Määrityksiä käytetään hierarkkisesti. Voit ottaa määritysten käyttöön organisaatiotasolla, sijaintitasolla tai laitetasolla joko erikseen tai yleisesti. Sijaintitasomääritykset ohittavat organisaatiotason kokoonpanot. Laitetasomääritykset ohittavat sekä sijainti- että organisaatiotason kokoonpanot.

Hallintakeskus

Voit käyttää yksittäisten tai usean lauta-, pöytä- ja huonesarjan laitemääritysten alijoukkoa suoraan ohjauskeskuksesta. Voit määrittää useita laitteita kokoonpanomalleilla tai määrittää oletusmäärityksiä koko organisaatiolle tai sijainnille. Oletusmäärityksissä kaikki myöhemmin lisätyt laitteet saavat samat kokoonpanot automaattisesti.

Desk Phone 9800 -sarja tukee myös koko organisaation tai sijainnin oletusmääritysten määrittämistä.

Olet lukinut oikeudet määrityksiin, joita ei voi muuttaa ohjauskeskuksesta.

Voit määrittää kaikki organisaation laitteet, joissa on Käytössä RoomOS tai jotka on linkitetty laitteiden Webex Edge. Kokoonpanoja voi muuttaa riippumatta siitä, missä tilassa laitteet ovat, ja muutokset otetaan käyttöön, kun laitteet ovat käytettävissä.

Ohjauskeskuksessa näkyvät muutokset, jotka on tehty laitteen historiaan .

Laitteen Web-käyttöliittymä

Voit käyttää kaikkia määrityksiä ja nähdä kaikki tilaparametrit laitteen Web-käyttöliittymästä. Voit myös valita valmiiksi määritetyt laitemääritykset, kuten tiedotustilan ja juontajan seurannan. Sinulle on myös esitetty useita integraattorityökaluja, kuten Käyttöliittymän alanumeroeditori ja Makroeditori.

Laitteet, jotka on linkitetty laitteiden Webex Edge

Niillä laitteilla, jotka on linkitetty CE9.15.3- ja sitä uudempien laitteiden Webex Edge, voit lukea ja kirjoittaa käyttöoikeuden laitemäärityksiin Ohjauskeskuksesta. Ota laitteiden Webex Edge kirjoituskäyttö käyttöön valitsemalla Laitteet>Asetukset > Webex Edge laitteiden osalta ja ottamalla käyttöön Salli ohjauskeskus -toiminto kokoonpanojen hallinta.

Kun sallit määritysten hallinnan ohjauskeskuksesta, laite ohittaa valmistelujärjestelmän määritykset, kuten mukautuksen valmistelun asetukset (makrot ja brändin). Tämä ei koske määrityksiä, jotka eivät ole saatavilla ohjauskeskuksesta, kuten verkko- ja puhelumäärityksiä. Jos poistat määritysten hallinnan käytöstä ohjauskeskuksesta ja kokoonpanon hallintatilaksi on määritetty Unified CM, kokoonpanot palautetaan provisiointijärjestelmästä tehtyjen muutosten mukaiseksi. Lisätietoja kokoonpanon hallintatilasta on Unified CM Toimintojen määritysoppaassa.

Luku-yhteys on myös käytettävissä, eikä ohjauskeskus pysty hallitsemaan määrityksiä.

Vaatimukset

• Ohjauskeskittimellä on oltava yhteys.

• Laitteen on oltava samassa organisaatiossa kuin ohjauskeskuksen.

• Laitteen Web-käyttöliittymälle sinun on IP yhteys laitteisiin, mikä normaalisti tarkoittaa, että sinun on oltava samassa verkossa.

Rajoitukset

• Et voi käyttää laitteen Web-käyttöliittymää ohjauskeskuksesta, jos käytät Internet Explorer.

Lisätietoja pöytäpuhelimen 9800-sarjan määrittämisestä on Ohjauskeskuksen artikkelissa puhelinten määrittäminen.

