Konfigurationer tillämpas på ett hierarkiskt sätt. Du kan tillämpa konfigurationer på organisationsnivå, platsnivå eller enhetsnivå, antingen individuellt eller i grupp. Konfigurationerna på platsnivå åsidosätter konfigurationer på organisationsnivå. Konfigurationer på enhetsnivå åsidosätter konfigurationer på både plats- och organisationsnivå.

Control Hub

Du kan komma åt en delmängd enhetskonfigurationer för enskilda eller flera enheter i Board-, Desk- och Room-serien direkt från Control Hub. Om du vill konfigurera flera enheter kan du använda konfigurationsmallar eller ange standardkonfigurationer för hela organisationen eller platsen. Med standardkonfigurationer får alla enheter som du lägger till senare samma uppsättning konfigurationer automatiskt.

Det går även att ställa in standardkonfigurationer för hela organisationen eller platsen för skrivbordstelefon 9800-serien.

Du har läsbehörighet för konfigurationerna som inte kan ändras från Control Hub.

Du kan konfigurera alla enheter i organisationen som kör RoomOS eller är länkade till Webex Edge för enheter. Konfigurationer kan ändras oavsett i vilket tillstånd enheterna befinner sig, och ändringarna tillämpas när enheterna är online.

I Control Hub kan du se de ändringar som görs i konfigurationer i enhetens historik.

Enhetens webbgränssnitt

Du kan komma åt alla konfigurationer och se alla statusparametrar från enhetens webbgränssnitt. Dessutom kan du välja fördefinierade enhetskonfigurationer, till exempel briefingrum och presentatörsspårning. Du får också en rad verktyg för integratörer, till exempel UI Extensions Editor och Macro Editor.

Enheter som är länkade till Webex Edge för enheter

För enheter som är kopplade till Webex Edge för enheter med CE9.15.3 och senare har du läsåtkomst till enhetskonfigurationen från kontrollcentret. Om du vill aktivera skrivåtkomst för Webex Edge for Devices går du till Enheter > Inställningar > Webex Edge for Devices och aktiverar Tillåt hantering av konfigurationer via Control Hub.

När du tillåter konfigurationshantering från Control Hub ignorerar enheten konfigurationer från etableringssystemet, till exempel inställningar för anpassningsetablering (makron och varumärke). Detta gäller inte för konfigurationer som inte är tillgängliga från kontrollcentret, till exempel nätverks- och samtalskonfigurationer. Om du inaktiverar konfigurationshantering från kontrollcentret och läget för konfigurationshantering är inställt på Unified CM, återställs konfigurationerna för att spegla ändringar som gjorts från administrationssystemet. Läs mer om lägen för konfigurationsstyrning i Guide till konfigurering av funktioner i Unified CM.

Läsåtkomst är också tillgänglig utan att Control Hub kan hantera konfigurationer.

Krav

• Du behöver åtkomst till Control Hub.

• Enheten måste finnas i samma organisation som Control Hub.

• För enhetens webbgränssnitt måste du IP anslutning till enheterna, vilket normalt innebär att du måste vara i samma nätverk.

Begränsningar

• Du kan inte komma åt enhetens webbgränssnitt från Control Hub om du använder Internet Explorer.

Information om hur du konfigurerar skrivbordstelefon 9800-serien finns i artikeln Konfigurera telefoner i Control Hub .

1

Gå till kundvyn på https://admin.webex.com, gå till Enheter och välj den enhet du vill konfigurera.

2

Gå till Konfigurationer och välj Alla konfigurationer.

Du kan antingen söka efter de konfigurationer du vill ändra eller navigera till dem.

Använd växlingsknappen Standard om du inte vill ange ett specifikt värde för konfigurationen. Då kommer standardvärdet för enheten att tillämpas och även ändras automatiskt om standardvärdet ändras vid framtida programuppdateringar.

3

När du har valt eller skrivit det värde som du vill ange väljer du Nästa.

I avsnittet Granska konfigurationer visas alla konfigurationsändringar som du har gjort. Varje post visar både det gamla och det nya värdet för en ändrad konfiguration. Konfigurationer som inte kan ändras, till exempel på grund av serverrelaterade problem, visas i rött. Du kan redigera eller ta bort ändringarna.

