I Kontrollhub under Enheter > programvare kan du se de forskjellige kanalene og hvor mange enheter i organisasjonen som er på hvilken kanal. På denne siden kan du også se tidsplanen for de forskjellige programvareutgivelsene.



I Kontrollhub kan du se endringene i programvareversjoner på én enkelt enhet i enhetens historikk.


  • Det avanserte programvareoppgraderingsalternativet er tilgjengelig for styre-, skrivebords- og romserier som kjører RoomOS 10 og nyere.

  • Forhåndsvisningskanalen har ikke alternativet for avansert programvareoppgradering tilgjengelig.

  • RomOS 9-programvareutgivelser følger ikke lenger en månedlig frekvens.

Enheten din leveres med RoomOS forhåndsinstallert, og oppdateringer installeres automatisk som standard. Automatisk programvareoppgradering sikrer at du har den nyeste versjonen av RoomOS installert.

Enheten ser etter ny programvare hvert 15. minutt. Hvis ny programvare er tilgjengelig, laster enheten ned programvaren. Når nedlastingen er fullført, kontrollerer enheten hastenivået for oppgraderingen.

  • Lav: Enheten venter til midnatt med å be brukeren om å oppgradere.

  • Medium: Brukeren blir bedt om å oppgradere enheten når den er inaktiv.

Ledeteksten for programvareoppgradering lar brukeren velge å utsette oppgraderingen med 6 timer. Hvis den lokale brukeren ikke svarer på oppgraderingsdialogboksen innen 60 sekunder, starter enheten oppgraderingen. Oppgraderingen tar 1-3 minutter, og enheten kan ikke brukes under oppgradering.

Hvis en ny programvareversjon er tilgjengelig på enheten og du vil oppgradere umiddelbart, går du til Innstillinger > Om enheten > programvareoppdateringer.

Oppgraderingstjenesten forteller enheten hvilken programvare den skal ha og hvor mye oppgraderingen haster. Oppgraderingstjenesten har også en utrullingsfase der oppgraderingene fordeles i en organisasjon over en tid.

Vanligvis laster alle enhetene som er online når en ny stabil programvare er distribuert, den nye programvaren innen 2 timer etter utrulling. I tillegg er det mulig 15 minutters forsinkelse før enheter spør etter nye oppgraderinger. Oppgraderingen haster i utgangspunktet. Etter 24 timer endrer oppgraderingstjenesten hastverket til middels.

Som standard er den stabile kanalen på automatisk programvareoppgradering, og enhetene på den kanalen mottar månedlige oppgraderinger. Med avansert programvareoppgradering kan du kontrollere hvilken programvareversjon som distribueres i stall- og verifiseringskanalene. Bekreftelseskanal er bare tilgjengelig når avansert programvareoppgradering er aktivert. For hver av disse kanalene kan du velge automatiske oppgraderinger eller velge en av de tilgjengelige versjonene.

Det er for eksempel mulig å ha Verifikasjonskanalen på automatiske programvareoppgraderinger og å ha den stabile kanalen på manuelt valgt oppgradering.

Når avansert programvareoppgradering er aktivert, kan du velge mellom de tre siste månedlige utgivelsene av RoomOS for stall- og verifiseringskanalene. Merk at dette vil være et rullerende vindu, og en programvareutgivelse utløper automatisk etter tre måneder. Hvis den nyeste versjonen for eksempel er RoomOS October, kan du velge mellom utgivelsene i august, september og oktober. Så når RoomOS November slippes, utløper august-utgivelsen.


Vi kan bruke kritiske oppdateringer uten forhåndsvarsel automatisk hvis det er et kritisk sikkerhetsproblem. Enhetene dine vil da motta en programvareoppgradering med samme versjon med oppdateringer.
Hva skjer hvis du ikke oppgraderer en valgt programvareversjon?

Programvare-siden i Control Hub kan du se utløpsdatoen for programvareversjonen du har valgt for hver kanal. Vanligvis utløper en utgivelse tre måneder etter at den er utgitt. Du kan opprette et varsel for å varsle når programvareversjonen du har valgt, er i ferd med å utløpe (se delen Angi et varsel for programvareutløp nedenfor).



Hvis det ikke gjøres noe før utgivelsen utløper, går kanalen tilbake til automatiske programvareoppgraderinger. Dette betyr at enhetene på den kanalen får den nyeste stabile programvareutgivelsen.

Aktivering av avansert programvareoppgradering er en global innstilling for alle enheter på RoomOS 10 og nyere i organisasjonen din. Det endrer ikke programvareutgivelsen på enhetene. Når du aktiverer avansert programvareoppgradering, får du muligheten til å velge en av de tilgjengelige versjonene for stall- og verifiseringskanalene. Se neste avsnitt om hvordan du velger en programvareversjon for en kanal.

Fra kundevisningen på https://admin.webex.com går du tilEnheter > programvare > administrasjon og velger Avansert programvareoppgradering .



1

Fra kundevisningen på https://admin.webex.com går du til Enheter > programvare og velger Administrer programvare for kanalen du vil endre programvareversjonen for.

2

Velg Velg programvare manuelt, og velg utgaven du vil bruke, fra rullegardinmenyen. Klikk på Lagre.

Du kan velge tidspunktet for når den valgte versjonen skal installeres på enhetene:

  • Installer om natten (lokal tid for enheten).

