Pomocou Control Hub môžete nastaviť uzly hybridnej služby Expressway alebo Video Mesh do režimu údržby. Režim údržby vám umožňuje odstrániť časti vášho lokálneho prostredia, aby ste mohli bezpečne vykonávať plánovanú údržbu.

Rýchlostná cesta—Táto funkcia zabraňuje e-mailovým upozorneniam počas údržby. Počas režimu údržby systém preraďuje používateľov do iných uzlov, ktoré hosťujú hybridné služby založené na Expressway.

Video sieť—Režim údržby pošle váš uzol Video Mesh do elegantného vypnutia volacích služieb. Prestane prijímať prichádzajúce hovory a čaká až 2 hodiny na dokončenie existujúcich hovorov. Elegantné vypnutie volacích služieb vám umožňuje reštartovať alebo vypnúť uzol bez toho, aby došlo k prerušeniu hovorov.


 
Aktualizácie sa neuskutočnia, keď je uzol umiestnený v režime údržby.

Predtým ako začneš


 

Režim údržby pripravuje uzol na vypnutie alebo reštart. Potom môžete vykonať zmeny nastavenia siete (DNS, IP, FQDN) alebo sa bezpečne pripraviť na údržbu hardvéru.

1

Z pohľadu zákazníka v https://admin.webex.com, ísť do Služby , prejdite na Hybridné službya potom kliknite vyhliadka z Miestne zdroje kartu.

Všetky vaše zaregistrované lokálne zdroje sa zobrazia ako karty s informáciami a nastaveniami, ktoré môžete spravovať. Môžete tiež kliknúť Pridať zdroj pridať nový.

2

(Voliteľné) Filtrujte zdroje, ktoré sa zobrazujú na tejto stránke (napríklad kliknite Rýchlostná cesta alebo Video sieťalebo vyhľadajte konkrétny názov zdroja.

3

Na karte zdroja, ktorý chcete uviesť do režimu údržby, kliknite nastavenie a potom kliknite Uzly .

4

Pre uzol, na ktorom chcete vykonať údržbu, prejdite na Akciea potom vyberte Povoliť režim údržby.

5

Po prečítaní a pochopení výzvy kliknite Povoliť.

Uzol ide do čakajúca údržba štát. Pre viacuzlové nasadenie s vysokou dostupnosťou vám tento stav umožňuje dočasne vypnúť uzol s malým alebo žiadnym prerušením služby.

  • Uzly Webex Video Mesh vstúpia do režimu údržby po ukončení aktívnych hovorov na uzle. Uzly môžu zostať v stave čakajúcej údržby až 2 hodiny, kým čakajú na dokončenie hovorov. Kým prebieha režim údržby, uzol neprijíma žiadne prichádzajúce hovory.

  • Uzly rýchlostnej cesty vstúpia do režimu údržby do 30 sekúnd. Používatelia môžu túto službu nakrátko stratiť, kým nemigrujú do iného uzla. Keď je uzol pripravený, hostiteľ oznámi cloudu, že je v režime údržby (Vypnite kvôli údržbe v stave uzla). Konektor na správu potom potlačí upozornenia na alarm a systém zmení priradenie používateľov pred dočasným vypnutím uzla.

Uzol v režime údržby neaktualizuje ani neimplementuje žiadne zmeny nastavení z cloudu.

6

Po skontrolovaní stránky stavu uzla a potvrdení, že sa uzol presunul do Vypnite kvôli údržbe stave, môžete vykonávať údržbu na uzle.

Čo urobiť ďalej

  • Po prepnutí uzla do režimu údržby môže trvať niekoľko hodín, kým sa vypne.


     

    Ak v prípade Video Mesh uvediete uzol do režimu údržby na viac ako 50 dní, platnosť jeho poverení môže vypršať. Uzol sa potom nemôže overiť v cloude. Ak nastane tento stav, uzol sa nemôže vrátiť do normálneho stavu a naďalej sa zobrazuje ako „offline“ v Control Hub. Ak chcete vyriešiť tento stav, resetujte uzol na predvolené výrobné nastavenia a znova ho zaregistrujte v Control Hub.

  • Kliknite Zakázať režim údržby v ponuke akcií, keď skončíte s aktivitami údržby v uzle.