Välj Använd för att spara ändringarna du har gjort.

Med massenhetskonfigurationer kan du ändra konfigurationer på flera enheter i Board-, Desk- och Room-serien samtidigt.

1

Från kundvyn i admin.webex.com går du till Enheter. Välj de enheter som du vill konfigurera i enhetslistan.

2

Välj Redigera enheter. Välj sedan Enhetskonfigurationer på menyn till höger.

3

I masskonfigurationsguiden kan du antingen söka efter konfigurationer eller bläddra i listan.

• Om du söker kan du välja bland resultaten för att gå direkt till den specifika konfigurationen.

• Om du bläddrar i listan klickar du på konfigurationen för att se parametrarna.

I konfigurationslistan kan du se alla konfigurationer som är tillgängliga för alla enheter du har valt. Håll muspekaren över Produkter för att se vilka enheter konfigurationen eller värdeintervallet gäller för.

4

Använd antingen listrutan, skjutreglaget eller inmatningsfältet för att ändra parametrarna. Om enheterna du har valt har olika värdeintervall visas de som separata instanser. Om du vill gå tillbaka till ändringen du just gjorde klickar du på Rensa.

Om du vill återgå till standardvärdet aktiverar du Standard.

5

När du har ställt in alla konfigurationer som du vill ändra väljer du Nästa i det nedre högra hörnet.

6

Du kan granska ändringarna och välja Använd för att bekräfta de ändringar du har gjort.

På granskningssidan kan du även ta bort eller redigera ändringar. Om du vill ta bort ändringar klickar du på borttagningsikonen. Om du vill redigera väljer du pennikonen. Redigera konfigurationen och klicka på Nästa för att komma tillbaka till granskningssidan.

7

När du har tillämpat ändringarna kan du se alla ändringar du har gjort.

Du kan se de ändrade konfigurationerna i listan Administratörsaktivitet. Gå till Felsökning och klicka på Admin. Välj posten i listan för att granska ändringarna.

Du kan spara de konfigurationer som du har använt som en konfigurationsmall för att använda den senare. Det gör du genom att klicka på Spara som ny mall.

Med konfigurationsmallar kan du skapa, spara, exportera som en CSV fil och tillämpa mallar på enskilda eller flera enheter.

Genom att använda konfigurationsmallar sparar du tid på att konfigurera enheter. Du kan skriva en beskrivning när du skapar mallen. Alla mallar du har skapat är tillgängliga på Control Hub och du kan ansöka, redigera och kopiera dem senare.

Begränsningar
  • Att använda en mall är en engångsåtgärd. Om du redigerar en mall ändras inte konfigurationerna på enheten som den tillämpas på. Du måste tillämpa den på enheten igen för att konfigurationerna ska uppdateras.

• Möjliga prestandaproblem när du tillämpar en mall på många enheter samtidigt och när du använder mallar med många konfigurationer.

• Tillgängligt för molnregistrerade enheter och enheter som är anslutna till Edge for Devices med Control Hub-hanterade konfigurationer aktiverade som kör RoomOS 11.1 eller senare.

1

Från kundvyn på https://admin.webex.com går du till Enheter och väljer Mallar. Klicka på Skapa mall.

2

Ge mallen ett unikt namn. Du kan också lägga till en beskrivning av mallen. Klicka sedan på Nästa.

3

Lägg till den konfiguration som du vill ha i mallen. När du har lagt till alla konfigurationer du behöver klickar du på Nästa och granskar ändringarna. Du kan också redigera och ta bort konfigurationer från den här sidan. Om det finns några fel får du ett meddelande om dem på den här sidan. Klicka på Skapa för att skapa och spara mallen.

Du kan ladda ned mallen som en CSV fil.

Mer information om de enskilda konfigurationerna för enheter som kör RoomOS finns i https://roomos.cisco.com/.

Mer information om de enskilda konfigurationerna för Webex Room Phone finns i artikeln Lägga till funktioner i en rumstelefon.

Om du tillämpar flera konfigurationer på flera enheter samtidigt får du ett alternativ för att spara konfigurationerna som en ny mall som du kan använda vid ett senare tillfälle.

När du har skapat mallar sparas de i Control Hub och du kan tillämpa dem på enheter.

