Veelgestelde vragen over Meeting Center

Document created by klacey@sajan.com on Mar 9, 2016Last modified by Cisco Localization Team on Mar 23, 2017
Version 4Show Document
 • View in full screen mode

Mijn account

Waar kan ik mijn gebruikersnaam en wachtwoord opnieuw ophalen?

Probeer een van de volgende opties uit als u zich uw gebruikersnaam niet meer kunt herinneren:

 • Uw volledige e-mailadres
 • Het eerste deel van uw e-mailadres voor het domein (naam@mycompany.com)
 • Als uw organisatie eenmalige aanmelding (SSO, Single Sign-On) gebruikt, is uw gebruikersnaam dezelfde als uw aanmeldnaam voor het netwerk.
 • Klik vanaf uw computer op de koppeling Uw gebruikersnaam vergeten? en volg de aanwijzingen op het scherm. Er wordt een e-mailbericht naar u verzonden. De koppeling is niet beschikbaar vanaf mobiele apparaten.

 

Als u uw wachtwoord niet meer weet, kunt u vanaf uw computer op de koppeling Wachtwoord vergeten? klikken en de instructies volgen. U ontvangt vervolgens een e-mail waarmee u uw wachtwoord opnieuw kunt instellen. De koppeling is niet beschikbaar vanaf mobiele apparaten.

 

De technische ondersteuning van WebEx kan uw wachtwoord niet opnieuw instellen. Als u zich niet kunt aanmelden nadat u bovenstaande stappen hebt gevolgd, kunt u contact opnemen met de WebEx-sitebeheerder van uw organisatie. U kunt waarschijnlijk contact opnemen met uw sitebeheerder via de computerondersteuning of IT-afdeling van uw organisatie. De contactgegevens voor uw WebEx-sitebeheerder zijn mogelijk ook opgenomen in de herinneringsmail voor uw wachtwoord.

 

Terug naar boven


Plannen en verbinding maken

 

Hoe kan ik deelnemen aan een vergadering vanaf een pc of een Mac?

U kunt op de volgende manieren deelnemen aan een vergadering:

 • Open de uitnodiging en klik op de koppeling. Voer uw naam, e-mailadres en het vergaderingswachtwoord (indien nodig) in en klik vervolgens op Nu deelnemen.
 • Ga naar de WebEx-site en klik vervolgens op Bladeren door vergaderingen. Klik op de naam van de vergadering waaraan u wilt deelnemen en voer uw naam, e-mailadres en het vergaderingswachtwoord (indien nodig) in. Klik vervolgens op Nu deelnemen.
 • Als u wilt deelnemen aan een vergadering die niet in de lijst staat, klik u op Niet-weergegeven vergadering en voert u het vergaderingnummer in. Klik vervolgens op Nu deelnemen.

 

Terug naar boven


Hoe kan ik deelnemen aan een vergadering vanaf een mobiel apparaat?

Download de Cisco WebEx Meetings-app en installeer deze op uw apparaat om aan de slag te gaan. De app is beschikbaar voor iPhone, iPad, Android-telefoons en -tablets, Windows 8-telefoons en BlackBerry.

Als u beschikt over een WebEx-account, zoekt u de vergadering in het scherm Mijn vergaderingen en tikt u vervolgens op Deelnemen.

 

Als u niet beschikt over een WebEx-account, kunt u op een van de volgende manieren deelnemen aan een vergadering:

 • Open de uitnodiging en tik vervolgens op Deelnemen.
 • Tik op WebEx-vergaderingen en tik vervolgens op Deelnemen via nummer. Voer het vergaderingnummer, uw naam en e-mailadres in en tik vervolgens op Deelnemen.

 

Terug naar boven


Hoe plan ik een vergadering?

Nadat u zich hebt aangemeld bij uw WebEx-site, klikt u op Een vergadering hosten om het menu uit te vouwen. Klik vervolgens op Een vergadering plannen. Afhankelijk van de configuratie van uw site ziet u de Snelle planner of de Geavanceerde planner. Voer een vergaderingsonderwerp en een tijd in. Voer daarnaast alle overige gegevens in die u en de deelnemers nodig hebben. Klik vervolgens op Vergadering plannen.

 

Terug naar boven


Ik heb een vergadering van één uur gepland. Wordt deze automatisch beëindigd wanneer het uur voorbij is?

Nee. De vergadering gaat verder totdat deze door u of de alternatieve host wordt beëindigd. Deelnemers kunnen echter de vergadering op elk gewenst moment verlaten.

