Nie można dołączyć przed gospodarzem i przedstawić dokumentacji na spotkaniu

Nie można dołączyć przed gospodarzem i przedstawić dokumentacji na spotkaniu.

Opcja „Pierwszy uczestnik, który dołączy, będzie prezenterem” nie działa dla wszystkich użytkowników.

Czy uczestnicy mogą dołączyć przed gospodarzem i udostępnić?

Zezwolić uczestnikom na udostępnianie treści, zanim dołączę do spotkania jako gospodarz?

Jak włączyć opcję „Pierwszy uczestnik, który dołączy, będzie prezenterem (spotkania)” w Administratorze witryny?

 

Uwaga:
 

Instrukcje zawarte w tym artykule dotyczą tylko spotkań Cisco Webex.

Aby gospodarz zezwolił pierwszemu uczestnikowi na dołączenie do spotkania i bycie prezenterem sesji, wymaga opcji „ Pierwszym uczestnikiem, który dołączy, będzie prezenter (Spotkania) } ' do włączenia na stronie administratora witryny.
 
  Aby umożliwić pierwszemu uczestnikowi dołączenie, będzie opcja prezentera:
  1. Zaloguj się do Administracji witryny Webex i przejdź do Konfiguracja > Typowe ustawienia witryny > Opcje.
  2. Przewiń w dół do Cisco Webex:  Webex Meetings: > W sekcji Szkolenie Webex zaznacz pole wyboru Pierwszym uczestnikiem, który dołączy, będzie prezenter (Spotkania):
Obraz dodany przez użytkownika
  1. Wybierz Aktualizuj.

Tylko gospodarze

Jeśli opcja „Zezwalaj uczestnikom na udział w spotkaniach” jest wyłączona w administratorze witryny:
  • Opcja Uczestnikiem, który jako pierwszy dołączy, będzie prezenterem, nie pojawi się podczas planowania spotkania. Opcja Każdy może udostępniać nie będzie dostępna w menu Uczestnik na spotkaniu
Uczestnicy mogą nadal udostępniać, jeśli przekażesz im piłkę prezentera, jednak nie mogą udostępniać ich samodzielnie bez uzyskania praw prezentera.  Aby uzyskać pomoc w przekazywaniu uprawnień prezentera, zobacz: WBX1800 — Jak przekazać rolę prezentera uczestnikowi lub uczestnikowi?

Jeśli ustawienie „Zezwalaj uczestnikom na udział w spotkaniach” jest włączone w administratorze witryny:
  • Możesz włączyć lub wyłączyć udostępnianie uczestników dla swoich spotkań. Włączając to ustawienie, dajesz uczestnikom możliwość przejęcia udostępniania w dowolnym momencie. Uczestnicy, którzy zdecydują się na udostępnianie, gdy udostępnia je inna osoba, zobaczą ostrzeżenie, że zatrzymają aktualnie udostępnianą zawartość.
Czy ten artykuł był pomocny?