W tym artykule
Włącz lub wyłącz wideo w organizacji
Włącz lub wyłącz wideo dla użytkownika

Włącz lub wyłącz wideo do połączeń w aplikacji Webex

list-menuW tym artykule
list-menuOpinia?

Partnerzy i klienci z pełnymi uprawnieniami administratora mają możliwość wyłączenia wideo do połączeń i innych usług Webex w aplikacji Webex. Włączanie i wyłączanie opcji wideo jest dostępne dla wszystkich licencji Calling i jest skonfigurowane na poziomie organizacji lub użytkownika w Centrum sterowania.

Włącz lub wyłącz wideo w organizacji

W Centrum sterowania można ustawić domyślną organizację dla wideo. Aby wprowadzić wyjątki dla użytkowników, przejdź do U stawienia użytkownika.

Zanim zaczniesz

Ustawienia skonfigurowane na poziomie organizacji zostaną automatycznie ustawione dla użytkowników podczas ich tworzenia.

1

Z widoku klienta na stronie https://admin.webex.com przejdź do Usługi.

2

Wybierz polec enie Po łączenie > Ustawienia klienta.

3

Wybierz przełącz nik, aby włączyć lub wyłączyć domyślne ustawienia wideo w trybie połączenia:

  • Wideo na pulpicie — umożliwia użytkownikom stacjonarnym obsługę połączeń wideo, a także ustawienie domyślnego odbierania połączeń przy włączonym wideo.
  • Wideo na urządzeniach mobil nych — umożliwia użytkownikom mobilnym obsługę połączeń wideo, a także ustawienie domyślnego odbierania połączeń przy włączonym wideo.

Włącz lub wyłącz wideo dla użytkownika

1

Z widoku klienta na stronie https://admin.webex.com przej dź do sekcji Uży tkownicy.

2

Wybierz użytkownika, którego chcesz zmodyfikować.

3

Wybierz polec enie Połącz enie > W trybie połączenia.

4

Wybierz przełącznik, aby włączyć lub wyłączyć opcje wideo:

  • Wideo na pulpicie — umożliwia użytkownikom stacjonarnym obsługę połączeń wideo, a także ustawienie domyślnego odbierania połączeń przy włączonym wideo.
  • Wideo na urządzeniach mobil nych — umożliwia użytkownikom mobilnym obsługę połączeń wideo, a także ustawienie domyślnego odbierania połączeń przy włączonym wideo.

Po skonfigurowaniu ustawienia wideo dla użytkownika wprowadzane są dalsze modyfikacje na poziomie użytkownika. Ustawienia użytkownika nie powrócą automatycznie do domyślnych ustawień organizacji.

Czy ten artykuł był pomocny?
Czy ten artykuł był pomocny?