Keď pripojíte počítač priamo k portu údržby dosky, získate prístup k niektorým informáciám o zavádzaní, protokolom a API dosky. To všetko je užitočné pri riešení problému.

Modely dosiek majú rôzne typy portov na údržbu s rôznymi schopnosťami a správaním.

Tieto dosky majú port na údržbu micro-USB. Cez tento port sa môžete priamo pripojiť k hlavnému procesoru aj procesoru fotoaparátu.

1

Pripojte kábel USB z počítača k portu micro-USB na doske.

Uvidíte dve zariadenia USB na sériový port. Názvy závisia od operačného systému počítača. V systéme Linux zvyčajne vidíte /dev/ttyUSB0 pre fotoaparát a /dev/ttyUSB1 pre hlavné.

Tieto porty sú pripojené k natívnemu sériovému rozhraniu (UART) na dvoch CPU. Zobrazujú všetko, čo systém vytlačí na tento port, vrátane protokolov z bootloaderov.

Prenosová rýchlosť je 115 200 bps.

2

Keď sa po dokončení spustenia zobrazí výzva na prihlásenie, prihláste sa pomocou poverení správcu. Môžete sa prihlásiť iba do hlavného procesora, nie do procesora fotoaparátu. Po prihlásení máte prístup k API dosky.

Ak bola vaša doska obnovená z výroby, prihlásenie je admin s prázdnym heslom.

Tieto dosky majú port USB-A, ktorý ponúka určité možnosti údržby. Na týchto doskách nie je sériové pripojenie k hlavnému CPU. Na vrchu USB získate iba virtuálne sériové rozhranie. To znamená, že váš počítač nevidí dosku, pokiaľ nie je takmer plne funkčná.

1

Pripojte kábel USB z počítača k portu USB-A na doske.

Na Webex Board 55 použite USB port najbližšie k panelu.

2

Zapnite dosku.

Teraz uvidíte virtuálny sériový port na PC. Jeho názov závisí od operačného systému počítača. V systéme Linux zvyčajne vidíte /dev/ttyACM0.

Prenosová rýchlosť je 115 200 bps.


 
Ak zapnete dosku pred pripojením počítača, počítač dosku neuvidí.
3

Keď sa zobrazí výzva na prihlásenie, prihláste sa pomocou poverení správcu. Po prihlásení máte prístup k API dosky.

Ak bola vaša doska obnovená z výroby, prihlásenie je admin s prázdnym heslom.