Kada je Cisco Proximity omogućen, uređaj za videokonferencije odašilje ultrazvučne poruke za uparivanje. Ove poruke primaju obližnji uređaji s klijentom Cisco Proximity, koji se zatim automatski mogu upariti s uređajem za video konferencije.

Cisco preporučuje implementaciju aplikacije Webex za bežično dijeljenje, kontrolu uređaja i jednostavno pridruživanje sastancima. No, tamo gdje to nije moguće, Cisco Proximity pruža laganu alternativu usmjerenu na uređaj bez ovisnosti o infrastrukturi.

Aplikaciju Cisco Proximity možete besplatno preuzeti za Windows ili OS X korisnike ovdje . Saznajte više o korištenju aplikacije ovdje .

Cisco Proximity dostupan je za uređaje povezane s Webex Edge za uređaje kada je omogućena nadogradnja softvera upravljana oblakom i Webex optimizirano iskustvo.

Omogućite uparivanje u oblaku i usluge blizine

Cisco Proximity omogućen je prema zadanim postavkama na uređajima registriranim u oblaku. Da biste ga omogućili za lokalno registrirane uređaje koristeći Webex Edge za uređaje:

1

Prijavite se na web sučelje uređaja.

2

Idite na Postavke > Konfiguracije .

3

Pomaknite se prema dolje i odaberite Blizina > Način . Provjerite je li uključen .

4

Zatim postavite CloudProximity > Način na Uključeno .

Kada je blizina omogućena, uređaj za videokonferencije slat će ultrazvučne poruke za uparivanje. Imajte na umu da vaše računalo i video uređaj moraju biti na istoj mreži. Provjerite jeste li odabrali usluge koje želite dopustiti:

Za upućivanje poziva i upravljanje uređajem za video konferencije:

  • Idite na Blizina > Usluge > Kontrola poziva i odaberite Omogućeno .

Da biste omogućili bežično dijeljenje s desktop klijenta:

  • Idite na Blizina > Usluge > Dijeljenje sadržaja > Od klijenata i odaberite Omogućeno .