1

Siirry https://admin.webex.com-asiakasnäkymästä Laitteet-kohtaan ja valitse määritettävä laite.

2

Siirry kokoonpanoihin ja valitse kaikki kokoonpanot.

Voit joko etsiä muutettavat kokoonpanot tai siirtyä niihin.

Käytä oletusasetusta , jos et halua määrittää määrityksille tiettyä arvoa. Sen jälkeen se noudattaa laitteen oletusarvoa ja muuttuu automaattisesti, jos oletus muuttuu tulevassa ohjelmistopäivityksessä.

3

Kun olet valinnut tai kirjoittanut haluamasi arvon, valitse Seuraava.

Katselmoinnin määritykset -osa näyttää kaikki tekemäsi määritysmuutokset. Kussakin tietueessa näkyy sekä muutetut määritykset vanha että uusi arvo. Kokoonpanot, joita ei voitu muuttaa esimerkiksi palvelinpuolen ongelmien vuoksi, näkyvät punaisena. Voit muokata tai poistaa muutoksia.

Tallenna tekemäsi muutokset valitsemalla Käytä .

Yleinen laitemääritysten avulla voit muuttaa määrityksiä useassa taulu-, pöytä- ja huonesarjalaitteessa yhtä aikaa.

1

Siirry Laitteet-kohtaan admin.webex.com asiakasnäkymästä. Valitse määritettävät laitteet laiteluettelosta.

2

Valitse Muokkaa laitteita. Valitse sitten laitemääritykset oikeanpuoleisessa valikossa.

3

Ohjatussa kokoonpanon määrittämisessä voit joko etsiä määrityksiä tai selata luettelossa.

• Jos haet, voit siirtyä suoraan määritettyihin määrityksiin valitsemalla tuloksista.

• Jos selaat luetteloa, saat parametrit näkyviin napsauttamalla määrityksiä.

Määritysluettelosta näet kaikki kaikkien valittujen laitteiden käytettävissä olevat kokoonpanot. Siirrä tuotteiden päälle nähdäksesi, mihin laitteisiin kokoonpano tai arvoalue koskee.

4

Voit muuttaa parametreja avattavassa luettelossa, liukusäätimessä tai syötekentässä. Jos valitsejillasi on eri arvoalueet, ne ovat eri esiintymänä. Palaa juuri tekemääsi muutokseen valitsemalla Tyhjennä.

Jos haluat palata oletusarvoon, vaihda oletusarvoon .

5

Kun olet määrittänyt kaikki muutettavat kokoonpanot, valitse oikeasta alakulmasta Seuraava .

6

Voit tarkastella muutoksia ja vahvistaa tekemäsi muutokset valitsemalla Käytä .

Katselmoinnin sivulla voit myös poistaa tai muokata muutoksia. Poista muutokset valitsemalla poista-kuvake. Muokkaa valitsemalla kuvake. Muokkaa määrityksiä ja palaa katselmointisivulle napsauttamalla seuraavaa.

7

Kun olet tehnyt muutokset, näet kaikki tekemäsi muutokset.

Muutetut kokoonpanot näkyvät järjestelmänvalvojan toiminnot -luettelossa. Siirry vianmääritykseen ja valitse Järjestelmänvalvoja. Tarkastele muutoksia valitsemalla merkintä luettelosta.

Voit tallentaa määritysmalliksi käyttöön otettuja määrityksiä, jotta voit käyttää sitä myöhemmin. Tee tämä valitsemalla Tallenna uutena mallina.

Määritysmalleilla voit luoda, tallentaa, viedä CSV ja käyttää malleja yksittäisissä tai useassa laitteessa.

Määritysmallien käyttäminen säästää aikaa laitteiden määrittämisessä. Voit kirjoittaa kuvauksen, kun luot mallin. Kaikki luomasi mallit ovat saatavilla ohjauskeskuksessa, ja voit ottaa ne käyttöön, muokata ja kopioida myöhemmin.

