SIP-adresseformat

Når du har angitt underdomenet for hele organisasjonen i Control Hub, opprettes Webex-SIP-adresser automatisk. Formatet bruker .calls.webex.com (for brukere) og .rooms.webex.com (for Room-, Desk- og Board-enheter). Formatet til SIP-adressen for brukere er username@example.calls.webex.com og for enheter er det workspacename@example.rooms.webex.com:

  • example er verdien du angir for underdomenet til Webex-organisasjonen.

  • username@example er bruker-ID-en eller e-posten i Webex-skyen, uten domenet på høyeste nivå.

  • workspacename er et egendefinert navn som du tilordner arbeidsområdet som inneholder en delt enhet, for eksempel navnet på et møterom eller en delt plass. For eksempel Tangram møterom eller Resepsjon.

Underdomeneverdi

Du kan angi hvilken som helst verdi du vil, men angi en som tydelig er knyttet til organisasjonen din. Følg retningslinjene i Control Hub, og velg et underdomene som identifiserer organisasjonen. Her er noen retningslinjer du kan følge:

  • Verdien må være unik og er vanligvis navnet på bedriften.

  • Du kan angi en kombinasjon av bokstaver og tall for underdomenet (opptil 63 tegn).

Feil og løsninger for underdomenet

  • Ugyldig underdomenenavn– Du bruker tegn som ikke støttes. Skriv inn en verdi som bare inneholder bokstaver og tall.

  • Ikke tilgjengelig. Prøv et annet navn– Domenet er allerede i bruk. Prøv en annen verdi og sjekk om navnet er tilgjengelig.

Hvis du har problemer, kan du kontakte oss for å få hjelp.

Webex SIP-adresser og -brukere

Brukere kan finne Webex SIP-adressen sin ved å gå til Min profil i Webex-innstillingerhttps://settings.webex.com. Den tilordnede SIP-adressen vises under navnet deres.

Du kan ringe til Webex SIP-adressen til brukere fra en hvilken som helst SIP-telefon som har TLS konfigurert. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du se Krav for B2B-SIP-samtaler (bedrift-til-bedrift) til og fra Webex Cloud .

Når brukere ringer via et katalogsøk, brukes Webex SIP-adressene til å rute Webex Calling-telefoner til en brukers telefon og Webex-appen samtidig.

Når det gjelder Calling i Webex (Unified CM) eller Hybrid Calling, ruter SIP-adressen innkommende samtaler til skyen til en bestemt bruker (username i eksemplet). For denne brukerens utgående samtaler brukes Webex SIP-adressen som innringer-ID. Lokale katalog-URI-oppringinger mellom brukere av Calling i Webex (Unified CM) eller Hybrid Calling-brukere, ringer imidlertid både til brukerens Webex-app og skrivebordstelefon.

  • Fra oppringerens perspektiv vil det å ringe bedriftens katalog-URI føre til at det ringer både i Webex-appen og på den lokale telefonen.

  • I enkelte tilfeller vises Webex SIP-adressen som innringer-ID-en i samtaleloggen. Brukere kan i slike tilfeller ringe tilbake til SIP-adressen.

  • Bedrifter kan velge å bruke SIP-adressen som rutingadresse. Vi anbefaler dette valget hvis du bruker Calling i Webex (Unified CM) og publiserer brukernes katalog-URI-er offentlig som de kontaktbare SIP-adressene deres.

Webex SIP-adresser og Webex-enheter i et arbeidsområde

Webex SIP-adressen gjør det mulig med bedrift-til-bedrift-samtaler og tilbakeringing til Webex SIP-adresser. Webex-arbeidsområder tilordnes til en Webex SIP-adresse i formatet workspacename@example.rooms.webex.com

For Hybrid Calling med Webex-enheter tilordner du en Room-, Desk- eller Board-enhet som et arbeidsområde i Control Hub. Det å bruke Hybrid Calling for arbeidsområdet til romenheten betyr at den skyregistrerte enheten får katalognummeret sitt fra det lokale anropskontrollmiljøet og ruter alle samtalene via Cisco Unified Communication Manager. Den skyregistrerte Webex-enheten bruker den eksisterende PSTN-infrastrukturen.