Nastavenie hlasového kanála pre Webex Contact Center

Nájomníka nastavte podľa popisu v téme Začíname s Webex Contact Center. Na základe platformy, ktorú si vyberiete počas onboardingového procesu, sú k dispozícii nasledujúce hlasové možnosti:

  1. Platforma novej generácie

    • Hlasový protokol POP: Táto možnosť umožňuje používať služby verejnej komutovanej telefónnej siete (PSTN) s aplikáciou Webex Contact Center. Služby verejnej telefónnej siete (PSTN) môžete získať buď z vlastnej súkromnej pobočkovej ústredne (PBX), alebo od partnerského operátora.

    • Webex Contact Center PSTN: Táto možnosť je k dispozícii pri objednávke doplnku Cisco PSTN for Contact Center.

    • Webex Calling: Pre hlasové funkcie v Webex kontaktnom centre môžete použiť možnosť PSTN alebo lokálnu bránu pripojenú ku cloudu, ktorú poskytuje vaše predplatné Webex Calling. Webex Contact Center momentálne nepodporuje používanie volacieho plánu Cisco PSTN v Webex Calling.

  2. Klasická platforma

    • Webex Contact Center PSTN: Táto možnosť je k dispozícii pri objednávke doplnku Cisco PSTN for Contact Center.

    • Most hlasového protokolu POP: Táto možnosť umožňuje používať služby verejnej telefónnej siete (PSTN) s aplikáciou Webex Contact Center. Služby verejnej telefónnej siete (PSTN) môžete získať buď z vlastnej pobočkovej ústredne, alebo od partnerského operátora.

    • Webex Calling: Táto možnosť vám umožňuje používať možnosť PSTN alebo lokálnu bránu pripojenú ku cloudu, ktorú poskytuje vaše predplatné Webex Calling pre hlasové funkcie v Webex kontaktnom centre. Webex Contact Center nepodporuje volací plán Webex Calling Cisco.

      Môžete zmeniť možnosť hlasu pre nájomníka Webex Kontaktného centra. Ďalšie informácie sa nachádzajú v časti Zmena možnosti telefonovania pre nájomníka Webex Centra kontaktov nižšie.

V časti Kontaktné centrum > nastavenia> Podrobnosti o službe v ovládacom centre sa zobrazí vybratý hlasový kanál.

V budúcnosti bude platforma novej generácie štandardnou hlasovou platformou pre nájomníka kontaktného centra Webex.

Ak chcete prejsť z existujúcej klasickej (Webex Calling integrovanej) platformy na platformu novej generácie , obráťte sa na oddelenie Cisco Solution Assurance.

Pridanie vytáčacích čísel

Mapa čísel vytáčania pre platformu novej generácie

Priraďte čísla vytáčania k vstupnému bodu na portáli správy. Ďalšie informácie nájdete v časti Priradenia vstupných bodov v príručke Cisco Webex Contact Center Sprievodca nastavením a správou.

Pridanie čísel pre klasickú (Webex Calling integrovanú) platformu

  • Pre Webex kontaktného centra PSTN alebo hlasový most POP:

    1. Prihláste sa do ovládacieho centra.

    2. Prejdite do ponuky Služby>Kontaktné centrum > Nastavenia > Hlas .

    3. V časti Nastavenia telefonovania zadajte vytáčacie číslo.

    4. Kliknite na tlačidlo Pridať.

    5. Priraďte čísla vytáčania k vstupnému bodu na portáli správy. Ďalšie informácie nájdete v časti Priradenia vstupných bodov v príručke Cisco Webex Contact Center Sprievodca nastavením a správou.


       

      Informácie o nastavení prenosového spoja VPOP SIP nájdete v príručke Cisco Webex Contact Center Voice Onboarding Guide.

  • Pre Webex Calling:

    1. Nakonfigurujte čísla vytáčania podľa odporúčaní v Webex Calling. Ďalšie informácie nájdete v téme Správa čísel v miestach. Webex Calling zákazníci nemusia pridávať telefónne čísla na portáli správy.

    2. Priraďte čísla vytáčania k vstupnému bodu na portáli správy. Ďalšie informácie nájdete v časti Priradenia vstupných bodov v príručke Cisco Webex Contact Center Sprievodca nastavením a správou.

Povoliť WebRTC pre pracovnú plochu

Pomocou tejto funkcie môžete povoliť možnosť Web Real-Time Communication (WebRTC) pre vašu organizáciu. Táto funkcia umožňuje agentom uskutočňovať alebo prijímať hovory pomocou prehliadača výberom možnosti Pracovná plocha v časti Poverenia stanice na pracovnej ploche.