Rajoitukset
  • Mallin käyttäminen on kertatoiminto. Jos muokkaat mallia, sen laitteen kokoonpanot, jossa sitä käytetään, eivät muutu. Sinun on otettava se käyttöön laitteessa uudelleen, jotta kokoonpanot päivitetään.

• Mahdollisia suorituskykyongelmia, kun mallia käytetään useassa laitteessa kerralla ja kun käytetään useita määrityksiä käyttäviä malleja.

• Saatavilla pilvirekisteröityille laitteille ja laitteille, jotka on yhdistetty Edge -laitteeseen laitteissa, joissa ohjauskeskuksen hallitsemat kokoonpanot ovat käytössä käynnissä RoomOS 11.1 tai uudempi.

1

Siirry Laitteet-kohtaan ja valitse Mallit asiakasnäkymästä https://admin.webex.com . Valitse Luo malli.

2

Anna mallille yksilöivä nimi. Voit myös lisätä mallin kuvauksen. Tämän jälkeen valitse Seuraava.

3

Lisää malliin haluamasi määritykset. Kun olet lisännyt kaikki tarvitsemasi kokoonpanot, valitse seuraava ja tarkastele muutoksia. Voit myös muokata ja poistaa määrityksiä tällä sivulla. Jos järjestelmässä on virheitä, saat siitä ilmoituksen tällä sivulla. Luo ja tallenna malli valitsemalla Luo .

Voit ladata mallin CSV tiedostona.

Lisätietoja RoomOS-laitteiden yksittäisistä määrityksistä on kohdassa https://roomos.cisco.com/.

Jos haluat lisätietoja Webex Room Phone yksittäisistä määrityksistä, katso lisätietoja lisäominaisuuksista huonepuhelimen artikkeliin.

Jos käytät määrityksiä laitteissa suurimman osan laitteista, saat mahdollisuuden tallentaa kokoonpanot uutena mallina, jota voit käyttää myöhemmin.

Kun olet luonut malleja, ne tallennetaan ohjauskeskukseen ja voit käyttää niitä laitteissa.

1

Siirry https://admin.webex.com-asiakasnäkymässä Laitteisiin ja valitse määritettävä laite tai laitteet.

2

Valitse useassa laitteessa Muokkaa ja valitse oikeanpuoleinen valikosta Kokoonpanomallit .

Valitse yksittäisen laitteen kokoonpanomallit laitesivulta.

3

Valitse käytettävä malli avattavasta luettelosta ja valitse Seuraava. Tarkastele muutoksia ja ota kokoonpanot käyttöön valitsemalla Käytä .

Voit palata takaisin ja muokata luomiasi malleja. Voit myös poistaa ne, joita et enää tarvitse.
1

Siirry Laitteet-kohtaan ja valitse Mallit asiakasnäkymästä https://admin.webex.com . Valitse muutettava malli.

2

Siirry Toimintoihin ja valitse joko Muokkaa tai Poista.

Mallien muokkaaminen noudattaa samaa prosessia, jolla luot ne. Kun olet muokannut mallia, sinun on otettava se uudelleen käyttöön, jotta muutokset tulevat voimaan laitteessa.

Cisco-yhteistyölaitteille voit määrittää määritysoletuksia koko organisaatiolle tai yksittäiselle sijainnille. Näitä määrityksiä käytetään automaattisesti kaikissa laitteissa, jotka ovat ilmoittautuneet organisaatioon tai jotka on asetettu tiettyyn sijaintiin. Tämän avulla voit hallita määritysten johdonmukaisuutta laitteissa. Kun oletusmäärityksiä käytetään, voit määrittää yksittäistä laitetta tai laitejoukkoa tarvittaessa.

Access

Täydellinen järjestelmänvalvoja: Voit käyttää organisaatio- ja sijaintitason määritysten oletusasetuksia laitteissa > Asetukset > Määritykset-oletusarvot.

Sijainnin järjestelmänvalvoja: Voit käyttää sijaintitason määritysten oletusasetuksia Kohdassa Sijainti > Spificific Location > Devices-määritysmoduuli.