 

Terug naar boven


Kan ik een vergadering vanuit Outlook plannen en starten?

Ja. U kunt Outlook gebruiken om vergaderingen te plannen, deelnemers uit te nodigen en WebEx-vergaderingen te starten. De deelnemers die u uitnodigt, kunnen deelnemen aan uw vergadering via hun Outlook-agenda.

Download en installeer WebEx-productiviteitstools vanaf de pagina Ondersteuning > Downloads op uw WebEx-site om aan de slag te gaan. Zie het Overzicht van de WebEx-productiviteitstools voor meer informatie.

U moet over beheerrechten beschikken om WebEx-productiviteitstools op een Windows-computer te installeren.

Zodra Productiviteitstools is geïnstalleerd, klikt u op Vergadering plannen in het lint van Outlook. Klik vervolgens op WebEx-vergadering toevoegen en selecteer een optie voor Meeting Center in het veld Vergaderingssjabloon.

 

Wanneer het tijd is om een vergadering te starten, kunt u de afspraak openen in uw Outlook-agenda en vervolgens op de koppeling van de vergadering klikken. U kunt ook op Vergadering plannen klikken in het lint van Outlook voor extra opties om uw vergadering te vinden en te starten.

 

Terug naar boven


Kan ik een terugkerende vergadering plannen?

Ja. Stel de herhaling in op Geen, Dagelijks, Wekelijks, Maandelijks of Jaarlijks in het gedeelte Datum en tijd van de Geavanceerde planner. U kunt vervolgens de instellingen verder aanpassen, zoals de frequentie en de einddatum.

 

Terug naar boven


Hoe kan ik alternatieve host opgeven voor een vergadering?

Klik op Deelnemers uitnodigen in de Geavanceerde planner. Klik vervolgens op Deelnemers selecteren. Kies een contactpersoon uit de lijst en klik vervolgens op Alternatieve host. Let op dat alleen deelnemers met hostrechten alternatieve host kunnen zijn.

 

Als u een alternatieve host wilt toevoegen aan een nieuwe trainingssessie vanuit Outlook, klikt u op Vergadering plannen en voert u de namen van de genodigden in. Klik vervolgens op WebEx-vergadering toevoegen in het lint van Outlook. Selecteer een optie voor Meeting Center in het veld Vergaderingssjabloon. Klik op het tabblad Resources en selecteer een naam in het gedeelte Alternatieve host. Klik op OK.

 

Als u een alternatieve host wilt toevoegen aan of bewerken voor een bestaande sessie, opent u de sessie in uw agenda en klikt u op Instellingen wijzigen om het dialoogvenster WebEx-instellingen weer te geven. Klik op het tabblad Resources en breng de gewenste wijzigingen aan.

 

Terug naar boven


Kan ik een vergadering voor iemand anders plannen?

Ja, op voorwaarde dat de persoon waarvoor u een vergadering plant, u toestemming heeft gegeven op zijn of haar pagina Mijn WebEx > Mijn profiel. Wanneer het tijd is om een vergadering vanuit uw WebEx-site te plannen, klikt u op Een vergadering plannen in het linkernavigatiemenu. De Geavanceerde planner wordt vervolgens weergegeven. Selecteer de naam van de persoon in de vervolgkeuzelijst Plannen voor. Stel de vergaderingsopties in en klik vervolgens op Vergadering plannen.

 

Vanuit Outlook moet u zijn toegewezen als gedelegeerde voor de host om de agenda van de host te openen. Selecteer Bestand > Openen > Map van andere gebruiker. Klik op Naam… en selecteer de naam van de host uit het adresboek. Selecteer vervolgens Agenda uit het vervolgkeuzemenu Maptype: en klik op OK. Klik op een datum in de agenda van de host en klik vervolgens op Vergadering Plannen in de werkbalk van Outlook. Plan de vergadering, waarbij u informatie over de vergadering invoert op het tabblad Afspraak en deelnemers selecteert via de menu's Deelnemers uitnodigen of Plannen. Klik op WebEx-vergadering toevoegen. Voer een wachtwoord in en bevestig dit. Controleer de vergaderingsopties en klik op OK om het dialoogvenster te sluiten. Klik op Verzenden.

 

Terug naar boven


Hoe kan ik een geplande vergadering starten?

Meld u aan bij de Meeting Center-site van uw organisatie en klik in de bovenste navigatiebalk op Mijn WebEx. Selecteer de vergadering in de lijst en klik vervolgens op Start.

