Следните продукти се поддържат Webex свързани с облака UC услуги:

  • Cisco Unified Communications Manager

  • Услуга за Cisco Unified Communications Manager IM & наличност

  • Cisco Unity Connection

  • Cisco Emergency Responder


     

    Не всички продукти поддържат всички функции.

Поддържаните Unified CM издания са:

  • Unified CM 11,5 (x)

  • Unified CM 12,0 (x)

  • Unified CM 12,5 (x)

  • Unified CM 14.x

  • Unified CM 15

Поддържаните Cisco Unity Connection издания са:

  • Cisco Unity Connection 11.x

  • Cisco Unity Connection 12.x

  • Cisco Unity Connection 14

  • Cisco Unity Connection 15

За да научите крайните точки, които се поддържат от Webex свързан с облака UC, вижте Cisco Endpoints Supported on Unified CM releases.


 
  • Webex Cloud-Connected UC поддържа както незащитени, така и смесени режими за внедряване на Unified CM клъстери.

  • Webex Cloud-Connected UC не поддържа Unified CM, IM and Presence услуга и Cisco Unity Connection с активиран FIPS.

За информация относно ролите и правата на организационния акаунт вижте Присвояване на роли на организационни акаунти в Cisco Webex Control Hub.

Изисквания за пространство

Изискването за пространство за телеметрична услуга е 3 MB за изпълними файлове.

За регистрационни файлове 10 MB в пътя на папката.

Използване на CPU и памет (RAM): Услугата Webex Cloud-Connected UC работи с нисък приоритет. Това помага за ограничаване на услугата, за да се сведе до минимум използването на CPU. Услугата работи с приблизително 345 MB RAM. Използването на CPU е 12%.

Услугата Webex Cloud-Connected UC при инсталиране отнема около 155 MB дисково пространство за продукти, базирани на гласова операционна система (VOS), като Unified CM и IM & Presence.

Извършва се буфериране, базирано на диск. Размерът на буфера варира 20-100 MB въз основа на продукта и размера на разполагането на сървъра. За повече информация вижте Изчисляване на размера на буфера.

За да научите настройките, които препоръчваме, вижте раздела Конфигуриране на диагностика на повикванията в ръководството за администриране за Cisco Unified Communications Manager за съответното издание на Unified CM на адрес:

https://www.cisco.com/c/en/us/support/unified-communications/unified-communications-manager-callmanager/products-maintenance-guides-list.html


 

Webex Cloud-Connected UC не поддържа, ако системата е в режим на федерални стандарти за обработка на информация (FIPS).

Задължителни настройки на Cisco Unified Communications Manager:

  • Флагът за активиран CDR трябва да бъде зададен на "Истина", "Повиквания в регистрационния файл на CDR" с флаг "Нулева продължителност" трябва да бъде зададен на "Истина", а параметрите на услугата "Активиран флаг за диагностика на повиквания" трябва да бъдат зададени на "Разрешен само когато флагът за активиран CDR" е "Истина " или " Разрешен независимо от флага за активиран CDR" във всички Unified CM възли в клъстера.

  • Уверете се, че мрежовата услуга се изпълнява Cisco CDR Repository Manager на всички възли на издателите и мрежовата услуга Cisco CDR Agent работи на всички възли в Unified CM клъстери. С тази настройка UC Analytics в контролния център може да анализира Call Details Record (CDR) и CMR файлове.

    Cisco CDR Repository Manager и Cisco CDR Agent са мрежови услуги от Cisco Unified Serviceability. Можете да ги намерите в Tools > Control Center - Network Services. Уверете се, че те работят.

  • За да избегнете закъснения или грешки в анализа и операциите Webex свързани с облака UC, препоръчваме да зададете времеви интервал за CDR файлове на 1.

  • Конфигурирайте Unified CM клъстери с Network Time Protocol (NTP). Сървърът за NTP трябва да бъде синхронизиран с международния UTC часовник. Времето Unified CM сървъра се използва в телеметричните данни, изпратени до облака и използвани за обработка. Несъответствието във времената между сървъра за NTP и международния UTC часовник може да доведе до отхвърляне на данните.

  • Инструментът за мониторинг на дяловете на Cisco Log (LPM) трябва да се изпълнява на издателя на Unified CM. Тази услуга почиства CDR и CMR файлове, които се копират в телеметричната услуга. Тази услуга е достъпна от Tools > Control Center - Network Services на страницата Cisco Unified Serviceability в Cisco Unified Serviceability.


 

Ако CDR и LPM услугите вече са се изпълнявали преди телеметричната услуга да бъде инсталирана за първи път, услугите се рестартират. За последващи надстройки услугите не се рестартират. Те могат да бъдат рестартирани от телеметричната услуга от време на време. Рестартирането на тези услуги не води до загуба на CDR и LPM данни.

За повече информация относно споменатите по-горе настройки на Unified CM вижте Ръководството за администриране за Cisco Unified Communications Manager за съответното издание на Unified CM на адрес:

https://www.cisco.com/c/en/us/support/unified-communications/unified-communications-manager-callmanager/products-maintenance-guides-list.html

Какво да правим по-нататък