Getting Started with Core Administration Tasks

Document created by klacey@sajan.com on Mar 9, 2016
Version 1Show Document
 • View in full screen mode
  

Welkom bij Cisco Cloud Collaboration Management. Dit zijn de belangrijkste beheertaken om aan de slag te gaan.

   
     
Opdracht of actieDoel
Stap 1De eerste keer aanmelden   
 

Klik op de koppeling in uw welkomstmail om uw wachtwoord in te stellen en meld u aan bij de beheerportal.     Volg de stappen in de configuratiewizard om snel aan de slag te gaan.   

      
Stap 2Eenmalige aanmelding instellen   
 

Stel eenmalige aanmelding in zodat gebruikers zich kunnen aanmelden zonder telkens opnieuw hun wachtwoord te hoeven invoeren.

      
Stap 3Manieren om gebruikers toe te voegen   
 
    

Voeg gebruikers toe aan uw organisatie.    

      
Stap 4Beheerdersrechten toewijzen   
 
    

Verleen beheerdersrechten aan gebruikers in uw organisatie.   

      
Stap 5Wat moet u nog meer doen   
 
    

In Cisco Cloud Collaboration Management leest u wat u nog meer kunt doen.   

       

De eerste keer aanmelden

  

U kunt uw organisatie snel en eenvoudig instellen met de configuratiewizard. Nadat u zich hebt aangemeld voor een account en u zich voor de eerste keer bij Cisco Cloud Collaboration Management aanmeldt, wordt de configuratiewizard automatisch gestart. Volg de instructies op het scherm om aan de slag te gaan. Als de wizard niet automatisch wordt gestart, selecteert u Serviceconfiguratie en volgt u de aanwijzingen op het scherm.

   

Eenmalige aanmelding instellen

  

Met eenmalige aanmelding (SSO) kunnen gebruikers zich aanmelden bij Cisco Cloud Collaboration Management zonder dat ze elke keer hun aanmeldgegevens hoeven in te voeren.

   

       
Stap 1   Selecteer vanuit Cisco Cloud Collaboration Management de optie Serviceconfiguratie > Bedrijfsbrede instellingen.
Stap 2   U kunt kiezen uit twee opties voor eenmalige aanmelding:
 • Gebruik de bestaande ingebouwde identiteitsservice voor gebruikersverificatie (standaard): selecteer deze optie als u het gebruikerswachtwoord wilt beheren en opslaan in de Cisco Collaboration Cloud. Klik op Volgende om te starten met het toevoegen van gebruikers.
 • Integreer een externe identiteitsprovider: selecteer deze optie als u een hoger niveau van beveiliging en beheer wilt. Klik op Volgende en ga als volgt te werk:
Stap 3   Download het bestand met vertrouwde metagegevens en upload het naar de beheerinterface van uw identiteitsprovider.
Stap 4   Klik op Volgende.
Stap 5   Importeer het bestand met vertrouwde metagegevens van uw identiteitsprovider om eenmalige aanmelding in te schakelen. Voor extra beveiliging kunt u vereisen dat een certificaat in de metagegevens is ondertekend door een certificeringsinstantie.
Stap 6   Selecteer SSO-verbinding testen.
 • Als de test mislukt, schakelt u eenmalige aanmelding uit.
 • Als de test slaagt, schakelt u eenmalige aanmelding in.
Stap 7   Klik op Voltooien.

Manieren om gebruikers toe te voegen

     

Iedereen in uw organisatie heeft een gebruikersaccount nodig om zich te kunnen aanmelden en toegang te krijgen tot Cisco Cloud Collaboration Management. U kunt op de volgende manieren gebruikers aan uw organisatie toevoegen.


Opmerking


Bij alle methoden wordt een e-mailuitnodiging naar uw gebruikers verzonden. Vanuit deze e-mail kunnen ze zich aanmelden en direct gebruikmaken van de cloudservices.