 

Terug naar boven


Hoe kan ik de titel van mijn Eén-klik-vergadering wijzigen?

Meld u aan bij uw WebEx-site en klik op Mijn WebEx. Klik op Configuratie van Productiviteitstools. Voer het Onderwerp in of wijzig het bestaande onder Vergaderingsopties.

 

Terug naar boven


Als uw Meeting Center-site de invoegtoepassing Samenwerkingsvergaderruimte (CMR) bevat, kunt u uw persoonlijke ruimte instellen. Hiermee verkrijgt u een permanente vergadering-URL in de volgende indeling: https://sitename.webex.com/join/gebruikersnaam.

 

Terug naar boven


Functies van online vergaderingen

 

Is er een maximumaantal personen dat aan mijn vergadering kan deelnemen?

Afhankelijk van het type Meeting Center-service dat uw organisatie heeft aangeschaft, kunnen er maximaal 1000 deelnemers deelnemen aan een WebEx Meeting Center-vergadering wanneer u WebEx Audio gebruikt (500 wanneer u alleen VoIP of een andere Teleconferentie-service gebruikt). De host, notulist en ondertitelaar behoren ook tot het totaal aantal deelnemers.

 

Terug naar boven


Hoe kan ik een toepassing, een bestand, mijn bureaublad of video delen tijdens een vergadering?

Nadat u uw vergadering start, klikt u op de knop onder aan de pagina van het deelvenster Delen op het tabblad Snel starten. Selecteer wat u wilt delen met deelnemers, bijvoorbeeld een whiteboard of een bestand.  Zodra u iets deelt, zien deelnemers wat u ziet. U kunt Delen ook selecteren in de menubalk van de vergadering.

 

Terug naar boven


Hoe kan ik een presentatie delen tijdens mijn vergadering?

Selecteer Delen > Bestand op de menubalk of klik op Bestand delen op de pagina Snel starten. Zoek het presentatiebestand dat u wilt delen en klik op Openen. Gebruik de bedieningselementen van de pagina boven aan het vergaderingsvenster om door de dia's te bladeren. Als u een presentatie deelt die is gemaakt met PowerPoint 2013 of later, kunt u met de bedieningselementen van de pagina niet de overgangen of animaties doorlopen.

Als u aantekeningen hebt toegevoegd aan een gedeelde PowerPoint-presentatie die is gemaakt met PowerPoint 2010 of eerder, zijn deze aantekeningen beschikbaar voor de presentator in het deelvenster PPT-aantekeningen.

Gebruik Toepassing delen voor het beste resultaat wanneer u presentaties deelt die zijn gemaakt met PowerPoint 2013 of later.

 

Terug naar boven


Kan ik een pc of Mac op afstand beheren tijdens een vergadering?

Als rechten voor toepassingen met gedeeld beheer, webbrowser of extern bureaublad zijn toegewezen aan deelnemers, kunnen zij het beheer over hun toepassing, bureaublad of webbrowser aan iedereen in de vergadering doorgeven.

Verplaats de muis tijdens het delen naar de bovenkant van het scherm en klik op Toewijzen. Selecteer Beheer van toetsenbord en muis doorgeven en selecteer vervolgens de deelnemer waaraan u het beheer wilt toewijzen. De geselecteerde deelnemer ontvangt een bericht waarin hij of zij wordt aangeraden te klikken om het beheer over te nemen.

Klik driemaal om het beheer terug te geven aan de presentator.

 

Terug naar boven


Audioverbinding

 

Waar kan ik een lijst met de algemene inbelnummers vinden?

Selecteer Ik ga inbellen wanneer u deelneemt aan de audioconferentie van de vergadering. Klik vervolgens op Alle algemene inbelnummers. Of klik op Alle algemene inbelnummers weergeven in het scherm Informatie over de vergadering.

 

Terug naar boven


Kan ik de pieptoon uitschakelen waarmee ik word gewaarschuwd wanneer iemand deelneemt aan mijn vergadering?

Als u de Geavanceerde planner gebruikt, klikt u op Audioconferentie. Selecteer vervolgens Geen toon in het vervolgkeuzemenu Toon voor deelnemen en verlaten. Als u de Snelle planner gebruikt, klikt u op Audioconferentie wijzigen. Selecteer vervolgens Geen toon in het vervolgkeuzemenu Toon voor deelnemen en verlaten.

 

Zodra u in de vergadering bent, kunt u de meldingen uitschakelen door het selectievakje bij Deelnemer > Toon voor deelnemen en verlaten uit te schakelen in de menubalk.