Olemassa olevat Webex rekisteröityneet laitteet

Kaikki laitteissa asetetut kokoonpanot, joko mallit tai laitetaso, on muutettava oletusarvoiksi, jos haluat ottaa niissä käyttöön organisaation tai sijainnin oletusarvot. Voit luoda määritysmalleja, joista valitset oletusarvon arvoksi, ja käyttää niitä laitteissa, joihin haluat kohdistaa. Tämän jälkeen laitteet poimivat valitsemasi oletusarvot.

Uudet laitteet

Kun lisäät uusia Webex rekisteröityjä laitteita, nämä laitteet saavat organisaatio- ja sijaintimäärityksen oletusarvot erillään asennuksen aikana määritetyistä kokoonpanoista. Asennuksen aikana käytettävät kokoonpanot ovat laitetason määrityksiä, jotka ohittavat oletusmääritykset.

Kun linkität uuden laitteen Edge for Devices -laitteeseen, laite säilyttää hallintajärjestelmän asettamat kokoonpanot. Ne tulkitaan laitetasoasetuksiksi. Jos haluat Laitteiden Edge-linkitettyjen laitteiden käyttävän organisaation tai sijainnin määritysten oletusasetuksia, sinun täytyy määrittää kaikille määrityksille oletusasetukset, ennen kuin linkität ne.

Tuetut laitteet: .

• Huone-, lauta- ja pöytäsarjalaitteet

• Pöytäpuhelin 9800

• Jos jokin laitteistasi ei tue tiettyä arvoa, et voi valita arvoa organisaatio- tai sijaintitasolla, vaikka kaikki muut laitteet tukisivat sitä arvoa. Tämä rajoitus koskee myös sitä, jos toisessa laitteissa on ohjelmistoversio, joka ei tue valittua arvoa. Tämä ei vaikuta yksittäisten tai usean laitteen tai määritysmallien määrittämiseen.

• Sijainti- ja laitetasoille asetetut kokoonpanot ohittavat organisaatiotason laitemääritykset.

1

Siirry Laitteet-kohtaan asiakasnäkymässä https://admin.webex.com . Valitse Asetukset ja avaa Kokoonpanon oletukset -välilehti.

Jos olet sijainnin järjestelmänvalvoja, siirry Sijainti > Spificific Location > Devices -määritysmoduuliin.
2

Valitse:

• Avaa org-laajuiset oletusasetukset ja valitse Lisää määrityksiä.
  • Määritä sijainnin oletukset ja valitse sijainti avattavasta luettelosta. Valitse sitten Seuraava.
3

Voit joko etsiä muutettavat kokoonpanot tai siirtyä niihin.

Käytä oletusasetusta , jos et halua määrittää määrityksille tiettyä arvoa. Sen jälkeen se noudattaa laitteen oletusarvoa ja muuttuu automaattisesti, jos oletus muuttuu tulevassa ohjelmistopäivityksessä.

4

Kun olet valinnut tai kirjoittanut haluamasi arvon, valitse Seuraava.

Katselmoinnin muutokset -osa näyttää kaikki tekemäsi määritysmuutokset. Kussakin tietueessa näkyy sekä muutetut määritykset vanha että uusi arvo. Kokoonpanot, joita ei voitu muuttaa esimerkiksi palvelinpuolen ongelmien vuoksi, näkyvät punaisena. Voit muokata muutoksia.

Tallenna tekemäsi muutokset valitsemalla Käytä muutoksia .

Voit käyttää laitteen Web-käyttöliittymää ohjauskeskuksesta tai suoraan laitteesta. Kun yhteys muodostetaan ohjauskeskuksen kautta, luodaan väliaikainen paikallinen käyttäjä , Webex Admin.

Web-käyttöliittymän käyttäminen suoraan:

Luo laitteelle järjestelmänvalvoja, integroija, roomcontrol tai käyttäjä käyttäjän kuvailemalla tavalla, joka on kuvattu paikallisen käyttäjän hallinta -artikkelissa. Voit sitten käyttää laitteen Web-käyttöliittymää suoraan avaamalla Web-selaimen ja kirjoittamalla sen https://<endpoint IP- tai isäntänimeen>.

