Komme i gang med en Cisco Spark-romenhet

Document created by Cisco Localization Team on Jul 28, 2016Last modified by Cisco Localization Team on Jul 3, 2017
Version 6730Show Document
 • View in full screen mode

Etter at du har satt opp Cisco Spark-romsystem i henhold til installasjonsinstruksjonene, er du klar til å begynne å bruke det.

Fant ikke installasjonsveiledningen i esken? Du kan finne den her: Installere og sette opp

Førstegangsoppsett

Så snart du har installert Cisco Spark-romenheten, kan du bare følge instruksjonene på skjermen. Alt du trenger for førstegangsinstallasjonen, er en aktiveringskode for å slå på ringemulighetene. Du kan få aktiveringskoden fra din lokale administrator.

Oppsettsassistenten går gjennom følgende trinn:

 • Forhåndsinnstillinger for kamera: Sett standard kameraposisjon for fremtidige samtaler.

 • Lydoppsett: Sett standard volum for ringetoner og samtaler.

 • Skjermoppsett: Juster skjerm- og systeminnstillinger for riktig gjengivelse av video og grafikk for å kompensere for overskanning. Kun for SX-serien.

 • Tjenesteaktivering: Velg Cisco Spark og skriv inn aktiveringskoden din.

 • Tidssone: Velg din lokale tidssone.

Du kan gå tilbake til disse Innstillingene i menyen i romsystemet. Du kan finne mer informasjon i artikkelen Innstillinger.

Hvis du har problemer med førstegangsoppsettet, ta en kikk på denne artikkelen for feilsøkingstips: Jeg kan ikke aktivere en romenhet på Cisco Spark. For å aktivere romsystemet ditt på Cisco Spark, må det kjøre programvareversjonen CE8.2.0 eller nyere. SX10N kan aktiveres når den kjører CE8.1.0 eller nyere.

Foreta din første oppringning

Du kan bruke mobilenheten, berøringskontrolleren eller fjernkontrollen til å foreta oppringinger med Cisco Spark-romenheten. SX10 og SX20 leveres med fjernkontroll og romsettet, SX80, og MX-serien av romsystemer med en Touch 10-kontroller. DX70 og DX80 styres fra de integrerte berøringsskjermene.

Kamerainnstillinger

Før du ringer, kan du gjerne sjekke din egenvisning for å se hvordan du ser ut. Styr til kamera-ikonet på hjemskjermen, og juster kameraposisjonen etter behov.

I romsettet er kameraet låst, og det følger automatisk den som snakker. Kameraet finner den beste oversikten over rommet basert på antall deltakere. Du kan vippe kameraet manuelt for å justere det til det riktige startpunktet.

For flere detaljer, se artiklene om kamerainnstillinger for fjernkontroll og berøringskontrolleren.

Cisco Spark-appen kobles automatisk til romsystemer

Når du er i et rom med et Cisco Spark-romsystem, parer Cisco Spark-mobilappen seg automatisk med dette. Så snart tilkoblingen er etablert, kan du bruke appen for å foreta oppringninger med romsystemet. Når du slår av appen eller forlater rommet, blir appen din frakoblet romsystemet. Frakobling kan ta opp til to minutter, og i løpet av denne tiden kan du fremdeles se avataren din på skjermen på romenheten.

Det er to måter du kan se om mobilappen er paret med et romsystem:

 • Romenheten vises øverst på listen over områder.

 • Du kan se din Cisco Spark app-avatar i romsystem-skjermbildet.

Mobilenheten din finner romsystemet ved å lytte etter et ultralydsignal.

Appen, og tilkobling til et romsystem, fungerer med både Windows og Mac og de fleste Android- og iOS-enheter.

Merk:

 • På en mobilenhet må du slå på «Ultrasound Proximity» i appen. Du finner den under Innstillinger.

 • Tillat innspilling på mobilenheten din.

 • For at tilkoblingen skal fungere, kan du bare ha én romenhet som bruker ultralyd i et rom.

Relaterte artikler:

For mer informasjon om å ringe med romenheten med appen, se artikkelen Foreta oppringninger med en romenhet med Cisco Spark-appen.

For mer informasjon om appen, se artikkelen Komme i gang med Cisco Spark App.

Ringe ved å bruke appen

Når Cisco Spark-appen er paret med romsystemet, kan du bruke det til å starte og motta samtaler. Start en samtale ved å trykke på ikonet for videosamtale i et område, eller bruk Ring-menyen for å finne kontaktene dine.

Overføring av samtaler mellom romenheten din og mobilenheten din er enkelt. Sveip samtaleskjermbildet ned for å overføre samtalen fra mobiltelefonen din til en romenhet. Sveiper du opp i samtaleskjermbildet overføres samtalen fra en romenhet tilbake til mobilenheten din.

For flere detaljer, se artikkelen Ringe med appen fra romenheter.

Ringe med berøringskontroller eller berøringsskjerm

For å ringe trykk på Ring-knappen på hjemskjermen for å åpne ringemenyen. Du kan søke etter kontakter i kontaktlisten eller bruke en videoadresse for å ringe. Start og avslutt samtaler med Ring- og Avslutt-knappene.

For flere detaljer, se artikkelen Ringe med berøringskontroller.

Ringe med fjernkontrollen

Du kan bruke fjernkontrollen for å kontrollere alle innstillinger i skjermmenyen.

For å ringe, styr til Ring-menyen eller trykk på den grønne knappen på fjernkontrollen. Du kan søke etter kontakter i kontaktlisten eller bruke en videoadresse for å ringe. Start og avslutt en samtale ved å styre og velge Ring- og Avslutt-knappene på skjermen. Eller du kan bruke røde og grønne knapper på fjernkontrollen.

For flere detaljer, se artikkelen Ringe med fjernkontrollen.

Dele innhold på romenheten din

Du kan bruke romenheten til å dele innhold både lokalt i møterommet og i samtaler med eksterne deltakere. Du kan dele koblingen fra den bærbare PC-en med romenheten med en HDMI- eller VGA-kabel, eller du kan bruke Cisco Spark-skrivebordsappen for Windows og Mac til å dele trådløst.

For flere detaljer, se artikkelen Dele innhold på romenheter.
Attachments

  Outcomes