1

Från kundvyn på https://admin.webex.com går du till Enheter och väljer den enhet du vill konfigurera.

2

För flera enheter klickar du på Redigera och väljer Konfigurationsmallar på menyn till höger.

För en enskild enhet väljer du Konfigurationsmallar på enhetssidan.

3

Välj den mall som du vill använda i listrutan och klicka på Nästa. Granska ändringarna och klicka på Använd för att tillämpa konfigurationerna.

Du kan gå tillbaka och redigera mallarna som du har skapat. Du kan också ta bort de du inte längre behöver.
1

Från kundvyn på https://admin.webex.com går du till Enheter och väljer Mallar. Välj den mall som du vill ändra.

2

Gå till Åtgärder och välj antingen Redigera eller Ta bort.

Redigering av mallarna följer samma process som du använde för att skapa dem. När du har redigerat en mall måste du använda den igen för att ändringarna ska börja gälla på en enhet.

För Ciscos samarbetsenheter kan du ange konfigurationsstandarder för hela organisationen eller för en enskild plats. Dessa konfigurationer tillämpas automatiskt på alla enheter som är registrerade i en organisation eller inställda på en viss plats. Detta hjälper dig att hantera konfigurationskonsekvens mellan enheter. När standardkonfigurationer används kan du fortfarande konfigurera en enskild enhet eller en uppsättning enheter om det behövs.

Åtkomst

Fullständig administratör: Du kan komma åt standardinställningar för konfiguration på organisations- och platsnivå från standardinställningarna för enheter > inställningar > konfigurationer.

Platsadministratör: Du kan komma åt konfigurationsstandarder för platsnivå under konfigurationsmodulen Platsspecifik > > Enheter.

Befintliga Webex registrerade enheter

Alla konfigurationer som ställs in på enheter, antingen med mallar eller enhetsnivå, måste ändras till standardvärdet om du vill tillämpa standardinställningar för organisation eller plats på dem. Du kan skapa konfigurationsmallar där du väljer standard som värde och tillämpar på de enheter som du vill rikta in dig på. Därefter hämtar enheterna de standardkonfigurationsvärden du har valt.

Nya enheter

När du lägger till nya Webex registrerade enheter får dessa enheter standardinställningarna för organisations- och platskonfigurationer förutom de konfigurationer som ställdes in under installationen. Konfigurationer som tillämpas under installationen är konfigurationer på enhetsnivå och de åsidosätter standardkonfigurationer.

När du länkar en ny enhet till Edge for Devices behåller den enheten de konfigurationer som har ställts in av hanteringssystemet. Dessa tolkas som inställningar på enhetsnivå. Om du vill att enheter som är länkade till Edge for Devices ska använda standardinställningar för organisations- eller platskonfiguration måste du ställa in alla konfigurationer till standardinställningar innan du länkar dem.

Enheter som stöds: .

• Room, Boards- och Desk Series-enheter

• Skrivbordstelefon 9800

• Om en av dina enheter inte stöder ett visst värde kan du inte välja det värdet på organisations- eller platsnivå, även om alla andra enheter stöder det värdet. Den här begränsningen gäller även om en av enheterna kör en programvaruversion som inte stöder ett valt värde. Detta påverkar inte konfigurationen av enskilda eller flera enheter eller konfigurationsmallar.

• Konfigurationer som anges på plats- och enhetsnivå åsidosätter enhetskonfigurationer på organisationsnivå.

1

Öppna kundvyn på https://admin.webex.com och gå till Enheter. Välj Inställningar och öppna fliken Konfigurationsstandarder .

Om du är platsadministratör går du till konfigurationsmodulen Platsspecifik plats > >Enheter.
2

Välj:

• Öppna standardinställningar för hela organisationen och välj Lägg till konfigurationer.
  • Ange standardvärden för plats och välj en plats i listrutan. Välj sedan Nästa.
3

Du kan antingen söka efter de konfigurationer du vill ändra eller navigera till dem.

Använd växlingsknappen Standard om du inte vill ange ett specifikt värde för konfigurationen. Då kommer standardvärdet för enheten att tillämpas och även ändras automatiskt om standardvärdet ändras vid framtida programuppdateringar.