   

Gebruikers toevoegen via e-mail: de eenvoudigste manier om gebruikers toe te voegen is door ze uit te nodigen via e-mail.

   

Meerdere gebruikers toevoegen door een CSV-bestand te uploaden: de beste manier om veel gebruikers tegelijkertijd toe te voegen is door een CSV-bestand te uploaden. U downloadt een spreadsheetsjabloon als CSV-bestand (met door komma's gescheiden waarden), u voert de e-mailadressen van alle toe te voegen gebruikers in, wijst machtigingen toe aan deze gebruikers en uploadt het bestand vervolgens naar uw organisatie.

   

Gebruikers synchroniseren vanuit uw Active Directory: als uw bedrijf gebruikmaakt van Active Directory, kunt u met Cisco Directory Connector gebruikers toevoegen en synchroniseren vanuit uw Active Directory. De Directory Connector is een belangrijke tool om uw Active Directory te synchroniseren met de back-end-identiteitsopslag van Cisco en stelt uw gebruikers in staat naadloos gebruik te maken van Cisco-cloudservices als Cisco WebEx en Cisco Spark. Raadpleeg deze handleiding voor meer informatie over het gebruik van de Directory Connector.

     .

Gebruikers uitnodigen via e-mail

  

Als u een beheerder met volledige beheerrechten bent, kunt u gebruikers aan uw organisatie toevoegen door hun e-mailadres in te voeren.

   
Voordat u begint

Opmerking


U kunt deze procedure niet gebruiken als uw organisatie gebruikmaakt van Active Directory-synchronisatie. U kunt nieuwe gebruikers bulksgewijs machtigen via een CSV-sjabloon (bestand met door komma's gescheiden waarden). U kunt ook de gebruikersrecords zoeken op de pagina Gebruikers en de gebruikers een voor een machtigen.     
Stap 1   Selecteer vanuit Cisco Cloud Collaboration Management de optie Serviceconfiguratie > Gebruikers uitnodigen.
Stap 2   Selecteer Gebruikers handmatig uitnodigen en klik op Volgende.
Stap 3   Selecteer E-mailadres of Namen en e-mailadressen om alle personen in uw organisatie in te voeren, gescheiden door komma's.

Met de e-mailadresoptie kunt u tot 500 e-mailadressen tegelijkertijd invoeren of kopiëren en plakken.

Stap 4   Selecteer de cloudservices die u aan elke gebruiker wilt toewijzen en klik vervolgens op Opslaan.

Alle toegevoegde personen ontvangen een e-mailuitnodiging om zich aan te melden voor Cisco Spark.

Stap 5   Instrueer uw gebruikers om in hun e-mailuitnodiging op Accepteren te klikken. Nadat ze dat hebben gedaan, worden ze toegevoegd aan uw Cisco Spark-organisatie en voorzien van de juiste licenties.

Meerdere gebruikers toevoegen met de CSV-sjabloon

Voeg maximaal 1100 gebruikers toe aan uw Cisco Spark-organisatie en machtig ze tegelijkertijd voor services door de CSV-sjabloon (bestand met door komma's gescheiden waarden) te gebruiken.

Voordat u begint

Het e-mailadres van de gebruiker is het enige verplichte veld in het sjabloonbestand.


Opmerking


Als u de CSV-sjabloon gebruikt om gebruikersgegevens te bewerken, kunt u alleen de machtigingen en de voor-, achter- en weergavenaam bewerken.       
Stap 1   Selecteer vanuit Cisco Cloud Collaboration Management de optie Serviceconfiguratie > Gebruikers uitnodigen en kies vervolgens Gebruikers in bulk uploaden met CSV.
Stap 2   Download een kopie van de CSV-sjabloon. Open deze in uw spreadsheetprogramma.
Stap 3   Voer in de sjabloon de gegevens voor maximaal 1100 gebruikers in.
 • Voor- en achternaam

 • Weergavenaam

 • Id/e-mailadres gebruiker

 • Telefoonlijstnummer

 • Rechtstreekse lijn

 • Kolommen voor Cisco Spark-services (voer voor deze kolommen TRUE in om gebruikers specifieke services aan te bieden of FALSE om ze uit te sluiten)

Stap 4   Sla het bestand op uw lokale systeem op.
Stap 5   Ga terug naar de wizard in Cisco Cloud Collaboration Management en klik op Volgende.
Stap 6   Sleep het opgeslagen CSV-bestand en zet het neer of selecteer het in de bestandsbrowser.