  1. Prihláste sa do ovládacieho centra.

  2. Prejdite do ponuky Služby>Kontaktné centrum > Nastavenia nájomníka> Hlas .

  3. V časti WebRTC povoľte prepínacie tlačidlo.

Zmena možnosti Telefonovanie pre nájomníka Webex Contact Center

Môžete prepínať medzi nasledujúcimi možnosťami telefonovania:

  • Cisco PSTN

  • Most hlasového protokolu POP

  • Webex Calling

Ak napríklad používate možnosť Webex Calling telefonovanie, môžete prepnúť na aplikáciu Cisco PSTN alebo Voice POP Bridge.


 
  • Možnosť Telefónia je dostupná len pre klasickú platformu. Táto možnosť nie je podporovaná pre platformu Next Generation.

  • Ak používate doplnok Cisco PSTN, musíte aktualizovať svoje predplatné, aby ste odstránili licencie Cisco PSTN, aby ste mohli prejsť na inú možnosť telefonovania.

  • Ak chcete prejsť na možnosť Webex Calling telefonovania, vaša organizácia musí mať potrebné Webex Calling skúšobnú alebo predplatenú licenciu.

  • Medzi vybratými možnosťami telefonovania nie je možné prepínať tam a späť. Ak napríklad prepnete z Webex Calling na Cisco PSTN, nebudete môcť prepnúť späť na Webex Calling. Môžete však prepnúť na možnosť telefonovania, ktorú ste ešte nevybrali. V tomto prípade môžete napríklad prepnúť z Cisco PSTN na Voice POP Bridge.

V ovládacom centre prejdite na položku Management > Account a kliknutím na kartu Subscriptions zobrazte využitie licencií a súhrn skúšobnej verzie.


 

Potrebujete naplánovaný odpočinok, aby vaša organizácia mohla prejsť na inú možnosť telefonovania.

Počas prepínania Webex kontaktnom centre:

  1. Exportuje a odstráni existujúce číselné číslo do priradení vstupných bodov.

  2. Odstráni existujúce vytáčacie čísla. Priradené čísla vytáčania sa zálohujú v mapovaniach čísla vytáčania k mapovaniu vstupného bodu.

  3. Vymaže predvolené a nakonfigurované vytáčanie ANI.

Na prístup k zálohe môžete použiť funkciu hromadných operácií (Služby>Kontaktné centrum> Hromadné operácie ).

  1. Prihláste sa do ovládacieho centra.

  2. Prejdite do ponuky Služby>Kontaktné centrum > Nastavenia > Hlas .

  3. V časti Možnosť prepnutia telefónie kliknite na tlačidlo Spustiť.


     

    Ak momentálne používate doplnok Cisco PSTN, tlačidlo Štart je vypnuté. Ak chcete povoliť tlačidlo Štart , aktualizujte svoje predplatné tak, aby sa odstránili licencie Cisco PSTN.

  4. Prečítajte si pokyny a kliknite na tlačidlo Ďalej.

  5. V okne Výber možností telefonovania vyberte novú možnosť telefonovania a kliknite na tlačidlo Spustiť.

  6. V okne Prepnúť telefóniu počkajte na dokončenie zmeny a po zobrazení hlásenia kliknite na tlačidlo Zavrieť Pracovný postup s prepnutím telefónie sa úspešne dokončil. Prípadne môžete kliknúť na Pokračovať na pozadí. Po dokončení zmeny sa stav zobrazí v časti Možnosti prepnutia telefónie.


     

    Ak zmeníte z Webex Calling na iné možnosti telefonovania, môže chvíľu trvať, kým sa čísla vytáčania Webex založené na volaniach zobrazia v ovládacom centre (Služby > volanie > čísla).

Po úspešnej zmene:

  • V ovládacom centre prejdite na položku Služby>Kontaktné centrum > Nastavenia> Podrobnosti o službách a skontrolujte pole Telefónia kontaktného centra Webex Pole Telefónia Webex kontaktnom centre zobrazuje novú možnosť telefonovania.

  • V ovládacom centre prejdite do časti Služby>Kontaktné centrum > Nastavenia > Hlas . Funkcia Prepnúť telefóniu je vypnutá.

Čo robiť ďalej

  • Ak chcete nastaviť prenosový spoj VPOP SIP, obráťte sa na podporu spoločnosti Cisco.

  • Ďalšie informácie o konfigurácii kontaktného centra nájdete v téme Cisco Webex Contact Center Sprievodca nastavením a správou.