Oppringingsatferd, nummerpresentasjon og screening av utgående samtale for Webex Calling

Et utgående oppringingssiffer brukes vanligvis i bedriftsmiljøer for å unngå overlapping med andre oppringingsvaner på nettet. Det finnes også tilfeller der bedrifter foretrekker tillatelse av oppringing (uten utgående anropssiffer). Logikken for samtaleruting i Webex Calling håndterer konsekvent ulik oppringingsatferd for brukere, med og uten et utgående oppringingssiffer.

Webex Calling bruker E.164-nummerformat for oppringing og identitet for tilkoblede nummer, screening av utgående samtale og for kontaktoppløsning. For å bruke konsekvent nummerering kan administratorer konfigurere en organisasjons telefonnummer (E.164 eller Nasjonal) for anrops- og tilkoblet nummeridentitet. Dette gjelder steder som ikke har et konfigurert utgående oppringingssiffer.

For organisasjoner som har konfigurert et utgående oppringingssiffer, er tillatende oppringing deaktivert og E.164-formatet brukt. E.164-formatet brukes alltid selv om organisasjonens format er satt til Nasjonalt.

Hvis du konfigurerer steder i en organisasjon til å bruke et utgående oppringingssiffer, må du råde brukere om å inkludere det utgående oppringingssifferet når de foretar eksterne anrop.

For å fastslå de utgående samtale slås lokale og fjernsamtale sammen til én nasjonal samtaletype.

Konfigurere tjenesteinnstillinger for utgående samtaler

Hvis du vil konfigurere utgående oppringing fra tjenesteinnstillinger, gjør du følgende:

Før du begynner

For å bruke konsekvent nummerering kan administratorer konfigurere en organisasjons telefonnummer (E.164 eller Nasjonal) for anrops- og tilkoblet nummeridentitet.

For organisasjoner med et utgående oppringingssiffer brukes E.164-format.

1

Fra kundevisningen ihttps://admin.webex.com , gå til Tjenester > Ringer > Tjenesteinnstillinger .

2

3

Bla til Format for telefonnummer og velg hvordan du vil håndtere utgående oppringing.

4

Konfigurer organisasjonens telefonnummer for anrop og anropslogg. Den gjelder for steder som ikke har konfigurert et utgående oppringingssiffer. Ellers brukes E.164-format. E.164-formatet brukes alltid selv om organisasjonens format er satt til Nasjonalt.

  • E.164-formatet er en internasjonal standard som inkluderer landsnummer (1–3 sifre).

  • Den nasjonale konvensjonen for telefonnumre, som varierer fra land til land.

Når du konfigurerer steder i en organisasjon, kan du bruke et utgående oppringingssiffer. Administratorer må råde brukere om å alltid inkludere det utgående anropssifferet når de foretar eksterne anrop fra Webex-appen, Webex Desk eller Room-enheten.