    Vær oppmerksom på at hvis du endrer programvarekanalen for et arbeidsområde og det har gått mer enn 4 dager siden programvareversjonen for kanalen ble endret, oppgraderes enheten så snart den er tilkoblet og inaktiv.

  • Installer umiddelbart: Så snart enheten er online og inaktiv, vil den valgte versjonen bli presset til enheten.



Når du bruker avansert programvarekontroll, kan du angi at et varsel skal varsles eksplisitt når enhetene kjører en programvareversjon som er i ferd med å gå ut av støtte. Varslene sendes via varslingssenteret i Kontrollhub. Du kan se varselet automatisk i Kontrollhub. Du kan velge å også motta varslene via e-post, Webex-appplass eller Webhook.

Hvis du vil lese mer om varsler, kan du se artikkelen Varslingssenter i Kontrollhub .

1

Gå til Varslingssenter fra kundevisningen påhttps://admin.webex.com . Velg Administrer > alle regler , og klikk Opprett regel.

Du kan også gå til Enheter > programvare > administrasjon og klikke på Opprett varslingsregel.

2

Service velger du Enheter. På Type velger duUtløp for programvareversjon. Slå deretter på Aktivert.

Du kan også velge alvorlighetsgraden og gi varselet en tittel for å gjøre det enklere å gjenkjenne det.

3

Velg programvarekanalen (e) du vil bli varslet på.

4

Velg Leveringskanal, og angi den nødvendige informasjonen.

Du kan velge en eller flere av leveringsmetodene: e-post, Webex-appplass, Webhook.

Stabil kanal
  • Standard programvarekanal for RoomOS.

  • Programvareoppdatering vanligvis én gang i måneden:

    • Programvare distribuert i den første uken i måneden.

    • Programvaren distribueres om natten.

    • Nye funksjoner aktiveres vanligvis 2–3 dager etter at programvaren er distribuert.

  • Automatisk programvareoppgradering:

    • Du får alltid den nyeste programvareutgivelsen til enhetene dine.

    • Tidsplan finner du i Control Hub.

  • Avansert programvareoppgradering:

    • Du kan velge en spesifikk programvareversjon i opptil 3 måneder.

  • Støttes fullt ut av TAC.

Bekreftelse kanal
  • Tilgjengelig når avansert programvarekontroll er aktivert.

  • Programvareoppdatering vanligvis én gang i måneden:

    • Programvare distribuert i den første uken i måneden.

    • Programvaren distribueres om natten.

    • Nye funksjoner slås vanligvis på 2–3 dager etter at programvaren er distribuert.

  • Automatisk programvareoppgradering:

    • Du får alltid den nyeste programvareutgivelsen til enhetene dine.

    • Tidsplan finner du i Control Hub.

  • Avansert programvareoppgradering:

    • Du kan velge en bestemt programvareversjon i opptil tre måneder.

  • Støttes fullt ut av TAC.

Forhåndsvis kanal
  • Forhåndsvisning av den kommende stabile utgivelsen.

  • Inneholder rettelser til programvaren. Nye funksjoner er bare tilgjengelige på stabile utgivelser.

  • Programvareoppdateringer skjer minst to ganger i måneden:

    • Ingen fast dag eller klokkeslett.

    • Automatisk programvareoppdatering. Programvaren distribueres om natten.

  • Støttes ikke av TAC.

  • Du kan rapportere regresjoner i forhåndsvisningsprogramvaren fra Control Hub. Gå til Devices > Software > Preview-programvaren og klikk på Rapporter problem.

Microsoft-kanal
  • Kan brukes for Cisco-samarbeidsenheter med Microsoft Teams-rom.

  • Når Microsoft-kanalen brukes, får enhetene programvareoppgraderingene fra administrasjonssenteret for Microsoft Team. Oppgraderingsfrekvensen er forskjellig fra RoomOS og oppgraderinger skjer omtrent hver tredje måned.

  • Les mer om Cisco-samarbeidsenheter med Microsoft Teams-rom.


Hvis det har gått mer enn 4 dager siden programvareversjonen for kanalen ble valgt, oppgraderes enheten så snart den er tilkoblet og inaktiv.

1

Logg på admin.webex.com. Gå til Arbeidsområder, og velg arbeidsområdet med enheten du vil endre programvarekanalen for, fra listen.

2

Under Enheter klikker du tannhjulikonet.

3

I rullegardinlisten Kanal for programvareoppgradering velger du en kanal og klikker på Ferdig.

Fra siden Arbeidsområder kan du endre programvarekanalen for flere enheter samtidig.


Hvis det har gått mer enn 4 dager siden programvareversjonen for kanalen ble valgt, oppgraderes enhetene så snart de er online og inaktive.

1

Logg på admin.webex.com og gå til Arbeidsområder. Velg arbeidsområdene fra listen over arbeidsområder, og klikk Rediger.

2

Åpne rullegardinlisten Programvareoppgraderingskanalunder Innstillinger for arbeidsområde, og velg kanalen du vil bruke.

3

Klikk Neste , og hvis sammendraget ser bra ut, klikker du Bruk.

På denne siden kan du redigere eller avbryte endringene du gjør.

4

Klikk Lukk for å gå tilbake til siden Arbeidsområder.

Du kan laste ned en CSV-fil med endringene du har gjort.