Web-käyttöliittymän käyttäminen ohjauskeskuksen kautta:

1

Siirry https:/​/​admin.webex.com-asiakasnäkymästä Laitteet-sivulle ja valitse laite luettelosta.

2

Siirry Tukeen ja valitse Paikalliset laiteohjaimet.

3

Uusi Web-selainikkuna avautuu palvelimelle https://<endpoint ip tai isäntänimi>. Jos todennusprosessi, johon kuuluu sekä ohjauskeskus että laite, onnistuu, Web-istunto alkaa.

4

Laitteen Web-käyttöliittymästä löydät Kokoonpanot - ja Tilat-välilehdet Asetukset-sivulta .

Laitteen käytettävissä olevat kokoonpanot ovat Järjestelmänvalvoja-oppaassa laitteen paikallisessa versiossa.

Osa kokoonpanoista koskee vain tiloissa rekisteröityjä laitteita ja laitteita, jotka on yhdistetty laitteiden Webex Edge. Webex rekisteröityjen suunnittelujen ei-sovellettavia määrityksiä ovat kaikki ne, jotka liittyvät H.323, H.320, SIP, NTP, CUCM, LDAP, Määrittely ja Kaukana kameravalvontaan.

Etsi Järjestelmänvalvojaoppaat sarjan käyttöopassivulta ja siirry Säilytä- ja Toimintaoppaat-sivulle. Valitse tuotteesi uusin versio. Jotkin näissä oppaissa kuvatuista toiminnoista eivät ole saatavilla Cisco Webex rekisteröityihin laitteisiin.

Webex rekisteröityjen laitteiden määritykset

Seuraavat kokoonpanot eivät ole saatavilla suoraan ohjauskeskuksesta Webex rekisteröityjä laitteita varten:

• Verkon

• Kokeellinen

• H323

• Puhelinluettelo

• Valmistelu

• Neuvottelun defaultcall-protokolla

• Neuvottelun salaustila

• Käyttäjämanagenssi

• Läheisyys

• NetworkServices

• RTP

• SystemUnit-kaat.raportointi

• SIP

Laitteiden Webex Edge yhdistettyjen laitteiden määritykset

Kun otat ohjauskeskuksen kokoonpanon omistajaksi, laite lopettaa Unified CM seuraavien kokoonpanojen syötteiden vastaanottamisen:

• Äänen oletusvolume

• CallHistory-tila

• Neuvottelun automaattinen vastaustila/viive

• Neuvottelun farEndControl-tila

• Neuvottelu MaxTotalTransmitCallrate

• Neuvottelu MaxTotalReceiveCallrate

• Neuvottelun MicUnmuteOnDisconnect

• Neuvottelun monipistetila

• FacilityService

• NetworkServices-http-tila

• NetworkServices Smtp

• NetworkServices-Ssh-tila

• NetworkServices-telnettila

• NetworkServices Wifi sallittu

• Sarjaporttitila/-kirjautuminen

• Valmiustilan hallinta/viive/toiminto

• SystemUnit-nimi

• AikaMuoto/DateFormat

• Käyttäjänterface-helppokäyttötoimintojen incomingCallNotification

• UserInterface CustomMessage

• UserInterface Features -puhelu, JoinWebex

• UserInterface SettingsMenu -tila

• UserManagement LDAP

Seuraavat kokoonpanot on asetettu Unified CM ja ne on vain luku -muodossa ohjauskeskittimestä:

• NetworkServices http-välityspalvelin

• NetworkServices H323

• NetworkServices Https

• NetworkServices-nuuska

• NetworkServices Ssh HostKeyAligoithm

• NetworkServices-upnp

• NetworkServices Wifi

• SystemUnit-kaat.raportointi

• Neuvottelun defaultcall-protokolla

• Neuvottelun salaustila

• Puhelinluettelo