Als het bestand fouten bevat, zoals dubbele e-mailadressen, wordt u hierover geïnformeerd.

Stap 7   Instrueer uw gebruikers om in hun e-mailuitnodiging op Accepteren te klikken. Nadat ze dat hebben gedaan, worden ze toegevoegd aan uw Cisco Spark-organisatie en voorzien van de juiste licenties.

Meerdere gebruikers machtigen voor services

Gebruik deze procedure om in één bulkproces services voor gebruikers in te stellen.


Stap 1   Licenties controleren voor alle gebruikers in uw organisatie:
 1. Selecteer in Cisco Cloud Collaboration Management het tabblad Gebruikers en klik op het exporteerpictogram in de rechterbovenhoek.
 2. Open het geëxporteerde CSV-bestand (met door komma's gescheiden waarden) in een spreadsheeteditor.
 3. Sorteer op één van de machtigingskolommen om gebruikers te vinden van wie de licentie moet worden gewijzigd. Als de gebruikers geen licentie of alleen een uitnodiging voor WebEx Squared-gesprekken hebben, hebben ze geen volledige ondersteuning van de Cisco Spark-functionaliteit.
Stap 2   De licentie van gebruikers wijzigen:
 1. In het geëxporteerde en gesorteerde CSV-bestand selecteert u de gebruikers die niet de juiste licentie hebben.
 2. Gebruik zoeken en vervangen om een komma (,) toe te voegen aan het eind van hun e-mailadres. Zoek bijvoorbeeld op .com en vervang dat door .com,
 3. Kopieer alle e-mailadressen naar uw klembord.
 4. Selecteer in Cisco Cloud Collaboration Management het tabblad Gebruikers en selecteer vervolgens Gebruikers uitnodigen.
 5. Plak de door komma's gescheiden lijst met adressen in het invoerveld. Selecteer de functies Standaardgroepsruimten en 25 vergaderingen met partijen en klik vervolgens op Opslaan.

Beheerdersrechten toewijzen

  

Als u een beheerder met volledige rechten bent, kunt u rollen met verschillende rechten toewijzen aan elke willekeurige gebruiker in uw organisatie.

   

     
Stap 1   Selecteer Gebruikers.
Stap 2   Zoek de gebruiker in de lijst en klik op de rij van de gebruiker.
Stap 3   Klik op het gebruikersprofielpictogram dat boven in het deelvenster wordt weergegeven dat rechts is geopend.
Stap 4   Selecteer de beheerdersrol die u wilt toewijzen. Beweeg uw muis over het pictogram 'i' om een lijst met rechten voor de beheerdersrol weer te geven.
Stap 5   Klik op Opslaan.

Wat moet u nog meer doen

Nu u de belangrijkste beheertaken hebt uitgevoerd, kunt u de rest van de functies in Cisco Cloud Collaboration Management gaan gebruiken. Hier volgen slechts enkele voorbeelden van wat u kunt doen:

 • Rapporten weergeven om te zien hoe gebruikers Cisco Cloud Collaboration-services gebruiken.

 • In één oogopslag zien hoeveel gebruikers uw organisatie bevat en welke services zij gebruiken.

 • Uw eigen bedrijfslogo toevoegen zodat dit in Cisco Spark wordt weergegeven.

 • Gebruikerslogboeken zoeken als hulp bij het oplossen van problemen.

Teruggaan naar onze kennisdatabase om te zoeken naar informatie over deze artikelen en meer.


Attachments

  Outcomes