Deltagare och värdar får nedräkningsmeddelanden när obevakade möten stängs efter x minuter
För att säkerställa säkerheten och integriteten för Webex-möten avslutar plattformen automatiskt sessioner under följande villkor: Schem
alagt möte med Gå med före värd (JBH) aktiverat:
- Mötet startat utan värd: Sessionen fortsätter tills den når den maximala varaktigheten på 24 timmar * såvida inte alla deltagare lämnar. Om alla deltagare avslutar Webex mötet efter 30 minuter.
Schemalagt möte med Join Before Host (JBH) inaktiverat:
- Mötet kan inte starta utan värd: Sessionen börjar inte förrän värden ansluter sig.
- Värd lämnar onormalt: Om värden lämnar på grund av nätverksproblem eller andra skäl försöker Webex automatiskt tilldela värdrollen till en annan deltagare. Om ingen lämplig deltagare är tillgänglig (t.ex. lobbyanvändare eller deltagare i ett evenemang) avslutar Webex mötet efter 5 minuter. Om en telefonanvändare är närvarande fortsätter sessionen oavsett värdtjänstens närvaro.
- Värd avslutar mötet ordentligt: Webex avslutar mötet omedelbart när alla deltagare lämnar men behåller konferens-ID i ytterligare 4 minuter. Under denna period kan alla deltagare starta om mötet.
- Värd på SIP-videoslutpunkt: Om värden kopplar bort samtalet på sin SIP-videoslutpunkt avslutar Webex omedelbart mötet. Detta beror på att SIP-videoslutpunkter inte skickar en slutmötesförfrågan till Webex, vilket gör det omöjligt att skilja om användaren avser att lämna eller avsluta sessionen.
- Schemalagd sluttid + X minuter: När endast en deltagare (värd eller deltagare) finns kvar i mötet når sessionen sin schemalagda sluttid plus en konfigurerbar förlängningsperiod (inställd av webbplatsadministratören), varnar användaren ett popup-meddelande. Värden kan förlänga mötet via detta varningsmeddelande; annars kommer mötet att stängas.
- En molnregistrerad enhet: Om endast en molnregistrerad enhet är ansluten till mötet avslutas sessionen efter 30 minuter * av inaktivitet. Detta beteende är av design. Logiken gäller inte när alternativet är avmarkerat under Kontrollhub ben > Konfiguration > Vanliga webbplatsinställningar > Säkerhetsalternativ > 'Avsluta möten automatiskt om det bara finns en deltagare (möten, utbildning och evenemang). ' Varje gång en ny interaktion inträffar återställs timern. Om det inte finns någon interaktion i 30 minuter löper timern ut och enheten kopplas bort.
Var den här artikeln användbar?