4

När du har valt eller skrivit det värde som du vill ange väljer du Nästa.

I avsnittet Granska ändringar visas alla konfigurationsändringar som du har gjort. Varje post visar både det gamla och det nya värdet för en ändrad konfiguration. Konfigurationer som inte kan ändras, till exempel på grund av serverrelaterade problem, visas i rött. Du kan redigera ändringarna.

Välj Tillämpa ändringar för att spara de ändringar du har gjort.

Du kan komma åt enhetens webbgränssnitt via Control Hub eller direkt från enheten. Vid åtkomst via Control Hub skapas en tillfällig lokal användare, Webex Admin.

Få åtkomst till webbgränssnittet direkt:

Skapa en administratör, integratör, RoomControl eller användaranvändare på enheten enligt beskrivningen i artikeln Lokal användaradministration . Sedan kan du komma åt enhetens webbgränssnitt direkt genom att öppna en webbläsare och skriva in https://<endpoint ip eller värdnamn>.

Få åtkomst till webbgränssnittet via Control Hub:

1

Från kundvyn i https:/​/​admin.webex.com gå till sidan Enheter och välj din enhet i listan.

2

Gå till Support och klicka på Lokala enhetskontroller.

3

Ett nytt webbläsarfönster öppnas på https://<endpoint ip eller värdnamn>. Om autentiseringsprocessen, som involverar både Control Hub och enheten, lyckas startar en webbsession.

4

I enhetens webbgränssnitt hittar du flikarna Konfigurationer och Status på sidan Inställningar .

Du hittar de konfigurationer som är tillgängliga för din enhet i administratörsguiden för den lokala versionen av enheten.

En del av konfigurationerna avser endast lokalt registrerade enheter och enheter som är kopplade med Webex Edge for Devices. Bland ej tillämpliga konfigurationer för Webex-registrerade enheter finns alla som är relaterade till H.323, H.320, SIP, NTP, CUCM, LDAP, Proximity och Far End Camera Control.

Du hittar administratörsguiden genom att gå till sidan med seriedokumentation och navigera till Underhålls- och driftshandböcker. Välj den senaste versionen som finns tillgänglig för din produkt. En del av funktionerna som beskrivs i de här guiderna gäller inte för enheter som är registrerade i Cisco Webex.

Konfigurationer för Webex registrerade enheter

Följande konfigurationer är inte tillgängliga direkt från Control Hub för Webex-registrerade enheter:

• Nätverk

• Experimentell

• H323

• Telefonbok

• Reservering

• Protokoll för StandardSamtal vid konferens

• Krypteringsläge vid konferens

• Användarhantering

• Proximity

• Nätverkstjänster

• RTP

• Krashrapport för systemenhet

• SIP

Konfigurationer för enheter som är länkade till Webex Edge för enheter

När du aktiverar kontrollcentret som ägare till konfigurationen slutar enheten att ta emot inmatningar från Unified CM för följande konfigurationer:

• Audio DefaultVolume

• CallHistory Mode

• Conference AutoAnswer Mode/Delay

• Conference FarEndControl Mode

• Conference MaxTotalTransmitCallrate

• Conference MaxTotalReceiveCallrate

• Conference MicUnmuteOnDisconnect

• Conference Multipoint Mode

• FacilityService

• NetworkServices Http Mode

• NetworkServices Smtp

• NetworkServices Ssh Mode

• NetworkServices Telnet Mode

• NetworkServices Wifi Allowed

• Serialport Mode/Login

• Standby Control/Delay/Action

• SystemUnit Name

• Time TimeFormat /DateFormat

• UserInterface Accessibility IncomingCallNotification

• UserInterface CustomMessage

• UserInterface Features Call JoinWebex

• UserInterface SettingsMenu Mode

• UserManagement LDAP

Följande inställningar görs från Unified CM och är skrivskyddade från kontrollcentret:

• NetworkServices Http Proxy

• NetworkServices H323

• NetworkServices Https

• NetworkServices Snmp

• NetworkServices Ssh HostKeyAlgorithm

• NetworkServices Upnp

• NetworkServices Wifi

• Krashrapport för systemenhet

• Protokoll för StandardSamtal vid konferens

• Krypteringsläge vid konferens

• Telefonbok