Cisco Spark ‑huonelaitteen käytön aloittaminen

Document created by Cisco Localization Team on Aug 2, 2016Last modified by Cisco Localization Team on Jul 14, 2017
Version 3Show Document
 • View in full screen mode

Kun olet asentanut Cisco Spark ‑huonelaitteen asennusohjeiden mukaan, voit aloittaa sen käytön.

Eikö pakkauksessa ollut asennusopasta? Löydät oppaan täältä: Asennus ja alkuasetukset

Alkuasetusten määritys

Kun olet asentanut Cisco Spark ‑huonelaitteen, noudata näytöllä näkyviä ohjeita. Tarvitset alkuasetusten määritykseen ainoastaan aktivointikoodin, joka ottaa puhelutoiminnot käyttöön. Saat aktivointikoodin paikalliselta järjestelmänvalvojalta.

Alkuasetusten avustava toiminto ohjaa sinut seuraavien asetusvaiheiden läpi:

 • Kameran esiasetus: Voit määrittää kameran oletusasennon tulevia puheluita varten.

 • Ääniasetukset: Voit asettaa soittoäänten ja puheluiden oletusarvoisen äänenvoimakkuustason.

 • Näytön asetukset: Voit säätää näyttö- ja järjestelmäasetuksia videokuvan ja grafiikoiden näyttämiseksi oikein ja ylisuuren pyyhkäisyn kompensoimiseksi. Koskee vain SX-sarjaa.

 • Palvelun aktivointi: Valitse Cisco Spark ja anna aktivointikoodisi.

 • Aikavyöhyke: Valitse paikallinen aikavyöhyke.

Voit tarkistaa nämä asetukset myöhemmin huonelaitteen Asetukset -valikossa. Lisätietoja annetaan Asetukset-artikkelissa.

Jos sinulla on ongelmia alkuasetusten määrittämisessä ensimmäisellä käyttökerralla, löydät vianmääritysvinkkejä seuraavasta artikkelista: En voi aktivoida huonelaitetta Cisco Spark ‑sovelluksessa. Jotta huonelaite voidaan aktivoida Cisco Spark ‑sovelluksessa, sen ohjelmistoversion on oltava CE8.2.0 tai uudempi. SX10N voidaan aktivoida, kun sen ohjelmistoversio on CE8.1.0 tai uudempi.

Ensimmäisen puhelun soittaminen

Voit käyttää puheluiden soittamiseen huonelaitteen avulla mobiililaitetta, Touch-ohjauslaitetta tai kaukosäädintä. SX10- ja SX20-järjestelmien mukana toimitetaan kaukosäädin ja Room Kit -järjestelmän, SX80-järjestelmän ja MX-sarjan huonelaitteiden mukana toimitetaan Touch 10 ‑ohjauslaite. DX70- ja DX80-järjestelmiä ohjataan integroidun kosketusnäytön kautta.

Kamera-asetukset

Ennen soittamista haluat ehkä tarkistaa omasta näkymästä, miltä oma kuvasi näyttää. Siirry aloitusnäytön kamerakuvakkeeseen ja säädä kameran asentoa tarpeen mukaan.

Room Kit -ratkaisussa on kiinteä kamera, joka seuraa automaattisesti puhujaa. Kamera etsii osallistujien lukumäärän perusteella parhaan katselukulman huoneeseen. Voit säätää kameran oikeaan aloituskohtaan kääntelemällä sitä manuaalisesti.

Katso lisätietoja kaukosäätimen ja Touch-ohjauslaitteen kamera-asetusartikkeleista.

Cisco Spark ‑sovellus muodostaa automaattisesti yhteyden huonelaitteisiin

Jos olet huoneessa, jossa on Cisco Spark ‑huonelaite, Cisco Spark ‑sovellus muodostaa siihen yhteyden automaattisesti. Kun yhteys on muodostettu, voit soittaa puheluita huonelaitteesta sovelluksen avulla. Sovelluksen yhteys huonelaitteeseen katkeaa, kun suljet sovelluksen tai poistut huoneesta. Yhteyden katkeaminen voi viedä jopa kaksi minuuttia. Tänä aikana näet edelleen avatar-kuvasi huonelaitteen ruudulla.

