier in en klik op Verzenden.

 

Hoe start ik een sessie?          

Nadat u zich hebt aangemeld bij de Ondersteuningssessie, klikt u op Ondersteuning bieden om het menu uit te vouwen. Klik vervolgens op Sessie starten. U kunt nu klanten uitnodigen voor de sessie.

 

Hoe kan ik een toepassing, een bestand, mijn bureaublad of video delen tijdens een sessie?       

Wanneer u zich in een ondersteuningssessie bevindt, klikt u op Extern beheer. Selecteer vervolgens de optie Weergave delen om de deelnemer toe te staan uw bureaublad, toepassing, bestand, webbrowser of webinhoud te bekijken.

 

Kan ik een pc of Mac op afstand beheren tijdens een sessie?    

Wanneer u zich in een ondersteuningssessie bevindt, klikt u op Extern beheer. Selecteer vervolgens de optie Beheer aanvragen. Wanneer de sessiedeelnemer uw aanvraag accepteert, kunt u zijn of haar bureaublad, toepassing of webbrowser beheren met uw toetsenbord en muis.

 

Hoeveel ondersteuningssessies kunnen er tegelijkertijd worden uitgevoerd?

Er kunnen maximaal 4 ondersteuningssessies tegelijkertijd worden uitgevoerd.  Dit aantal wordt beheerd door een instelling op de pagina Sitebeheer onder het gedeelte Remote Support.

 

Kan ik meer dan één ondersteuningssessie tegelijkertijd opnemen? 

Ja, u kunt alle ondersteuningssessies opnemen die tegelijkertijd open zijn.

 

Hoe kan ik live video weergeven in een Support Center-sessie?  

Wanneer u zich in een ondersteuningssessie bevindt, klikt u op het camerapictogram in de zwevende pictogrammenbalk. Klik vervolgens op Mijn video starten en vraag klanten hetzelfde te doen.

Als u het delen van video wilt beëindigen, klikt u op Mijn video stoppen.

Attachments

    Outcomes