Forutsetninger og begrensninger

Medieoptimalisering støttes på tvers av bordtelefoner (unntatt DECT- og ATA-enheter), Webex og den lokale gateway-løsningen. Når du foretar anrop i organisasjonen, mellom støttede enheter, flyter mediene for samtalen direkte mellom enhetene når det er mulig. Dette gir lavere ventetid og bedre kvalitet.


Se Nyheter i Webex Calling for globale aktiveringsdatoer.

  • Som standard er medieoptimalisering aktivert på bordtelefon og Webex, og krever vanligvis ikke spesifisert konfigurasjon.

  • For lokal gateway kan medieoptimalisering aktiveres med kommandoen STUN bruk lite , som er anmeldt i Registrer lokal gateway til Webex Calling


    STUN (Session Traversal Utilities for NAT) er et standardisert sett med metoder, inkludert en nettverksprotokoll, for kryssing av gatewayer for nettverksadresse i sanntidsapplikasjoner for tale, video, meldinger og annen interaktiv kommunikasjon.

  • Den lokale gatewayen (CUBE) støtter ICE-lite. Det er flere begrensninger for ICE-støtte på CUBE. Se detaljer om ICE-lite-støtte på CUBE .

  • Støtte for medieoptimalisering på Local Gateway krever minimum CUBE- programvareversjon 17.3 eller 16.12.5.

  • Medieoptimalisering med en lokal gateway krever tilgjengelighet for nettverket mellom enheten og den lokale gatewayen. Dette kan oppnås ved å gjøre følgende:

    • Tilordne en offentlig IP-adresse til den lokale gatewayen.

    • Sikre at vertsadressen for den lokale gatewayen er tilgjengelig for en enhet i samme nettverk som den lokale gatewayen.

  • For å rute samtaler sendes signaliseringsdata til Webex Calling skyen. En aktiv Internett-tilkobling er alltid nødvendig for å foreta Webex Calling anrop. Medier utgjør imidlertid mesteparten av trafikken for en samtale.

  • Samtaler kan bare optimaliseres innenfor én enkelt organisasjon. For interorganisasjonssamtaler må medier flyte via PSTN av regulatoriske årsaker.

  • Hvis samtaleopptak er aktivert, rutes medier for innspilte samtaler til skyen og er ikke optimalisert.


ICE (Media Optimization) og Call Recording er begge funksjoner som uavhengig introduserer en liten lydforsinkelse i begynnelsen av samtalen, og når de brukes sammen er lydforsinkelsen litt lengre og mer merkbar for kundene.

Faser av Webex Calling medieoptimalisering

Medieoptimalisering bruker ICE (Interactive Connectivity Establishment) til å oppdage optimaliserte mediebaner.

Dette skjer i følgende faser:

  1. Oppdagelse av kandidat

    Når et anrop foretas, må et endepunkt først finne en liste over adresser der det kan motta medier. Disse adressene, eller kandidatene , inkludere den lokale adressen til et endepunkt og en refleksiv serveradresse som kan brukes til å kontakte endepunktet via en NAT. Serverens refleksive adresse bestemmes ved å spørre en STUN-server i Webex Calling skyen.

  2. Utveksling av kandidater

    I denne fasen utveksler endepunkter listen over kandidatadresser som samles inn i Candidate-oppdaging ved hjelp av SIP.

  3. Tilkoblingskontroller

    Endepunkter tester kandidatadressene som utveksles i kandidatutveksling for å finne den beste mediebanen mellom to enheter.

  4. Optimalisering av mediebane

    Ved hjelp av en ny invitasjon begynner endepunktene nå å sende medier gjennom den optimaliserte banen.