Voit nähdä kahdella eri tavalla, että mobiilisovelluksen ja huonelaitteen välillä on yhteys:

 • Huonelaite tulee näkyviin tilaluettelon yläreunaan.

 • Cisco Spark ‑sovelluksen avatar-kuvasi näkyy huonelaitteen näytöllä.

Mobiililaitteesi havaitsee huonelaitteen kuuntelemalla ultraäänisignaalia.

Sovellus ja sen yhdistäminen huonelaitteeseen toimivat Windows- ja Mac-laitteissa sekä useimmissa Android- ja iOS-laitteissa.

Huomautus:

 • Sinun on otettava mobiililaitteen sovelluksessa käyttöön Ultrasound Proximity (ultraäänen läheisyys) ‑asetus. Asetus löytyy Asetukset-valikosta.

 • Salli tallentaminen mobiililaitteessa.

 • Jotta yhteys toimisi, huoneessa voi olla vain yksi ultraääntä käyttävä huonelaite.

Aiheeseen liittyvät artikkelit:

Saat lisätietoja huonelaitteella soittamisesta sovelluksen avulla artikkelista Puheluiden soittaminen huonelaitteella Cisco Spark ‑sovelluksen avulla.

Saat sovellusta koskevia lisätietoja artikkelista Cisco Spark ‑sovelluksen käytön aloittaminen.

Puhelun soittaminen sovellusta käyttämällä

Kun Cisco Spark ‑sovellus on yhdistetty huonelaitteeseen, voit käyttää sitä puhelujen aloittamiseen ja vastaanottamiseen. Aloita puhelu napauttamalla videopuhelun kuvaketta tilassa, tai etsi haluamasi yhteystiedot Puhelut-valikon avulla.

Puhelujen siirtäminen huonelaitteen ja mobiililaitteen välillä on helppoa. Voit siirtää puhelun mobiililaitteesta huonelaitteeseen yksinkertaisesti pyyhkäisemällä puhelunäyttöä alaspäin. Puhelunäytön pyyhkäisy ylöspäin siirtää puhelun huonelaitteesta takaisin mobiililaitteellesi.

Saat lisätietoja artikkelista Puheluiden soittaminen huonelaitteilla sovelluksen avulla.

Puhelun soittaminen Touch-ohjauslaitetta tai kosketusnäyttöä käyttämällä

Puheluiden soittamiseksi avaa puheluvalikko napauttamalla aloitusnäytön Soita-painiketta. Voit etsiä yhteystietoja hakemistosta tai käyttää puhelun soittamiseen video-osoitetta. Aloita ja lopeta puhelut Soita- ja Lopeta-painikkeilla.

Saat lisätietoja artikkelista Puheluiden soittaminen huonejärjestelmissä Touch-ohjauslaitteen avulla.

Puhelun soittaminen kaukosäädintä käyttämällä

Voit hallita kaikkia näyttövalikon asetuksia kaukosäätimellä.

Soita puheluita siirtymällä Soita-valikkoon tai paina kaukosäätimen vihreää painiketta. Voit etsiä yhteystietoja hakemistosta tai käyttää puhelun soittamiseen video-osoitetta. Aloita ja lopeta puhelu siirtymällä näytön Soita- ja Lopeta-painikkeisiin ja valitsemalla ne. Voit myös käyttää kaukosäätimen punaista tai vihreää painiketta.

Saat lisätietoja artikkelista Puheluiden soittaminen kaukosäädintä käyttämällä.

Sisällön jakaminen huonelaitteessa

Voit käyttää huonelaitetta sisällön jakamiseen paikallisesti kokoushuoneessa tai etäosallistujien kanssa puheluiden aikana. Voit jakaa sisältöä kannettavasta tietokoneesta huonelaitteeseen HDMI- tai VGA-kaapelilla, tai voit jakaa langattomasti laiteparin osana olevalla Windows- tai Mac-tietokoneen Cisco Spark -työpöytäsovelluksella.

Saat lisätietoja artikkelista Sisällön jakaminen huonelaitteilla.
Attachments

  Outcomes