 

Terug naar boven


CMR en Persoonlijke ruimten

 

Wat is een samenwerkingsvergaderruimte (CMR, Collaboration Meeting Room)?

Een samenwerkingsvergaderruimte (CMR) is een add-onoptie voor Meeting Center wanneer u kunt deelnemen aan een vergadering vanuit Cisco TelePresence, elk op standaard gebaseerd videoconferentiesysteem of -toepassing of elke webclient voor mobiel of bureaublad waarvoor WebEx is ingeschakeld.

Er zijn twee typen CMR-services voor WebEx: CMR Cloud en hybride CMR.  CMR Cloud koppelt de cloudgebaseerde WebEx-videobridge met WebEx-vergaderingen. Personen kunnen van overal op de wereld deelnemen met de technologie waarover zij al beschikken, waaronder videoconferentieapparatuur, computers en mobiele apparaten. Met Hybride CMR kunnen Meeting Center-gebruikers deelnemen aan Cisco TelePresence-videoconferenties.

CMR Cloud ondersteunt tot 25 op standaarden gebaseerde video-eindpunten. Afhankelijk van het abonnement van een bedrijf kunnen er maximaal 500 extra gebruikers van mobiele en bureaubladtoepassingen met video ingeschakeld en 500 gebruikers met alleen audio deelnemen. Dit geeft WebEx Meeting Center-gebruikers toegang tot een persoonlijke ruimte die altijd beschikbaar is op een permanent adres, zodat deze gebruikers zo nodig direct een vergadering kunnen starten. 

 

Met Hybride CMR kunt u WebEx Meeting Center-gebruikers opnemen in Cisco TelePresence-videoconferenties. Hiervoor is Cisco TelePresence Server, Cisco TelePresence Management Suite een abonnement voor Cisco WebEx Meeting Center nodig. Elke vergadering ondersteunt maximaal 100 op standaarden gebaseerde video-eindpunten en maximaal 500 WebEx Meeting Center-gebruikers waarvoor video is ingeschakeld.

 

Terug naar boven


Hoe kan ik mijn Persoonlijke ruimte instellen?

Wanneer CMR Cloud wordt toegevoegd aan uw WebEx Meeting Center-site, ontvangt u een welkomstboodschap. Klik op Ruimte instellen in de e-mail en volg de instructies. Wanneer de configuratie is voltooid, ontvangt u een bevestigingsmail met instructies voor toegang tot uw Persoonlijke ruimte.

 

Terug naar boven


Hoe kan ik toegang krijgen tot mijn Persoonlijke ruimte?

U kunt op de volgende manieren toegang krijgen tot uw Persoonlijke ruimte.

 • Klik op de koppeling in de bevestigingsmail voor de persoonlijke ruimte. Klik op Ruimte betreden en meld u aan met uw WebEx-gebruikersnaam en -wachtwoord.
 • Bel vanaf een videoconferentiesysteem of -toepassing met de informatie in de bevestigingsmail en voer uw hostpincode in.
 • Kies het telefoonnummer uit de bevestigingsmail en voer uw toegangscode in.
 • Meld u aan bij uw WebEx Meeting Center-site. Klik op Mijn persoonlijke ruimte onder Een vergadering hosten in het linkernavigatiedeelvenster en klik vervolgens op Ruimte betreden.

 

Terug naar boven


Hoe plan ik een sessie voor een hybride CMR in Outlook?

Als u WebEx Meeting Center-gebruikers wilt opnemen in uw geplande Cisco TelePresence-videoconferenties, downloadt en installeert u WebEx-productiviteitstools van de pagina Ondersteuning > Downloads op uw WebEx-site. Zodra u in Outlook bent, klikt u op Vergadering plannen in het lint van Outlook. In het deelvenster Vergaderopties kunt u de WebEx- en TelePresence-opties opgeven voor uw vergadering. Zorg dat u Mensen toestaan om deel te nemen met behulp van WebEx inschakelt. Klik vervolgens op TelePresence-ruimten toevoegen. Selecteer de TelePresence-ruimten die u wilt gebruiken en klik op OK. Voeg tot slot de namen van de genodigden voor de vergadering toe, typ het onderwerp van de vergadering en klik op Verzenden.

 

Wanneer uw vergadering is geboekt, wordt deze weergegeven in uw Outlook-agenda met alle informatie die u nodig hebt om de vergadering te starten. Genodigden ontvangen een vergaderingsuitnodiging met de informatie die zij nodig hebben om deel te nemen.

 

Terug naar boven

Attachments

  Outcomes