Hot Desking lar organisasjonen din få mest mulig ut av kontorplassen. Personer som bruker delte arbeidsområder kan logge på og bestille en delt telefon for arbeidsdagen.

Sørg for at funksjonen Hot Desking er aktivert på de delte telefonene. Som standard brukes primærlinjen til brukeren til å bruke Hot Desking. Du kan legge flere linjer til Hot Desking-profilen til brukerne.

Aktivere Hot Desking for telefonen

Telefonene med Hot Desking-funksjonen aktivert viser en QR-kode på skjermen. Brukeren kan logge seg på ved å skanne QR-koden og bestille enheten slik at den kan brukes som personlig telefon.

Etter at brukeren har logget på og bestiller enheten, blir telefonen omarbeidet med sitt eget katalognummer (DN). Hvis den er konfigurert, vil brukerens Webex-kalender og anropslogg også lastes inn på telefonen. Hvis brukeren ikke er logget på, kan brukeren fremdeles bruke arbeidsplass-DN for å foreta og svare på anrop.

Når varigheten for bestillingen er avsluttet, logges brukeren automatisk av og telefonen tilordnes til enheten på arbeidsplassen, slik at andre kan bestille den. Brukeren kan imidlertid også avslutte bestillingen tidligere ved å logge av manuelt via telefonen eller via mobil- eller skrivebordsversjonen av Webex-appen. Etter avlogging vil all brukerinformasjon bli slettet.

Hvis det er en aktiv samtale på telefonen når bestillingsvarigheten utløper, vil ikke den automatiske avloggingen skje før samtalen avsluttes. Minn brukerne på å avslutte alle anrop før de forlater den. De kan ikke logge seg av via Webex-appen når telefonen er i en samtale.

Følg disse trinnene for å aktivere Hot Desking-funksjonen på en arbeidsområdetelefon:

Før du begynner

Cisco IP Phone 8800-serien med flere plattformers fastvare, er registrert på Webex Calling som en delt enhet i et arbeidsom råde. Se Legge til en telefon i et nytt arbeidsområde for instruksjonene.

1

Fra kundevisningen i Control Hub, går du til Behandling > Arbeidsområder, og velger deretter telefonen din.

2

I fanen Planlegging, velger du Hot desking som et planleggingsalternativ.

3

Klikk på Lagre.

Når konfigurasjonen er ferdig tatt i bruk, viser telefonen en QR-kode på skjermen.

Konfigurere Hot Desking-profilen for brukere

Brukerens primærlinje brukes som standard for Hot Desking. Du kan legge til flere linjer for brukeren som skal brukes på en delt telefon.

1

Fra kundevisningen i Control Hub, går du til Behandling > Brukere, og velger deretter brukeren.

2

I området Mellom brukere-tillatelser i fanen Ringer, velger du Hot Desking.

3

Klikk på Konfigurer linjer.

4

Klikk på pluss-ikonet Tilkoblet 2 og velg ønsket katalog nummer som skal legges til.

Standard verdien for brukerens primær linje tar linje 1. Hvis du trenger å angi både linje 1 og linje 2 som primær linjer, klikker du på pluss-ikonet Tilkoblet 1.
5

Gjenta trinn 4 for å legge til flere linjer.

6

Klikk på Lagre.