Synchronizuj scenę ze wszystkimi na spotkaniach i webinariach

Ta funkcja jest obsługiwana wWebex Meetings,Webex Webinars, i Webex Events (klasyczny). W aplikacji Webex ta funkcja jest dostępna na naszej platformie Webex Suite spotkań.
Gdy używasz widoku stosu lub widoku obok siebie, aktywny głośnik lub udostępniona zawartość są wyświetlane w konfigurowalnym obszarze zwanym stołem montażowym. Jako gospodarz lub współhost możesz zsynchronizować swój etap ze wszystkimi innymi uczestnikami spotkania lub webinaru. Podczas synchronizacji etapu to, co znajduje się na stole montażowym, jest wyświetlane dla wszystkich pozostałych uczestników spotkania i pojawi się wskaźnik informujący, że synchronizujesz się. Uczestnicy mogą dodawać lub usuwać osoby ze swojej sceny podczas synchronizacji, ale nie mogą usuwać żadnych treści ani uczestników, których synchronizujesz. Dowiedz się więcej o scenie.
Aby uniemożliwić uczestnikom zmianę widoku lub dostosowywanie sceny, zablokuj scenę, aby widzi eli tylko to, co znajduje się na twojej scenie. Zablokowanie widoku uczestnika ukrywa miniatury wideo uczestników. Jeśli dodasz lub usuniesz osoby, zaktualizuj etap, aby wszyscy widzieli zmiany. Jeśli korzystasz z aplikacji komputerowej Spotkania lub aplikacji internetowej i blokujesz scenę, uczestnicy mogą również zobaczyć, kiedy zmieniasz rozmiar etapu po jego aktualizacji.
Zsynchronizowany etap nie jest wyświetlany dla uczestników, którzy dołączają za pomocą urządzenia wideo lub transmisji na żywo.
Nagrania wykorzystu ją układ wybrany w preferencjach w witrynie Webex lub podczas spotkania. Jeśli zsynchronizujesz swój etap jako host lub współhost, nag ranie pokazuje układ wideo. Jeśli wybierzesz opcję Zablokuj widok uczestników tylko na sc enie, nagranie pokazuje tylko to, co znajduje się na scenie.
Aby uzyskać więcej informacji na temat znanych problemów i ograniczeń związanych z synchronizacją sceny, zobacz Znane problemy i ograniczenia dotyczące układów wideo.
| 1 |
Kliknij . |
| 2 |
Kliknij przycisk Synchronizuj. Jeśli chcesz ograniczyć widok uczestników tylko do sceny, zaznacz opcję Zabloku j widok uczestnika tylko na scenie lub Pokaż tylko scenę uczestnikom przed synchronizacją lub z menu Układ po rozpoczęciu synchronizacji. Jeśli korzystasz z naszej platformy Webex Suite spotkań, domyślnie zaznaczono opcję Pokaż tylko scenę uczest nikom. |
| 3 |
(Opcjonalnie) Dodaj lub usuń osoby ze stołu montażowego lub zmi eń rozmiar stołu montaż owego, a następnie kliknij przycisk Aktualiz uj, aby pokazać zmiany wszystkim. Zablokuj widok uczestnika na scenie, aby pokazać wszystkim zmieniony rozmiar sceny. |
| 4 |
Aby zatrzymać synchronizację stołu montażowego, kliknij przycisk Zatrzy maj we wskaźniku synchronizacji. |
| 1 |
Stuknij pozycję Układ i włącz opcję Synchronizuj mój stół dla wszystkich. |
| 2 |
Wybierz jedną z następujących opcji:
|
| 3 |
Aby zatrzymać synchronizację stołu montażowego, stuknij pozycję Układ, a następnie wyłącz opcję Synchronizuj mój stół montażowy dla wszystkich. |
Możesz zsynchronizować wideo określonego uczestnika, jeśli rozpoczęłeś spotkanie, seminarium internetowe lub wydarzenie z telefonu iPhone lub telefonu z systemem Android. Uczestnicy, którzy dołączyli z aplikacji komputerowej, aplikacji internetowej lub za pomocą iPada lub tabletu z Androidem, widzą zsynchronizowany film na swojej scenie. Uczestnicy, którzy dołączają z iPhone'a lub telefonu z Androidem, widzą zsynchronizowany film przypięty w bieżącym widoku.
Nie można synchronizować wideo uczestnika z telefonu iPhone lub telefonu z Androidem na platformie Webex Suite spotkań. Jeśli zsynchronizujesz swój etap z poziomu komputera stacjonarnego lub aplikacji internetowej, uczestnicy aplikacji mobilnej zobaczą z synchronizowany etap.
| 1 |
Stuknij wideo uczestnika, który chcesz zsynchronizować, a następnie stuknij opcję Synchronizuj wideo dla wszystkich. |
| 2 |
Stuknij opcję Zabloku j. |
| 3 |
Aby zatrzymać synchronizację, dotknij zsynchronizowanego filmu uczestnika, a następnie stuknij opcję Wy łącz synchronizację wideo dla wszystkich lub Zatrzymaj synchron izację wideo dla wszystkich. Po zaprzestaniu synchronizacji wszystkie widoki pozostają w najnowszej konfiguracji. |