Seuraavat laitteet ja kamerat tukevat PresenterTrackia:

• Board Pro ja Board Pro G2, PTZ 4K

• Koodekki EQ ja huonesarja EQX, PTZ 4K tai Precision 60 -kamera

• Koodekki plus ja koodekki Pro, PTZ 4K, Precision 60 tai SpeakerTrack 60 -kamera

• Room Bar Pro - PTZ 4K

• Huone 55 Dual, Huone 70 ja Huone 70 G2, jossa on PTZ 4K tai Precision 60 ulkoisena kamerana

• SX80 ja Precision 60 tai SpeakerTrack 60 -kamera

• MX700 ja MX800 yhdellä tai kaksikameralla

Ominaisuudet ja rajoitukset

• Kun olet määrittänyt sen, aktivoit PresenterTrackin ja poistat sen käytöstä kosketusohjaimen kamerapaneelista.

• Kamera käyttää digitaalista pannua, kallistusta ja tavua, joten se ei liiku fyysisesti juontajan seurannan aikana.

• PresenterTrack tukee vähintään yhden henkilön seurantaa lavalla. Jos ne seisovat liian kaukana toisistaan mahtuakseen reipasnäkymään, kamera sammuu näyttääkseen koko näyttämön.

• Voit käyttää PresenterTrackia erillisenä ominaisuutena tai osana juontajaa ja yleisöä, tiedotushuoneita ja luokkahuoneita .

• Voit määrittää laitteen käyttämään yhtä kameraa SpeakerTrack 60 -kamerakokoonpanossa (tai MX700/MX800-kaksoiskameralla) PresenterTrackia varten.

• PresenterTrack- ja kaiutinseurantaa ei voi käyttää yhtä aikaa. Kun aktivoit PresenterTrackin, kaiutinseuranta poistetaan automaattisesti käytöstä. kun aktivoit kaiutinseurannan, PresenterTrack poistetaan käytöstä automaattisesti.

Tähän on yksi poikkeus: Juontajassa ja yleisössä, tiedotushuoneessa ja luokkahuoneen asetuksissa molemmat ominaisuudet ovat aktiivisia samanaikaisesti Q&A-tilassa (kun joku paikallisesta yleisöstä kysyy kysymyksen, kun paikallinen juontaja on lavalla).

Kameraan asentamista edeltävät näkökohdat

Kun määrität PresenterTrackin, sinun on määritettävä vaihealue ja käynnistinvyöhyke. Ota näiden alueiden sijainti ja käyttö huomioon, kun asetat juontajaa seuraavan kameran näyttämölle.

Näyttämöalue: Näyttämöalue on säväytetty yleiskuva.

• Tee siitä tarpeeksi suuri, jotta juontaja voi liikkua lavalla. Seuranta päättyy, kun juontaja poistuu näyttämöalueelta.

• Anna yleisön tai kokousosallistujan liikkua luont. huoneessa käynnistämättä seurantaa.

Käynnistinvyöhyke: Juontajan seuranta ei käynnisty ennen kuin kamera havaitsee pään liipaisinvyöhykkeellä.

• Valitse paikka, jossa juontaja luonnostaan astuu näyttämölle, esimerkiksi juontajataulukon tai osallistujan mukaan.

• Tee vyöhykkeestä riittävän suuri, jotta kamera havaitsee juontajan pään.

• Välttääksesi virheellisen pään tunnistusta, varmista, että liipaisinvyöhykkeen tausta on epäkoht. Välttäkää liipaisinvyöhykettä näytön edessä.

Vaihealueen ja käynnistimen vyöhykkeen määrittäminen

Määritä PresenterTrack

Ennen aloittamista

Suosittelemme, että olet samassa huoneessa laitteen ja kameran kanssa määritellessäsi PresenterTrackia.

1

Siirry https:/​/​admin.webex.com-asiakasnäkymästä Laitteet-sivulle ja napsauta luettelossa olevaa laitetta. Käynnistä paikallinen laitteen Web-käyttöliittymä valitsemalla Tuki-kohdassa Paikalliset laiteohjauspainikkeet .

Jos olet määrittänyt laitteelle järjestelmänvalvojan tai integroijan käyttäjän paikallisesti, voit käyttää laitteen Web-käyttöliittymää suoraan. Avaa vain Web-selain ja kirjoita https://<device ip tai isäntänimi>.

2

Siirry Asetukset-kohtaan ja avaa Kokoonpanot-välilehti .

Määritä video> Connector n > PutSourceType -liitäntä kameraan ja Video > Connector n > CameraControl > Mode Asetukseksi Käytössä.

3

Siirry Asetukset-kohtaan, avaa Ääni- ja Video-välilehti ja valitse Esittäjän seurata.

4

Ota Käyttöön PresenterTrack ja avaa määrityssivu valitsemalla Määritä .

Tämän sivun avaaminen poistaa valmiustilan ja juontajan seurannan käytöstä, mahdollistaa omakuvan näyttämisen koko näytössä ja näyttää käynnistinvyöhykkeen suorakulmion laitteen näytössä.

