Støttede enheter: Room Kit EQ (Codec EQ), Room Kit Plus (Codec Plus), Room Kit Pro (Codec Pro), Room Kit EQX, Room Bar Pro, Room 55 Dual, Room 70 og Room 70 G2.

Oppsett av presentatør- og publikumsrom

Presentatør- og publikumsrommodus er neste generasjons orienteringsrom og klasserommodus. I presentasjons- og publikumsmodus har du muligheten til å velge rommoduser manuelt for å passe best mulig til din foretrukne skjermoppførsel for møtet.

Når du velger en av modusene fra menyen Presentatør og Publikum på berøringspanelet, forblir du i den modusen til samtalen avsluttes eller til du bestemmer deg for å gjøre en endring. Etter at samtalen er avsluttet, vil systemet gå tilbake til automatisk modus.

Systemet endrer skjermoppsettet automatisk, avhengig av antall skjermer i oppsettet (to eller tre) og modusen du velger for møtet.

For deltakerne i det eksterne møtet er skjermoppsettet identisk for begge oppsettstypene (to eller tre skjermer).

Det er tre manuelle moduser og en automatisk modus å velge mellom:

Når du velger en manuell modus, forblir den i denne modusen så lenge møtet varer, eller til du bestemmer deg for å gjøre en endring. Når møtet er over, vil systemet gå tilbake til Auto-modus.

• Lokal presentatør

Gjør det mulig for en lokal programleder å være på scenen og kontinuerlig spores av kameraet. Det lokale publikummet, enten innholdet deles eller ikke, vil ha et syn på programlederen på scenen. Det eksterne publikummet vil utelukkende se presentatøren i møterommet.

• Ekstern presentatør

Tillater en ekstern presentatør å ta en virtuell tilstedeværelse "på scenen" i møterommet. Fra perspektivet til det eksterne publikummet vil de utelukkende observere publikum i møterommet. I mellomtiden vil det lokale publikummet ha muligheten til å se den eksterne presentatøren, enten innholdet deles eller ikke.

• Hybrid presentatør

Muliggjør samtidig tilstedeværelse av både en ekstern presentatør og en lokal presentatør på scenen - en fysisk på scenen og den andre som den aktive høyttaleren som vises fremtredende på skjermen. Det lokale publikummet vil ha muligheten til å se begge foredragsholderne på scenen, enten innholdet deles eller ikke. Det eksterne publikummet vil se den lokale presentatøren fra møterommet og den eksterne presentatøren.

• Automatisk

Når den lokale presentatøren inntar scenen, bytter den automatisk til den lokale presentatørvisningen, og når noen i publikum snakker, genereres et sammensatt bilde for å vise både scenen og publikum (ved hjelp av høyttalerspor). Denne innstillingen er identisk med Auto for Briefing Room og Classrom.

Du kan også bestemme deg for å vise publikum manuelt for de eksterne deltakerne:

• Vis publikumskamera (på/av)

Hvis du slår på denne innstillingen , genereres et sammensatt bilde som kombinerer publikums kamerafeed med scenekamerafeeden, noe som gir eksterne deltakere utsikt over både publikum og scene.

1. Trykk på Presentatør og publikum på berøringskontrolleren.

2. Trykk modusen du vil bruke: Lokal presentatør, Ekstern presentatør, Hybrid presentatør eller Auto. Gjeldende modus er uthevet.

Presentatør og publikum, oppsett for to skjermer

Lokal presentatørmodus

• Skjerm 1: Eksterne deltakere (rutenettoppsett)

• Skjerm 2: Presentasjon (hvis aktuelt) ellers ikke i bruk

Ekstern presentatørmodus

• Skjerm 1: Eksterne deltakere (fremtredende layout)

• Skjerm 2: Presentasjon (hvis aktuelt) ellers ikke i bruk

Hybrid presentatørmodus

• Skjerm 1: Eksterne deltakere (fremtredende layout)

• Skjerm 2: Presentasjon (hvis aktuelt) ellers ikke i bruk

Presentatør og publikum, oppsett for tre skjermer

Lokal presentatørmodus

• Skjerm 1: Presentasjon eller ikke i bruk

• Skjerm 2: Presentasjon eller ikke i bruk

• Skjerm 3: Eksterne deltakere

Ekstern presentatørmodus

• Skjerm 1: Ekstern presentatør (tar fullskjerm)

• Skjerm 2: Presentasjon eller Ikke i bruk

• Skjerm 3: Eksterne deltakere

Hybrid presentatørmodus

• Skjerm 1: Ekstern presentatør (tar fullskjerm)

• Skjerm 2: Presentasjon eller Ikke i bruk

• Skjerm 3: Eksterne deltakere

Hvis det bare er to eksterne deltakere i møtet, vises ikke den aktive taleren på forskjermen. De to deltakerne er låst på en skjerm hver.

Den eksterne deltakerens seeropplevelse avhenger både av enheten de har koblet til og oppsettet de har valgt på enheten.

Som standard vil eksterne deltakere observere strømmen fra møterommet, med visningsmodus bestemt av deres valgte layout.

I standard rutenettoppsett er alle deltakerne like store.

Når en presentasjon deles, brukes filmstripeoppsettet, slik at deltakerne får like stor størrelse (så mange som det er plass til) over presentasjonen, som opptar en betydelig del av skjermen.

Når noen i publikum snakker, zoomer publikumskameraet (Speaker Track) inn på den aktive høyttaleren og slår sammen et sammensatt bilde av både scenen og publikum. Denne sammensatte visningen vil da vises i den primære videostrømmen fra møterommet.

Lokal presentatørmodus

Når du presenterer: Presentasjonen vises på skjermen med alle eksterne deltakere og den lokale presentatøren vist øverst i presentasjonen.

Når du ikke presenterer: Alle eksterne deltakere og den lokale presentatøren vises med like store vinduer på skjermen.

Ekstern presentatørmodus

Når du presenterer: Presentasjonen vises på skjermen med alle eksterne deltakere og den eksterne presentatøren vist øverst i presentasjonen.

Når du ikke presenterer: Alle eksterne deltakere og den eksterne presentatøren vises med like store vinduer på skjermen.

Hybrid presentatørmodus

Den lokale og eksterne presentatøren i like store vinduer som eksterne deltakere / publikum, med presentasjonen i et stort vindu.