1

Logg på Kontrollhub og gå til Brukere .

2

Velg en bruker og gå til Profil > Lisenser > Rediger lisenser .

3

Klikk på Rediger lisenser .

4

Velg en tjeneste fra listen.


 

Når du velger Webex deltakerkonsoll, må du angi Webex Calling -tjenesten til Profesjonell lisens.

5

Velg abonnementet som skal legges til eller fjernes, og klikk på Lagre .

6

Hvis du tilordnet en Webex Meetings-lisens, velger du en kontotype som brukeren skal tilordnes for hvert Webex Meetings-nettsted, og klikker på Lagre.


 

Du kan bare bruke én anropslisens om gangen. Det er imidlertid mulig å velge begge deler Webex Calling og Unified CM registrering for overføringsscenarier. Hvis du velger begge anropslisensene for individuelle brukere, vises de administrative skjermbildene Kontrollhub for å konfigurere Webex Calling og konfigurasjon for sluttbrukertilgang og ringeatferd for Unified CM. Denne konfigurasjonen tillater at en sluttbruker har en uavbrutt anropstjeneste på Unified CM mens administrator konfigurerer Webex Calling . Når konfigurasjonen av Webex Calling er fullført, kan administrator fjerne Unified CM -rettighetene. Dette fullfører overføringen av brukeren til Webex Calling .


 

Du må aktivere Deltakerkonto-funksjonen for at Webex-nettstedet skal tilordne brukere som deltakere. Hvis du ikke ser Deltakerkonto-kolonnen i CSV-fil, må du gjøre dette ta kontakt med Ciscos senter for teknisk assistanse (TAC) for å aktivere denne funksjonen for Webex-nettsted ditt .

Deltakerkontotypen er ikke tilgjengelig for brukere med rollen Webex-nettstedadministrator. Hvis du vil tilordne disse brukerne en deltakerkonto, må du fjerne de administrative rettighetene for Webex Meetings-nettstedet.


 

Umiddelbart etter at du har lagt til en Calling-lisens, anbefaler vi at du fjerner Webex Calling-lisensen og deretter tilordner lisensen til brukeren på nytt hvis du velger innstillingene for brukeranrop.

Vil du se hvordan det gjøres? Se dette videodemonstrasjon om hvordan du redigerer tjenestelisenser for enkeltbrukere i Control Hub.

Hvis du vil tilordne en annen lisens til en eksisterende ekstern bruker som har status Venter , må du først slette brukeren, og deretter legge dem til på nytt . Når du fjerner alle lisenser fra en ekstern bruker, vises ikke de i Eksterne brukere listen lenger.

1

Logg på Kontrollhub og gå til Brukere > Eksterne brukere .

2

Velg en bruker og klikk på Tjenester > Rediger lisenser.

3

Fjern merket for lisensene, og klikk på Lagre .

Hva nå?

Legg til den eksterne brukeren på nytt med lisensen du vil endre for vedkommende.