Älä poistu tästä Web-sivusta valitsemalla Valmis, muuten käynnistimen vyöhykkeen suorakulmio pysyy näkyvissä laitteen näytössä. (Jos unohdat, voit poistaa suorakulmion seuraavasti: Lauta- ja huonesarjat, avaa ohjauspaneeli laitteen käyttöliittymässä, valitse kameraan ja valitse uusi kameratila tai esiasetus. Napauttamalla SX- ja MX-sarjan Kamera-kuvaketta kosketusohjaimessa ja valitsemalla kameran sijainti luettelosta.)

5

Avaa taulu- ja huonesarjojen osalta laitteen käyttöliittymässä ohjauspaneeli, valitse Kamera ja sen jälkeen Manuaalinen ja valitse oikea kameraavattavasta luettelosta. Valitse laitteen käyttöliittymässä SX- ja MX-sarjoille kamera avattavasta Kameralähde-luettelosta . Määritä sitten näyttämöalue kaikissa laitteissa kameran ohjaimilla (tavu, pannu, kallistus).

Saat ilmoituksen, jos kamera ei tue PresenterTrack-toimintoa.

6

Laitteen Web-käyttöliittymässä näkyy sininen yhdyskäytävä, joka edustaa käynnistinvyöhykettä. Siirrä ja muuta suorakulmion kokoa laitteen näytön katselun aikana. Näet saman suorakulmion, joka peittoaa kameran itsenäkymän. Aseta suorakulmio siihen, missä haluat liipaisinvyöhykkeen olevan.

Jos haluat määrittää kehittyneemmän monikulmion käynnistimen vyöhykkeen, katso lisätietoja kohdasta Monikulmion käynnistimen vyöhykkeen määrittäminen.

7

Valitse Valmis.

8

Avaa ohjauspaneeli hallitus- ja huonesarjaa varten ja valitse Kamera ja sen jälkeen Juontaja. Napauttamalla SX- ja MX-sarjan kosketusohjaimen oikeassa yläkulmassa olevaa Kamera-kuvaketta ja valitsemalla Kameran sijainti -luettelosta Juontaja .

Tämä aktivoi juontajan seurannan.
9

Asetu liipaisinvyöhykkeelle ja katso, että kamera kaappaa sinut. Kävele lavalla ja tarkista, että kameranäkymä seuraa sinua. Tarkista myös, että juontajan seuranta päättyy, kun poistut näyttämöltä.

Jos jokin epäonnistuu, siirry takaisin vaiheeseen 4, 5 ja 6 säätääksesi vaihealueen ja triggervyöhykkeen kokoa ja sijaintia.

Jos haluat lisätietoja vianmäärityksen ohjeesta, voit kytkeä PresenterTrack-diagnostiikkatilan käyttöön Diagnostiikkatila-osassa kuvatulla tavalla .

Monikulmion käynnistimen vyöhykkeen määrittäminen

Voit määrittää vain suorakaiteen muotoisia käynnistinvyöhykkeitä Esittäjän seurannan Web-sivulta. Jos haluat määrittää kehittyneemmän monikulmion käynnistimen vyöhykkeen, sinun on määritettävä Kamerat > PresenterTrack > Trizone-määritykset (lue Lisäasetukset-artikkeli , jossa on tietoja laitteen kokoonpanojen käytöstä).

Tämän asetuksen arvo on merkkijono, joka sisältää kaikkien monikulmion veistosten parit.

Esimerkki: Määritä seuraava käynnistinvyöhyke, jossa on 12 veikkoa. Kaavio näyttää kaikkien veikkojen yhteensukupuoliset tiedot. Tällainen käynnistinvyöhyke voi olla kätevä, jos esittäjän takana on näyttö, jota haluat välttää.

Monikulmion käynnistinvyöhykkeen esimerkki

Vasemmasta yläkulmasta alkaen ja myötäpäivään meneminen vastaavat kamerat > PresenterTrack > Trizone-arvo on:

"300,100,1700,100,1700,700,1100,700,1100,600,1300,600,1300,300,700,300,700,600,900,600,900,700,300,700"

Diagnostiikkatila

PresenterTrack-diagnostiikkatila voi olla hyödyllinen työkalu ongelman vianmäärityksessä. Jotta laite voidaan asettaa diagnostiikkatilaan, sinun on tehtävä API-komento. Lue access-API article saadaksesi lisätietoja API käytöstä.

Seuraava komento asettaa laitteen PresenterTrack-diagnostiikkatilaan:

xSeuraajien PresenterTrack-asetustila: Diagnostiikka

Tässä tilassa näytössä näkyy näyttämöalue (särkitetty yleiskuva) ja peitto, jossa on seuraavat merkkivalot:

• PUNAINEN kehys: Käynnistinvyöhyke.

• KELTAINEN kehys: Esittäjän näkymä, jossa on sätkitty.

• VIHREÄ kehys: Pää, joka havaittiin ja jota seurataan.

• VIHREÄ tai PUNAINEN vilkkuva täytetty kehys: Pään tunnistus. Vihreä väri osoittaa suurta luottamusta, punainen väri osoittaa heikkoa luottamusta.

• SININEN kehys: Pää, joka havaitaan mutta jota ei ole seurattu.

PresenterTrack-diagnostiikkatilan merkkivalot